Benim cevabım belli laiklik.
Şeriat
Laiklik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Benim cevabım belli laiklik.
Tabi ki Laiklik. Hatırlıyorum da bu ülke 20 yıl önce avrupa birliğine girmeyi konuşurdu hatta o zamanın dizilerinde espirileri bile yapılırdı kız seni avrupa birliğine almayacaklar gibisinden 20 yıl sonra ülkenin geldiği nokta her gün şeriat gelir mi vs vs gittikçe dibe batıyoruz...
Yazık gerçekten.
Hiçbir şey istemiyorum robotların yönetmesini istiyorum şu anki sistemde şerefsiz olan kazanıyor güçlü güçsüzu ezim ezik eziyor şiddet gören hem erkekler hem de kadınlar hakkını arayamiyor nerede bir serefiz var ona yarıyor bu sistem o yüzden keşke akıllı sistem olsa heryerde çin deki gibi kim ne yapıyor saniye saniye kayıt edilse ve karar insanlara değilde yapay zekaya bırakılsa çok süper olur ama bizim ülkede o zaman çok az insan kalır çünkü ülkenin %75 i hapisaneye atılır.
yuzde 29 şeriat ne be. biz akıllanmayız yeminle
😂 ben de şaşırdım o kadar yüksek olmasına.
Yanlış anlama sadece senin için demiyorum ama böyle bir soru olmamalı bence. Yolumuz daima onun yolu olmalı. Şeriat isteyenler bu tarz yönetimlerin olduğu ülkelere tek yön uçak bileti alabilirler.
Evet sormam bile yanlış.
Cevap
9Cevap
Laiklik tabi ki de şeriat isteyen gitsin a*apların yaşadığı yere
Aynen 👌
Atatürkün ülkesini Atatürkün izinde görmek tercihim olur.
Kesinlikle.
ayrıca şeriat denen şey hiçbir Türk boyunda ya da toplumunda görülmemiş ve yaşatılmamıştır. şeriat isteyenlerin Türk olmadığına eminim.
Şeriat Arap kanunudur.
100 yıldor laik sistemdeyiz adalet sisteminden öemnunmusunuz?
Şeriata göre daha iyi.
Yeterince araştırdım. Şeriatın tecavüze doğru bir ceza vermesi genel olarak doğru olduğu anlamına gelmiyor.
Kadın hakları, basit suçlara verilen ağır cezalar (el kesme), mürtedin öldürülmesi ve cariyelik hukuku sıkıntılıdır.
Basit suçlara verilen ağır cezalar 😅 cezalar hafif kaldığı için teşvik ediyor insanları basit suçlara ama. Suçu işleyen cezasını biliyor ve işlemeye devam ediyor nasıl olsa cezası az diyor. Bu da normal vatandaşın bundan zarar görmesine nedenn olmuyor mu? Yani hırsızlık yapana hafif ceza daha mı iyi diyorsun cidden?
Hafif ceza değil hak ettiği ceza diyorum. El kesilmesi oldukça ağır bir cezadır. Bu suçu işlemiş olsa bile hak etmez.
Benim malımı çalan birisi gidip 3 ay hapis yatıp çıkacak ve hakettiği ceza mı olacak bu sence doğru mu cidden örnek veriyorum diyelim kuyumcu dükkanın var ve gece içeri girip 3 dakikada senin bir ömürlük yatırımını çalfılar ve hiç ettiler. Yakalanıp 3 ay ceza aldılar ve sen tamam artık rahatım hakettiği cezayı aldılar diyeceksin öyle mi?
Bunun ortası bulunabilir el kesmeye gerek yok.
Hayır istemem fazla büyütüyorsun.
Basite almıyorum ancak el kesilmesinde yaşanan acıyı küçümseme.
İyi ya işte caydırıcı olur bunu gören kimse hırsızlık yapmak istemez. Bak günümüzde olay şuraya geldi. Ortada bir suç var ve cezası caydırıcı değil ve o suçu işleyen iyi kazanıyor. O halde insanlar o suçu işlemeye başlıyorlar sistemli şekilde ve bu seni de buluyor. Dolaylı yolda tüm çevrende işlenen suçlara sen destek vermiş oluyorsun. Büyütmedim sadece düşüncelerinin ve sonuçlarının röntgenini çektim.
Ortaçağ mantığıyla düşünüyorsun modern ceza hukuku kitaplarını oku.
Mevcut hukuk sistemi yanlış orası doğru ancak bence aşırı ağır bir ceza sistemi doğru olmaz.
O konuda haklısın
Şeriat isteyenler mağralarına dönsünler, arap ülkelerinde bile şeriat meriat kalmaz yakında.
Arabistan terk edecek şeriatı evet.
Şeriat tabiki laiklik Fransa sanatıdır Türk milletinin dilini, ahlakını, toresini bozuyor.
Laiklik kafirliktir
Dinsiziz elhamdülillah.
Tipinde belli oluyor az çok ne olduğun. Ama bunu unutmayın sonunda galip gelecek olan muslumanlardir.
Galip gelecek olan Kemalizm.
Şeriat Allahın Laiklik kul yapısıdır en iyi sistem Allahın sistemidir. Senin nefsin sana LAIKLIKDIYOR.
Allah gerçek olsaydı düşünürdüm.
Şeriat isteyen Arabistan'a gitsin
Laik ve milliyetçi ruhumuzla varız daima.
Bu da sorumu
😂
Laiklik
Tabiki laiklik
Laiklik
şeriat isteyenler afganistana
Laiklik tabiki de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?