Suriyelilere Belediye'nin artık para vermeyeceğini söyleyen Bolu ve Ankara Belediyesini destekliyor musunuz?

Mülteciler konusu belki inanmazsınız ama en az 1 aydır beni psikolojik bunalıma soktu, düşünüyorum. Bu acmazdan ülke olarak nasıl çıkarız diye, ilk çözüm sınırdan hiç sokmamak,çocuk var bebek var diye acıma ve insanî duyguları bir kenara bırakarak bu birinci yol, ikincisi yakaladığını peyderpey sınırdışı etmek ve en son yol açık kapı politikası uygulayıp Avrupa'ya gitmek isteyene müdahale etmemek, son yol denenirse büyük kısmı burada kalmak istemez ve bir şekilde bu ülkeden ayrılır, bu kişiler pimi çekilmiş bomba arkadaşlar en son alanın elinde kalıyor. Geri göndermek çok zor ve masraflı, geldikleri gibi sınırdan tavuk kiskislar gibi gonderemezsin uçakla bulunduğu ülkede güvenli yerlere gondermen lazım daha kendi vatandaslarin içinde hayatında uçağa binmemis milyonlar varken bu kaçak göçmenleri uçakla ülkelerine teslim etmek gerekir. Oncelikle şu ab ile yapılan ucube anlaşmanın iptal edilmesi şart belki mülteci gerçeği ile tam yuzlesirlerse gelişmemiş ülkelerin iç işlerini düzeltmek için daha iyi adımlar atarlar. Turkiye Pakistan İran gibi devasa nüfusları olan ülkelerde bir iç karışıklık çıkarsa gelecek mülteci dalgası AB nin sonu olur. Bunun bilincine varmakarı lazım.
Sadece Suriyelimi ipini koparan ortadoğulu vatanını bırakıp kaçan ne kadar başıboş insan varsa Türkiyede sınırlarımız kevgire döndü sanki yolgeçen hanı kendi ülkemizde teyyip sayesinde sanki misafir konumuna düştük neymiş din kardeşlerimizmiş ne din kardeşi ya bunları camide gören var mı. Hadi onuda geçtik bize kendi ülkemizin vatandaşı yeter dini ırkı mezhebi ne olursa olsun kendi vatanını bırakıp kaçandan bi bok olmaz anca içimizdeki yobaz takımı gibi bu milletin asalağı vede bedavadan geçineni olurlar biz bize yeteriz herkes kendi ülkesine defolup gitsin teyyip çok seviyorsa oda onlarla gidebilir onların dinibütün lideri olabilir zaten suyu ısındı onunda artık dikişi tutmaz abbas yolcudur kimse tutamaz İnşallah Cenabı Allah onun son perişan durumunu görmemizi bize nasip eder.
Ülkelerinden olması çok üzücü, evlerini, arkadaşlarını sevdiklerini, tanıdıklarını kaybetmeleri vb. Ülkelerinden kaçmalarını doğru bulmasam da kötü bir şey değil. Bizim ülkemize sığındıklarını da anlıyorum ama bazıları gerçekten uygunsuz davranışlar sergiliyorlar. Bir de bir video gördüm, suriyeliler için onların anadilinde tabela var ama benim ana dilim Kürtçe, neden Kürtçe tabela yok? diyordu ve sonuna kadar haklı. Bunların hepsi bir yana bırakalım, kendi ülkemizden vatandaşlar aç geziyor, onları doyurmak çocuklarına bakmak için her şeyi yapıyorlar, ama kalkıp da Suriyelilere para ödemeleri çok saçma, zaten nüfus yoğunluğu var, ülkemizin durumu (ekonomi vb.) pek iyi değildi ama normaldi şu an iyi değil... Daha bir çok neden sayabilirim ama baya bir yazı oldu, kısaca atık bir zahmet para vermesinler eğer doğruysa.
Destekliyorum..
Derhal ülkesine gitsinler bunlara kısıtlama yapsalar o paraları da vermeseler her türlü gidecekler.
Ülkem harabe deyip boş çalmasınlar bayramda seyahate gitmeyi biliyorsa orada yaşamayı da bilirler. Burada ekmek elde su gölde hesabı yapınca işlerine gelmiyor kimsenin ülkesine gitmek hepsinden nefret ediyorum.
Cevap
70Cevap
Tamamen destekliyorum, ülkesinde savaş olduğunu söyleyen kişi gider savaşırdı, hadi korktun kaçtın mülteciliğini bil yahu. Ellerinde nargile, hava bedava su bedava plajdalar bizden çok eğleniyorlar, nasıl bir savaşsa bitmedi gitti üstüne bayramlarda memleketine geri dönülebilen bir savaş, hayret! Bizim ülkede savaş çıksa Türkler kalır savaşırdı, en azından elalemin memleketinde geçinirken Suriyeliler gibi arsızca eğlenmezlerdi. Ülkende savaş var nasıl mutlu olup eğlenebiliyotlar aklım almıyor. Savaş çıktığı için bir göbek atmadıkları kaldı valla, buraya gelmeye dünden razılarmış savaşı bahane ediyorlar. Toplumu da rahatsız etmeleri sahiplenmeleri de cabası, çok kaba ve yobaz çoğu. Eğitimlisini iyisini başka ülkeler kaptı bize çürükleri kaldı. Gitsinler artık
Belediyeler kendi parasını vermiyor, onu bi aşalım. Avrupa Birliği mülteciler için verdiği para onlara dağıtılıyor, devlet kendi bütçesinden vermiyor. Birde bu bahsi geçen belediyeler açıklasalar bu zamana kadar ne kadar para vermişler, merak ediyoruz.
Allah aşkına şu iki belediye öz kaynaklarindan Suriyelilere ne kadar yardim yapmis. Aciklasalarda bi ögrensek.
Yardim yaptiklari bile süpheli iken, yardim paralarini kesecegiz demeleri show'dan oteye gecmiyor benim icin.
Kisi bası kac para vermisler. Ne yedirmisler ne icirmisler bu insanlara.
Ben bilmiyorum mesela bilen varsa bu yorumumun altina atsin.
Bende düsüncemi yazayim.
Bolu işi biraz abarttı 10 katı su faturası olayıyla çözülmez bu iş. Yani durumdan herkes rahatsız ama çözümü ırkçı bir uygulamayla olamaz. Ankara belediyesinin kararını destekliyorum. Ülkenin refah seviyesi sanki çok iyi de bi mülteciye para vermesi kaldı.
suriyeliler Turkiyedekilerle aynı kalitede insanlar zaten ha Turklere vermissin ha suriyelilere bir farkları yok iki yobaz toplum sadece Turkiyedekiler kendilerini ustun goruyor neye gore ustun goruyor onuda anlamis degilim aslında Turkiye de 80 milyon suriyeli var...
Sonuna kadar destekliyorum. Yetti artık kendi ülkemde mülteci gibi hissetmekten sıkıldım. Her misafirligin bir sonu vardır..
Bu vatan için bin bir fedakarlığa girmiş insanım, askerlik yapmış delikanlım; bu mülteciler yüzünden işsiz kalacak, bu millet onlar yüzünden sıkıntı çekecek ve desteklemeyeceğim. Olur mu öyle şey? Suriyelilere Belediye'nin artık para vermeyeceğini söyleyen Bolu ve Ankara Belediyesini yürekten destekliyorum. Helal olsun...
evet sonuna kadar destekliyorum... geldikleri gibi gidecekler. bayrama gidebiliyorlarsa orada da yaşamaya devam edebilirler. ülkemde mülteci istemiyorum. çok isteyen varsa sahip çıksın evlerinde sahiplensin bunları
Destekliyorum. Hakkının menfaatlerine sahip çıkan yöneticiler, halkı satanlara göre elbette seçim zamanı iyi bir ödül alacaklar.
En doğrusunu yaparlar! Bizden çok daha rahat daha güzel bi hayat sunuluyor onlara , bize haksızlık bu. Gitsinler artık!
Savas bitti butun dunya anltlasmalara gore kulteci olduklarindan aldi bittigine gore artik savas mumteci olamazlar bu dan dolayida gitmeliler ve ayrıcalıklari geri alinmali
Sonuna kadar destekliyorum hatta ev sahiplerinin kiralik evlerini bunlara vermemesi gerektiğini ve eglence yerlerine (plaj falan .) alinmamalari gerektigini düşünüyorum.
Destekliyorum bu Suriyelilerin kendileri geldikleri yetmedi bide sürekli ürüyorlar devlet sizin çocuğuna bakmak zorunda mi dogurmayin kardeşim
Sonuna kadar çünkü onlar bu rahatlığı buldukları için gitmezler gitmeleri için bunu yapılması lazım. Devlet kendi vatandaşına yapmadığı yardımı onlara yaptı artık herkes kesmeli bu yardımları.
Destekliyorum. Mültecilere karşı değilim elbette yabancılar gelecek kalacak çalışacak ama bu şekilde değil. Kontrolsüz göç ve Türkiye'nin mevcut ekonomisinde ki problemler bu ülkeye ağır gelir.
İktidar seçimi kaybederse bunun en büyük sebebi mülteci sorunu olacak. Ekonomi kötülüğü bir yere kadar ama bu mülteci sorunu artık insanlara saç baş yolduruyor, kırmızı çizgiyi çoktan aştılar
Destekliyorum sonuna kadar, onları ülkeye sokmamak lazım, hepsini sınırdışı edip göndermek lazım, ev sahipleri onlara ev vermese keşke, defolup gitseler
Bolu belediye başkanida göçmen suriyeliler gibi bu devlet o zaman onunda maaşıni kesin vergileri 10 kati alsın ırkçı bir hareket adamin yuzune tükürürler
destekliyorum, mansur başkannn bir gün de övdürtme kendini be💓
Mansur Yavaş adamın dibidir. Sonuna kadar destekliyorum.
Bu kadarda olmaz cebinde parası olmayan memleketine geri nasıl dönecek. En azından isteyenin gidiş otobüs biletini alsalardı.
Somaliye 30 milyon dolar bağışladı reis içinden çeksin versin yeterki defolup gitsinler
@gecekusum3434 Bende onu söylüyorum gitmeleri için eksik bilet parası ile verilsin yeter ki gitsinler. Nasıl giderse gitsinler yeter ki gitsin.
👍👍👏👏
Destekliyorum ve aynı zamanda Afganlar için de aynı şeyin geçerli olmasını istiyorum
Adam gibi adam lar çünkü Türkiye 🇹🇷 Türklerin dir
vergilerimizin beleşçilere gitmesini istemiyorum ve bizlere hizmet olarak dönmesini istiyorum. doğru karar destekliyorum.
Mansur da vermeyecek? Çok iyi çok harika mükemmel AMA yetmez ! Ümit hoca dinlenmeli bu konuda. Bu konuya dair en iyi konuşan o.
Sonuna kadar destekliyorum. Bu karar geç bile kalındı.
Niye onlara para verilir ki kendi halk sıkıntı çekerken.
Ailesi bile olmayan asalaklar toplu toplu hücra yerlerde iniyor artık yerlerine gitmeleri gerekli lideride çağırıyor onları zaten
Evet vermezsin sonuna kadar destek veriyorum. Suriyeler de çok olmaya başladı canımıza tak ettiler
Geleceği düşününce desteklememek ne mümkün. Geç bile kalındı
Evet destekliyorum defolup gıtseler daha da ıyı olacak ama
Belediye halkın vergilerini misafirlere vermekle mükellef değildir heleki kendi vatandaşı açken
Evet destekliyorum. Belediye neden para veriyor ki zaten saçma. Devlet AB fonundan aldığı paralarla çözsün bu işleri.
çok bile aldılar. bir de gönderseler hepsini hepten rahatlasak.
muhalefet unsurları ülkemizin birlik ve beraberliğine kast etmek için kenarda tutulan eylemcilerdir.
Bunca zaman fazlasıyla desteklerini aldılar bence. Ben sonuna kadar arkasındayım bu kararın
Tabi ki destekliyorum, suriyeli pis arapların ülkemi sahiplenmesinden bıktım bu arada hepsinin ya 😎
Destekliyorum, Avrupalılar da kabul ediyor mülteci ama zekisini başarılısını alıyor biz ise belalı yobazlarını alıp bir de beleşe bakıyoruz ben karşıyım buna
Destekliyorum sktr olsun gitsinler ırkçı falan diyen olacak simdi ırkçının önde gideniyim hemde. Çöl faresi istemiyorum ülkemde.
Destekliyorum bizim insanımız işsiz onlar sigortasız çalışıp birde devletten alıyorlar her ışıkta çocukları her cami avlusunda eşleri var aylık 15 000 tl giriyo evlerine
Her Suriyeliye zaten bir para verilmiyor tahmin ettiğiniz gibi. İşiniz gücünüz saçma sapan algı kasmak. Ayrıca bu faşizan tavrı kınıyorum
Sonuna kadar destekliyorum Türk halkının refah seviyesi iyi değilse Türkiye de hiç bir milletin olmamalı.
Verilmemeli zaten. 10 yıldır sömürdüler ülkemizi. Kendi ülkemizde azınlık milliyet haline geldik.
Sonuna kadar destekliyorum. Diğer belediyelere de örnek olması dileğiyle.
Cok salakca bir durum hicbir belediye suriyelilere ZATEN para VERMİYOR. Siyasî olarak Aklımızla dalga geçiyorlar. KANMAYIN
Pazartesi günü Bolu belediye başkanı gibi Ankara belediye başkanına da "görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılır.
10 yılı geçen her ilticaci vatandaşlık alma hakkına sahip.
Vermeden nolur, artık alacaklarını aldılar. Daha da gonderemeyiz
Çalışsınlar kazansınlar.
Evet destekliyorum kendi milleti öncelik olmalı
Destekliyorum verilmemeli zaten diye düşünüyorum
Helal olsun Güzel bir karar
Evet, yerinde bir karar olmus.
Destekliyorum tüm mülteciler gitsin ülkeden
Evet sonuna kadar destekliyorum.
Çok doğru bir karar, bence de verilmemeli.
Destekliyorum.. bizim hakkımızı dağıtıyorlar.
Tabiki destekliyorum sonuna kadar
sonuna kadar destekliyorum mansur baskanım<3
Evet, diğer seçimde oyumu yine kaptı Mansur başkan
şiddetle destekliyorum
Bence artık gitsinler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?