Afrin'de yaşayan bir grup Suriyeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına tepki göstererek, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin Suriye'ye dönmesini istemediler.
Suriyelilerden "Türkiye'de yaşayan Suriyeliler geri dönmesin!" protestosu. Ne düşünüyorsunuz?
Erdoğan'ın "eş başkanlığını yapıyoruz" dediği Büyük Ortadoğu Projesi'nin Türkiye ayağı buydu işte: Türkiye nüfusunu Araplaştırmak ve bir iç savaşa zemin hazırlamak. Suriye'de iç savaş çıkması, iç savaştan kaçanların Türkiye'ye sığınması, Türkiye'ye sığınanların hükümetin Avrupa'dan aldığı para karşılığında Türkiye'de kalması, asla kaynaşamayacak Türklerle Arapların bir kıvılcımla birbirine girmesi, ABD'nin Türkiye'ye de demokrasi (!) getirmesi. Hepsi "dış güçler"in oyunu ve AKP bilerek, isteyerek buna alet oldu. Ensar olmak falan hikaye, Suriye'deki yangına Türkiye bilerek benzin döktü. Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanlarını Edirne'den ötede aramayın, çünkü içerideler. 2023'te iktidar değişmezse, değiştiremezsek 2028'e kadar Türkiye Cumhuriyeti diye bir ülke kalmayacak. Yeni adı Anadolu-Arap Federe İslam Devleti olabilir. Kaçabilen kaçacak, kaçamayan burada 20 veya 30 milyon Arapla birlikte yaşamak zorunda kalacak. Türkiye'deki Suriyelilerin geri dönmesini Suriye'nin kuzeyine yerleşen YPG de istemiyor, onların da niyeti Kürdistan'ın Lazkiye'den Akdeniz'e açılması. Zorla da olsa geri göndermek zorundayız, bir kişi bile kalmamalı, gerekirse kendi ülkelerinde barınma imkanlarını sağlayarak. Dünyada hiç bir hükümet, ülkesinin demografik yapısının değişmesi için 100 milyar dolar harcama ihaneti içinde olmaz, bizde oldu. Ülkede bir sığınmacı sorunu olması için para harcadık, kendi paramızla sorun sahibi olduk. Suriyeliler, iç savaşta ülkesini bırakıp kaçarak Türkiye'de beleş yaşam sürenleri elbette istemezler. Burada aynısı olsa, ilk kaçacak olanlar 5 müteahhit ve aileleri, Nagehan Alçı, Rasim Ozan Kütahyalı, Abdülkadir Selvi, Ahmet Hakan Coşkun, Hilal Kaplan gibiler, AKP kadroları ve onların kokain çeken, eskort s*ken çocukları, gençlik kolları. Siz olsanız bunların daha sonra geri dönmesini ister miydiniz?
Buradakiler de gitmek istemez kardeş devlet tarafından bu kadar korunan kullanan ekonomik yönden ülkenin normal vatandaşından daha fazla avantaj sağlanan birisi geri ülkesine dönüp niye bunlardan mahrum kalsın ki?
Gerçekten bu mültecileri savunan ümmet kardeşimiz diyen insanlar ŞEHİT AİLELERİNDEN BABASIZ BÜYÜYEN ÇOCUKLARDAN GAZİ AİLELERİNDEN UTANSIN!
Hepiniz yeri geldiğinde en vatanını seven insanlar oluyorsunuz. Vatanını seven birisi bunlara göz yummaz bu bildiğin istila ! Müslüman kardeşimiz diyorsunuz müslümanlık böyle değil hepsi sapık kadınlarımızın çocuklarımızın videolarını çekip paylaşıyorlar taciz ediyorlar bu nasıl müslümanlık. Biraz araştırma yapın Afganlar suriyelilerin değerlerini araştırın eşlerinin üzerlerine kuma getiren 5 - 6 eş alan bir toplum onlar!!! SAPIKLAR ve içimize kadar girdiler. Neden bunları kimse konuşmuyor!! Atamın kurduğu devlette, benim vergilerimle neden ben onlara bakmak zorundayım. Şaka gibi devletimiz onlar daha da eğlensin diye antalya da 5 yıldızlı otelde festival bile veriyor. Allah aşkına hangi birimiz 5 yıldızlı otellerde festivallere katıldık çok nadir kişiler dışında. ABİ HARAM ZIKKIM OLSUN. Ben oy falanda vermiycem. Şimdi bir kaç dangalak çıkıp derki sen kansızsın oy vermiyorsan falan. ABİ ÜLKEMİ BU DURUMA GETİRENE NASIL OY VEREBİLİRİM!! ÇOK SEVDİĞİNİZ SADECE DİZİ İZLEYEREK OSMANLI TARİHİNİ ÖĞRENDİĞİNİZİ SANDIĞINIZ DÖNEMİN VARYA YIKILIŞ SEBEPLERİNDEN BİRİSİ DE ÇOK ULUSLU BİR MİLLET OLMASIYDI!!
Bunlar yardıma muhtaç , ihtiyaç sahibi , yoksul , gariban ya da her ne boksa hiçbiri değil. Arkamı dönsem mülteci , önümü dönsem mülteci. Artık hisse , arazi ne bulurlarsa alıyorlar. Şu dünyada bı dikili diregim yok alt katta oturan 20 yaşındaki suriyelinin 2 dairesi var Türkiye'de
Devletimizin yaptığın en buyuk yanlış ipıni kesen ne olduğunu bilmediğimi kaç ulkenın indsanıni soktular memlekete dunyanın yarısını gezdim göcmen konusunda afrıka ulkerindedr böyle lackalık görmedim bir an önce hepsini memleketletıne göndermek lazım yoksa sonuc felaket olur kontrolden cıktlar
Savaş bitti ne diye hayla bizim topraklarimizda duruyorlar bunlar ben anlamiyorum. Gönderin artik sunlari istemiyoruz ülkemizde. Bıktık alayından. Suç oranları artti yapmadiklari kalmadi adamların. Keske hepsi gitse de rahatlasak
Gitmeleri bile biz külfet olacak ülkelerine okul hastane ev falan yapılacakmış bak bak bak bizim vergilerimizle bir de bu * ev yapacaz öyle mi. Daha çok şey yazmak istiyordum da biliyorsunuz sosyal medya ve düşünce özgürlüğü maalesef ki ülkemizde yok. Daha gençliğimin başındayım. Elin köpek suriyelisi taşkınlık yapıp serbest gezerken biz tutuklanıyoruz biliyorsunuz
Bilmez olur muyum ülkenin durumunu maalesef fikirlerimizi rahatça söyleyemiyoruz. Kesinlikle yorumunuza katılıyorum da bu ev konusunu yeni duydum sizden nedir bu konu bizim memleketimizde bir de onlara ev mi yapacakmışız? Aslı nedir konunun aydinlatirsaniz müteşekkir olurum.
Şöyle ilk önce çıkıp göndereceğiz dediler ve evlerine hastane okul vs yapacaklarını açıkladılar daha sonra hayır göndermeyeceğiz dediler yine. Tabi kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez ama umuyorum ki bizim halkımız akıllandı artık
Adamlar haklı zor bela işe ysramaz züppe terörist tayfasından kurtulmuşlar tam toparlanırken gidip bir dahamı başlarına bela etsinler. Bu işin çözümü suriyeli olsun başka yerli olsun bütün göçmenleri avrupaya postalamaktır
Tabii dönmek istemezler, ekmek elden su gölden. Ama bu devir kapansın. Suriye’ye dönsünler, ekmek yedikleri ülkenin insanlarıyla dalga geçen bir millet.
valla bizim mahallede de dalga geçmeye kalktılar kazığa oturttum bazılarını bunu görenler bizim mahalle civarına gelemez oldular bunlar laftan anlamaz :) ve bir zahmet artık gitsinler
Derhal gönderilmeli boş yapmışlar bende akpliyim ekonomi ve mülteciler sorun ama chp ye oy verecegime akp ye veririm en azından terörle mücadele ediyor
Arkadaşlar yok bizim mümin kardeşimiz yok onlar bize yardım etti falan bunların hepsi traş hepsi hikaye. Mümin kardeşinse mülteci gibi gelsin 500 bin kişi kalsın ulan 10 milyonu geçik mülteci var ülkede. Bir sürü Türk insan işsiz burada rahatsızlık veriyorlar ve hala bir siyasi lider bile gönderirim demiyor kesin olarak.
Adamlar haklı buradaki Suriyelilerin hepsi savaştan kaçan Çapulcu … orada savaşan halk bunları neden kabul etsin? Biz niye ülkemizde yaşatıyoruz? Kadınlar çocuklar hariç geri kalanını sürmek lazım
demografik yapımız bozuldu gitsinler bi zahmet. onların yüzünden kiralar yükseldi ödeyemez olduk. bir de protesto ediyorlar.. hani bize kalkan coplar nerede?
İstemiyorlar çünkü afrin Kobani kaçmak yerine IŞİD ile savaştı. Haliyle Türkiye'deki menfaatci belesci şeref yoksunu Arap Suriyelileri istemiyorlar. Afrin halkını dinlesinler ve burdakileri Arap collerine gondersinler