Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, dün sosyal medyada sıkça paylaşılan "Kiramızı ödeyemiyoruz lütfen bize yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız." içerikli videoda yer alan kişilerle ilgili çalışma gerçekleştirildiği belirtildi.
Görüntülerde yer alan çiftin, Ataşehir'de ikamet eden 43 yaşındaki F. D. ile 49 yaşındaki H. K. olduğu bildirilen açıklamada, birlikte yaşadıkları dairenin F. D. adına kayıtlı bulunduğu ifade edildi.
Açıklamada bu kişilerin toplamda 1652 lira engelli aylığı aldığı bildirildi.
Açıklamada, son bir yılda 4 bin 403 lira nakdi yardım ile kömür desteği de sağlanan F. D. ve H. K. hakkında "dilencilik yapmak ve yaptırmak" eylemlerinden birçok kez idari işlem yapıldığı kaydedildi.
Güncellemeler
+1 yıl
Süper soru
Kira yardımı için sokakta bağıran yaşlı çiftin ev sahibi olduğu ortaya çıktı. Ne düşünüyorsunuz?
Siteden hayırsever arkadaşım @Usemind sağolsun , bu haberi duyup beni arayarak, olayın vuku bulduğu Kadıköy de yasadigimdan , destek varabilmek için benden o kisileri bulmami rica etti.
Ben de yarın, yani pazartesi günü oraya gidip bulacaktim onları. Ama medyadan bunun aldatmaya yönelik sahte bir durum olduğunu öğrendim. Gerçi böyle bir durum olabilecegini ben de önceden tahmin etmiştim. Ama güzel kalpli usemind arkadaşım kişilerin videodaki ağlamaklı yakariskarindan oldukca etkilenmis görünüyordu. Bilmediği şey ise İstanbul ' da bu tarzda çok fazla dolandirici olup, bunlarin adeta bir sanat icra edercesine iyi rol yaptıklarıydi. Unutulmasin ki gerçek ihtiyaç sahipleri, gururlu insanlardır ve asla kolay, kolay yardım isteyemezler. Onlari cevremizde bizim keşfedip, incitmeden, kimseye de belli etmeden elimizden gelen destegi, aracısız kendi elimizle verebilmeliyiz. Sakın haa aracili yardım yapmayin. Bunda yardımlar genellikle ihtiyac sahibine değil, araçların ceplerine gider.