Çin hükümeti Çarşamba günü, kadınsı göründüğünü düşündüğü erkeklerin devlet televizyonunda görünmesini yasakladı. Bu, Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Şi Cinping'in işletmelerin, okulların, kültürün ve dinin daha güçlü bir Çin vizyonuna bağlı kalmasını talep etmesi ve "ulusal gençleştirme"nin bir parçası olarak yorumlandı. Anormal estetiğe kararlı bir şekilde son vermeleri gerektiğini söyleyen Çinli yetkililer, televizyon ekranlarında "kız gibi'' görünen erkeklerin çıkmasına izin verilmeyeceğini söylediler.Bununla birlikte yeni kurallara göre, çocukların ve gençlerin haftada yalnızca üç saat çevrimiçi oyun oynamalarına izin verilecek ve okul günlerinde asla oynayamayacaklar. Video oyunları ülkede"manevi afyona" benzetildi ve oyun sanayinin "bir nesli yok etmesine" izin verilmemesi gerektiği öne sürüldü. Oyun geliştiricilerinin yalnızca Çin yanlısı temalara sahip oyunları yayınlamaları şart koşulacak.
Çin, "kadınsı görünen" erkekleri televizyona çıkarmama kararı aldı. Bu yasak hakkında ne düşünüyorsun?
Erkek mi kadın mı belli değil tipe baksanıza.. Hetero bir kız için istemeyeceği bir şey. Eşcinsel kızlar ancak hoşlanabilir. Heteroların da ilgi duymasına sonradan neden olma ihtimali var, sonuçta ergenlet de izleyecek.. Kültürel yozlaşmanın olmaması için devlet yetkililerinin yaptığı bu müdehaleyi çok yerinde buluyorum. Devletin başındakiler kültürel yozlaşmanın en aza indirgenmesi için elinden geleni yapmışlar, bizdeki gibi yok aşkı memnu yok fatmagülün suçu yok sadakatsiz derken toplum bu gibi olumsuz örnek içeren diziler izleyerek kendi gençliğini bu tarz olumsuzluklara özendirdi, normal gösterildi, yozlaşma ve suçların önü açıldı. Bu kültürel yozlaşmanın önüne bizim ülkemizde set çekilmediği için bu kadar normal görülüyor bu tarz olumsuz özentilikler. Değerlerimizi kaybediyoruz, farkında mısınız? Ahlak, erdem, düşünceli olmak gibi özelliklerimiz vardı bizim. Nereye gitti onlar? Neden? Peki iyi mi oldu böyle? Çocuk yaşında eşcinsel olan diziler izleyerek bunlara özenen çocuklar, şimdi en iyi ihtimalle doğal görüyor eşcinsel olmayı.. Eşcinsel olanlar peki? Yazık değiş mi, belki böyle bir dizi izlemese etkilenmeyip eşcinsel olmayacaktı o çocuk? Hayatıyla oynamak bu çocuklarımızın, toplumumuzu yozlaştırmak bu, anlıyor musunuz? Keşke bizde de bu kadar bilinç olabilse. Kendimizin güzelim geleneklerimizi yücelteceğimize başkalarınınkine özeniyoruz. Ne Türk kültürü ne batı kültürüne ait değiliz biz.. Böyle olunca toplumun birleşecek ortak noktası kalmıyor birlik, beraberlik, dayanışma, bunlar olmuyor. Kültürün yozlaşmaması bu yüzden önemli. Kendin olamazsan yok olursun. Bu kadar basit arkadaşlar. Anlayın artık... Bu sadece eşcinsellikle ilgili bir şey değil. Yozlaşmanın önüne geçmek, Değerlerimizi korumakla ilgili. Özendireceğimiz insanları iyi seçilmesi zorunludur. Bu kadar basit. Eşcinsellere özenip de olmadığı sürece bir sözüm yok. Bu, yaratılıştan geliyor olabilir. Bu insanları dışlamamak gerekir. Ancak özenip veya kendisinin marjinal olduğunu kanıtlamak amacıyla vs eşcinsel olanlar ve bunu doğal görenler özentiliğin sonucu olan yozlaşmanın göstergelendendir. Toplumumuza sahip çıkmazsak başkaları gelir sahip çıkar. Haydi eyvallah!
Elinden gelse kuzey kore te dönerlerdi. Ama yapamazlar çünkü ticari ilişkileri var. Çinde birkaç defa bulundum. Halkı korku ile yönetiyorlar. Örneğin, yurtdışı hattınızı kullanıyorsanız internetiniz çok hızlı. Fakat yerel hat alırsanız hızı çok net şekilde düşürülüyor. Ve bir dünya kısıtlama. Çin mevcut halkın üzerinde baskıcı bir otorite ve yapılanları haklı görmeye çalışmak aptalca. Buna destek veren varsa şakirttir, aynı ağır baskıcı rejimi Uygur Türklerine uyguladıklarında sözümona ağlayan iki yüzlü insansılar. İğrendiriyorlar beni. Kaldı ki, yetişkin bir bireyin hayatını nasıl yaşamak istediği başkasını ne ilgilendirir. Başörtüsüne laf söyletmeyen hanım kardeşimiz, bir insan onun değerlerine göre giyinmeyince canavara dönüşüyor. Sen kimseye göre yaşanmaması gerektiğini mağdur edebiyatı yaparak yıllarca anlatmadın mı? Biz size hak vermedik mi? Şİmdi hangi hakla böyle birşeyi destekler nitelikte konuşursunuz? Riyakarlığın lüzumu yok. Çin yönetimi sömürgeciliği bile beceremeyen, vahşi ırkçı metaryalist bir zümre. Ve eğer bu sistemin değişmesi uğruna yokolmaları gerekiyorsa varsın olsunlar, halkları kurtulur.
Eski bir gamer olarak oyun kararını diğru buluyorum. Manevi afyon benzetmesi de çok doğru. Sadece Çin yanlısı temalı oyunlar konusu da küreselleşmelerine engel olabilir gibi dursa da kendi ülkeleri için faydalı aslında. Kadınsı görünen erkeklere gelince, bu aslında uzun vadede zaten kendiliğinden olabilecek bir şeydi. Doğa zaten çift cinsiyet daha uygun olduğu için bu yönde gelişti. Kadınlar da bu erkeklerle birlikte olmaktan kaçınacaklardır zaten içgüdüsel olarak. Bu şimdi tam tersi etki de yapabilir, yasağa karşı olan istek sebebiyle. Bu yüzden bu kararın sebebini anlasam da, doğru bulmuyorum.
orası çin dünyanın bağımsız tek devleti kendi kurallarını kendileir koyar global aktörler sermaye ve statokaya bakmazlar zaten yakın gelecekte endustri 5.0 ile birlikte dünya lideri çin olacak.. Türkiyenin zaten en az 100 yıl ilersinde bir devlet.. Şu an fransada benim yasadigim dijon sehrinde 450 tane çinli şirket ve hissedarı var avrupada bile sermayeleri 2 trilyon dolar ulasti.. abd deki wall street kote fon ve hedge fon degeri 4 trilyona dolara ulasti yakinda emisyonlar bile yuan ile yapilacak ama Şu an akilli vizyonla devaulasion yapiyorlar çin dunyanin yeni devidir ozellikle mekatronik ve sibernetik bilimde cok ilerdeler.. yakin zamanda bircok slikon transistor bile yani çipler çin kokenli olacak.. Şu an cep telefonlarindaki soc çip sistemlerinin bile %60 oraninda çin kokenli mediatek oldu.. yari iletkende son 20 yilda bu hala geldi.. Turkiyenin 1971 de icat edilen mikro işlemci uretecek daha tesisi bile yok 50 yildir..çin inanmilmaz bir teknoloji dijital bir dev oldu..
abi aslında konuşulması gereken şu 2. paragrafken bunlar neden ilk paragrafı konuşuyorlar.. bizim milletimiz her zaman neden alakasız bir yerden ayrım yapmayı seviyor.. ama hiç demiyorlar ki ya olur mu 3 saat çevrimiçi oyun haftada veya helal olsun 3 saat yapmışlar bir nesli kaybetmek istemiyorlar veya neden Çin yanlısı temalar sahip oyunlar sadece veya neden yani ne düşünerek böyle yapmışlar..
batı olsun doğu olsun isterse anasının nikahı olsun. biz ülke olarak, millet olarak hiçbir tarafın iyi yönünü almıyoruz. alamıyoruz değil bak göz göre göre almıyoruz. Allah sonumuzu hayretsin ne diyeyim.
şu an vizyonda olan nerdeyse tüm yabancı dizilerde aşırı derecede pompalanan cinsel içerik, gay, lezbiyen ve biseksüel ilişkilere, bu sayede dejenere olmaya başlayan kendi kültürlerine önlem almak istemiş olabilirler. Ha işlevsel mi bilemem, mantıklı mı, iyi mi bilemem ama diğeride fazla pompalanıyo be kardeşim. Kimin ne yaşadığı beni zerre ilgilendirmiyor ama sürekli gözüme sokulmasından hoşlanmıyorum.
Yaydıkları virüsle, aşıyla hayatımızı mahfetmisler, hala yerinde bir karar diyip eşcinselleri disliyorlar. Afganlılar'ı dışlamak sıkıyor dimi , göötunuz yemiyor.
bu kararı haklı bulan yoldaşlarım. Arabistan biletlerinizi ben karşılıyorum orası size çok uygun çok seveceksiniz bence zaman makinem olsa 1800 lere gönderirdim daha güzel olurdu hem 2021 yılı rahatlardı gelecek daha güzel olurdu.
arabistanın nasıl bir ülke olduğunu görmeden sadece zenginliği ile aklayamazsın daha 2018 gibi bir senede kadınlara araba sürülme hakkı verildi ve zengin olan ülke Arabistan da değil katar dubai birleşik Arap Emirlikleri zengin onlarda bu kuralları uygulamıyorlar
ya herşeyi geçtim zenginlik ile toplumun yapısı ne alaka yaa toplumu zorla baskılanıp para çalıp zengin olsa haklı mı göreceksin afedersinde kaçıncı yüzyıldayız farkına varın artık eski saçma dindan adetleri bırakın artık
İsviçre gibi genel kültürü düzgün bir yere gidipte Arabistan gibi diktatörlükle insan haklarından bir haber ülkeyi iyi bir ülke olarak görmek ahh hayat adil değil dedikleri bu olsa gerek zihniyeti geliştirmekte ülkeye göre değişmiyor muş anlaşılan. sana bu zihin ile bol şans dostum başka bir şey diyemem
Onların zevklerine saygı duymadıklarını düşünüyorum. Yani bir erkek makyaj yapmayı seviyorsa yapabilir. Oje sürmeyi seviyorsa sürebilir. Yani bunlar sadece kadınlara özgü bir şey olmamalı. Böyle biriyle karşılaşınca da çok kadınsı denmemeli.
Çin zaten aşırı homofobik bir ülke. Bir sürü Çinli homoseksüel, transeksüel çiftler gördüm. Dışarıya çıkınca olmadıkları kişiler gibi davranmak zorunda kalıyorlar. Birbirileriyle el ele tutuşmayı bırak, sarılamıyorlar bile korkudan. Gerçekten yazık. Ki, bir erkeğin veya pronouns'ı farklı olan birisinin makyaj yapması ve etek giymesi, onun kız olduğu, gay olduğu anlamına da gelmez. Bir kadın erkek reyonundan giyince veya maskülen giyince herkes destekliyor ama bir erkek aynısını yapınca, linç ediliyor, öldürülüyor, dövülüyor ve daha fazlası... Hepsi, insanları kalıplaştırmalarından dolayı maalesef. Herkes nasıl istiyorsa, öyle olmalı. Kimse, kimliğinden utanmamalı. Sonuçta bu onun hayatı, başkalarını neden ilgilendiriyor ki?
@meyvelisedaaaaa ya nasil çikarttiniz bu söylediklerimden bunu anlam veremiyorum. Ben öyle bir şey mi dedim? Dedim ki burasi sadece müslüman ülke değil başka dine inananlar veya inanca sahip insanlarda var ve geneldede müslümanlar çok fazla özgürlüğümüze karişiyor bunu demek istiyorum taciz olayi ayri bir şey
@meyvelisedaaaaa Bakin asla kadin şiddetini savunmuyorum ve buna laik gözüyle bakmak zaten delilik. Öyle dememin sebebi ben trans erkeğim ( ameliyat olmadim ) ve islamin translara karşi bakiş açisini görüyorsun özgürlüğümüzü elimizden almaya çalişiyorlar
yılla ne mi ilgisi var 1800 yıllarında insanlar kimin ne giyeceğine nasıl davranması gerektiğine ve eşcinsel lere Baskı kuruyordu insanların nasıl olacağına kendilerinin karar vermelerine izin verilmiyordu ve arabistandaki gibi kadınlar erkeklerin kölesi erkekler de dünyanın lideri olmak zorunda oluyor sonra erkek biraz saç uzattı diye kadına benziyor sun idam eşcinsel olduğu için meydanlarda taşla yani şu an o zamanların fikirleri ilerlerseniz biryere varılmaz
Ülkemizin derdi bitti de Çin kaldı. Bize ne ayol :D
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çini sırf rejimi yüzünden seviyorum ama p*rno gibi şeyleri yasaklasa anlarım da neden homoseksüelleri (ya da senin deyiminle kadınsı görünen erkekleri veya feminen erkekleri... her neyse) yasaklamış biraz saçma olmuş bence, rejimini sevdiğim çançinçonlar sizi 😄
Takıntılı olan ben değilim ufaklık burda yaptığım yorum için bi saattir benimle tartışan sensin üstelik konuşmandan belli 13 yaşında bts fanı bi veletsin
korkma afganlar gelmese bile bizim ülkede sapık tecavüzcü çok , keşke analarız da babalarınız da eşcinsel olsaydı da sizin gibi geri zekalılar olmasaydı
ne çıktı ben sana söyliyim annesine benzeyen babannesini dövüp hortumla ıslatan kafasına 7 dikiş atılmasına neden olan yoğun bakımda kalmasını sağlayan bir evlat
çıkmayanlar da var , iyi insanlar var , ne yapalım yani, bütün insanlar eşcinsel mi olsun, çocuk doğurmasınlar mı, insanlık yok mu olsun , biraz kafanızı çalıştırın
napalım bütün insanlar doğursun Dünyayıda daha da berbat edip daha hızlı yok olmasını sağlayan diğer canlılara eziyet eden ve onların yaşamsal hakkını elinden alan insanlar mı türesin
Oyle bir yorum yapmadim savastan kacanlar var diye diğerlerini de ayni kefeye sokmayin irkcilik yapmayin dedim sana, kusura bakma sen benimle duzgun konusmuyorsun benm de duzgun konusmami bekleme
Çin zaten aşırı homofobik bir ülke. Bir sürü Çinli homoseksüel, transeksüel çiftler gördüm. Dışarıya çıkınca olmadıkları kişiler gibi davranmak zorunda kalıyorlar. Birbirileriyle el ele tutuşmayı bırak, sarılamıyorlar bile korkudan. Gerçekten yazık. Ki, bir erkeğin veya pronouns'ı farklı olan birisinin makyaj yapması ve etek giymesi, onun kız olduğu, gay olduğu anlamına da gelmez. Bir kadın erkek reyonundan giyince veya maskülen giyince herkes destekliyor ama bir erkek aynısını yapınca, linç ediliyor, öldürülüyor, dövülüyor ve daha fazlası... Hepsi, insanları kalıplaştırmalarından dolayı maalesef. Herkes nasıl istiyorsa, öyle olmalı. Kimse, kimliğinden utanmamalı. Sonuçta bu onun hayatı, başkalarını neden ilgilendiriyor ki?
Benim canım sıkıldı hemen cinsiyet değiştirmeliyim !!!
Bu akla ve mantıga sıgar mı? Cinsiyet değiştirmek kolay bir şey mi? Bir insan neden bunu yapmak ister ve önceden de var olan ama gizlemek zorunda kaldığı duyguları mı vardı? Kişinin kendi iç dünyasında kimseye anlatamadığı bir derdi, cinsel kimliğini gizleme vb sorunlarını bilmeden!!! Gelip Burda canı sıkılan cinsiyet değiştiriyor diyorsunuz.
En kötüsü de ne biliyor musunuz, hissetmediğimiz şeyleri biliyormuş gibi konuşmanız. Halbuki bunu sen hissetmiyorsun, karşındaki kişi hissediyor. Onun derdini ancak o bilir. Sen yaşamıyorsan anlayamazsın!!!
sonucta lgbt de cevreden etkilenerek ogreniler bir sey ondan oturu kucuk yasta cocuklari bu tarz insanlari icinde birakmayarak lgbt bireyi veya pasif erkek olmalarini engelleyebilirler.
kanka dogustan falan degil. onu kendileri uyduruyor. daha once bilincaltinda etkilendigi bir olay yuzunden gay, lezbiyen veya bisexsuel oluyorlar. biraz bilimsel arastir istersen. ornegin daha once erkek haci-rahipler tarafindan tacize ugrayan erkekler ileride herkesi gay saniyor ve bu yuzden gay oldugunu bile bilmiyor. daha sonra okulda hetero insanlar oldugunu ogreniyor.
Arastir istersen diyor ya ben zaten Lgbt bireyiyim ve benimki doğuştan olan bir şey. O senin dediğin kişiler özenti duyuyanlar öyleleride var ama hepsi öyle değil
knk dogustan falan degil bi hipnoterapiye girersen eger seni lgbt bireyi olmaya iten seyi bulurlar. bilimsel bir suru belgesel var hic birini izlemeden konustugun cok belli.
@hatakekakahiswife O zaman neden ben kendimi küçüklüğümden beri erkek gibi hissediyorum? O zaman neden küçük yaştan beri kadinlara ilgi duyuyorum bunu nasil cevap vereceksiniz? Daha cinsellikle ilgili bilgim bile yoktu
bunun bir suru etkeni olabilir seni tanimadan cevap veremem. ayrica cinsellik ogrenilen bir sey degil zaten:D evde bulunan anne-baba/aktif-pasif rolleri, kucukken sahip oldugum arkadaslar, okuldaki ogretmenin, komsunuz bir suru rol model alacagin insan cinsel yonelimini etkiler. yani kendi kendine erkek hissedemezsin.
zaten bunu normal olarak gordugun icin tabiki memnun olacaksin. sadece dedigim gibi aslinda dogustan olan bir durum degil hipnoterapi ile etkenlerini bulabilirsin.
Kızım cahil misin sen asıl araştırması gereken sensin, çoğu lgbtli birey doğuştan gelir. Zaten trans biri ameliyat olacaksa o terapilerin hepsine giriyor psikolojik bir etken mi diye, değilse ameliyat oluyor zaten.. Psikologlarda mı bilmiyor? Eğer taciz tecavüz ya da herhangi bir durumda sonradan oluşmuşsa kimlik reddetme kaynaklı cinsiyetini kabullenmeme oluşur, o vakalar düzeltilebilir, yani %80 doğuştan kalanı psikolojik vaka olabilir. Ayrıca kimse televizyonda eşcinsel görünce özenerek olmuyor o kadar kolay değil o işler birine özenerek ilgi duyamazsın, bir travma sonrası olabilir en fazla, geri kalanı zaten doğuştan...
Benimde geçmişte yaşadiğim travmam var tecavüze uğradiğim için belkide cinsel ilişkiye girmekten korkuyorum... ama hep erkek gibi hissediyordum o olaydan öncede
Canım ben psikoloji dersleri alan biriyim, deli gibi bilimsel kitaplar okuyorum, gerçek bilim makaleleri takip ediyorum, reyting belgesellerini napıyım:)
kanka reyting belgesel mi:D unlu psikologlar ile cekilmis reyting belgesel mi ok. bende seksoloji okuyorum :D psikolojiye benzemiyor benim ki zaten meslegim cinsellik:D
knk zaten travma yuzunden yonelimleri bozuluyor. dogal bir sey degil. hepsinin de tedavisi var:D dogustan diye bir sey yok. ayrica evdeki anne baba rolu vb. butun etkenler etkiliyo. mantikli dusunsen keske
@hatakekakashiswife tedavisi yok psikologlar bile çözüm bulamadi. Sen mesela kizlardan hoslanabilir misin kendini zorlayabilir misin? busa bunun gibi bir şey kadin gibi olamiyorum veya erkeklere cinsel yaklaşimda bulunamiyorum
Bir insanın görünüşünü nasıl kisitlayabilir ki Çin halkı isyan'q doğru gidiyor söyleyeyim. Dünyada özgürlük diye bir şey var. En azından seçim gibi bir şey yapsalardı.