Hani ‘inanç sokakta olamasın, mahallede olmasın, insanın içinde olsun' diye bir anlayış var ya. ‘İnanç işte insan ile Allah arasında olsun, evine yansımasın, ticaretine yansımasın, siyasetine yansımasın, adaletine, yargısına yansımasın'… Görüyorsunuz ya ortalığı ayağa kaldırıyorlar. İnançtan ayıklansın oralar, adeta bu düşünce insanlığı bu noktaya getirmektedir.” Erbaş'ın sözleri, vatandaşlardan, siyasilerden ve hukukçulardan çok sayıda tepki aldı. Vatandaş, Erbaş'a, “Evet, inanç insan ile Allah arasında olsun istiyoruz” karşılığı geldi. Erbaş'a tepki gösterenler arasında yer alan yazarımız Uğur Dündar ise “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cübbesini çıkarıp AKP'de siyaset yapmalı!..” ifadesini kullandı. Gazeteci Merdan Yanardağ ise “Erbaş anayasal suç işliyor” yorumunu yaptı.
Diyanet İşleri Başkanı: İnanç sadece insan ile Allah arasında olmasın devlete de girsin dedi. Türkiye, karanlık çağa mi girecek?
Turkiyenin sorunu laiklik dedigi seyin akademik olarak ahala aciklanamamasi din ve devlet islerinden ayirmak gibi ne voltire nin ne Montesquieu nun teorilerinde gorulmeyecek tanimlara gitmesi zaten kendiyle bu cumle celisiyor.. madem din ve devlet isleri birbirinden ayrilmaksa.. o zaman kamu tüzel kisilik diyanetin devletin icinde ne isi var? bu politik olarak uygulanan siyasal laiklik yerine artik akademik ve hukuki laiklik kurulmalidir Turkiye de fransadaki gibi tumdengelimci realist ve bilimsel olarak anayasaya gecirilmeli ve topluma universitelere egitim mufredatina gecirilmeli.. Turkiyedeki laiklik din dusmanligi ve islam karsitligi uzerine kurulmus gibi bir algi var Turkiyenin bazi kesiminde.. dunyanin hicbir ulkesinde laik devlet din dusmani degildir dine de karsi degildir.. aksine dinin koruyucusu ve dindar vatandaslarinin ibadetlerinden ibadethanelerine kadar temel hak ve ozgurluklerine devlet guvencesi veren devlet yapisidir.. Turkiyenin sorunu 100 yildir bu laiklik dedigi seyin ne oldugunu akademik olarak aciklamamasidir sahadaki pratigin tamamen laik devlete karsi sacma ve yanlis uygumalaridir... laik devleti aslinda en cok seküler veya ateist insanlardan daah cok dindar insanlarin savunmasi gerekir.. fransada en cok laikligi savunan katolik ve prototestan hristiyanlardir ama Turkiyedeki uygulamasi sahadaki veya burokrasideki pratigi tamamen akademik altyapida ve teoriden uzak ve din düşmanlığı olarak uygulaniyor.. Turkiyenin artik laikligi ya da gercek laikligi akademik olarak uygulamali teorisini cikarmali ve laikligi savundugunu iddia eden Turkiyedeki din düşmanlarıın tekelinden kurtarmalıdır.. yoksa 100 yıldır bu boş ve anlamsız tartışmaları sürdüdür.. bugun yaptığınız tartışmaları dedeleriniz.. babalarınız yaptı şimdide sıra size geldi bu dejavu gibi saçma tartışmalar artık Türkiyenin aşması gereken konular..21inci yuzyilda hala devlet yapisi tartışması cumhuriyetin saha da pratik olarak uygunalamadığıda gösterir.. laik devlet ilerici bir devlettir ve en çok da din düşmanlarına karşı azınlık olsalardaen çok onların sesleri çıkıyor ama bu kesime karşı dindarların laikliği savunması gerekir.. ama tabi ki fransadaki gibi gerçek dini koruyan laiklikten bahsediyorum...2000 öncesi siyasal din düşmanı siyasal laiklikten değil zaten o 2000 yıl öncesindeki laiklik temel hak ve özgürüklere aykırı despotik faşist bir bürokrasi uygulamasıydı tekrar gelmemeli Türkiyeye..
Bu herifin ağzını bağlamak lazım, gereksiz konuşuyor. Bu gibilere bir türlü anlatamadık, dinin kişisel yaşam alanına hapsedilmesi gerektiğini, aksi halde insanları ayrıştırıp böleceğini ve düşmanlık tohumları ekeceğini. Toplumsallaşan din, birleştirmez. Herkes, kendi gibi inanmayanı, kendi gibi ibadet etmeyeni dışlar. Dinin yapısı gereği, inanç ve ibadetteki farklılıklar zenginlik, çeşitlilik olarak değil, aykırılık olarak görülür.
Tutunacak hiç bir dalı kalmayanlar bilmem kaç asırlık sömürü aracı olan din dalına sarılıyorlar.
Durdun durdun 20 yıl sonra..
Neden?
Çünkü oyların çakıldı. Çünkü koktuk gidiyor. Çünkü gelen adam tüm kirli çamaşırları ortaya dökecek. Çünkü yalanlarına sana en güvenenler bile şok olacak. Çünkü papuç pahalı..
Tutun bakalım. Şükür ki din sömürüsünün etkisi de artık eskisi gibi etkib değil bu ülkede. Aklı başında dindar insanlar da bunu ezbere biliyorlar. Debelenin bakalım..
Bu şahıs ile aynı dinden değiliz bizler müslümanız elhamdülillah 🙏 kanser gibisiniz düşün artık şu ekranlardan Dinimizden bu kadar korkmayın. Atatürk e hakaret etmiş bu şahıstan iyi bir şey bekleyen de aynı onun kendisi gibidir! Ağzını bağlamak lazım bu ve bunun gibilerin.
Laiklik veya laisizm (laïcité Fransızcadan), devlet yönetiminde dinin veya dinsizliğin referans alınmamasını ve devletin din veya dinsizlik karşısında tarafsız ve tepkisiz olmasını savunan ilkedir.
Fransızcadan Türkçeye geçmiş olan "laik" sözcüğü, "din adamı olmayan kimse; din adamı dışında kalan halk" anlamına gelen Latince "laicus" sözcüğünden gelmektedir. Roma döneminde din adamlarına "Clerici", din adamı olmayanlara da "Laici" adı veriliyordu. Aynı terimin İngilizce karşılığı ise secularity olup, din ve devlet işlerinin ayrı tutulması anlamına gelir. Latince bir kelime olan çağ anlamına gelen "saeculum" kelimesinden geçmiştir. Sekülerizm Türkçeye lâiklik, çağdaşlaşma veya dünyevileşme olarak üç farklı terimle çevrilebilmektedir. Fransa'da lâiklik için Laïcité (Laicisme) terimleri kullanılmaktadır. Kavramlar, her iki biçimde de cismi ve bilimsel olan ile soyut ve dinsel olanın birbirine karıştırılmamasını ifade etmektedirler
Dini kullanarak başta benim hayatımı mahveden tiplerden edindiğim toplumsal tecrübe ile söylüyorum: Din devletten daima uzak olmalı. Bireysel olarak bizlere, bizler gibi sağlıklı düşünen insanlara çok ama çok iş düşüyor!!! Allah ile aramızda yaşayacağımız bir düşünce ve icra bütünü olan din, tamamen vicdanlarımızda var olmalı, eğer bir hakimiyet alanı olacaksa bu daima vicdanlar olmalı, devlet ve toplum olmamalı. Gerçekten yeter, yeter artık... "Onlar"manyağa bağlıyorsa,"bizlere"yalvarıyorum "bizler"inadına akıllı, vizyoner, serin, sakin ve uyanık insanlar olalım. Rehavete kapılmayalım. Belki bu aralar bıktırdılar, tükenmiş gibiyiz... Nolur, nolur yılmayalım!!! Uyumayalım!!! Biz dinsiz değiliz. Biz dini kullandırtmayan, modern, vizyoner, Atatürkçü, daima aydınlık ve güçlü Türkiye'yiz!!!🍀🦄❤️
İnsan uydurması ideolojilerin hepsi karanlıktır. Bu dünyayı yaratan bu dünyanın sistemini en iyi şekilde koyan bir Allah varken insan yapması ideolojiler Müslüman için söz konusu olamaz. Bu durumda laiklik ve diyanetin bir arada olması zaten İslami değil. Bu yönetim şekli laiklikle solu, diyanetle sağı elde tutma çabasına dayalı bir sistemdir. Demokrasi ile sol diyanet ile sağ elde tutulurken aslında tüm insanlar uykuda. Uykuda olmayanlar gerçeği zaten biliyor. Uyuyanlara bunu anlatsan da anlamazlar.
Başlığı görünce "bu ne saçmalık" diyecektim.. Fakat, içine bakınca adam doğruyu söylemiş?
İslâm, bir "inanç imparatorluğudur".. Bunu bütün dünya kabul ediyorken, biz neden içinde bulunduğumuz, yaşadığımız dini bile bilmeden ahkam kesebiliyoruz anlamış değilim..
İslâmı sadece namaz ve duâdan ibaret sananlar kadar cahil bir güruh yoktur dünyada..
İslam kendi başına bir devlettir zaten.. İslâm hukuku, İslâm ceza hukuku, İslâm ticaret hukuku.. vs vs..
Resulallah (asm) vefatından sonra ilk halife seçimi tam bir Cumhuriyet anlayışı ve her bir halife, Reis-i Cumhurdur.. Çünkü seçim yapılarak halife olmuşlardır.. Ta ki Hz. Muaviye'ye kadar.. Ondan sonra saltanata dönüşmüştür.. Ki İslâm'ın anlayışında saltanat yoktur.. Kim ehil ise o başta olmalıdır..
O halde kendisine anayasanın 2. maddesini hatırlatmak gerek. "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir."
Bu utanmaz arlanmaz ahlaksız zihniyet demek istiyor ki sizi dini kullanarak yeterince oyladık yonttuk artık bu işi dini kullanarak daha fazla daha resmi yapalım. Seküler yaşayan siyasetçiler halkı dini bahane ederek ezmek istiyor. Ondan sonra hakkını aramak için tepki gösterene Allah'a isyan etti din düşmanı diyerek hapse tıkarlar.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kesinlikle manipülatif bir başlık. Daha ne söylendiği hakkında bile fikir sahibi değilken , bunu yazanı 1 km öteden tahmin ettim ve iğrenç bir sözlükte geyik çeviren yazarlardan olduğu ne kadar açık. İnanca sahip bir insan , ister memur olsun , ister işçi değer yargıları ile hareket eder. Burası laik devlet diye değer yargıları çöpe atılamaz. Mesela tecavüz konusunda insan vicdanı ile değrlendirme yapar. Bunun kanunla olmasına lüzum olmasa bile , Öyle olsa idi en laik parti chp taciz ve tecavüz ile anılmazdı.
Bi hz. Ömer değilseniz ( ki asla bu kadar şeffaf ve adaletli davranilacagina inanmiyorum) din ve siyasetin bu ülkede yönetimde olamaması gerekiyor. Vicdanı olmayan siyasetin içinde inanç gibi temiz bi kavramın kirletilmesine karşıyım. Özellikle buna önderlik edecek siyasi figürleri icraatte görelim.
@-KendineSüslü evet biliyorum. Yönetimdeki adalet anlayışı ile bunu karistirmiyorum. Rivayet edilen herşeye inanmamakla birlikte o zamanki toplum yapısını şu anki değer yargılarımla yargılamam.
Diyanetin fetvalarına dahi inanmam birde dediklerini mi uygulayacağım. Bunlar Atatürk'e düşman Erdoğan yanlısı pisliklr. Kuranda yazan şeyleri çok farklı şekilde anlatıyorlar. En basit örneği dövme dinen günahtır çünkü eskiden kölelere yapılıyormuş. Diyanet ise bir fetvasında dövmenin günah olmadığını ve yaptırabileceğimizi savunmuştu. Hadi onu geçtim bazı konularda algı yaratıyorlar bu hoş değil. Atatürk'ün dediği gibi din ile siyaset işleri bir araya gelmemeli bu ülkede tam olarak bu yapılmaya çalışılıyor ve yapılıyor da... Ben bile bunlar yüzünden bir ara dinden soğumuştum ama sonra karar verdim kendi dinimi kurandan kendim okuyacağım diye. Konuyla alakasız olacak ama size de bir öneri dininizi hiçbir hocadan dinlemeyin kendiniz okuyun sadece.
Sn. Erbaş 1,5 Milyonluk mercedesle gezip fakirlere dua edip tekrar Mercedesine binip evine muhtemelende villasına gidiyor. Din ile devlet işlerini Atatürk ayırdı. Neden bu tip gurühlar devleti sömürüp parasını yemesin diye. Diyanetin bütçesi 21 Milyar TL. Eğitimden daha fazla. Ayrıca adli açılıştaki sıralamasınıda gördük. Genelkurmay başkanının bile önünde. Ne açıklama bekliyorduk? Tabiki Hükümetin hoşuna gidecek şeriatçı açıklamalar yapacak. Ben kendisini Allaha havale ediyorum.
Türkiye zaten hep karanlık çağdaydi. Kemalistler laiklik uğruna irtica diyerek dindarları fişledi, ötekileştirdi yıllarca. Şimdi de İslamcılar gücü eline aldı ve kemalistlerin yaptığına reaksiyon gösteriyor. Laiklik de, İslamcılık da karanlık çağ. Birbirinden farkları yok.
Madem inanç sistemini devlete de sokacaksınız. Cumhurbaşkanınızı bakanlarınızı hırsızlık yapıyor diye şeriat uygulayıp kessenize ellerini. Milletini aç bırakırken kendisi sarayla bizim adını bile duymadığımız meyveleri yerken hesabını sorsanıza. Din devlete de girecekmiş! Hadi lan oradan. Hangi din hırsızlığı yolsuzluğu meşru gösteriyor da kalkıp din devlete de girmeli diyorsunuz
Milyarlarca lira vergi veriyoruz koskoca diyanetin söylediği lafa bak Sizce diyanet işleri başkanı kafasına göre bu lafı edebilirmi bence mümkün değil Yukarıdan talimat gelir birilerine şunu söyle gündem değişsin nabız yoklama olsun diye Laf ortaya konur ortalık toz duman olur Birileride bu sisin içinde işi bitirir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz. Anayasanın ilk 3 maddesinde laiklik konulu ve ilk 4 madde değiştirilemez
Deist ve Ateist sayısı gençlerde arttı. Bu kadar dini her şeye alet edilmemesi gerekir. Çünkü Kuran-ı Kerim'de dahi kulumla beni baş başa bırak ayetini ele alırsak, Allah ile kul arasındaki vicdani çizgi, ortak alana yayılmamasından yanadır. İnanç, insanın kalbinde oluşan bir Allah sevgisinin sembolüdür.
Ülkeler kendilerini gelıstırmek ilerletmek için herseyi yapıyor ama biz milattan öncesine gitmeye çalısıyoruz her zaman. Dine devleti karıstırmak isteyenler. Yobazlar lütfen Afganistan'a gıdın guzelim Türkiyemiz bize kalsın!
Karanlık çağa giren Amerikaya bakın bütün Amerikan başkanları kutsal kitapları İncil üzerine elini koyarak yemin edip başkan oluyor Türkiyede kuranı kerime el sürmek bile karanlık çağa girmek oluyor hadi ordan cahil sürüsü sizde algılarını da al az öte de oyna yemiyoruz algilarinizi artık😂😂
İşte sizin gibi yobazlar yok orda. Dini kullanıp milleti söğüşlemiyor kimse. Fetö gibi dertleri yok hacı hoca kılığında milletin anasını ağlatmıyorlar. Ama senin bu ülkende dini kullanarak hertürlü rezillik var
@GenesisCode zorunami gitti gerçekleri soylemem konuyu nasılda carpitiyorsun benim demek istediğim amerikada laiklik incile dokunmakla bozulmuyor ama Türkiyede kurana dokunma ile laiklik bozuluyor aradaki farkı vurguladım ama dediklerinde haklısın herkesin gunahi kendi boynuna banane bana iftira attığın için de günahımı aldın sağol ayrıca 😂😂😂
@GenesisCode Diyanet İşleri Başkanı: İnanç sadece insan ile Allah arasında olmasın devlete de girsin dedi. Türkiye, karanlık çağa mi girecek? Bu sorudaki karanlık çağami giriyor vurgusuna gönderme yaptım ben soruya verdiğim yorumumla diğer konulara girmedim ama senin belli ki zoruna gitmiş hemen atladın yorumuma lapin gibi🤣🤣
Bunu söyleyerek başkanlığını yaptığı kurumun güvenilir ve sağlam olduğunu gösterdi. Din işleri çalışanları ülkede malesef maşallah bantlı sünnet çocuğu kadar komik ve gereksiz algılanıyor bazı kesimlerce. Şeriata karşı olanlar henüz ya gerçek acıyı görmemiş, ya yaptıklarının cezasını üstlenemeyecek halde, ya da hiç bilgisi olmayanlar. Kadına çocuğa hayvana şiddetin cezası Islam da belli. Adam kadını yakmış varile koyup beton döküyor cezası hapis. Sizin başınıza gelse aynı biçimde ödesin istemez misiniz?
Çarpıtıyor, eksik konuşuyor, ancak çocuk kandırıyorsun. Ali Erbaş tam olarak : " inanç insan ile Allah arasında kalsın, sokağına, işine, evine, dünyasına, siyasetine, yargısına yansımasın istiyorlar" dedi.
Sende bunu istiyorsun anlaşılan. Kişi inancını yaşarken, bunu yaşantısına ve çevresine yansıtması kadar doğal ve beklenen ne olabilir? Bu sözden bile rahatsız olacak kadar neyin düşmanlığını yapıyorsunuz?
herkez üstüne alinmadin bence Diyanetin dedigi müslümanlari ilgilendiriyor, eger islam Devlete hakim olsa Müslüman olmayan devlete basvurup kendine Kafir kimligi cikartip ickide icebiliyor basi acikta gezebiliyor her boku yigebiliyor sadece müslümanim diyen müslüman kimligi tasiyana kurallar gecirli oyüzden fazla takmayin siz derim.
Şu kurum ne zaman kapanacak artık ya. S.. diyaneti. Diyanet ne anlar dinden. Papazlara cübbe geçirip islam alimi diye yutturuyorlar. Yeter ya. Ülkenin kangren bi kurumu sadece.
Arkadaşlar bunların açıklamalarıyla neden dinden soğuyorsunuz bahane mi arıyorsunuz acaba soğumak için? Herkes dini adam gibi yaşamıyor ki. İslam a bakarak Müslümanları yorumlayalım, Müslümanlara bakıp İslam ı değil. Kuş uçtu soğudum kedi mırladı soğudumla olmaz bu işler imanımızın tam olması gerek en azından bunun için çabalamalıyız Allah sonumuzu hayretsin.
Kedi mırlayınca çok büyük sorunlar yaşamazsın ama 20 yıldır ülkenin din altında sömürülmesi ve karanlık çağlara grri dönüşünü gördükçe soguyan birçok insan olabilir evet normaldir. Demokrasiye açılmış bir savaş var. Gözünün önünde her şey olup bitiyor ama milyonlarca insanın yine dini duyguları kolaylıkla sömürülüyor. Sonunda ağzın açık" yoohh artık a. uaaa bu kadar m. l olamazsınız "diye kalıyorsun
Daha fazla dini kullanıp nasıl çalabiliriz, rezillik çıkartabilirizin açıklaması olmuş resmen bulunduğu kurumu bıraksın siyasete girsin böyle şuursuzca konuşacağına.
Diyanetin bütçesini inanaçlılar versin bakalım kalıyor mu? Daha islamın şartını imanın şartının kaç olduğunu bilmeyen ama lafa gelince müslümanım diyen müptezel dolu ülke. Atatürk az bile yapmış bunlara keşke alayını assaymış. 😒
devlet neden din için bütçe veriyor ki onu bile anlamıyorken birde bu mu çıktı başımıza şu adamı biri götürsün Arabistan'a orasını çok sever o din tamamiyle devlet siyaset ticaret herhangi bir faaliyet içinde olmamalı sadece yobazlık olur bu
Allah adına konusmaktır bu, allah din gününe kadar izin vermiş herkese kuranda da senin dinin sana benim dinim bana demis, ama bunlar allahıda geçip bizim dedigimizi diyor tanrı diyor. Allaha iftira atıyorlar, hatta dini de bölüyorlar.
Din ve devlet işleri ayrı olmalıdır !!! Din devletin içine girerse o devlet devletlikten çıkar. Orta Doğunun halini görüyoruz , diyanet baya boş yapmış.
Ne kadar meraklılar dinden soğumaya bahaneler bitmez.. Herks Müslümanlığını sorgulasın bu kadar basit mi islamdan soğumak.. sadece yorumlara bakarak yorum yaptım soruya değll..
Amaçları zaten tarikat cemaat yeri yapıp eğitim seviyesini düşürmek ki her yıl gittikçe düşüyor. Böylece kendi saltanatlarını yaşamak istiyorlar ki zaten maddi durumlarına saraylarına bakınca anlıyorsunuz.
Devletin dini adalettir. Devlet kalkıp namaz kılmaz devlet kalkıp hacca gitmez. Devlet oruç tutmaz. Devletin dininin de olması bunlar kadar abuk bir durum. Sadece insanoğlunun dini olur tabi inandığı takdirde. Allah'u teala sadece insanlara farz kılmıştır ibadeti. Yine söylüyorum devletin dini o bu şu dini değildir Adalettir.
Kul ile Allah arasında olan inanç dediğimiz olguya devlet hangi kimlik ya da sıfat ile müdahil olacak peki? Kendisine bu soru sorulursa eğer cevabı ne merak ettim doğrusu.
Devlet burada araya gireyim demiyor ki? ya da Ali Erbaş devlet araya girsin demiyor :)) böyle bişey söylemiyor ima etmiyor.. Sözlerini eksik yazmış yukarıda, kendi yorumunu da katarak güya algı oluşturmuş.. Önce Ali Erbaş tam olarak ne söylemiş, onu okumak lazım..
Din Tüccarları, ülkemizi Afganistan gibi yapmak istiyor. Yaşasın Atatürkçülük, Yaşasın Laiklik. Kahrolsun Faşizm ✊🏼
6
32 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu dediğinin Anayasa’ya göre suç olduğunu biliyor musun? Afganistan’daki gibi bir adamın 4. Karısı olmak, babandan erkek kardeşinin aldığı mirasın yarısını alabilmek, kocan seni boşamadığı taktirde boşanamamak istiyorsun demek. Seni hemen Afganistana şutlayalım.
Dinden imandan bahsediyodun ne oldu? Senin Ananı bacını tarikat evlerinde her gün s. ikiyolar. Seni de götünden küçükken çok s. ikmişler orsspunun cocuğu 😂😂 Atatürk senin dedelerini sallandırdı iyi yaptı. Ondan mı bu kinin anasınıı s. iktimin oğlu 😂
@Karamel4141 senin algılarında problem varsa ya da cahilsen bilemem. Afganistan’ın başında zamanında Atatürk gibi bir lider oldaydı, Laikliği getirseydi böyle mi olurdu? Git bak bakalım sözde müslüman ülkelerin haline. Madem cahilsin; biraz oku, araştırma yap.
Bak nasıl cahilliğini yüzüne vurunca kuduruyor aç köpek 😀. Bi torba makarnaya her haltı yersin, soktuğumunn evladı, kevaşesiii anneciğine afganlar soksun 😂
En azından benim Atam var. Senin Atan kim belli değil. Ananı Yunalılar pert etmiş sen doğmuşsun. Kodumun Bedevi piciii, git arapların saksosunuu çek, kahpeninn çıkardığı 🍆
Kodumun cahil piciii, Benim Atam Yunanla İngilizle savaşırken, senin deden onların hayinliğini yapıyordu. Bilmiyorsan s. iktirr git öğren. Sen kafan açık gezebiliyosan Atam sayesindedir. Senin de Ananın da amcuğuuna yerleştiriyimn. Vatan hayinii köpeklerr.
Keşke Yunan Galip Gelseydi de Anamızı Sikkseydi diyen senin deden deği mi orsspunun cocuğunuu. Ananı da seni de üstt üste koyup s. iker, sonra da asarım 😂
Ne oldu amkkk. Evladııı 😀 Zoruna mı gitti? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Senin gibiler s. iktir olup Afganistana, Arabistana gidebilir 😂 Dedelerin Hain sen de Hainsin orsspu cocuğu arkadaşım 🍆🍆
Senin gibi cahil bir orsspunun seviyesine zaten inmek çok zordur 😂 Senin derdin başka: 13-14 yaşında çarşaf giyip, yaşlı bir adamın 4. Karısı olmak, sokağa onsuz çıkamamak, çıksanda arkasından 1.5 geri gitmek istiyorsun 😀😀 Ne bok yiyosan ye, sana karışam yok. Ama Ataya Laikliğe laf atanların Dilini Ağzını S. ikerizz 😂😂 hadi şimdi yol al aç orsspu cocuğu 🍆
Lan ger zekalı 🤣 sen beni gördün mü? Tanıyor musun? Giyimimi kuşamımı, yaşam tarzımı biliyor musun da burada sana söylediğim üç beş cümle ile beni yargılıyorsun? Gelmiş bana burada çarşaf muhabbeti yapıyorsun. Asıl cahil senin gibilere denir. Fikrinin zıttını söyleyene çarşaf giydirirsiniz. Üstelik sizin gibi bu zihniyete sahip insanların da ister atasına ister laikliğine söverim. Böyle laiklik olmaz olsun zaten 🤣 hadi defol cahil köpek.
Kendinden utandığından mı başka birinin fotosunu kullanıyon orsspu 😀 Sen daha neyin ne olduğunu bilmiyosun, şimdi gerçekten sana çok üzüldüm yazık, sen savunduğun fikrin ne olduğunu ve o fikrin gerçekten sana neler yapabileceğini anlatıyorum ama senin o boş kafan almıyor. Neyse sen kendi haline üzül. Hadi şimdi s. iktir git, Nankörr köpek. Hayatında eline kitap almadığın ne kadar belli. Yobaz gerici şereffsiz 👍🏻
Lan geriiiiiiiğğğğ zekalı 🤣 baskasının fotosunu kullanmak benim kapalı olduğum anlamına mı gelir ergen 🤣 neyse daha fazla uzatmıcam cünkü senin beynine giden bir yol yok ben bunu anladım 🤣
Laiklik olmasaydı; Ya cariye pazarında satılıyodun, ya da 13-14 yaşında kocanın altındaydın. Madem açıksın ya da kapalısın Nankörlük etme. Keşke biraz okusaydın da böyle olmasaydın. Kendi kendi ele veriyorsun beyinsiz apptall
Hahaha bu söylediğin kelimenin başına neler acabileceğini keşke bilseydin 😀. Cevap veremeyince böyle konuşursun. Git Anayasaya bak bakalım Atatürk’e hakaretin yaptımı neymiş
Devlet bize gireli çoookkk oldu ama onu napacaz benim asgari ücretimden bile vergi kesiyor çatır çatır ama zenginin vergisini affediyor bunlar nolacak imam efendiiiii!!!🙄
@Karamel4141 sizin gibi beyin fukaraları varken bana ne hacet. Şu saçmalığı savunacak kadar olmayan beyinlerinizi yitirmişsiniz. İslam dinüne yahudiden zarar gelmez ama sizin gibi em*besiller varken onlara hiç sıra gelmez.
Diyecek söz bulamadım ya lea resmen din siyasete siyasette dine girsin diye uğraşıyorlar sanki bu giren girene ortamda değilmişiz gibi 🤣🤣
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bencede diyanet tamamen kaldırılmalı. Hatta bu cağda din nedirki onuda kaldilarilm. Hatta camilerde kapandın. Kim ne halt ederse etsin. Ama bunları kaldırınca eminim kaldırılsın diyenler olmadı böyle ya geri gelsin diyecek ilk kişiler.
O zaman vasiyet edeceksin ölmeden benim cenazem camiden kalkmasın namazımı imam kıldırmasın bi eşek tabutumun başında anırsın sonrada beni yaksınlar diye vasiyet edeceksin tabi sende o yürek varsa
@Venss Evet insanlar dinden gayet de soğuyabiliyor bunun için bahane üretmesine gerek yok. Ülkenin başındakiler dini sömürmeye devam ederse hocalar insanlara dini yanlış anlatırsa sende otomatikman bu muymuş din deyip soğuyabiliyorsun. Burada görüşlerin altına gelip de millete insanlık dersi vermeye çalışmayın bence. Geçen tiktokda da bir hocanın canlı yayınına girdim, hoca müslümanlıkla alakası olmayan veyahut afganlı kadınları yayına alıp dini çarşafa girin ve saçınızı sadece kocanıza gösterin diyerek anlatmaya çalışıyordu. Hiç bilmeyen bir insan dini bundan ibaret zannedecek. Herkes kuranı açıp okumadığı için hocalara güveniyor ve onların dediklerini uyguluyor. Fakat hocalar o kadar boş fetvalar veriyor ki insanı dinden soğutuyor.
Aynen salla. Dinime küfreden Müslüman olsa daha dinden haberleri yoktur bunların açıp bir şey okuyup araştırdıkları yoktur ama burada insanlık dersi verirler. Komik :D
Ben bir ateistim ama Bu şahıs daha 2 sene evvel 9 yaşında kız hamile kalabilir dedi. 12 yaşında kız çocuğu dedeye helaldir dedi. Bu zihniyetteki sapkın bir şerefsize. Dininizi nasıl emanet edebiliyorsunuz anlamıyorum. #Diyanetkapatılsın
baktim öyle bir açıklaması yok devlete girsin diye hatta Hürriyetten baktım demek istediği dışınızda yansıtın ticaret yaparken üç kuruş fazlaya satmayın evinize girerken yetimin kulun hakki olmasın demek istemis ama siz her zaman yanlış anlarsınız ve abartirsiniz sonra da.
Sen işine gelen açıklamayı bulana kadar karın ağrını dindiremeyecektin zaten o fake kaynakları savunduğuna pişman olacaksın birgün. Abartan varsa oda sizlersiniz ölümcül hastalıktan betersiniz cidden
Kul hakkina girmeyen diyanet baskaninin yedigi paralar ne olacak ablacigim? Adam her yil okullardan üniversitelerden daha fazla ödenek aliyor ne yapiyor yeni bir din mi kuruyor
@sabahınilkisigi ya sence bunlarda bunu anlayacak kapasite var mı? Bunların her sözü yalan sahtekarlık zaten. Amaçları boş algı. Kendileri çalıp kendileri oynuyor
Kesin hüküm şartları olacaksa neden olmasın çalanin elini kesecekseniz taciz tecavüz hadım idam olacaksa sokakta ac yatan insanın sorumlulugunu yöneticiler yuklenecekse olsun derim. Ama bunlar devlete ağır gelir kaldiramaz
Şu anda bunun yaptığı suçtur bu gibi insanları halen bakan diye tutup içeri atmiyorlar ise sonumuz iyi değildir istediklerini yapıyorlar zamanında asılan sahte şarlatan hocaların intikamını bu şekilde alıyorlar.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Diyanet İşleri Başkanı: İnanç sadece insan ile Allah arasında olmasın devlete de girsin dedi. Türkiye, karanlık çağa mi girecek?