Samsunspor, gelecek sezon giyeceği mor renkli ve üzerinde 15 farklı dilde "Kadına Şiddete Hayır" yazılı formasını #DünyanınEnAğırForması etiketiyle tanıttı.
Yılport Samsunspor resmî hesabından yapılan “Dünyanın her yerinde, her dilde aynı sorumluluğu paylaşıyoruz. Kadına şiddete karşı durmak için Dünyanın En Ağır Formasını sırtımıza geçiriyoruz. Bu utanca dur demek için #DünyanınEnAğırForması çok yakında Store 55'te!” paylaşımıyla tanıtımı gerçekleştirilen mor formaları nasıl buldunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Samsunspor’un kadına şiddete karşı farkındalık aracıyla çıkardığı #DünyanınEnAğırForması’nı nasıl buldunuz?
Bu ne haksız bir etiketleme böyle. Kadına ve hayvana karşı siddet olayları tüm Türkiye’de yaşanıyor ve Samsun da diğer şehirlere göre daha az olay ile anılıyor. Eğitim konusunda bir diyeceğim yok fakat böyle bir ön yargıyı da bu şehir hak etmiyor
Senin yaşadığın talihsizlik için üzgünüm ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Umarım sana bu travmatik olayı yaşatanlar doğrudan ya da dolaylı olarak hak ettikleri karşılığı bulmuşlardır.
Fakat nasıl ki iki tane tren kazası yaşanınca demiryolu taşımacılığı güvenliksizdir demek yanlışsa, kendimizin ya da etrafımızdaki bir kaç kişinin yaşadığı olaylarla da etiketlemeler ve genellemeler yapmak yanlıştır. Samsun Türkiye’de kadına ve hayvana karşı şiddet olaylarında ilk yirmi şehir içerisinde bile değil. Geçenlerde bir baro siddet olaylarının illere göre oransal dağılımını paylaşmıştı. Kaldı ki Samsun’un Karadeniz bölgesinin en büyük ve bir metropol şehir olması bakımından oldukça göç alan, bünyesinde çok farklı bölgelerden çok farklı kültür, anlayış, gelenek, eğitim ve statüde insanı barındıran bir şehir olması bakımından suç ve siddet olaylarında bu konumda olması da bir yönetim ve birlikte yaşama becerisidir.
Elbette Samsun’da suç ve siddet olayları var. Hatta bunlardan bir kaçı infial uyandıracak nitelikte olaylardı. Fakat Mersin’de tecavüze uğrayıp yakılan kadın için Mersin ve Mersinlileri, Antalya’da öldürülüp varile atılan kadın için Antalya ve Antalyalıları, Adana’da tecavuz edilip dereye atılan çocuk için Adana ve Adanalıları, Hatay’da babasından hamile kalan kız çocuğu için Hatay ve Hataylıları, Konya’da gelini ile yaşadığı iliski nedeniyle kendi oğlunu öldüren adam için Konya ve Konyalıları, ve daha bir çok türde örnek verebileceğimiz siddet, cinayet, istismar vb olayları icin o şehirleri ve şehrin insanlarını tümden sorumlu tutup etiketleyemeyeceğimiz ve genelleyemeceğimiz gibi aynı şeyi Samsun ve Samsunlular için de yapamayız.
Futbol gibi çoğunlukla erkeklere hitap eden ve takipçilerinin de erkekler olduğu bir organizasyonda bir futbol kulübünün kadına siddete karşı gösterdiği duyarlılığın yanı sıra satışlardan elde edilecek gelirler de kadın örgütleri ile paylaşılacak. İlaveten Samsunspor kulübü bu formayı müsabakalarında giydikçe yine kadına siddete karşı duyarlılık konusunda vurgulara vasıta olacak
Bu fikir Mart ayındaki dünya kadınlar günü ve Samsun’da yaşanan siddet olayından sonra ortada çıktı. Ayrıca kulübün forma satışlarından elde ettiği kar sadece 10 TL. Prim kazanmak isteyen bir kulüp niye bu kısıtlı geliri kadın örgütleriyle paylaşacağını beyan etsin?
Samsunspor gibi iki buçuk yıldaki gideri 350 milyon Türk lirası olan bir kulüp icin mi iyi para? Kaldı ki geçen yıl tüm Türkiye’de ses getiren Atatürk’lü forma satış rakamları da 50 bini ancak geçebildi
Neyi bana demedin? 6 mesajdır falan yazıyorum cevap veriyorsun. Hem zenginlerle derdin ne? Adamlar yatmıyor çalışıyor kazandıgı da helal istediği gibi de yer bazıları da yattığı yerden abunlar da çok para kazanıyor haa haketmiyolar falan der