https://www.sondakika.com/haber/haber-ankara-da-ozel-halk-otobusleri-benzin-fiyatlari-14785279/
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

olaya iki yönlü bakmak lazım
Birincisi vatandaş açısından ikincisi şoförler açısından. Yakıt fiyatları üç kat arttı buna paralel dolmuş ücretleri %50 arttı olaya sadece bu şekilde bakacak olursak şoförler haklı diyebiliriz
Ancak olayın başka bir yönü daha var. Yakıt fiyatlarının artmasından dolayı insanlar araçlarına kullanmayıp Toplu taşımaya yöneliyorlar. Yapılan araştırmalara göre otobüslere 1000 ile yolcu sayısında %70 artma var. Hal böyle olunca Büyükşehir belediyesi buna karşı çıkıyor. Ayrıca küçükte olsa bir zam yapılabilir ama istekleri yolcu tarifelerinin kişi başı 9 TL olması. Yani bunları istiyorlar ki hiçbir gelir kaybımız olmasın hiçbir şekilde kriz bize yansımasın bunun bedelini sadece vatandaşlar ödesin. hayır efendim şimdiye kadar çok kazandınız iyi kazandınız ama bu sıkıntıyı hepimiz çekeceğiz artık.
olayın bir kaç boyutu var
haklı oldukları konularda var haksız oldukları konularda
çok kazanırken indirim yapmamışlardı mesela ama az kazanırken ya da zarar ederken karda kışta bunu yapmaları hoş olmadı.
Pandemide doktorlar bırakıp kaçtı mı onlarca sağlık personeli öldü hastalandı... ama çalışmaya devam ettiler.
Bazı zorluklar var kabul sıkıntıları çözmek gerekir özellikle Ankara büyükşehir belediye başkanının aykome yi toplaması lazım ama toplamadı... ben eylemi iyi niyetli görmüyorum ama haklılık payları var fakat çözüm bu değil şimdi ben bundan sonra öho kullanmamaya karar versem dar günümüzde karda kışta bizi yolda bıraktınız bundan sonra paramız varkende biz binmiyoruz desek 3 gün binmesek alacakları zama onlara fayda eder mi? oturalım konusalım anlaşalım böyle olmaz
Kendilerince haklılar ancak benzin fiyatlarının artışına laf söyleyeceklerine hala halkın sırtına binip aman onların cebinden fazla çıksın benim cebime bir şeyler girsin derdine giriyorlar. Bu hakkaniyet mi? O zaman senin cebine girmeyen para da beni ilgilendirmez. Mal mısınız nesiniz. Kazanırken iyiydi. Adam olun, doğru kişiye oy verin, adam olun, başka iş yapmaya geçin. 15 sene önce bile akbil 1 lira olsun, hatta o bile fazla derdim. A*ına kodumun tıkış tıkış otobüsü için bir de kişi başına 10 lira vereceğiz, oldu. Şu CHP başa geçse, bisiklet yolları, güvenli kilitleme durakları, adalet, hukuk, güvenli kamu ortamı ve insanlar olsa da, özel halk otobüsleri iş yapabiliyor mu o zaman görsek. Hepiniz s*ke s*ke adam olacaksınız bir şekilde.
Zaten öyle... Kontak kapatıp milleti mağdur etceklerine otobüsleri ile meclisi kapatsınlar
Mazotun hali ortada güç yetmiyor haklılar ne diyeyim
Cevap
59Cevap
Haklı değiller, zamları protesto etmediler. Neden belediye otobüs biletlerine zam yağıp halkın belini bükmedi diye protesto ettiler. Amaçları zamlar değil halk ile belediyeyi birbirine düşürmek. Madem zamlar sorun oluyor o zaman o kontağı zammı yapanın kapısında kapatsınlarda bizde adam diyelim onlara.
bu işin sizcesi bizcesi onlarcası yok :)
bu matematik hesabı
mazot fiyatı belli
gunluk taşıdıği yolcu sayısı belli
amortisman belli :)
personel gideri belli :)
adamlar hesabı yapmıslar para kazanmayı gectiler zarar ediyorlar :)
reise oy vermeye devammmmmm nasreddin hoca misali 1 tane fil yetmez bize 5 fil yolla yuce timurrrrrrrr :))))
Haklılar ama yükselirse de günlük kullanan insanlar için zor bir durum olacak çıkış yolu orta yol bulmak lazım
Ha ı etsinler 10₺ indi bindi parasına
burada halen 5₺
Mazot 14₺ şeylerde 5 di şimdide 5₺ biniş
10₺ etsin de halk bi anlasın mazota gelen zamdan adamların arabası yok anlamıyor mazot zammından sonra gelecek nakliye zammı sonra pazarda ürünlere yansıtacak ama kafa yok millette anlayamıyor
Özel olunca, kimse kar olmadan, zarar ederek babasının hayrına çalışmaz.
Ama kamusal bir isletmeye ait olsaydı bir şekilde idare yoluna gidilebilir, sefer sayısı azaltılarak bu dönemde uygun bir yol bulunabilirdi.
maalesef ki ülkemiz artık insanların gitmek istediği hayata tutunamadıkları bir yer olmaya başladı. Bir çok etken var bunun için şu an savaş bahane bakalım bu savaş konusu kapandığın da artan fiyatlar nelere bağlanacak
Kamulaştırılmamış hiçbir özel ve özerk kuruluşları desteklemiyorum, çünkü belediye otobüsleri resmi ve dini bayramlarda ücretsiz olarak hizmet verirken, "özel" ibaresiyle hizmet veren minibüs (dolmuş) ve halk otobüsleri insanlarda ücret alıyorlar. Şimdi de kalkmış akaryakıt fiyatlarını bahane ederek kontak kapatıyorlar. Keşke sonsuza dek kapalı kalsa o kontakları!.
sadece otobüsçüler değil bütün halk olarak kontakları kapatıp araçları yol ortalarında bırakıp gitmemiz lazım, başka türlü olmayacak
Baska şehirlerde de aynısını yapacaklardi ama belediyeler olmaz dedi kontak kapatmadilar sadece seferleri falan azalttilar bazı güzergahları iptal ettiler
Bir halt yapamazlar bugun kapattilar yarin acarlar 5 kurusun köpekligini yapan bir milletiz biz ancak lafta olur icraatta hic bir halt olmaz bu milletten
Kesinlikle haklılar insan zarar ettiği işi neden yapsın ki bir otobüs kilometrede en az 5 tl yakıyor yolcu varken 8 tl yi buluyor bunun hesabını devlet büyükleri yapamayacak kadar aciz mi..
bu tepkilerin yurt genelinde yayılması lazım .
brent petrol 110 usd gerıledı .
dolar 18 ıken mazon 9 tl idi.
hükümet saçma haksız alınan vergileri kaldırmalıdır.
En az 8 tl olsun dediklerini açıklamaya ekleseydiniz anketler daha farklı olurdu
Haklı değiller tabi savaş var dünya sarsıldı abd bile krizde bunların derdi ne hepsini falakaya yatıracaksın
Ankara büyük şehir belediyesi chp nin akp olsaydi kapatmazlardi ve otobùslerin koperatifide baskanida mhpliler yaparlar
Ne halkın ne halk otobüsünün suçu diyebiliriz. Suçlular belli zaten Halk cevabını vermeli seçimlerde. ( seçecek bi tane insan yok ama)
Varr
Bunu belediyeciliğe bağlayan insanlar var. Pes yani. Zamı getiren Mansur başkan diyeni gördüm. Yazık ya.
Sonuna kadar haklılar
Halk olarak baya zorlanacagiz bu dönemde ama bu gerekliydi
Şoförlerden kdv ÖTV vs alınmasın şartları iyileştirilsin
Ülkede tek haksız olan hükümet. Geri kalan herjes haklı. Ulaşımda da sabah 9 dan sonra sorun olmadı. Dolmuşlar seyrekte olsa sefere çıktı.
dibine kadar haklılar hatta servis taksi mümkünse bütün halkın bunu yapması ve ısrarcı olması gerekli.
Anladığım kadarıyla benzin düşsün diye değil de kendilerine zam istediler. Zaten benzin düşsün diye kontak kapatsalar şaşardım. Hatta ilk başta benzin için kontak kapattılar sandım hayret dedim.
Şoförler hiç bir zaman hiç bir ücreti beğenmez... yarin mazot fiyati duserse indirim yaparlar mi? Hayir yapmazlar.. o nedenle makul istekte bulunsunlar...
Yakıta yetişmek mümkün değil ama halkında o bilet paralarını ödeyebileceğini sanmıyorum.
Akaryakıt zamlarını düşünürsek gayet normal fakat belediyenin de yapacağı çok bir şey yok.
Yeterli değil korkarak bir yere varılmaz halk olarak hep birlikte tepki göstermek lazım
Dün minibüs şoförü de öyle demişti kontak kapatacağız başka çare kalmadı diye.
yaw he Melih Gökçek zamanında niye yapmıyorlar di petrole zami belediye mi yapıyor yaptırıyor
Evet haklılar... akaryakıt fiyatları aldı başını gitti.. kimse dur demiyor... başımızdaki iktidar sanki başka ülkede yaşıyor.. sadece suçlamakla yetiniyor... kendisinin iktidarda olduğunu bilmiyor mu ne?
Yerden goge kadar haklilar cunku topladiklari para yakit parasina yetmiyor sonucda budamlar ticaret yapiyorlar ve bu ticaretten evlerine ekmek goturuyorlar ticatet demekde bese alip uce satmak degildir kar amaci gudulur
Onlarin gozunden bakarsan hı hı bizim gozumuzden bakarsan hayır
Zamların sonu gelmiyor ki. Allah millete yardım etsin.
Mansur baskan otobus gonderdi bugun Kamil kocun aracina ego yazdirmis😄kardesim onla gitti
İki ucu b. klu değnek ücretler yükselse halk mağdur, aynı kalsa şoförler
İran da 30 tl ye 35 litre benzin alina biliyor ve bu güncel şuanki fiyatla biz neden irandan almiyoruz neyin kafasidir bu sinirlarin500 mt ilerisinde sontajlar var bu tarafda petrol yokmus ya bizim koyde bile 25 yil once bulundu uzeri betonlanip kapatildi niye neden
Antlaşma sonucu petrol çıkarmamız yasak çünkü. Saçma mı evet, şu an kim nerden ne alır bilmem ama bu gidişat iyi yere dönmez
Lozan anlasmasi biliyorum 2023 de bitiyor ve yer alti kaynaklarini kullanmaya baslicaz insallah hedef 2023 olma sebepleri bu ve nukleer de yapa bilecegiz vs vs
Şoförler, belediye ve halk haklı. Tek haksız var onu da ülke biliyor.
kısmen haklılar. savaş brent petrol vs derken yükseliyor devletinde katkısıyla
dolmuşa plakaya 3.500.000 para bağla akşama kadar servis at 1.400 yakıt 600 kâr ben sıfır sermaye sqmi sallasam 1.000 lira topluyorum
Özel halk otobüsü şöförleri zam istiyor, keşke devletin başında olsalar da nasıl idare edeceklerdi birlikte görseydik.
Abi haksız diyenler nasıl bir kafa yaşıyor yaw iyi misiniz?
Tarihte ilk defa oluyor.. Ankara belediyesi ile ilgili sorun. Demek ki çözüm üretemiyor belediye.
şehir içinde bir yerden bir yere gidip geliyorum 2 vesayetle verdiğim para 30 lira
Savaş yaşatan Rusyada böyle bir enflasyon olmadığı söyleniyor kesinlikle haklılar...
Haklılar ama çok geç kaldılar 5 tl'yi aştığı zaman bunu yapacaklardı.
Sakarya da farklı değil. 1 saat geç geliyorum eve. Sırf bu yüzden
yürüyon mu
haklılar benzin mazot gaz almış başını gitmiş
Ankaralılar yine bilindiği gibi
Ankaradaki tek şoför bu amca mıydı?😄😄
Zamlar yüzünden herkes batık bitik
Çalışmasinlar abi adamlar haklı
Elektrikli otobüse binin öyleyse
Kendilerince haklılardır yani
Bu otobüsler belediyeye bağlı degilmi anlamadım
Gidip dinlensinler evlerinde
fotodaki dayı da kapatmış mı kontak
😂😂😂ben niye buna güldüm
Ara sıra mola vermek lazım hayatta
Haklılar tabi de bu sefer de Halk mağdur oluyor
Allahtan muavin olayı kaldırıldı
ÖHO şöförlerinin hepsinin son model mercedesi var. İkincisini alamadıkları için zırlıyorlar.
Ayın 17 sinde 1000 bazpuan faiz artışı olmazsa her şey çok daha kötüye gidecek
Mazot ve benzin fiyatları çok sıkıntı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?