Libya’dan İzmir’e ilk feribot seferi yapıldı. Her hafta yapılacak olan feribot seferleri hakkında ne düşünüyorsunuz? ↗
Bugün 21 aralık ve yılın en uzun gecesi olacak. Bu gece ne yapmayı planlıyorsunuz? ↗

Yav kapansın esnaf kazansıncı yorum yapmak nedir. Bu zamanda hb olmazsa diğer bir sürü benzer çalışma yeri var. Trendyol, n11, amazon, alibaba gibi bir sürü yer bar. Hb mi engelliyor esnafı? Hem esnaf olarak bu saydığım siteler sayesinde tüm ülkeye ürün satabiliyorsun mağaza üyeliği yaparak. Hb fiyat olarak uyguna satış yapmıyor artık eskisi gibi. Artık epey üzerinden hangi ürüne baksak artan fiyat sıralarında trendyol veya n11 var. Hb genel olarak geriliyor. Benim en sevdiğim siteydi hb yıllardır bir çok şey aldım ya sorunsuz oldu ya sorunlar çözüldü. Hb zarar ederse diğerleri kazanır değişen bir şey olmaz
Hisse ile şirketin realitesini karıştırmamak lazım. İnsanlar o şirketin kağıdını alıp satıyor gibi düşünün.
Batış falan olmaz, deli gibi mağazalardan kestikleri komisyonla hep zenginliklerine zenginlik katıyorlar zaten.
Bu düşüşün sebebi Türk parasının değer kaybına uğraması ve bundan tüketicinin etkilenip alışveriş yapamaması ihtimalini düşünüyorum. Yatırımcılar için TL’nin değer kaybı korkutucu.
Başka bir sebep var mı bilmiyorum şu an için.
Neden üzüleyim ki? Sonuçta bu bir sektör hem de günümüzde büyük bir sektör. A şirketi kapanırsa yerine B şirketi açılır. Sorduğun soruda da bir mantık yon yani, bir kaynaktan haber okumuş ve acaba ben bunu nasıl soru haline getireceğim diye düşünmüşsün belli ki. Hisse senetleri düştü diye bu tarz kurumlar kolay kolay iflas etmez.
Cevap
141Cevap
Yok iflas etmez. Dünya borsalarında genel bir düşüş var. Ama Hepsiburada çok hızlı ve oransal olarak büyük düşüş yaladı. Arka planda ucuz mal toplamak isteyen kasası dolar dolu bir spekülatör olabilir. Bu tür oyunlar özellikle borsaya yeni giren şirketlerde oynanır. Bu geçmişte başka şirketlerde de olmıştu. Bezdirme politikasıyla, gerçek fiyatı burası değil algısı yaratılarak daha da aşağı dibin dinine vurulur hatta zararına inle yoğun satışla gezdirilip küçük yatırımcının tüm hisseleri dipten toplanır ve sonra hızla tavan tavan tavan yaptırılarak kısa sürede köşe dönerler. Göreceksin dediklerim olacak. Paranız sağlığınızı bozmasın. #06roneo 😎
Dünya borsaları demek Dünyanın köklü firmalarıyla savaş demektir. Bu savaşta yalnız olmayacaksın müttefik gerekir. Her horoz çöplüğün de öter derler ya;
kendi mekanların da bulacağın destek başka mekanlara top yekün taşınamaz oralarda da nokta olarak uzun süre cürmün kadar yer kaplayacaksın virgül olup her yere sıçramak olmaz. Ama her düşüş yeniden şahlanış için azim kazandırır. maalesef ki hakkı ile düşene destek verirler halkımız, ama yapılan hatalara bağlı kendi ayağını kaydırıp düşünene bir tekmede vurmayı adet sayarlar yine halkımız.
Hepsiburada sitesinden bir kere alışveriş yaptım birkaç yıl önce. Ben bir sorun yaşamadım ama özellikle son zamanlarda insanlar çok şikayetçi. Kaliteli bir hizmet sunmadıklarını düşünüyorum. Borsada değer kaybetmesi ile ıflas arasında direkt bağlantılı kurulabilir mi bilmiyorum bu konularda bir bilgim yok ama yaptığı yanlış adımlarla müşteri kaybettiğini biliyorum.
Online alışveriş konusunda gelirsek. Kapanırsa ben çok üzülürüm. Pandemiden önce de dahil olmak üzere online alışveriş yapmayı daha çok seviyorum. Özellikle şu anda köyde yaşadığım için çok daha büyük bir kolaylık. Mağazaların da kazanmasını elbette isterim ama şu anki hayat pahalılığında herk3s kendi cebini düşünüyor ve bu yüzden benim için de en uygun seçenek online alışveriş gibi gözüküyor.
1) bilerek düşürüyorlar alttan toplamak için
2) türkiyenin bence en iyi alışveriş sitesi uygulaması trendyoldan daha güzel ve çoğu ürünü kendisi satıyor buda güvenli yapıyor.
3) trendyol tüm ünlülerle reklam yapsada hepsiburada sadece cem yılmazla yaptı ve trendyolun en büyük rakibi.
4) trendyol yüzde 70 çinlilerin en azından yüzde 100 yerli şirketimiz kazansın yurtdışına açılsın.
hepsiburada kullanın trendyol değil.
getir kullanın yemeksepeti değil.
torku kullanın nutella değil.
beypazarı kullanın sırma değil.
BİM şok migros kullanın carrefour değil.
BİM mısır ve fasta 500den fazla marketi var ve ülkemize döviz girdisi sağlıyor.
şok ülker (yıldızholding) yabancı büyük firmaları satın alıyor ülkemize döviz girdisi sağlıyor.
Hepsiburada için, ABD borsasına açılırken şirket değerlemesinin yanlış yapıldığı, buna bağlı olarak da halka arz fiyatının olması gerekenden yüksek belirlenmesi nedeniyle yatırımcıların zarar ettirildiği iddialarıyla inceleme başlatıldı. Haber kaynağını da bulup yoruma atarım, dün okudum.
bence bu tür şirketlerin hepsi batıcak. sebebi ise yaptıkları işden çok fazla taviz vermeleri.
Şöyleki. yok aynı gün kapında yok hemen anında değişim gibi birçok tavizde bulunuyorlar. hep yükselmeyi değilde sabit müşteri edinmeyi denemeliler.
bir bardağın su alım limiti vardır. bunlar limitleri zorladıkca çatlıyor. sonrada bardak kırılıcak.
mesela getir firmasnaıda bana göre yakında kötü bişeyler olucak. yok 15 dk da kapında vesaire. mücize yaratmaya çalışıyorlar.
ama diğer tarafdan yabancı alışveriş sitelerine bakın. mücize yaratma değilde düzgün hizmet verme derdindeler
ve yabancılar daima ayakda kalıyorlar..
Aslında ben, dünyada bütün "işçilerini" 5 saatten fazla çalıştıran, hele ki bunu teknolojik olarak gelişmiş bir çağda yapan, bütün kamusal kurum, devlet kurumu ve küçük işletme patronlarının, iş yerlerinin, yerle yeksan olduğuna şahitlik etmek istiyorum.
artık alışverişler internete dönüyor, sadece hepsiburada kapansa üzülmem bir çok site daha var ama gittigidiyor trendyol sanırım 1-2 site daha vardı yabancılara satıldı yerli firma diye mümkün oldukça bu siteyi tercih ediyordum, yerli firma kapandı diye üzülürüm.
Hepsiburada'dan ziyade hepsi ekspres kullanıyordum. Başta baya indirim veriyordu ama sonra fiyatları o kadar şişirdiler ki en son sıvı yağı 125 TL gibi uçuk rakamlara yazıyorlardı. Aynı zamanda satış yaparsanız da yüzdelik payı en çok alan site, aynı zamanda diğer siteler 15 gün sonra para yatırırken hepsi burada 30 günlük bir süreçte yapıyor. Bu şekilde değer kaybetmesi gayet normal. Bir sürü alternatif sitelerde var artık.
Zerre acimam kan emicilere. Indirim diye vatandasi kandiriyorlar. Cem yilmazlar bedava oynamiyor o reklamlarda. Bu online alisverisler uctu gidiyor. Bide reklam uapip ovunuyorlsrdi nasdaq borsasinda diye
Kapanmasını istemem tabi ki ama online alışveriş yüzünden artık herkesin satın aldığı satıcılar belli. Yerele destek de berbat durumda bu yüzden. Hadi bunu geçtim sosyal medya, trendyol ve onun sürekli link kaydirdigi influencerlar yüzünden tüketim çılgınlığı aldı başını gidiyor. Bir tişört uğruna 2400 lt su harcanirken deli gibi alışveriş yapıyoruz. Devletler bunun için ortak bir karar alıp kısıtlama getirmeli
Başta tredyol kapansın bence. çünk reklam görmektende yıldım artık. Birde cabası satıcı savaşları başladı iyi satıcalarda var kötü satıcalarda çok ucuz olmadığı sürece alışveriş yapmam 1ay takip ederim gerçek indirimli fiyatı yakalarım gerçi tred yol bu işin hilesini çok iyi öğrenmiş.
aşırı fiyatlardan dolayı bir darboğaz yaşandığını düşünüyorum.. kendim geçen gün orjinal bandrollü bir parfüm alacaktım o siteden.. geçen kış baktığımda 450 lira olan parfümün fiyatı 890 lira olmuş sitede.. tabi ki vazgeçtim ve almadım. . benim gibi düşünen de pek çok insan var.. hepsiburada nın iflas edeceğini düşünmüyorum kesinlikle... ama bunun yanında, taban yapınca kağıtları , alınabilir...
acıkcası kişisel olarak ilgimin olmadıgı konular. neden hisse düşer ki. takip etmedim. birşeyler mi acıkladılar. oranda cok yüksekmiş. hepsiburada batarmı batmaz. bence yani. başkasına bugun satcam desinler hemen kapışılır. ismi var. en eski. en güvenilir. iade süreci şu ana kadar beni hiç üzmedi. ki en önemli olay orada. 10 20 tl pahalı bile olsa kafam rahat olsuncuyum ben. kapanırsa da üzülmem. başka siteler var yani bence cok bir şey değil yani.
Hepsiburada online alışverişin kalbiydi, ta ki Amazon ve Trendyol önünü kesene dek. Amazon ve Trendyol koşulsuz ürün iadesi kabul ediyor, Hepsi burada hâla iade işleminde kanser etmeye devam ediyor. Borsa olayını bilmem ama ben uzun zamandır Hepsiburada'yı bırakmış durumdayım, iade sorunsalı ve müşteri memnuniyetinden ötürü...
Konumunu yerini bilmezse iflas edebilir. Akıllı bir iş adamı iş yapmaya başladığı ortamın genel kriterlerini gözetip o kriterlerde zirveyi ne kadar yakaladığını bilmeli.
Türkiye'de çokça alışveriş sitesi var ve Türk halkı bunların hepsine şans veriyor desek yeridir bu durumda borsaya girmek yerine bulunduğun ekonomik ortamın normlarına göre hareket etmek daha mantıklı en azından iflas etmemen için.
Hepsiburada trendyol dan daha kaliteli daha düzenli arayüze sahip daha anlaşılır
Şimdi şu var bazen teknoloji ürünü almak istiyorsun alacağın yer trendyol mu olur? Mantıklı mı giyim üzerine kurulmuş bi siteden teknoloji ürünü almak?
şu an Türkiye de kalite bakımından
1. Amazon
2. Hepsiburada
Amazon biraz ürün çeşiti az ve pahalı olması sıkıntı prime üyeliği olanlar için harika bi site
Batsın bu site, kalite yoksunu, müşteri memnuniyeti kaygısından uzak, rezil firma.
Buradan paranın para zamanında oyuncu klavyesi faresi aldım, klavyenin ayağı kırık geldi, farenin orta tekerleği bozuk geldi. İade ettim, iadeyi kabul etmediler, klavyenin diğer ayağını da kırıp gönderdiler.
O günden beri bu siteden alışveriş yapmam, Trendyol tercih sebebi..
Hisse bu düşerde çıkarda türkiyede ₺ değer kaybettiğinden yatırımcılar hisse satışı yapmış olabilir diğer bir amaçta büyük yatırımcının küçük yatırımcıyı yutma hamleside olabilir borsada bir taraf para kaybetmeden diğer taraf para kazanamaz bir nevi kumar gibi düşün
Trendyol diğer online alışveriş sitelerini çok büyük bir fark ile geçti. Sürekli bir kampanya ve reklamlar ile insanların trendyoldan alışveriş yapılması sağlanıyor. Benim de çok kullandığım site gayet güzel ve ürünleri kaliteli çok bekletmeden kargo geliyor. Hepsiburada dan çok nadir alışveriş yapıyorum
Online alışveriş yapıyorum son üç senedir ve çok kullandığım bir yer. O yüzden kendi adıma üzülürüm.
Üzülürüm. Nedeni ülkeye sıcak para sokan bir firma. Benim bu ülkeye hiç bir faydam yok bunlar kadar veya yoldan 100 kişi çevirsem.
Ülkeyi ülke yapan paradır. Ülkenin askeride, poliside, doktoru da, öğretmeni de paradır para.
Ülkeye kıçıyla Gülen yabancı ülkelerden hiç bir farkı yok içimizdeki Fransızların.
Hepsiburada gayet kaliteli bir site olup , Trendyol , N11 gibi içinde çakal , hırsız vs firma barındırmıyor. Gerekeni de yapıyor. Bizim insanoğlu kusura bakmasın da ucuz etin yahnisini sevdiğinden 100tl fazla verip kaliteli firmadan ürün almayı beceremiyor. Elinde patlayınca da mahkemelerde koşturuyor. HB nin kalkınmasın destek olmak lazım.
Trendyol, getir, n11, hepsiburada hepsini kullandım dedigin gibi hepsiburada da önce müşteriye öncelik tanıyorlar. Asla mağdur etmiyorlar ama trendyol varya kaç kere küfür etmişimdir arkalarından. Trendyol market dışonda hiçbirleyini kullanmam. Getirde iade sürecinde berbat. Müşteri hizmetlerinde takip sıfır. Onu da günlük alışverişte kampanya olursa kullanırım. Hepsiburada'yı her konuda tek geçerim
Hisseleri değer kaybetmiş ya bence şimdi almak lazım gene yükselir
İflas edeceğini sanmıyorum. Diğer taraftan buralardan buldukları bol parayla sabah akşam reklam kasıyorlar. Kaynakları biraz kısılırsa reklamlar azalır da kafamız rahatlar belki. Darısı diğerlerinin başına.
İlk zamanlarda severdim taki sorun yaşayana kadar ufak bir sorun için bile ilgilenen hiç kimse yok çözüm yok müşteri memnuniyeti sıfır iadeler sıkıntılı rezaletti yani aylar sürdü sorun bir daha da alışveriş yapmadım batmasına şaşmamalı
Reklamında cem yılmazı oynatipta batmayan bi opet kaldı galiba 🤣🤣
hepsiburada ve trendyol kapansa umrumda olmazdi acikcasi. çünkü nerddeyse 7/24 o ikisinin reklamlarini görmekten biktim ne yalan söyleyim, rekabet kurulu şu ikisine bi el atsa fena olmazdi
anlamiyorum yani twitterda thread okurken araya bi anda hepsiburada ya da trendyol reklami giriyor tadim kaciyor. ya da youtubede ard arda 2 reklam girince ikiside bu ikisinden biri oluyor telefonu parcalamak istiyorum. yapabilse kafama silah dayayacaklar indirmem için. sirf bu yüzden vanced indirdim.
Ücretsiz youtube premium apk indir. Hiç reklam yok. Bide arkaplanda müzik açabiliyorsun. Tek sıkıntı mailinle giriş yapamıyorsun, yorum yapamıyorsun.
Birde adblock browser indirebilirsin. Aynı chrome gibi ama hiç reklam çıkmıyor karşına.
Ben bu şekilde çözüm yolları buldum.
Çok süper olur ya hepsiburda satıcının yanındadır her zaman olumsuz yorum yazarsan satıcı onaylamazsa yayınlanmaz vs n11 ise tam tersi müşterinin yanında satıcıyı kovar bi ters hareketinde.
Bu haberi duyduğum iyi oldu. Umarım batarlar. Zaten müşteri memnuniyetini hiç umursamayan kötü yönetilen bir şirketti. Ölürse ruhuna fatiha bile okunmaz.
Su indirim oldugunu zanneden sap. sallarin aliveris yaptigi trend yol kapansin. Nerede abudik gibudik sey var orada ama hala aliyorlar kafa yokki insanlarda
Online alışveriş yapmak yerine ihtiyacım olan ürünleri kendim gürüp almayı tercih ediyorum. Trendyolun zarar etmesi aslında Türkiyenin zarar etmesi anlamına geliyor. Umarım düzelir.
hepsiburada gibi siteler aslında satış platformu bizi ürün ile buluşturuyor
fakat herhangi bir sorun olduğunda sorumluluk almıyor
müşteri velinimettir demiyor o yüzden ben üzülmem
Dijital hayat bazı şeyleri bk etti, bana göre bir çok şeyi yerinde beğenip almak lazım. İnternetten alıyorsun sürpriz çıkıyor, geri iade vs kim uğraşır onunla.
Üzülebilirim en çok alısveriş yaptığım sitedir canım sacma is yaparsa olacağı bu olur zaten ne demeye başka işler yapmaya çalışıyor umarım hatasını düzeltip eski haline döner
Hepsiburada'ya bir şey olmaz. Ama bence büyük bir hatayla. Senin ne işin var NASDAQ borsasında. Otur işte oturduğun yerde. Piyasan belli. Sanki dünyanın her yerinde satış yapıyormuş gibi. 😀
Selam güzelim🌹
Online olarak alışveriş yapmıyorum ama rekabet var Trendyol vb. online satış yapan firmalarla. Batması diğer firmaların fiyatları arttırmasına neden olabilir.
Trendyol reklamlar konusunda çok büyük bir atılım yaptı 2 yıldır.
Hepsiburada geride kaldı.
Batarsa da üzülmem.
Kar oranları duşnce hıseler duşer ifasla alası yoktur onlar öz sermayeli buyük şirketler kolayına batmaz
Hepsiburada da alışveriş yaparken sıkıntı yaşıyorum. Geçen yine marketini kullanmaya çalıştım 1 saat uğraştım. Trendyol daha iyi
Yoo zaten yeterince güvenilir değiller. Yeterince kaliteli gelmiyor siparişler.özellikle de tekstil. her yerde her şey var. bir şey olmaz.
Bence İnternet alışverişine bir sınırlama koyulması gerekiyor. Tehlikeli boyuta ulaşıyor bu alışveriş tutkusu
Sadece Türkiye'de olduğu için kurun da çok etkisi oluyor ben bu güne kadar yurt dışına açılmasıni beklerdim
En azından komşu devletlere
Online alışveriş sitelerinin kapanması mümkün değil. Bizim Türk sitelerini muhtemelen trendyol ve amazon satın alacaktır.
Alışveriş sitelerin kapanma ihtimali sıfır. Gelecek e ticarette. Hepsiburada da farklı bir işlem olduğunu düşünüyorum.
Online satış siteleri değil ama kargo şirketleri esas iflas edecek. Daha haberleri yok.
Bilemem şirket in durumu nedir düşer çıkar olur boyle seyler
Hayır. Ülkede ki alım gucunun düşmesi tüm sektörlere yansıyor. İnsanlar yeni bir şey satın alamıyor.
Üzülmem düşüş varsa sorumluları kendileri öyle herşeye zam yaparlarsa beter olsunlar
Hisselerinin dusmesi o kurulusun kapanmasi anlamina gelmiyor.
Herşeyin bir sonu vardır, bu tür sitelerden ve özellikle reklamından gına geldi artık
Trendyoldan alışveriş yapıyorum haftada bir üzülürüm her aradığımı orada buluyorum
hisselerin düşmesi şirketin batacağı anlamına gelmez ki
Umrumda değil. Piyasayı yükseltip duruyorlar. Kim bu ateşe odun atıyorsa bin beter olsun
İnternetten alışverişe çok alıştım çok kolayıma geliyor kapanmasını istemem
Üzülmem ben. Pek alışveriş yapmıyorum internet üzerinden.
Sorun online alışverişte değil, Trendyol her alana elini uzatıp tek tek ele geçiriyor resmen sektörü
her 10 kişiden 1i trendyol kuryecilik yapıyor mk :D
Yoo zaten mücadele vermekten üstüme başıma bişey alamıyorum.
Düzgün hizmet veremiyor kapansa bir şey fark etmez.
Cehennemin dibine kadar yollari var soyguncu pe**venkler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?