Güncellemeler
+1 yıl
...

Geniş açıdan bakılacak olursak bu kanun sorunlu olacaktır ileride. Adalet mekanizmasını düzeltmek istiyorsak aslında tüm hakim ve savcıları meslekten men edecekler yerine yenileri gelecek. Ne kanun olursa olsun önünde uygulamıyorlar yasaları. Şimdi bu kanun teklifi bazılarına yarıyacak ''aman nasıl olsa ispatlayamazlar'' tarzında yaklaşıma girecekler ve daha cesaretli davranacaklar. Umarım bunlar olmaz da olursa sıkıntı yani adalet terazisi zaten çökeli çok oldu hepten yok eder bu karar.
Bu şu demek ‘Çocuğun lafına güven olmaz’. Şimdi hem çocuklar hem aileler nasıl şikayette bulunacak? Ne rezil bir adalet sistemidir ya. Çok yakın zamanda insanlar kendi adaletini kendi sağlamaya başlar.
İki tarafı keskin bir bıçak bu...
Somut delil olmadan tutuklama olursa bu kez durum şantaj amaçlı da kullanılabilir ki bunun da çok sayıda örneği var.
Benim iftira işine beynim basmıyor hangi mal tecavüz iftirası atar cidden anlamıyorum ama bu durumun iftirayla alakasının olduğunu hiç sanmıyorum, Ülkeyi iyice suç yuvasına döndürmeye çalışıyorlar. Hayatımızı emiyorlar resmen ya, suç suçtur iftira varsa iftira atan ceza alır. İftira da iftira aynen canım onca tecavüzü olumlayan bir kültürde gerçek vakadan daha çok iftira vardır zaten
Cevap
21Cevap
Milletin yerinde olsam oy zamanı somut delil isterim diye oy vermem gadası
Ya Ucim avukatları anlatıyor, istismarcılar bu yargı paketini bekliyorlardı. Hatta bir tanesi duruşmasında alenen söylemiş bunu avukat şahit.
Yasa bir umut geçmez diye bekliyordum ama tüm keyfim kaçtı dün çok sinirlendim.
Ya her tülü adalet yerini bulmayacak gerçi. Bundan önce de somut deliller varken adamlar tutuklamıyor. Bu elmalı davasına bakan avukat kadın hukuka aykırı bi sonuç olduğunu söylüyor mesela kesinlikle yeterli kanıtlar var ama işte adamlar tutuksuz. Somut delilden kasıtları da iyice işi zorlaştırmak resmen suçlunun işine gelen bir durum.
Hukuk mezunu ya da adliye ile içli dışlı olan varsa bu kararın doğruluğuna katılır. Çünkü iftiralar ve soruşturmalar çok fazla. Ortalama 14 yaşından sonra kadın erkek fark etmeksizin böyle suçlamalarla hayatı kayabiliyor.
Bir de şu açıdan bakın. Babanız ya da abiniz çocuk tacizi suçuyla gözaltına alındı ve 6 ay tutuklu yargılanıp masum olduğu kanıtlandı. Babanız ya da abiniz sosyal hayatına nasıl devam edecek? Toplum yargıyı takip etmez, hakkınızda dedikodular yer alır, iş vereniniz ya da kamu sürgün eder.
Özellille -25 yaşında ki kişiler bu tür durumlarda direkt yargıya varmamalı ve düşünüp, araştırmalı.
Bence normal olanı da bu bana göre. Sonuçta bazen haksız maduriyetler yaşanabiliyor. Yani insan araya yalan katabiliyor. Somut delil istenmesi zaten mantıklı olan mesela kamera kaydı, adli tıp raporu, pedagogların beyanları, görgü tanıkları.. somut kanıttan kasıt bu ise bunların olmaması zaten bir hata. Burda önemli olan ise halkın bilinçlenmesi ve halkın doğru hamleler yapabilmeleri bana göre mesela bir taciz olayı olduğunda biri olaya müdahale ederken diğeri kamera kaydı almalı, olaya şahit olanlar gidip ifade vermeli ve mahkemede şahitlik yapmalı. Bu şekilde adaletin daha iyi sağlanabileceğini düşünüyorum.
Ceza almamaları anayasanın kötü ve yetersiz olmasından değil, bazı hakimlerin saçma kararlarından kaynaklı. Nereden biliyorsun dersen? Kuzenime sordum kendisi avukat. Yasaların gayet yerinde olduğunu söyledi. Ceza meselesine gelince insanın olduğu yerde herzaman kusur olacaktır. Yani ne yapılırsa yapılsın elbet birileri mağdur olacaktır amaç ise mağdur olacak kişi sayısını en aza indirmek. Mesela okullarda ve anne babanın çocuğa mahrem yerlerine kendisi ailesi ve doktor gibi kişiler hariç kimsenin dokunamayacağı ve dokunurlarsa ne yapması gerekeceği öğretilmeli. Bu bir önlemdir. El kadar bebeklerin ve çocukların tecavüze uğraması zaten muayene sonrası ve pedagog ile sohbet ettikten sonra gün yüzüne çıkar. Ve sonra da ağır bir ceza ile adalet yerini bulur. Hem bak mesela ne kadar doğru bilemem ama elmalı davasındaki o çizimler o dosyaya ait değil deniyor. Eğer bu bilgi doğru ise insanlar boşuna galeyana geldi. O yuzden adil yargılama ve hakedilen cezayı vermek şart. Ayrıca kim neden yorumuma 2 eksi verdiki sanki pedofiliyi savundum 🤦♂️
Öyle hassas bir durum ki bazen insan mağdur olabiliyor. Tanıdığım bir öğretmen abimize taciz iddiası ile soruşturma açıldı. Öğrencinin bir beyanı ile açığa alindi ve sürgün yedi. Bir yıl sonra adamın masum olduğu kizin erkek arkadaşını kurtarmak için öğretmenine suç attığı ortaya çıktı. Ama adama bir leke yapışmış oldu temizlemesi zor. Gerçekten kimsenin mağdur olmaması lazim ve gerçek tacizcilerin en agir cezayı alması gerekiyor.
Sensör takmaları gerekiyor. Dokunmatik sensör. Bir de karakutu lazım. İş işten geçtikten sonra, psikokoji mahvolduktan sonra açılsın o karakutu. Bunlar tam bi ahlaksız. Kimbilir kendileri ne yaptılar da ağlayıp sızlanıyorlar. Ya da bir yakınları... Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bunlar ise bal gibi çıkar diyorlar. Köşeye sıkıştıkça 320 Milyar Metreküp gaz çıkarıyorlar.
Bunu kadınlar erkeklere iftira atamasın diye getirdiler ama karar çok sıkıntılı. Resmen aile içi istismardan ceza alınmasını güçleştirdiler.
Bunu biraz da o tekke ve zaviyeli sarıklılar için yapıyorlar. Onların talebi var bu konuda çok büyük. Aile yıkılıyor, İstanbul sözleşmesi ahlakımızı bozuyor anırtıları falan hep ondan.
Açıkcası iki türlüde çok vahim bir durum. Çocuğun sözü tek başına yeterli olmadığı için gerçek suçlu cezasını çekemeyecek.. Öte yandan art niyetli bir çocuk da sırf kızdığından dolayı birine iftira atabilir ve bu durumda eğer çocuğun beyanı esas alınırsa da bu sefer yine suçsuz birisi ceza alabilirdi ve asıl suçlu yine cezasız kalırdı.
Eee sizin öneriniz ne peki? gerçek adaletin yerini bulabilmesi için nasıl bir yol izlenmeli sizce?
Ülkenin her gündem haberine artık böyle bakar oldum. Bir çocuktan nasıl somut delil talep edecekler? 1-2 yaşındaki bebeklere bile tecavüz edildi bu ülkede!
Kesin bi yakınını koruyacaklardır. Bu ülkeden bir cacık olmaz. 🍌 Cumhuriyeti
? çomarın alası sensin
İftiralar göz önüne alınarak bu karar alınmış olabilir …
Bazı tarikatlar tarafından sevinçle karşılandığınızı biliyoruz (örnek: şeyhinin 12 yaşında bir çocuğa cinsel ismismar ettiği iddia edilen uşşaki tarikatı) diğer bazı tarikatlar tarafından da sevinçle karşılandığı kesin. Bu arada böyle yerlerde cinsel istismara uğradığını iddia eden 15 yaşından küçük çocuklara aileleri bile inanmıyor içler acısı bir durum (ben de 12 yaşındayken imamhatipte tecavüze uğramıştım 17 yaşına kadar sakladım aileme söylediğimde bana inanmadılar).
Nasıl ya sen erkeksin
@serseriserbeststili erkek çocuklarında çok ciddi bir tecavüz oranı var. Zaten tecavüzcü kadın erkek ayırmıyor, bazı mallar hala bunun kadının teşhiriyle alakası olduğunu sanıyor ama değil. Tecavüzcü tecavüzcüdür
Her türlüsü kötü bu olayın ya bunu yapanlar öldürülmeli
@serseriserbeststili daha çok imamhatiplerin kapatılmasını öneriyorum ben bi çok arkadaşım feçmişte imamhatip kullarında okudu ve ya hala okuyorlar hiçbirisi memnun değil böyle olaylar çık oluyor.
Zaten bu ülke de hak ve adalet yok istismar var taciz var dayak var cinayet var... adalet yoook
Ülkemi seviyorum adalet olmayışını sevmiyorum
Çocuk istismarı, kadın istismarı erkek istismarı yapan mahluklar kesinlikle gaz odalarına atılmalı soyları devam etmemeli ancak öyle temizlenir bu toplum
Kendi adaletimizi kendimiz yaratmak durumunda kalıyoruz.
Bu ülkedede adalet sistemi yok.
Adalet sistemi varsa bile adalet sisteminde adalet yok.
Bir çocuk böyle bir konuda yalan konuşmaz yaşadığı neyse onu bilir ve anlatır. Böyle... adını koyamadığım şeylerin idam edilmesi şart.
Taciz edenin o yeri kesilip o taciz eden kişiye bı güzel yedirilecek bak bakalım bidaha tacizde bulunabiliyormu
Allah hesabını mahşer gününde soracaktır onlar o zamanı beklesinler İnşAllah.
kararı verenler o çocuğu olunca normal tabi
Artık insanlar hakkını da arayamayacak.
Sabah sabah beddua ve küfür etmek istemiyorum. 😡
Burada böyle şeyler yazmak istemezdim ama bir soru soracam. Evli ve kız çocuğunuz var mı. Eğer varsa bir ihtimal sana şöyle izah edeyim. Kızınız birileri tarafından tecavüze maruz kalıyor ve sonrasında kendisi ve ailesi ölümle tehdit edilip çeşitli yöntemlerle korkutulup babam yaptı veya kardeşim yaptı dedirtiliyorsa ki bu yaşanmış bir olayl o zaman bu küfredeceğin adaleti o kadar çok ararsın ki. Kanunlar kişilerin ilk akla geldiği hallerle araştırmasız yapılan işler değildir. Binlerce olayların neticesinde artılar ve eksiler değerlendirilerek yapılır.
@bilmütercim senin adalet anlayışınla benim adalet anlayışım çok farklı , allah vermesin kızım olur , başıma böyle bir şey başıma gelirse insanların hukuk benin guguk devleti dediğim bu düzende hakime zaten bırakamam ben keserim cezasını.
Seni kutlarım zaten senin adalet dediğin şey tam da bu.
@bilmütercim Öyle dangalak bir kız yetiştirdiğin için sana da ceza kesilmeli
@BenGeldimYey yorumumu iyi okumalısın kendimden değil böyle şeyler yaşayanlardan bahsettim sen de aynı kumpasa düşme sonra babana birbaşkalarının böyle şeyler söylemesini dilemem.
@BenGeldimYey ayrıca babanı da kutlamalı okumadan anlayan bir kız yetiştirmiş
Bunların adaletide yargısıda yerin dibine batsın
kötü bi yan göremiyorum
Tabikide somut delil şart çünkü iftiracı insan çok
Kendilerinin yaraları var çünkü bknz: ensar vakfı
Bizde seçimlerde sizden somut deliller isteyeceğiz
Geç bile kalındı böyle bir şey için.
Konuşsak çok şey varda iste neyse...
Somut delil degil tesebbuse bile idam olmalii
doğru karar
hmm... *ŞAŞIRTMADI*
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?