Bu olay Karabük'te olmuş. Eşinden boşanan engelli adam kalacak yer bulamayınca kiracısına ihtar çekmiş. Çabasına rağmen kiracı da çıkmayınca o apartmanda yaşamaya başlamış. Üzüldüm adama cidden..
Eşinden ayrılan ev sahibi, kiracısını evden çıkaramayınca kapısının önünde yaşamaya başlamış. Kiracıyı çıkarma hakkı yok mu?
Kiracıyı çıkarabilir fakat belli bir süre tanıması gerek diye düşünüyorum. Ben kendim oturacağım 2 gün sonra çık demekle olmaz. Kiracının ev bakıp belli bir zamanda halletmesi gerekir. He bazıları hatta hemen hemen hepsi çıkmamak için yalandan ev bulamıyoruz ya gibisinden söylemlere sığınır, devlet bu durumlarda çok yetersiz, ne kiracıyı ne ev sahibini koruyabiliyor.
Bu zamanki karılar böyle sırf mal mülk kapmak için evleniyorlar, engelli adama bile servet nafaka avcılığı yapıyorlar. Sonrada gençler niye evlenmiyorsunuz derler ne evlenipte başıma bela alacam daha sevgililik döneminden ne mal olduklarını belli ediyorlar.
Aslında kiracılar çok abartmaya başladı. Devlet ev sahibini hep haksız buluyor. Mahkemeye gitse ev sahibi zaten ayrı masraf yapacak ve mahkeme yine kiracıdan taraf olacak. Çok yazık ya. Adaletin geldiği son nokta gerçekten.
Ev sahiplerinde ne din kalmış ne iman anlam veremiyorum evet bu dünya da yaşıyorum ama ahirete hazırlık yapmak için o kadar insafsızca davranıyorlar ki sanki ölmeyecek mis o ev ona kalacak mis gibi dilerim böyle insanlar rabbim affeder yoksa çok çekecekler gerçekten bı önlem dahi alınmazsa daha da abartacaklar olayları
Kanunen kiracıyı sözleşme vaktinden önce evden çıkarmak isteyen ev sahibi kiracıya emsal bir ev bulmak ve nakliye ücretini de karşılamakla yükümlü tutuluyor.
bu kiracı olayları gerçekten can sıkmaya başladı yani geçerli ve haklı bır sebep olmasına rağmen kiracı evi neden boşaltmaz , yani sen adamın malını resmen gasp edıyorsun ve bu duruma oldukça kızgınım
@Kim-Bilir-Belkidee sözleşme varsa bile ihtarname verir ve 6 ay Eğer önce çıkarırsa Nakliye Emlak Masraf Kira farkı Ev iş aradı yol masrafı en az 1 yıl Vs vs
@Kim-Bilir-Belkidee bende böyle çıkarıldım da O zaman öğrendim Ama benim ev satıldı ve alan kadın çok iyiydi 2 ay içinde çıktım Her iki taraf içinde gerçekten zor Vallahi ev bulmak ve taşınmak işkence
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşinden ayrılan ev sahibi, kiracısını evden çıkaramayınca kapısının önünde yaşamaya başlamış. Kiracıyı çıkarma hakkı yok mu?