Kadına şiddetin büyüklüğü her geçen gün artıyor. BM’ye göre dünyada her 11 dakikada bir kadın öldürülüyor. Şiddet görmek utanacağın ya da saklaman gereken bir şey değil. Kendini yalnız hissetmeden yardım isteyebileceğini unutma!
Fondötenler tenindeki şiddet izlerini kapatmak için üretilmedi

“Hakaret etti ama niyeti iyiydi, bir tokattan bir şey olmaz, kocanın vurduğu yerde gül biter” bunları kabul etmiyoruz! Ailemizden, belki büyüklerimizden duyduğumuz bu sözler şiddete tepki göstermemeyi öğretti. Haklı şiddet var mı? Kim neden bu sözleri yıllarca söyledi? Belki bu öğretiler neden oldu şiddeti saklamaya…
Hayatının farklı dönemlerini yaşayan kadınlar bazen şiddet gördüğü zaman destek istemek yerine durumu saklamaya çalışıyor. Unutma ki şiddet görmek utanılacak bir şey değil. Gördüğün şiddeti fondötenle, şalla ya da başka bir şeyle saklama çünkü utanması gereken sen değilsin!
Utanmadan sıkılmadan destek istemekten çekinme, bu durumu sadece sen yaşamıyorsun. Şiddetin doğurduğu sorunları konuşarak, yardım alarak belki destek vererek hayatın her alanında kadına şiddetin karşısında durabiliriz.
“Şiddet görüyorum ve yardım alabileceğim kimsem yok” diyorsan yanılıyorsun. Destek ve yardım alabileceğin çok sayıda kurum ve kuruluş bulunuyor.

Kendini yalnız ve çaresiz hissetmen çok normal. Nelerin üstünden geldin, bunun üstesinden de birlikte geleceğiz.
Fiziksel ya da psikolojik şiddet görüyorsan destek alabileceğin farklı kurumlar bulunuyor. Alo 183, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), en yakın karakollar, belediyeler, kaymakamlıklar ve kadın dernekleri destek alabileceğin kurumlar arasında yer alıyor.
KADES uygulamasını telefonuna yükleyerek ihtiyaç duyduğun her an yardım isteyebilirsin. Şiddet için çözüm arıyorsan ve destek bekliyorsan başvurabileceğin çeşitli kurumlar var. Sen yeter ki şiddeti saklama, biz hep senin yanındayız!

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer