Türk lirasının serbest düşüşe geçmesiyle birlikte dolar kuru bugün 13,30 seviyesini aşarak tarihi bir rekor kırdı.Döviz kurundaki bu hareketliliğin inanılmaz boyutlara ulaşmasıyla bankaların mobil uygulamaları üzerinden döviz alım-satım işlemleri yapılamamaya başladı. Bankaların işlemleri kısa süreli olarak durdurduğu düşünülüyor. Konuya ilişkin bankalardan bir açıklama gelmedi.
Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! 🙂 Şimdi sorunu daha çok üye görecek. Üstelik, 4 Xper daha kazandın! Tebrikler! @liliaaaa 🌺♥️
Dolar 13,30 ₺ olarak rekor kırdı. Birçok bankada erişim sorunu yaşanıyor. Ne düşünüyorsunuz?
Şaşırmıyorum, gerçekçi olmak lazım; daha da yükselecek gibi duruyor. Faizleri arttırarak geçici olarak biraz düşürebilirler doları o kadar. O da geçici olur, sonrasında dolar yükselmeye devam eder. Bir şeyler değişmediği sürece tek haneleri göremeyiz artık
Ekonomik sıkıntı artık çok büyüdü, denetimsiz bir şekilde TL başı boş olarak her gün değer kaybediyor. Hükümetin ekonomide çok başarısız olduğu 20 yılın sonunda tescillendi. TL dünyanın en hızlı değer kaybedenler listesşndevterşni aldı. Hepimiz hızla fakirleşiyoruz. Liyakatli ehliyetli uzman yeni bir ekip tarafından acil tedbir alınarak TL değerli hale getirilmelidir. 😎
Mevzu sadece ekonomi ile alakalı değil bundan yeterince emin oldum, işadamıyım ve banka personeli deli gibi dolar alımı yapılıyor diyince ayıktım. Dolar yükselmeye devam edecek artık belli oldu, hükümetin şut yemesi için sebep veya yeterli mi diye sorarsanız cevabı verdiler : Seçim tarihi Haziran 2023
Şöyle bahsedeyim, ülke genelindeki mevduat tutarı (dolar ve euro) üzerinde bir talep oluşursa dolar ve euro sanal bir değer kazanır ve dolar yükseldikçe korku başlar ve enflasyon artar arkasından korkan veya doların yükselmesini bekleyen herkes dolar aldıkça dolar yükselir. Ülkenin ekonomik durumu iyi değil bunu tartışmaya gerek yok ama gelinen noktada tek sebep bu değil
Tek sebebi bu değil elbette, işadamıyım ve piyasayı yakın takip ediyorum. Pandemi sonrası artan hammadde talebi korkunç bir enflasyon doğurdu ve alım gücü gün geçtikçe düşüyor, nüfusun üretime katkısı her geçen gün düşüyor (üretmek yerine yatırım yapmayı tercih eden insanlar) ve sonuç hemen hemen her ülkede benzer noktaya gidiyor
Kronometre gibi oynuyor valla. Bir saat önce bakıyorsun 12, 90 bir saat sonra bir bakıyorsun 13'ü geçmiş. Bu haftayı 14'te kapatır diye düşünüyorum. Hatta 14'ü bile geçer
Ahh dış güçler vahh dış güçler. Allahtan onlar var ki yoksa suçu kime atacakti malum beyefendi. Dış güçler olmasa bu ülkede hirsizlik ta olmazdı, devlet malını talan da. Tek suçlu var o da kör olasica dış güçler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Şaşırmıyorum, gerçekçi olmak lazım; daha da yükselecek gibi duruyor. Faizleri arttırarak geçici olarak biraz düşürebilirler doları o kadar. O da geçici olur, sonrasında dolar yükselmeye devam eder. Bir şeyler değişmediği sürece tek haneleri göremeyiz artık
Ekonomik sıkıntı artık çok büyüdü, denetimsiz bir şekilde TL başı boş olarak her gün değer kaybediyor. Hükümetin ekonomide çok başarısız olduğu 20 yılın sonunda tescillendi. TL dünyanın en hızlı değer kaybedenler listesşndevterşni aldı. Hepimiz hızla fakirleşiyoruz. Liyakatli ehliyetli uzman yeni bir ekip tarafından acil tedbir alınarak TL değerli hale getirilmelidir. 😎
Mevzu sadece ekonomi ile alakalı değil bundan yeterince emin oldum, işadamıyım ve banka personeli deli gibi dolar alımı yapılıyor diyince ayıktım. Dolar yükselmeye devam edecek artık belli oldu, hükümetin şut yemesi için sebep veya yeterli mi diye sorarsanız cevabı verdiler : Seçim tarihi Haziran 2023
Mevzu ekonomi değilse nedir? Açıklar mısınız?
Şöyle bahsedeyim, ülke genelindeki mevduat tutarı (dolar ve euro) üzerinde bir talep oluşursa dolar ve euro sanal bir değer kazanır ve dolar yükseldikçe korku başlar ve enflasyon artar arkasından korkan veya doların yükselmesini bekleyen herkes dolar aldıkça dolar yükselir. Ülkenin ekonomik durumu iyi değil bunu tartışmaya gerek yok ama gelinen noktada tek sebep bu değil
Tabi doların yükselmesinin sebebi dolar ve euroya artan talep öyle mi? Ama bunun tek sebebi de bu değil.
Tek sebebi bu değil elbette, işadamıyım ve piyasayı yakın takip ediyorum. Pandemi sonrası artan hammadde talebi korkunç bir enflasyon doğurdu ve alım gücü gün geçtikçe düşüyor, nüfusun üretime katkısı her geçen gün düşüyor (üretmek yerine yatırım yapmayı tercih eden insanlar) ve sonuç hemen hemen her ülkede benzer noktaya gidiyor
Kronometre gibi oynuyor valla. Bir saat önce bakıyorsun 12, 90 bir saat sonra bir bakıyorsun 13'ü geçmiş. Bu haftayı 14'te kapatır diye düşünüyorum. Hatta 14'ü bile geçer
Amariga bizden gorkuyo. Bak yavaş bir yükselişle 13.30'u gören dolar sert bir düşüşle 12.90'a geriledi.
Yaşasın galaksi liderimiz.
Yazık çok yazık oluyor. Seçim öncesi son kozları bu herhalde. Bakın dış güçlere karşı mücadele ediyoruz havası yaratıp oy kazanmak
Kripto para piyasasına döndü. Ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. TL küresel piyasa da eriyor resmen. Sonumuz pekiyi görünmüyor bu gidişle.
Normal ekonomimiz ucuyor iste hemde tam gaz yillardir bu ekonomi kotu dedikce bir takim beyin yoksunlari karsi cikiyorlardi
Ahh dış güçler vahh dış güçler. Allahtan onlar var ki yoksa suçu kime atacakti malum beyefendi.
Dış güçler olmasa bu ülkede hirsizlik ta olmazdı, devlet malını talan da. Tek suçlu var o da kör olasica dış güçler.
Dış minnaklar efenim
😏✋
umarım 15i aşar ve akp tekrar seçilir bu halk bunu hak ediyor
Şöyle düşünüyorlar;
"Eyi eyi ehunumi çoh gözel, erduvan erduvan erduvan hülülülülooooo"
umarım daha kötü bir duruma gelmeyiz..
ama olanlar çok can sıkıcı..
Ülke yokuş aşağı iniyor ve nerde duracağıda belli değil. İyiye gitmiyoruz. genede. hep 50 TL lik yakıt alıyoruz ekonomik toplumuz.
Bunu biz istedik
şu an hala kimseden ses çıkmıyor demekki herkes memnun
ekonomi zıvanadan çıktı dolari kimse dusuremez bos onlemlerle oyalarlar
Çünkü bankalarda o kadar Türk lirası bulunmuyor. Para değersiz hale geldi. Geçmiş olsun.
Tam tersi o kadar döviz bulunmuyor. Türk lirası bolca var
14 lira olacağı söyleniyordu . İnanmıyorlardı ben bunu diyince
Yapacak bişi yok gotumuze girdi sağol akp ya ulkenjn
30 lira olur artık kalbimiz ne kadar dayanır buna artık bilemem 😂
Ayvayı yedik. AKPliler ne düşünüyor acaba?
Dolarla mı ekmek alıyorsunuz bırakın takip etmeyi ya bshsuabsbsu
Bizim millet kafasız hala oy verecek olan var daha ne diyelim
Merkez bankasını arayıp faizleri yükseltin demesi çokmu zor bence sen çalıştır o beyni
15 i bulur acıyorum bu millete
Bir cok bankada erişim sorunu yaşaniyor diyorsunuz yani milet bozuyormu aliyormu
Normal şeyler bunlar bişey olmaz 😎
euroyu yakaladı canım
Çok dengesiz yerinde durmayan bir piyasa var
Düşünmekten bıktık keşke başkalarında düşünse
yapacak bir şey yok hayırlı olsun :)
Rekorlar ülkesiyiz bizi kimse tutamaz
Daha 20 yi bulacak gibi
Yetmez devam
Venezuela selam knk
Türkiye nereye gidiyor anlamadım zaten
Bunun sonu nereye varacak.
Ülke batıyor.