Türkiye'de medyanın muhalifi kontrollü mü?

.
.

Ben kontrol altında, bilinçli ve sistemli bir şekilde, trol haberlerleri yapan bir muhalif bir medya olduğunu düşünüyorum. Mesela muhalif medya son zamanlar da bilinçli olarak, sürekli bir Diyanet haberi, sürekli bir fetva eleştirisi haberi, "Kuran'da tesettür ayetleri yoktur" gibi muhafazakar kesimi kışkırtıcı haberler yapmakta. Böyle haberler muhalfet medyasında artarsa, ana muhalefetin bütün uğraşları sonuçsuz kalabilir. Bu tür haberler muhalfete gelecek olan muhafazakâr kesimin tepki oylarını engelleye bilir. Çünkü muhafazakar kesimden oy alınmadan bu seçim kazanılamaz! Sürekli muhafazakar kesimi korkutacak kışkırtacak haberler yapmak en çok; "bakın bunlar iktidar olursa, dini değerlerinize pervasızca saldıracak, 28 Şubat 'ı aratacaklar" diyen bir iktidar, medyası ve trolleri nin işine yarar. Türkiye'de gazete dağıtım şirketlerinin kapatılıp tekele dönüştüğünü göz önüne alırsak, bu haberlerin bilinçli ve sistemli yapılma ihtimali var diye düşünüyorum. Ayrıca sosyal medya da sürekli bir oy verenleri ötekileştirmek, küçümsemek ve kışkırtmak ta, muhalefete gelebilecek bir oyu engelleye bileceğini düşünüyorum.

Sizin görüşleriniz?

Türkiye'de muhalif medya kontrollü.
Türkiye'de muhalif medya görevini yapıyor.
Başka bir görüşüm var.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Türkiye'de medyanın muhalifi kontrollü mü?