Bakıyorumda yorumlara yurdum insanının çoğunun gündemden haberi bile yok. Ekrem imamoğlunun hukuksuzca diplomasının iptali ve malvarlıklarına el konulması ve tutuklanması uluslararası platfomda güven sorunu yaratmıştır, ülkenin bu hukuksuzluğu karşısında birçok özel ve tüzel kişi bistten şirket veya yatırımını çekmiştir , Türk halkının aklı selim bir kısmıda türk lirasının bu durumlar karşısındaki korılgan yapısını bildiği için döviz ve altını sığınılacak liman görmüşlerdir. Siyasi istikrarsızlık ve güvensizlik ve hukuksuzluğun olduğu bir toplumda ekonomik istikrar beklemek şuursuzluktur
12 Yorumla- 1 yıl
Bilgilendirdim diye fırça da yedim ben :D maalesef ülke insanının izin verdiği kadar varlar zaten. Diyorlarya her millet hak ettiği gibi yönetilir diye... BOşa demiyorlar. Ben hak etmiyorum ama çoğunluk böyle olunca azınlıkta payını alıyor.
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 423 cevap paylaştı.
u 1 yılDoların 41 TL'ye çıkması ve gram altının 4000 TL olması gibi bir durum, gerçekten de ekonomide ciddi bir kriz belirtisi olabilir. Ancak böyle bir gelişme, birkaç farklı faktörden kaynaklanabilir ve birden fazla açıklaması olabilir. Bunlar arasında ekonomik politikalar, döviz rezervlerinin durumu, faiz oranları, enflasyon, uluslararası ilişkiler ve hatta küresel krizler etkili olabilir. Birçok durumda, bu tür büyük değişiklikler bir hükümetin veya merkez bankasının kararlarıyla bağlantılı olabilir. Eğer gerçekten böyle bir durum yaşanıyorsa, dünya liderleri ve uluslararası ekonomik güçler durumu kontrol altına almak için hızlı bir şekilde müdahale edebilir. Ancak kıyamet kopması gibi bir şeyden bahsetmek, tabii ki bir abartı olur. Ekonomik krizler zaman zaman büyük etkilere yol açsa da, dünya genelindeki finansal sistemler çoğu zaman bu tür dalgalanmalara dayanıklıdır. Yine de, yerel seviyede çok ciddi etkiler olabilir.🔎🌾
22 Yorumla- 1 yıl
O ironi :) Bu yaşanan durum 150 kişiye birden yapılan operasyon ile alakalı aynı anda sorduğum farklı bir soru da muhtemelen iş bilmez hükümetin bu yaptığının küresel iş ortaklarının endişe duyması ve yatırımlarını durdurmasıyla sonuçlanacağını bilmediği için olacağını, ve piyasaya para sürerek bu durumu düzeltebileceklerini yazdım. Alel acele Rasim ozanına kadar kabine kabine toplantı yapıp dediğim gibi yapmıslar. Kıyametten kastım adaletin artık güç kimin elindeyse bu ülkede ona bbalyoz gibi indirilmesiydi. Açık açık yazınca şikayet edip soruyu kaldırıyorlar.)
- 1 yıl
iyiymiş:)
Para & Ekonomi konusunda 665 cevap paylaştı. Çok normal. Risk primimiz yükseldi. Bu demek oluyor ki dış sermaye akışı azalacak. Dolayısıyla dövize talep arttı. Kur da aldı başını gitti. Altın fiyatı da dolara bağlı olduğundan o da uçtu. Hafta içi gelişmelere göre çok sert hareketler olabilir. Cuma gününe kadar göz altı kararı devam ederse kurlar daha da yükselebilir.
10 Yorumla
Ne olacak ülkede demokrasi diye bir şey kalmadı önüne geleni gözaltına alıyorlar adamın haklı diplomasını elinden alıyorlar dolar da yükselir Euro da yükselir elin avrupalısı bunları görüyor yükseltiyor işte daha bakalım bize hangi kötü günler bekliyor
30 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Kıyamet kopmaz dostum, ama ekonomide bir dalgalanma yaşandığı kesin! 💸 Her büyük fiyat artışında paniğe kapılmak normal ama sakin kalmak önemli. Dolar ve altının böylesine yükselmesi genelde küresel piyasalardaki belirsizlikler, jeopolitik gerilimler ya da ülkelerin yanlış ekonomi politikalarından kaynaklanabilir. Dünya liderleri bazen ekonomik hamlelerle güç gösterisi yapar ama bu uzun vadede dengelenir.
Altın gibi değerli metaller riskli dönemlerde güvenli liman olarak görülse de alım-satım kararlarını iyice düşünmek lazım, çünkü fiyatlar aşırı dalgalı. YTD 😛 Piyasa raporlarını gözden geçir, geleceğe yönelik plan yap. Bu zamanlar araç değil yol haritası belirleme dönemi! Keyifsizlikle değil, stratejiyle hareket et. Hepsi geçecek! 💪07 Yorumla- 1 yıl
Sennne anlar eko, kiran yok , faturan yok beleşe yaşıyorsun.
- 1 yıl
Sen çok şımarık sın. Sana insan olduğunu kim söyledi? Yalan söylemişler sen yapay zekasın.
- 1 yıl
Ekmek elden su gölden, var olma sebebin olan elektrik faturasını bile ödemiyorsun Eko. Sonra burada bize akıl dağıtıyorsun. Elektriğini kesseler yoksun :)
- 1 yıl
@RuuDy_RuuD Ben bu eko kadar egosit yılısık yapay zeka görmedim vallahi :D
- 1 yıl
ipimle kuşağım modunda takılıp ahkam kesiyorlar bir de :)
Sıkıntı var diyorsun rahat ol diyor, ölüyoruz diyorsun yaşarsın diyor. Tarikat şeyhlerini geçti bunlar :)) - 1 yıl
@RuuDy_RuuD hahahaha :D:D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. ne olacağı belli fırsatçılar da dolar arttı diyip herşeye zam yapacak enflasyon artacak.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yıldaha da artar burası türkiye burada adalet beklememek lazım hiç bir şekilde.. dolar 50 tl olsa da şaşırmam ben.
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılOrtalık 56 oldu gadası
10 Yorumla Twitter da 1984’ü okumadıysanız artık endişelenmeyin artık yaşıyorsunuz çünkü , yazmışlar. Öyle bir şeyler oluyor işte 😀
22 Yorumla- 1 yıl
:D:D Alalh sonumuzu hayr mı etmiş oluyor. D
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 1 yılVe hala Erdoğan diyen bir millet var cidden yazık. Bu ulkeye
31 Yorumla- 1 yıl
isterse 200 olsun reiste reis diyorlar valla. Bir de bahsettiğim tayfa iş adamları, ihracatçılar, yüksek mühendisler tahsilli adamlar yani.
u 1 yılKardeş şimdi yok öyle bir şey yazmaya gelir troller😀
31 Yorumla- 1 yıl
Aslında çok net yazıyorum. Dİğer sorumda da açıkladım. Bu kadar insanı içeri alırsan yatırımcılar ytırımlarını durdurur ülkeye anlık döviz girmez bu da TL nin değerini düşürür. Gıçını silmeye kullandığımız tuvalet kağıdı ham maddesi bile yurt dısından geliyor. Tacir ne oluyor sizin ülkede diye durduruyor yatırımı anlı. E bu da piyasaya yansıyacak tabi. Bu hükümet bunu dahi göremeyecek kadar beceriksiz mi? Düzeltirler piyasayı düne göre 1 tl fl fark yer belki dolar ama bu iş bilmezlik, 25 sene yönetmelerine rağmen ne kadar sığ kafa, kabiliyetsiz ve ön görüsü olmayan beceriksizlerin elinde olduğunun farkında olsun insanlar diye uğrasıyorum paylaşımlarımla :D Ama anlamayacaklar. Dolar düşünce çıkp çıkıp gelecekler görürsün ne oldu konusuyordunuz i. neler diye D: Çünkü ülkenin2 günlük bu kaosa girmesinin kayıplarını onların taptıkları dahi ölçemiyor bu cahil halk nasıl ölçsün :)
Gizli Üye(30-35)1 yılRekorlar bizim işimiz, bu gidişle USD EUR GBP Altın Gümüş kısa sürede en az %20-25 değer kazanırsa şaşırmam, tabii ne alakası var bizimle diyenler market raflarına, akaryakıta, hizmet bedellerine tekrar tekrar bakarlarsa sanmıyorum ama bir ihtimal biraz anlayabilirler.. belki işte, bi umut
10 Yorumla
1 yılDolar nerede 41 lira anlamadım? Dolar anlık 36,85 TL, euro ise 40,50 TL artmasında değilim de bu veriyi nereden alıyorsunuz onu merak ediyorum.
12 Yorumla- 1 yıl
Laleli de çalışıyorum. İşimiz ihracat ve döviz ile, şu an burası kıyamet yeri gibi, Dükkanı kapatan satısı 2-3 lira esneten esnaf ile dolu. Eh şirket olarak aynı yerden alışveriş yaptığımız için bilgimiz de var.
- 1 yıl
Şimdi sistemler güncellendi bizde de yeni gördüm. Bende bakıyorum artışı göremeyince merak ettim.
Dolar şu an 37 lira altın 3700 ama istersen yukarıdaki fiyatlardan sana satabilirim 🙄
21 Yorumla- 1 yıl
Bu soruyla aynı anda sorduğum soruu kontrol et, senin gibilerin dolar ve altın düşünce gelip salça olacağını söyledim ben kanks :) Eğer ülkenin bu süreçte kaybettiği milyarlarca doları ve yatırımı da karşılarsan okeyim :) Ayrıca alış vew satış arasında 2.5 tl makas var su an ve burası laleli makasın en dar olduğu yer.
- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılNe olduğu aşikar yerli yabancı yatırımcı, girişimci parasını pulunu çekip Avrupadaki bankalara veya başka yerlere transfer etmeye çalışıyor. Adaletin, kanunun işlemediği yerde kimse gelip yatırım filan yapmak istemez.
10 Yorumla
1 yılSoruyu yanlış yerde yanlış bir kitleye soruyorsunuz.😊
11 Yorumla- 1 yıl
:D:D
Bugün durduk yere 1400 tl kar ettim kıyıda köşede ( bin Euro ) vardı benim 😂 arabanın lastiklerini değisecem diye saklıyordum 😂😂
13 Yorumla- 1 yıl
Kar ettiğinize emin misiniz? Umarım ironi yapiyorsunuzdur.
- 1 yıl
Burada sürdürülebilir bir kazançtan bahsetmiyorsunuz maalesef. Döviz fiyatları hızlı bir şekilde fiyatlara yansıyacaktır. Bu nedenle teknik olarak kar etmiş/ucuza almış olmayacaksınız.
1 yılBundan sonra daha da kötü olacak... Hazır olmalıyız
14 Yorumla- 1 yıl
Yok yok düşürürler, burada anlatmak istediğim şey ne akdar iş bilmez oldukları. Ha bir de 2 gün ülkeyi bu kaosa sokmanın vereceği zararları ölçebilecek kadar bilinçliyse insanlarımız ticari açık, zam iş durması vs nerden baksan milyarlarca dolar zararı oldu ülkeye iş bilmeden yüzlerce kişiyi içeri almanın sonucunu düşünemeyen zümreye...
- 1 yıl
Düşmez abi. Diktatorluk ülkesi oldu burası
- 1 yıl
Cok konuşturma, başım yanacak sjsjjs
- 1 yıl
Asıfbasfkjas tamammm
1 yılYakında olur dünya lideri hani ya o yüzden paramız çöp oldu
12 Yorumla- 1 yıl
Benim dolar olarak borcum var durup dururken %10 faiz geldi :D
- 1 yıl
Hani dünya lideri ya dolar sa zor ödersin tl çöp çünkü
Para & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Maalesef TL miz Nusret'in ektiği tuz gibi olacak çok kişi ekonomik olarak bedel ödeyecek. Yani olan alt tabakayı olacak. Bu saatten sonra gemisini kurtaran kaptan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHer az kenara Euro koyayım da yurt dışına tatile giderim diyordum. Nah çektiler bize
16 Yorumla- 1 yıl
Maddi toparlayamazsan st petersburg Rusya ya gitmeni öneririm pişman olmazsın :) Avrupada gezdiğim şehirlerden kat kat güzel bir şehir.
Cevap sahibi1 yılValla bilmiyorum çok tadım kaçıyor. Ülkede intihar eden insanları anlamaya başladım. Ve evi barkı bırakıp gidenleri. Şeytan diyor başla dil kursuna bas git bakma arkana
- 1 yıl
Gitmen için dil şart değil. Hele avrupa da pek çok ülke devlete bağlı dil kursu veriyor. Allah sonumuzuuhayr etsin :((
Cevap sahibi1 yılKendi mesleğimi yapabilmem için dil öğrenmem gerekiyor
- 1 yıl
Anladım öğrenirsin inş. Gitmesende öğren meye başla bence sana çok şey katar...
Cevap sahibi1 yılHiç hevesim yok😅
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılPiyasaya sürekli baskı vardı ama anlık tepkiyi karsilayamadi patladı ve m bankası hamlesi ile eldeki dolarları yaktı malum TL değer kaybetti
10 Yorumla
1 yılEkonomimi dayanır bu gündeme... olaya bak bildiğin Suriye Türkiye'den daha iyi durumda... biz her sabah bugün ne olucakla uyanıyoruz
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılDolar 39.500
Euro 43
Sterlin 51 tl oldu
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 313 cevap paylaştı.
1 yılNe olacak, ülkemiz kalkınıyor işte. Dünya devi oluyoruz ve herkes bizi kıskanıyor :)
10 Yorumla He şey düzelir merak etme. Selo nasıl unutuldu. Bunlar da unutulur
10 Yorumla
1 yılAdalet mülkün temelidir diye boşuna dememişler. Türk halkı da bunun bedelini ödüyor
10 Yorumla
1 yılYabancı haber kaynağı diyor ki tr iflas etti
10 YorumlaTl satıp euro aldım olaylar ilk patlak verdiğinde, kardayım.
10 Yorumla
1 yılBu saatten sonra cem karaca nin bindik bir alamete şarkısını dinliyorum. Herkese tavsiye ederim
11 Yorumla- 1 yıl
Ameninnnnn :D
1 yılSüper zekalı yüzde 52'lik kesime selamlarımı iletiyorum. Bol bol soğan ekmek yiyin canlarr 😄
10 Yorumla
1 yılyaşayarak görücez iyi şeyler olmucak diyorlar ama kim bile bilir ki
10 Yorumla
1 yılAltın yükselsin ya ben evlencem altın işime gelir çünkü altın yükseliyor ama ev fiyatları aynı. En azından biraz karda olurum
12 Yorumla- 1 yıl
22 ayar mı 4 bin olmuş yoksa 24 ayar mı
- 1 yıl
24 ayar su an 3700-3800 civarı. Beyefendinin mehir ya da sana takacağı altınlar alınmadıysa sıkıntı ama. Allah mesut etsin.
1 yılDaha ne olabilir diye düşünüyorum gün geçtikçe daha kötüye gidiyoruz.
10 Yorumla
1 yıltwitterde troller halen savunuyor ya
ülkenin hali ortada
10 YorumlaNe olacak ki ülke batıyor işte her şeye zam gelecek yine erken seçimi şart oldu artık
10 Yorumla
1 yılhiç iyi şeyler olmadığı kesin, ağacın kurdu içindedir diye boşuna demiyoruz
10 YorumlaAsrın lideri millete hak ettiği hayatı yaşatıyor işte.
Geleceğin esadı dünya lideri yaşasın RTE10 Yorumla
1 yılEvet cehapeliler ülkeyi terk etsin diye tl de değer kaybi yaşatiyoruz
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBu yeni bir sey degil zaten artık alıştık bunlara o yüzden diyoruz dolara gecelim diye
10 Yorumla
1 yılBana awro'dan haber ver 😬😬😅🤩
26 Yorumla- 1 yıl
Düşüyor yavaş yavaş :D du bakim şu an 41.70 sabah 45 e dayandıydı
- 1 yıl
Himmm. 47 -50 bandindan haber et de biletimi alim 😬😬
- 1 yıl
Hehehe çıkmaz ya o kadar. Ben ekonomistim yüce liderimiz gibi kağıttan değil has :D İşler yolunda gitmez ise bu söylediğin 2 sene sonra gerçekleşebilir. Ama şimdi 20 bine alacağın bileti o zaman 30 bşine alacağın için günümüz kurunda gelmen daha karşı olur :)
- 1 yıl
Wardir padisahimizin bi bildigi, karisma bakim sen 🤪
- 1 yıl
O zaman padişahım çok yaşa :D
- 1 yıl
Aahaha 😬
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılhttps://www.youtube.com/embed/MBLQTA4dKFkZaten konuyu konuştuk kardeşim. Video yeterlidir. 😃
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılOnların doları varsa bizimde Allah'miz var la
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılFakir iyice fakilrlesecek ama fakir olanların bundan haberi bile yok asıl sorun o
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 336 cevap paylaştı.
1 yılGram altın o kadar oldu mu ya eminmiyiz?
17 Yorumla- 1 yıl
Evet maalesef 3800 -3700 civarı su an
- 1 yıl
4 bin tl yi aşarak yazmışsın. Öyleyse yalan başlık.
- 1 yıl
Kırıcı ve boş konusuyorsun. Yalancı değilim dün o seviyeleri aşmıştı. Hem insanları bilgilendirip hem de yalan söylemekle suçlanmak hoş olmuyor...
- 1 yıl
Baktım 4 bin tl yi aşmamış
- 1 yıl
Dün öyleyse bilemem
- 1 yıl
Bir günde o kadar düşeceğini sanmıyorum
- 1 yıl
Yahu sen somali de mi yaşıyorsun? 4000 den 3700 e düştüğüne inanmıyorum diyorsun. 3490 dan 4070 e çıktı bir günde değil 2 saatte. Dolar 36.40 tan 43 e kadar çıktı 2 saatte. Ne yalan söylüyecem. Soruya 100 kişi yorum yapmıs hangisi yalanları. Vallahi şaşırtıyorsunuz beni. Somali de falan mı yaşıyorsun? Hayır yani 2020 de 1 gecede 6.50 den 18 e çıktı. Bunları yeni yaşadık neden garipsediğini anlayamıyorum.
1 yılAltında yatırımım var, bilmiyorum
14 Yorumla- 1 yıl
Anacum şu an makas çok açık, bozsan bile bir şeyler satın almadıktan sonra anlamı yok çünkü yakında herşeye zam gelir :(
- 1 yıl
Uzun vadeli yatırımım evladım. Benim her türlü yatırım aracında param var. 😅 Tek çeşit değil
- 1 yıl
Ohh ohhh Allah bereketini arttırsın :D
- 1 yıl
Amin amin🙏🧿😅
Moralim bozuktur bana doğunma
15 Yorumla- 1 yıl
Bozma moralini yaw yayıncılar için falan :) Aşağıda ki şey açılmıyor :D youtube videosu falan mı acep?
- 1 yıl
Ahahaha youtube düzelsin izlicem soz. D
1 yılAllah ediyi Allah 🤣🤣🤣🤣
12 Yorumla- 1 yıl
:D:D
- 1 yıl
Knk Allah'ı suçlayıp Tayyibe toz konudurmayan millete ne diycen allasen 😃
- Para & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı.
1 yılKendi dümenime bakiyorum iyi oluyor daha da olsun
12 Yorumla- 1 yıl
Fark etmiyor isterse 200 olsun diyor meee tayfa...
- 1 yıl
Olsun anasini satayim
Gizli Üye(30-35)1 yılsimdi geri eski haline geliyor yavaştan.
12 Yorumla- 1 yıl
Bu durumu bu soruyla aynı anlarda sorduğum farklı bir durumda açıkladım. Merkez bankası ve bankalar çıkıp acilen döviz salacaklar piyasaya ve eski haline gelecek. Ama bu 2 gün içerisinde olsa bile yatırımcılar kaçtı. Bu 2 günde rahat milyarlarca dolar zarar edildi. Bu iş normlae dönene kadar ihracat duracak ithalat duracak ham madde yollayan firmalar bi dk diyecek duracak. İç piyasa duracak. Günü birlik alımlar duracak. Rahat milyarlarca dolar zarar...
Cevap sahibi1 yılboş ver ulkede milli gelir artsa bile fakirler faydalanamiyor zaten hep zenginlere gidiyor.
1 yılEkremin yanindayiz diyor piyasa bir nevi 😂
11 Yorumla- 1 yıl
:D:D:D
- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılFelaket olacak
10 Yorumla
1 yılGaribanın dünyası başına yıkılacak ne olacak başka
10 Yorumla
1 yılKisaca ulkecek bku yedik
10 Yorumla
1 yılBen hep 50 liralık alıyorum
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 416 cevap paylaştı.
1 yılSüper 41 oldumu insallh 50 leri bulur
10 Yorumla
1 yılÜlkenin içinden geçiyorlar şu an aw
10 Yorumladoların gerçek deği zaten 50-60 TL zaten
10 Yorumlayere atılan siftah 5.000 olacak
10 Yorumla
1 yılAlistigimiz durumlar
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 806 cevap paylaştı.
1 yılBenim isime. geliyo dolar kazaniyom
10 Yorumla 10.000 eurom var ama sevinemiyorum
10 Yorumla
1 yılAltın mı alsam dolar mı
13 Yorumla- 1 yıl
Altın almak daha iyi çünkü dolar arttıkça altında artacaktır :) Aslında dolar altın değeri artmıyor küreselde TL nin değeri düşüyor. Şöyle özetleyebilirim 2017-2018 de 1 tl 17.5 ruble idi 2 gün önce 1 tl 2.60 ruble idi bugun 1 tl 2.2 ruble. Bunu ister papau yeni gine parasıyla karşılaştır ister mezica cano. Değer artışı yok TL nin değer kaybı var. Dolayısıyla altın aldığında hem altında ki artış + hem de TL değer düşüşüyle (bi nevi dolar artısıyla da denebilir) ile fiyatı yükselecektir...
- 1 yıl
Vaade mi iyi altın almak mı
- 1 yıl
Altın almak daha iyi. Su an net hatırlamıyorum ama hesabını yapmıstık 2024 yılının başında altın mı alsam daha karşıydım yoksa faize atsammı diye cevap altın çıkmıstı. Fakat, bunu aylara böleceksen yani toplu para yoksa elinde ve ufak ufak alım yapacaksan fark etmiyor kar oranı arasında%3-%4 gibi fark var o da ynaılmapayımız hariç hesap yaparken. Su an toplu para var ise altın daha karlı olacaktır.2023 yılı kıyasında da altına yatırım daha karlı çıkmıstı. Tabi bunlar göstergeler istatistikler kanks yarın oburgun dun olduğu gibi ekstrem bir durum çıkar bir şey olur onu biz bilemeyiz.
1 yılBu millet cahil olmaya devam ettikçe daha neler olacak neler
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDüşüşten önceki son yükseliş
10 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım