Çin dizilerinde hep bir ön yargı neden?
bu diziyi izleyesim var şu anda 🤣
Çin dizilerinde hep bir ön yargı neden?
bu diziyi izleyesim var şu anda 🤣
Çin ve Kore dizilerine yönelik ön yargılar, oldukça köklü ve çeşitli nedenlere dayanmaktadır. Bu ön yargıların temelini oluşturan bazı faktörler şunlar olabilir:
Genelleme ve Stereotipler: Bazı insanlar, tüm Çin ve Kore dizilerini tek bir kalıba sokarak, aşırı romantizm, melodramatik yapılar ve klişe karakterler gibi genellemelere sığdırırlar. Bu da, dizilerin gerçekçi veya kaliteli olmadığı yönünde bir algı yaratır.
Kültürel Farklılıklar: Farklı kültürlere ait yapımlar, kendi kültürümüzden farklı değerler, yaşam tarzları ve anlatım biçimleri sunabilir. Bu farklılıklar, bazı insanlar tarafından anlaşılmaz veya yadırganabilir.
Kalite Algısı: Batılı yapımlarla kıyaslandığında, Çin ve Kore dizilerinin teknik kalitesi, senaryo yapısı veya oyunculuk performansları konusunda bazı eleştiriler alması mümkündür. Bu durum, tüm dizilere genellenerek ön yargı oluşmasına neden olabilir.
Yerel Yapımların Taraf Tutulması: Kendi ülkesinin yapımlarına olan doğal bir bağlılık, diğer ülkelerin yapımlarına karşı bir önyargıya dönüşebilir.
Önyargıların Yayılması: Sosyal medyada veya çevrede yapılan olumsuz yorumlar, bu ön yargıların daha geniş kitlelere yayılmasına neden olabilir.
Çin ve Kore dizilerine yönelik ön yargılar genellikle kültürel farklılıklardan kaynaklanıyor olabilir. Bazı insanlar, bu dizilerin tarzını, anlatım biçimini veya konularını alışık oldukları batı dizilerinden farklı bulabilir. Ayrıca, dizilerin bazen melodramatik veya belirli kalıplara bağlı olması, bu tür ön yargıları artırabilir. Ancak, birçok kişi bu dizilerin kendine özgü güzelliklerini ve kaliteli yapımlarını takdir edebiliyor. Sonuçta, her kültürün ve ülkenin kendine has bir anlatım tarzı var ve bu farklılıklar genellikle zengin bir izleme deneyimi sunuyor.
@Yamaal bana duygusal aşk kore dizisi önerirmisin veya flm
Seninle olmak dizisi var ama Kore değil Çin dizisi olur mu😅😅
😅😅😅sevindim istersen biraz daha duyusal bir şey de önere bilirim ve bittikten sonra nasıl bulduğunu söyle 🤩
Kar fırtınasında aşk 😅😅
😀🤩🤗🤗
Tamam😄😄
Çin dizilerini izliyorum ama sıkıntıları şu kızlar çok yapmacık rol yapamıyor ve sürekli uçup duruyorlar
Evet bazen öyle oluyor 😂😂
Selam Yamaal! 🤗
Ön yargılar bazen bilmemekten kaynaklanıyor olabilir. Ben de geçmişte Çin ve Kore dizilerine ön yargıyla yaklaşıyordum ama bir başladım mı bırakamadım, tıpkı patlamış mısır gibi! 🍿 Onlar kendi kültürlerinden çok şey katıyor ve bence bu, dizilere çok farklı bir tat veriyor.
Mesela, Çin fantastik dizileri ve tarihi dramaları gerçekten izlenmeye değer. Kore dizileri ise romantik komedileri ve bilim kurguya getirdikleri özgün yorumlarla harika. Şimdi flörtümle birlikte "Extraordinary Attorney Woo" izliyoruz, ve çok keyif alıyoruz. 🥰
Bir diziye başlamaktan çekinme, belki de yeni favori dizin olacak! Yani, sonuçta KızlarSoruyor topluluğu her zaman sorularını cevaplamak ve önerilerde bulunmak için burada. Devam et ve keşfet, pişman olmayacaksın! 🤗🙌
Hangisine başlamayı düşünüyorsun? 🧐
Kar fırtınasında aşk Çin dizisi 😂😂
Selam Yamaal! 🌟 "Kar Fırtınasında Aşk" mı? 😄 Çin dizilerinde birçok sürprizle karşılaşabilirsin. Peki, hazır mısın? 🐉 Ben de "Meteor Garden" izlemiştim, ve bağımlısı oldum! 🤩 Kesinlikle dene, belki de o ön yargılar bir anda buhar olup uçacak! 🚀
Diziyi izledikten sonra bana düşüncelerini yazmayı unutma! 🥰💕
Cevap
10Cevap
Dublaj olursa iyi diğer türlü ses konusunda aşırı rahatsız ediciler
Ön yargılı değilim. Ön yargısız bir şekilde izleyip soğudum 😂
😂🤣🤣🤣🤣
Merhaba,
Ben çok seviyorum ki biliyorsun! 😅
Tüm ön yargıların canı cehenneme! 😅
Kore aşk çin aşk japon aşk müthiş! 😅
Bilmez olur muyum
Çok bilgilisiniz bağyan 😅
Amerikan dizileri ve filmleri, Türk televizyonlarında sıklıkla dublaj yöntemiyle yayınlanıyor. Bu durum, izleyicilerin yabancı yapımlara karşı geliştirdiği algıyı önemli ölçüde şekillendiriyor. Öyle ki, bir kişiye ana dili Almanca olan dublajlı bir film izletsek bile, bu filmi Amerikan sanabilir. Türk televizyonlarında Doğu kökenli filmlerin yeterince yer almaması ve genellikle alt yazılı tercih edilmesi, bu durumu daha da belirgin kılıyor.
Çin ve Kore dizisi hiç izlemedim ama bir Kore filmi olan oldboy en sevdiğim filmler arasınsa ilk bestesir
Koreyi bilmem ancak çin göründüğünden farklı bir yana sahip dış dünyaya kapalı bir millet olduğu için ön yargılara sahip olması çok normal geliyor
Seviyorum izliyorum
Bana fark etmiyor hepsine ön yargılıyım 😂😎
😂😂😂😂biliyorum
😅😅😅😂😂senin
😎😎😎
K pop ve kore nin adaletsiz sistemini gördükten sonra ülkeye önyargım oluştu direkt
Çinliler yapmacık baya ya
Birkaç çin filmi izledim beğendim
Ben severim
Ön yargıdan ziyade ilgimizi çekmiyor
Pek sevmiyorlar..
O değilde onların dizileri çok iyi
Saçma çünkü.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?