Artık hastahanelere gidip derdimizi anlatmaya çekiniyoruz tüm doktorlarda bir kibir bir üstten bakma, tıp okumak bunları kaf dağına mı çıkarıyor anlamıyorum
https://youtu.be/RiJK9KteJVA
https://youtu.be/RiJK9KteJVA
şimdi şiddet yanlısı bir insan değilim. sadece konuyu anlamaya çalışıyorum.
doktor açısından bakarsak, hastaların sayıca çok olması, iş yükünün fazla olması, hastaların gergin, kaba ve ısrarcı tutumları, maaş azlığı, nöbet fazlalığı, doktorların gerilmesinin nedenlerinden.
hasta açısından bakarsak, randevu için günler / haftalarca, randevu gününde de muayene için saatlerce sıra beklemek, hak ettiği özeni görememek, doktorların soğuk ve kaba (empati yoksunu) tavrı, gerginliğin nedenlerinden.
bu durum sağlık politikasının iyileştirilmesi ile çözülebilir.
yıllarca rahmetli babamın hastalıkları nedeniyle doktorların ve hemşirelerin kaba, hırçın ve sair kötü davranışlarına maruz kaldık. gerçekten sağlık personeli ile uğraşmak bir hasta ve hasta yakını açısından çok zor iş, sabır ve metanet istiyor. eminim doktorlar da sabırlarının sonuna kadar zorlanıyorlardır. birbirimize suç atmadan çözebiliriz ama elbette daha iyi çalışma koşullarının temini olmadan bu mümkün olmayacaktır.
Onlara söyle dağda görev yapan askerler ne yapsın. halkı kurşunamı dizsin. eğer bir meslek icra ediyorlar ise o mesleğin zorlukları ile mücadele etmenin yollarını bulmak zorundalar. yanında oturttuğu sekereter kapıdan gireni çıkanı takip ederse doktorlar da görevini yerine getirir. ne hasta ne doktor bu tür olaylardan muzdarip kalmaz. her hasta giriş çıkışında kilitle kapıyı , saat başı 10 dk sonuç kontrol al. onun haricinde hastadan başka içeriye kimseyi alma.
@Ebûgurebâ benim yazdığım cevabı dikkatli ve iyi bir gözlemci olarak okudysan şuna söyle buna söyle sözlerinin muhatabı olmayacağımı da anlarsın. gerekeni gerektiği şekilde ve gerektiği kadar yazdım. hatta sağlık personeli ile başa çıkmanın zorluklarını da anlattım. neden onlara söyleyeyim şimdi? buyur sen söyle :)))))
kafam dolu valla şu an hiç daha fazla fikir söyleyecek durumda değilim. aklımdakini yazdım. rahatsızlıklarımı her iki açıdan da belirttim.
sana uymadı mı?
uysa daaaa uymasa daaa söyledim gitti be yaa.. yorma beni
Cevap
4Cevap
Hastane ortamı gergin ortam, ben de doktorum. Sürekli hastayla muhatap olunca yüzler düşüyor, güleryüz hep olmaz o ortamda. Kişisel algılama.
Asıl soru şu olmalı, dr lar niye şiddet görüyor?
Doktorlara fazla yu buldu
akşam dikkat çekildi habelrede
Medya oyunu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?