25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü‘dür. Şiddet sadece fiziki değildir; psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet de vardır.
Günümüzde kadınlar hala şiddet görmeye devam etmektedir.
Sessiz kalma! Senin #ŞiddetOlmasın mesajın nedir?

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü‘dür. Şiddet sadece fiziki değildir; psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet de vardır.
Günümüzde kadınlar hala şiddet görmeye devam etmektedir.
Sessiz kalma! Senin #ŞiddetOlmasın mesajın nedir?

Şiddeti öven, kadını mal yerine koyan, ucuz ve saçma sapan cezalar ile yaptırımları olmayan yasaları üçer beşer mecliste kabul eden bir hükümet ve ataerkil bir yapı varken, ülkemizde kadına yönelik psikolojik, fiziksel ve cinsel saldırıların biteceğine ya da azalacağına asla inanmıyorum.
Tüm kız arkadaşlarıma ve kadınlara her zaman şu uyarıda bulunuyorum:
Nerede olursanız olun, nereye giderseniz gidin mutlaka kendinizi koruyacağınız ve savunacağınız bir cihaz veya alet çantanızda olsun. Bu biber gazı spreyi olabilir, çakı- bıçak olabilir, elektro şok cihazı olabilir, muşta hatta silah bile olabilir.
Evet, bu çok yanlış bir öneri olarak görülebilir ve değerlendirilebilir. Fakat, her türlü şiddet gösterme hakkını erkeğe sunan ve ceza vermeyen bir adalet sistemi varken, kadının kendini teslim etmemesi gerek. Onlara kolay lokma olmadığınızı, uzattıkları eli kırıp atacağınız hatta keseceğinizi göstermelisiniz. Çünkü, nice kadın öldü ve ölüyor.
Öte yandan bir uyarıda daha bulunmak istiyorum.
İstemediğiniz bir şeyde sürekli ısrar eden, bu ısrar esnasında kabalaşan, sert davranan, hakaret ve şiddet gösteren "tek bir tokat olsa bile" hiçbir erkeği hayatınızda ve yakınınızda tutmayın!
Zor kullanarak ve hakaret ederek istediğini yaptıran bir erkek o andan itibaren artık bunu bir yol ve silah olarak kullanmayı yaşam felsefesi haline getirecektir. İlaveten elinde size dair özel yazışmalar, görsel veya işitsel veriler olup bunları ailenize ve çevrenize söyleme bahanesiyle size şantaj yapmaya çalışırsa sakın geri adım atmayın. Adli işlemleri başlatıp durumu ailenizle paylaşın.
Bu konuda kadınların tutumu çok önemli kendilerini ezdirmemeleri gerekiyor böyle insanlara zaman ayırmamaları ve kör olmammaları gerekiyor..
●Ekonomik gucu yetersiz diye boşanmak yerine şiddeti kabul etmemeleri gerekiyor.
●Yok çok seviyorum aşığim bilmemm ne diye sevgilisinden şiddet görenler var ya pardonnnda o kim oluyor? kim?
●●bir kadın her şeyden önce kendine değer veriyorsa şiddetin hiç bir türüne boyun eğmemeliii.. uygulayanlar içinde gerekli işlemleri başlatmalı gözünün yasına bakmamlı.
Zaten aklı başında merhametli olan bireyler şiddet yanlısı olamazlarrr. Merhamet ve vicdan yoksunuuu insaanlardan uzak durulmalı.
●●Geçen gün toplu taşımada denk geldiğim bir durumu izah edeyimm;
Yaşlı başlı bir Kadın sevgilisi veya partneri artık her neyiyyse onu arıyor karşı taraf bagıra bağira "lan yine neden aradın daha az önce aradın grzkli mısın iki durak geçmeden arıyorsun vs ve farklı cümleler kurdu..
Işin ilginc yanı adam kadına bağırdıkça kadın "tamam hayatım sensinnn, tamam yerden göğe kadar sen haklısın hayatım tarzında x kişisini sakinleştirmeye çalışiyor olması. Karşı taraftan bağırma hakaret başladıkca yetmemiş gibi kadına küfretmeye başladıı kadın da bağıra bağıra bak bu kadar insan var bağırma hayatım diye yine karşısındakini sakinleştirmeye çalıştı. O kadar sinirlendim kiiii müdahale etmemek icin kendimi zor tutttum... İşte kadınlar böylelerine prim verdikçe değer görmeyi beklemek veya kadına şiddettin azalacağını düşünmek adına umudum kalmıyor zaten bağırarak şiddet uygulayıp baskınlık kurmaya çalışıyor yetmiyormuş gibii kadın "haklısın " dedi işte burda ki tutum insanın kişisel olarak önce kendine saygılı olması gerekiyor böyle yobaz bir erkekten ne bekliyorsunda bir de sakinleştirmeye çalışıyorsunnn kendine onca hakeret eden biriisinin sevgisi çok mu lazım... Demek istediğim şu ki erkeklere boyle girişimlerde gerek sözel gerek fiziksel şiddetim her türü desteklenmemeleri ve göz yumulup görmezden gelinmemesi gerekiyor. Bir insan sevdiği kişiye şiddet uygulayabilecek karakterdeyse kusura bakmasında (başlarım onun sevgisinee..) ondan ne kendine ne de bir başkasına hayı gelmez gitsin tedavi olsunlar..
Erkeğin uyguladığı fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddeti kabul edemiyorum ya. Bunun için de çok çaba sarf ettim ama günümüzde hala böyle şeyler duymak çok acı. Kadınlar özeldir, bu dünyaya elleri değince güzelleşen şeylerdir. Bir de ben diğer bir konuya değinmek istiyorum. "Erkeğin uyguladığı şiddeti hepimiz biliyoruz, fakat kadının kadına uyguladığı şiddeti ne yapacağız? " Kadınlar sırf birbirine güzel gözükmek için bile hazırlanıp süslenen canlılar. Birbirlerine en çok psikolojik, bazı zamanlarda da fiziksel şiddet uyguluyorlar. Kimsenin bir şey dediği yok ama günümüzde bu kadar özgüveni düşük kadın varsa sebepleri evdeki anne ve ablaları, arkadaş grupları olabilir. Şiddete hayır diyorum.
Her kadın bir annedir. Şiddet uygulamaya kalkan her zorba bilsin ki 1 çocuk babasız yetişebilir fakat annesiz asla yetişemez! Önce fiziki şiddet başta olmakla birlikte, iş yerlerinde mobbing uygulamaları taraflarına çok yapılıyor ve narin varlıklarımızı erken pes ettiriyorlar. Zorba her yerde zorba bunu kimse unutmasın.. Onlara şiddet uygulayanın asla düzelmesini beklemesin kimse...
Caydırıcı cezalar gelsin ki, #ŞiddetOlmasın
Not: Bu yürüyüşü de LGBT yürüyüşüne dönüştürmeye kalkan olursa bugünün önemi kesinlikle anlamını yitirir.
Cevap
57Cevap
Kadın şiddete sonuna kadar karşıyım, sadece kadına değil, çocuğa, hayvana, yaşlıya vs.. her türlü şiddete karşıyım.
Yanlız çocuk da, hayvan da, ortalama bir insan da yani beyni normal çalışan her canlı kendine şiddet uygulayandan kaçar.
Ama azımsanmayacak sayıda kadın nedense şiddet uygulayandan uzak durması gerekirken, aksine şiddet uygulayanı çekici buluyor, ona bağlanıyor, aşık oluyor, vazgeçemiyor bir türlü şiddet uygulayan psikopatlardan...
Yanlış anlaşılmasın, şiddet uygulayanı asla savunmam ama şiddet uygulayanı hayatına sokanda da bence bir sorun var. Kadınların bir kısmının mazoşist olduğunu düşünmeye başladım artık. İşin daha da acınası tarafı düzgün, kibar erkeği erkek olarak göremiyorlar, çekici bulamıyorlar. Yok erkek dediğin masaya yumruğunu koyar, yok mekana girdiği zaman herkes ondan korkar... Benim erkek halimle karşıdan gelirken görsem yolumu değiştirceğim yaratıklarla aynı yatağa giriyorlar, akıl alır gibi değil ve sonra da hepimizi üzen şiddet ya da cinayet haberlerini görüyoruz :( ...
Hiç bir çocuk, köpek, kedi, normal insan kendine şiddet uygulayana değer vermez, ona daha çok bağlanmaz, ama azımsanmayacak sayıda kadın nedense bağlanıyor, bence şiddet uygulayanlara çok ağır ve paraya çevrilemeyecek cezalar verilmesi gerekir ama psikopata ilgi duyan kadınlara da zorunlu psiklolojik terapi uygulanması lazım, normal insana ilgi duymaları için.
Kadına şiddet uygulayanların en ağız cezalar aldığı bir güne uyanmak istiyorum. İyi halden ceza indirimi almadıkları, kısa etek giyiyordu veya bana güldü diye tahrik sayılmadığı günler istiyorum. Artık bu ülkede #ŞiddetOlmasın anneler ölen kızlarının ardından gözyaşı dökmesin.
Yeni nesiller için eğitimde ders konusu olarak işlenmeli kadına şiddet durumu. En azından ailesinden göremeyen okul eğitiminde görür.
Hor görmeyelim kimseyi, insanları dinleyelim, ayrım yapmadan benimseyelim. Belki gelecek çocuklarımız için bir hazine olur bu. Bıkmadan usanmadan anlatalım sevginin önemini. Kadına, hayvana, doğaya olan ihtiyacımızı onlarsız bir dünyanın yaşanacak en kötü cehennem olduğunu gösterelim yeni nesillere. Ağır cezalar verilsin, saçma sapan indirimler kaldırımlar olmasın suçlulara. Tamamı ile yok edemesek bile en azından dehşet bir sayıyı minimuma indirebiliriz. Bişeyler olsun ama artık kadına şiddet olmasın.
Olmasın ki bir anne evlatsız, bir evlat annesiz, bir abi kardeşsiz, bir baba cansız kalmasın.
Her şey olduk bu hayatta ama bi insan olamadık.
Benim inancımda kadına şiddet yoktur. Ben Kadını Allahın emaneti olarak görüyorum. Kadına şiddet sosyolojik ve psikolojik bir vaka bir çok bileşeni var ancak hiç bir mazeret kadına şiddeti haklı çıkarmaz. kadın suçlu ise bile şiddet kullanılması uygun değil.
Ancak bu durumu kötü ye kullanan kadınlar için aynı şeyleri söylemiyorum, kendisini şiddet magduru gibi gösterip erkekleri suçlayan ya da erkekleri bununla tehdit eden kadınlar gördüm onları bu kavramların dışında tutuyorum onlar kötü insanlar.
Yani saygı ve sevgi çercevesinde ve yasal zeminde halledilemeyecek konu yok. Kadına şiddet acizliktir.
Peygamber efendim kadınını dövenin ahirette davacısı olacağım diyor sadece bu korku bile kadına şiddetin önü geçmeli ama insnalar bunu bile anlamıyor
#Şiddetolmasın
Birebir yaşadığım, ucuz kurtulduğum (!) bu durum hiç bir kadının başına gelmesin. Sadece evde eşinden babasından abisi kardeşinden değil, ofiste patronu iş arkadaşları, sokakta tanımadığı erkekler hatta bazen hemcinslerinden gördüğü psikolojik, fiziki #şiddetolmasın.
Hiç bir anne kızı için ağlamasın, korkmasın... Hiç bir evlat da annesi için yanmasın
#ŞiddetOlmasın
Cennet anaların ayakları altındadır sözüne yakısır bir toplum, birey ve bunları destekleyen bir hükümet olması dileğiyle sözüme başlamak isterim.
Unutmamak lazım ki kadına kalkan el acizlik ve zavallılıktır karsılıklı konusulup anlaşılacagı bir yaşam varken neden şiddet olsun neden insanalr üzülsün.
Allah ın sadece insanlara haiz verdiği bu özelliği neden kullanamıyoruz ve neden konusarak anlasamıyoruz bunu anlamıs değilim
Kadına şiddet gösteren ve yansıtan herkese yazıklar olsun
#şiddetolmasın ki güzel bir nesil yetişsin. Olmasın ki hayata güzel bakalım, olmasında ki kulaklarımızda ''anne ne olur ölme'' sesleri yankılanmasın.
Site içinde de bir çok arkadaşımız var. Hayata umutla bakıp kendinizi kurtarın. Unutmayın hayat yaşamaya değer.
İnsanlar yerini haddini bilip empati kurabilse, yaşamak istemediğini bir başkasına yaşatmamaya dikkat etse hiç bir sorun kalmazdı. Şiddetin her türlüsüne lanet olsun.
#Şiddetolmasın
Dünya çok büyük değişim içinde iken, önü görülmez bir yere doğru hızla ilerlerken, ekonomi yönünde ve teknoloji yönünden çok farklı değişimler yaşanıyor veya yaşanacakken, biz ülke olarak hala en temel varlığımız olan kadınlarımıza karşı yapılan şiddeti konuşuyoruz. Bunu önleyememişiz. Eğitimden uzak, yobaz bir toplumun yaptığı-yapacağı rezil ve aciz bir davranışın bile önüne geçememişiz. Zayıf varlıklar olarak görülen kadınlarımıza karşı yapılan bu tür şiddet ve şiddete eğilimli insanlara karşı yasama yolu ile gerçek, caydırıcı ve uygulanan bir ceza yasası çıkmalı, oluşturulmalı.
Bir daha asla bu tür kadına yönelik şiddet haberleri duymamak üzere...
Şiddet ilk insanla birlikte var oldu son insanla birlikte yok olacak. Çocukça düşünceler içine girmek yerine başına geldiğinde veya tanık olduğunda bu durumla mücadele etmeye yönelik çalışma yapmak çok daha mantıklıdır.
@yakışıklıvedengesiz Ben temennilerimi söyledim. Şiddet ne kadının ne de erkeğin başına gelsin istemem, insanca yaşamak, sorunları konuşarak çözmek, empati yapmak, anlamak ve anlaşmak varken neden şiddet?
Bende biliyorum bitmeyeceğini, sadece temennimi ilettim...
Bu konu uzay boşluğu, her şey zıttıyla var öyle veya böyle insan ilkel bir varlık ne kadar modernleşirse modernleşsin içgüdüleri ve hisleri mağara döneminden kalma.
Şiddetin her türlüsü karaktersizlik. Duygusal, psikolojik veya fiziksel olarak bile ayırmak ahmaklıktır. Her kim ki bu yola başvuruyorsa aciz bir mahluktur. Taciz, tecavüz de buna dahildir. Mesele arz talep değil ırz talep meselesi. #şiddetkaraktersizliktir #şiddetolmasın
Sadece kadına şiddet dedikçe bu sorun çözülmez. Canlıya şiddete hayır demeliyiz. Çocuğu, yaşlısı, erkegi ve hayvani da şiddet görüyor.
Ülkemizde şiddete magruz kalan değil şiddeti uygulayan baz alınıyor.
Aksi halde siddet magduru oranında erkeklerin kadinlardan daha fazla olduğunu görürdük.
Düşünce şu, erkege siddet uygulayan kadın olmadığı için önemsemeyelim.
Siddet sadece karşı cins tarafından uygulanınca gündeme gelmemeli
Türkiyenin belkide tüm dünyanin kanayan yarasi...
Kadina karşı şiddet!!
Kimsenin dur diyemedigi ve asla durdurulamayan vahsice bir eylem. Şiddet goren hatta hayatina mâl olan bircok kadinin cektigi acilar karsisinda bu durumu gerceklestiren kisiye adam akilli bir yaptirim bulunmamaktadir. Denilecek tek soz KADINA ŞİDDETE HAYIR 😔😔😔😔😔
Kadın bir meta değil, obje değil, duygulardan - düşüncelerden yoksun bir eşya değil. Kadınlara (ve diğer bütün canlılara) uygulanan her türlü şiddetin en ağır şekilde cezalandırılması tek isteğim. #Şiddetolmasın çocuklar öKSüz, anneler - babalar evlatsız kalmasın.
Artık özgürce bir hayat yaşamak istiyorum. İstediğim kıyafeti giymek , istediğim yerde gezmek, acaba bugün başıma bişey gelir mi diye düşünmeden rahatça nefes almak. Şiddetin affı olmamalı. Kendinden güçsüze şiddet uygulayan herkes cezasını en ağır şekilde ödemeli. Anneler meleklerinden ayrılmamalı. Zalimin karşısında susan dilsiz şeytandır. #ŞiddetOlmasın
Kadına karşı gereken hassasiyeti herkesin göstermesi gerek. Şiddet çözüm değildir. Psikolojik ya da fiziksel şiddet ancak öfke kontrolü ve empati gücüyle bastırılır. Kişisel bunalım yaşayanlar çözümü daima şiddette bulurlar. Bu yüzden insan önce kendiyle barışık olmalı. Ve tabiki sevmeyi öğrenmeli.
Hiçbir canlının haketmediği, piskolojik veya fiziksel şiddetin son bulduğu günleri umarım bir gün görürüz.. Saygısız ve sevgisiz bir ailede büyüyüp yetişen her çocuk ileride mutlaka şiddet yanlısı oluyor. Anneler ve babalar çocugunuza lütfen saygı ve sevgiyi aşılayın, en önemlisi saygıyı. Sevmek kabul etmek zorunda olmadığını ama saygı göstermesi gerektiğini anlatın onlara..
#şiddetolmasın
Bu söylediğin Allahın emirlerine karşı gelen açıklamalar ve eylemler sonucu elbette dövmek olmamalı ve İslamda da dövmek yasaktır.
AMA size elbette bu azgın yaşamınızdan ve birileri tarafından kandırılıp erkekleri yok edip erkeklere zulmederek kadınların yönettiği lgbt destekli aptalca ve sözde hümanistçe bir toplumu ve düşünceyi asla desteklemeyeceğiz ve yeni model atakadın yetiştirme tarzlarına karşı duyacağız.
Kadına da , ERKEĞE DE şiddete hayır !
Gündemi pek takip etmiyorsunuz sanırım. Genelde maalesef bu tür günleri ya da yürüyüşleri LGBT veya Feminist gösterilere çeviriyorlar ve toplumun kafasını karıştırıp daha çok kutuplaştırıyorlar.
ARKADAŞLAR ERKEK ŞİDDETİ YOKTUR ŞİDDET VARDIR.
bizler haklı haksız dayyakla ve hakaretle büyütülmüş toplululuğuz
hayatımızın her alanında bize şiddet edenler ( ana baba öğretmen )
bugün ki bu çarpık toplumun MİMARIDIR.
ÇÖZÜMÜ İSE BASİTTİR
ana babalar çocuk psikolojisini öğrenmeli ve
uzmanlardan çocuklara nasıl davranılıcağına yönelik taktikler öğrenmelidir
okullarda öğretmenler eğitilmelidir
çok uzunca ayrıntılı yazardım , üşendim iii günler
not : GEREKSİZ DUYAR KASMAYIN
2 Ş FORMULÜ
ŞİDDET ŞİDDETİ DOĞURUR
YETER LAAAAAAAN DELİRTİNİZ BENİ
OBJEKTİF OLUN
İnsanları zorlamayın, sevin, sevildiğinizin kıymetini bilin. Kırmayın, kırdırmayın, şiddetle değil konuşarak anlaşmayı deneyin.
#ŞiddetOlmasın Sevin, sevin ve tekrar sevin... Sevgi varsa hoş görü var, sabır var, kırmamak için çabalamak var...
Kadın eş demek anne demek yar demek yaren demek evlat demek..
Birisinin annesi çocuğu sevgilisi eşi demek..
Kadın toplumun en önemli varlığı demek..
Annesine gösterdiği saygıyı kadına göstermeli her insan
Çünkü her kadın özünde annedir..
Bu yüzden kadına şiddete hayır diyorum..
#ŞiddetOlmasın
Şiddet bir çözüm değildir. Şiddet insanlığa yakışan bir eylem değildir. Ama en kötüsüde şiddete göz yummaktır.
Hiç kimsenin kadınlara şiddet uygulamaya hakkı yoktur. En nefret ettiğim şey kadınların güçsüz olarak görülmesidir
Neşet Ertaş ne de guzel ve doğru demişti: Kadın insan biz insanoğluyuz. Ey eşine, kızına, annesine veya bir başka kadına şiddet uygulayan yiğitlikten uzak erkekler topluluğu yarın sizin de kızınız olacak, sizin de korumak istediğiniz kadın olacak. Kadına el kalkmaz. Kadın narindir kırılmaz. Dikkat edin, kadına saygı duymak onun karşisında ezilmek değildir yapmayın yahu.
#KadınaŞiddeteHayır.
Adalet sistemimiz caydırıcı değil , teşvik edici olduğu sürece bütün isyanlar boşlukta kaybolup gitmeye ve canlar yanmaya devam edecek ne yazık ki. Çok üzgün ve öfkeliyim , lakin sitem etmekten , lanet okumaktan bıktık yorulduk. Kadınların kendilerini korumak zorunda kalmayacağı bir kanun gelmeli artık. Kimi neyden koruyor , neden bu konuda yıllardır ısrarla adım atılmıyor merak ediyorum.
Çünkü özgür ve kendine güvenli korkusuz kadinlardan korkuyorlar.
Linç yicem ama hadi neyse!
Kadınlarda tamamen suçsuz değil adam gibi erkekler varken maço erkeklere, belinde silah taşıyana aşık oluyorlar.
Kavga ayırmaya gidiyorsun kadın diyor ki "sanene kocam o benim döverde severde" diyor. Bunun üzerine hiç bir kadına yardım etmeme kararı aldım. Kadına yardım etmeye çalışıyorsun kadın tarafından linçleniyorsun.
Kadınlar kendi içlerinde bir değişim başlatmadan biz hiçbir şey yapamayız.
Hem cinslerime kendine çeki düzen versin. Maço erkeklere aşık olmasın, kocam o benim döverde severde demesin, belinde silah taşıyan havalı bulmasın...
Çünkü böyle kadınlar bu tür oğlan yetiştirir. Değişim kadınların içinde olmadan karşı cinsten bir şey beklemek manasız.
Kadına şiddetin bahanesi olmaz dövmeyecekler biz erkekleri bizi dövsünler bizi öldürsünler diye sevmiyorum şu saçma kurban suçlayıcı zihniyetten kurtulun. Kadınlar bari kadınlara bahane bulmasin çünkü kadın kadına suç bulursa erkek de bulur
@GeriDöndümBebek kedın zaten "kocam o benim döverde severde" dediğinde kendini suçlamış oluyor buna izin veriyor. Önce kadın değişmeli
Evet çok yanlış bir zihniyet öyleleri kocalarindan devlet tarafindan korunup psikolojik tedavi altina alınmalı
Bir kadın istemiyorsa istemiyordur hayırsa hayırdır. Zorlamayın, zorlaştırmayın.
"Kadınlara ancak asalet sahibi ve şeref sahibi kimseler değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür."
Hz. Muhammed (s. a. v)
Hayatlarımızı bizden çalanlara itiraz ediyoruz. Bir gün değil her gün şiddete karşıyız. #25KasımKadınaSiddeteHayır
Cehalet içinde yüzen erkek/kadın en kolay yolu şiddet olarak düşünür. haklı olsun haksız olsun onlar için bunun bir önemi yok, diyecek çok birşeyimde yok çünkü anlamayacaklar. #ŞiddetOlmasın
Bakın şiddetin her türlüsü kabul edilemez ve bahanesi olmaz ama şöyle bir durum da var bunu söylemeden geçmeyeceğim Kadınlar yine yapıyorsa eli ile yapıyor bazı şeyleri Maço ve kaba Erkekleri model sanıp sevip aşık oluyorlar sonra şiddet ve ölüm haberi geliyor Kadınlar maço Erkekleri seçmemeli ve uzak durmalı sakin düzgün şiddete uzak olan Erkek modeli seçmeli azda olsa Kadın şiddeti bitecek bu Orta Doğu ülkesinde Orta doğu ülkelerinde böyle bu konu ile ilgili söylenecek çok şey varda neyse Kadınlar lütfen sizden ricam düzgün Erkek seçin sıkıcı bulmayın onlar sizi el üstüne tutar sever sayar bu algılardan vazgeçin diğer Kadınları da kutuplaştırıp hayatlarını zehir etmeyin
En başta en yakınında bile kadınlar bayıltılana kadar dövülüyorken bıçaklanıyorken öldürülüyorken "kadınlar ölmeli yaşama hakları yok" diye bağırılıyorken bazı kendini adam sananlar "Türkiyede kadına şiddet yok erkeklerden kat kat daha üstün tutuluyor kadınların rahatı on numara ama hala beğenmeyip de yaygara çıkarıyor" diye söylenipduranlara aynısı yapılmalı
Erkek çocuklarını yetiştiren annelerimiz size sesleniyorum, erkek çocuklarınıza kadınlara saygı duymayı, şiddetin insanlık suçu olduğunu öğretin.
Kadına yönelik yapılan şiddetlerin önüne geçilebilmesi için hayvanlar üzerinde yapılan deneyleri onların ve onlara benzer olayları uygulayanların üzerinde deneme yapılabilir ve bunu kamuoyu bunu yayınlayarak caydırma yöntemine gidebilir bir nevi de olsa
Bende dokuz yaşımda tecavüze uğramış bir kadın olarak vermek istediğim tek mesaj var bu ülkeden bi bk olmaz
Kadına kalkan eller kırılsın. Kadın olmasa erkek olmaz tabiat olmaz. Kadınlar insan biz erkekler insanoğlu...
Açıkçası bu tarz mevzular bana çok boş geliyor...
Devlet sert önlemler almadıkça, kadın haklarını çok net biçimde yasal güvenceye tabi tutmadıkça biz ancak kendimizi paralar dururuz...
Daha birkaç gün önce 14 yaşındaki çocuğa 1 sene boyunca tecavüz eden adamlar tutuksuz yargılandıkları için yurtdışına kaçtı.
Sadece kadınlara değil hiçbir canlıya şiddetin olmadığı günleri görürüz umarım
Kadına şiddetin ve kadın cinayetinin bahanesi yoktur!
O da suç evet ama kadına şiddeti ve kadin cinayetini sanki kadının suçuymuş gibi savunan embesiller var
Çok gecmiş olsun şikayetci oldun mu
Bi de yaninda bicak taşimak suçmuş bi Kadire yasakti heralde. Elin serserisi bıçak taşisin sonra kendini korumak icin bıcak taşıyınca normal vartandaş suçlu olsun
kadir şeker olayını yanlış lansettiler
kendiniz araştırınız
kadın kocam beni dövmedi diyor
darb edildiğine dair emmare yok
adam bıçak çekmedi
kadir şeker
hayvan gibi bıçağı adama sapladı
cezayı haketmiştir
sol çomarın olayı değiştirme sebebi
duyar kasma sebebi
o abinin ülkücü olmasıydı
o abi solcu olsaydı böyle yapmazlardı
duyar kasan sol çomara lanet olsun
Kadir zaten adam tartışmaya müdehale ettiği icin ona saldırınca ve boğazina sarilinca bıçağı taktı yani kendini savunmak icin nefsimüdafa gereği. Ben ne olduğunu biliyorum merak etme. Serseriler bıcakla gezerken Kadir bicakla gezdigi icin suçlandı
Hiçbir canlıya el kaldırmadım ve şiddetin her türlüsüne karşıyım
#Şiddetolmasın dünya daha harika daha mükemmel bir yer olurdu.
Benim anlamadığım evliyken kadına değer vermeyen erkek kadın ayrılmak isteyince kıymetleniyor lütfen beyler eşlerinize değer verin yanınızdayken
Psikolojik şiddete uğramayan kadın ya da erkek yoktur diye düşünüyorum. Fiziksel şiddet zaten olmamalı belki bunun önüne geçilebilir ama psikolojik şiddet her yerde, her ortamda. Tek çözüm adil adalet sistemi ama buna çok uzak ülkem...
Sadece kadınların değil, fiziksel, psikolojik herhangi bir cinse uygulanan şiddete karşıyız! Kadınlar kendilerini yüksek görüyor diyenlere gelsin bu sözüm
Kadın Anne Kadın Eş Kadın Arkadaş Kadın Dost Kısacası kadın Herşey ama gel gör ki bunu Asla anlamayacak beyinler çok. Kadına sadece bir obje gibi bakıp onu sadece işlerini halletmek için kullananlara lanet olsun. Kadına şiddete ve her türlü haksızlığa Milyonlarca kez HAYIR.
Uygulayan kişi fark etmeksizin kadına yaşantıların yüzlerce mislini yapmamız lazım
Eylem yapan kadınlar gerçekten bu şiddete maruz kalan kişiler mi? Yoksa gerçekten maruz kalanlar hala sessiz olanlar mı?
Eylem yapanlar bana samimi gelmiyor açıkcası. Femenlerin eylem yaptığını düşünüyorum bu konuda. #BENCE
daha çok polis bekçi vb. almak sorunu çözmez.. daha çok öğretmen alıp, toplumun eğitim seviyesini yükseltmek sorunu çözer.. egitimsiz bilgisiz toplumlarda asla şiddet sona ermez.. bye
Kadınlar çiçektir şiddet uygulayan erkek bile olamaz
Çok manidar bir tarih.
Doğum günüm ve şiddetin benim için ne kadar hassas olduğu bir konu aynı gün aynı ay...
ben erkeğim hava hoş diyorum...
hani şu kocama arkadaşımı teklif ettim diyen başı sıkmalılar var ya ; onlar hiç savunmayacak mı kadını... şiddete hayır demeyecekler mi? merak ediyorum...
Artık Kadınlar erkeklerden yardım beklemesin niye diyediyecek olursan yardım eden gördük örnek çok acil Kadir 12 yıl hapis aldı
Mesaj ya da sözlerle önüne geçilebilecek bir durum değil bu. Aile hekimi gibi aile psikoloğu da olmalı, denetlenmeli, analiz edilmeli. Kanunlar ölümden önce de bir s*ke yaramalı.
Şiddeti kadına şiddet bağlamında algılayıp sadece bunu telaffuz etmek, temelde şiddete karşı olmak demek değildir. Aksine şiddette taraf ve seçici olan ayrımcı, hastalıklı bir düşünce şeklidir.
Hakimlerin parayla değil vicdanıyla iş yaptığı, her canlının adalet hakkına sahip olduğu bilincine varmaları ve namusun sadece kadında olmadığını bilsinler istiyorum..
#ŞiddetOlmasın
Bu şiddeti savunan aşağılık pislikler, adamsanız yapacağınız yorumları gizli olarak yapmayın. Sözüm ona Erkek siniz ya!!! Sizin gibi zavallılara erkek demem ben diğer Adam gibi adamlara haksızlık olur.
Muhakak egitim şart malesef kendini erkek zanneden karaktersizler terbiye edilmesi gerek şiddete karşı lakin bayanlarda pek fark yok niye biliyormusunuz bayanlarda dekolteleriyle çıplaklıklarıylada şehvetle mahsum adamlara piskolojik ve mimikleriyle hal hareketleriyle sevhi yönden şiddet olguluyor peki bu adaletmi sorarım size adalet karşısında erkek kadın eşik olması şart
şiddet kime yapılırsa yapılsın bir çözüm yolu dğildir
Kadına kalkan eller kırılsın
Şerefsiz adiler kadına şiddet gösteren
İnsan dışı varlıklar aynı havayı solumak bile utanç verici. Karektersiz yoksunu lar
#Şiddetolmasın olmasın ki huzur saygı hic bitmesin. Bir tek kadına değil tüm canlılara olan şiddet son bulsun artık. Umarım adaleti görmeden ölmem.
klavyeci değilim
bi mesajım yok
icraat yoksa bende yokum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?