Twitter'da gündem olan
#sapıkmadde13
Mecliste kabul edilen
Çocuk tecavüzünde somut delil aranması, hakkında ne düşünüyorsunuz?
#sapıkmadde13
Mecliste kabul edilen
Çocuk tecavüzünde somut delil aranması, hakkında ne düşünüyorsunuz?
14 yaşında tecavüze uğradım ben bundan 13 yıl önce. Polisler buldu beni ve bana karşı o kadar iyi o kadar naziklerdi ki sonra adliyeds salak bir kadının odasına gittim savcı galiba o kadın bana bakın kadın olmasına rağmen o adamla ilişkin var mıydı varsa çıkar kayıtlarda biliyorsun dimi seni hapse atarız dedi. Ben o kadından o kadar korktum ki hala rüyama girer. Hakim de çok iyiydi ama ben ifade verirken herkesi çıkarttı dışarıya ve bana çok iyi konuştu beni hiç korkutmadan üzmeden. Bir çocuk için bunlar ne kadar önemli bir bilseler oraya giden o mağdur çocukların bunları anlatmak için çektikleri zorluğu ama nerde? Şimdi bir de somut delil diyolar işte o mal kadınlar her yerde. Çocuk ya çocuğun söz hakkı mı var? Hakim o zaman 15 yaş altı rızası yok diyip vermişti 15 yıl hapis hemen ama şimdi o cezaevinde artık güvendeyim rahatlığını bile çok görüyorlar bu çocuklara. Ben bir yıl konuşamadım bir buçuk ay psikiyatri servisinde yattım. Hala o kadına hakkımı helal etmiyorum bizim gibi çocuklara bu travmayı daha da ağır hale getiren kimseye helal etmiyorum
Cevaplara bakınca ne kadar galeyana geliyoruz diye hayret ediyorum. Bir şeyi düzeltmeye çalışırken ortaya 'iyi' ve 'doğru' bir şey konmalı. Yanlışı başka bir yanlışla çözemeyiz. Bir tek olay var gibi veya medyaya yansıyan -çoğu magazin değerinden ötürü- birkaç olay var gibi düşünülüyor. Halbuki 80 milyonluk koca bir ülkeden bahsediyoruz. Ve herhangi birini delil aranmadan bir etiketle suçlamak ne demek farkında mısınız? Birbiriyle derdi olan milyonlarca insan iftirayla belki haklı milyonları hapse göndersin o zaman bu suçu kullanarak. Lütfen akl-ı selim düşünmekten vazgeçmeyelim yoksa hiçbir şey daha iyiye gitmez.
En somut delil çocuğun gözlerindeki yakarıştır.
idam gelmeli
Cevap
29Cevap
Akla mantığa aykırı bir şey getirilmiş yine. Pedofililerin tamda istediği oldu, nasıl olsa ispatlayamazlar diyip daha rahat hareket edecekler. Böyle bir taslağı kabul etmem ben kanunda böyle şeylere yer olmamalı. Laik yasaları uygulayacağımıza, karanlık ülkelerdeki karanlık yasaları getiriyoruz.
Meclisteki hangi bakanın, vekilin çoluğu çocuğu bu tehlike altında acaba aklıma gelen bu?
Onların başlarına gelebilecek bir durum asla değil ki sanırım, meclisten içeri girerken vicdan duygusunu da asıyorlar köşeye.
Somut delil dedikleri şey o çocuğun hayatını kararttıktan sonrası ise, hepsi kendini bu hayattan soyutlayarak yaşamaya mahkum olsun.
Bu haberle birlikte ülkemizde twitter kullananların ve kizlarsoruyor uygulamasındaki birçok kişinin ne kadar cahil, sığ düşüncelere sahip, öğrenmeye ve kendilerini geliştirmeye kapalı olduğunu görüyoruz.
Kusura bakmayın ama Yargıtay üyeleri sizden daha fazla düşünen ve sizden daha zeki adamlar ve madde kesinlikle doğru. Hatta sapık kişi yakalanana kadar bu soruşturma doğrultusunda haber yapılmaması bile yasaklanmalı.
Bakın suçu kesinleşmemiş olan kişi şüphelidir ve sizin evde eşofmanla bir yer büyüterek anlayacağınız bir durum değil bu. Yeni başlamış avukat ya da adliyede çalışan herkes bilir ki böyle davalarda ülkemizde bol bol atılan iftiralar ve bunu kötüye kullanmaya kalkışanlar var.
Doğru olan bir şeyde mideniz bulanmasın. Mideniz adalette bulansın, mideniz bu ülkenin aile yapısı ve eğitim sisteminde bulansın ve tepkinizi saçmalayarak değil bilinçli şekilde gösterin.
Çocuk istismarı sadece tecavüzle veya hasar veren fiziki saldırıyla olmaz. Bir çocuğu ellemek, soymak, öpmek, ona psikolojik baskı yapmak, aç bırakmak, uykusuz bırakmak, yaşına uygun olmayan içeriğe maruz bırakmak gibi onlarca istismar çeşidi sayılabilir. Bunların çok çok azı somut delillerle kanıtlanabilir şeylerdir. Somut delil şartı getirmek çocuk istismarcılarına buyrun yapın demekten başka bir şey değildir. Ülkeyi yönetenler bu ülkenin çocuklarını ve kadınlarını sapıkların önüne atmak için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar. Dışarda elini kolunu sallayarak dolaşan, kendine yeni kurbanlar arayan her sapığın suç ortağı bu hükümettir.
Hukukçu değilim, hukuk terimlerinden de anlamam. Ya Madde’de açık var ya da bir yanlışlık söz konusu.
inanmak istemiyorum bunu da yapacaklarına.. Çocuk konusunda dillerimiz lal olmamalı, ne şartı Allah aşkına? Çocuğun bir bakışı yeterli sayılmalı delil olmaya!!
Ben Yasanın Var ya Geri*zekali devlet Ulan Tecavüz bu tecavüz Hafif öneme alınmayacak bir şey mi Neymiş somut delilmiş güzel kardeşim Bir bırakır ki izini Kaybettirir İdam Cezası Ölüm gelsin artık bunu İstiyorum Gebertin tecavüzcu itleri tecavüzculere ölüm yaşam yok Tecavüzculere zulüm işkence olacak artık Gözünü aç devlet aklını başına al
Güzel kardeşim yazmadım bu arada KS öyle çevirdi
Ne delilinden bahsediyorlar pes doğrusu, bu yasanın kabulünde hiç mi bir insan vijdanı sızlamadı. Somut delilden ziyade ruhunu nasıl onaracak bu masumların. Hergün yeni bir rezalete uyanıyoruz daha da kinlenmek için, yazık.
Çocuk la bu neyin somut delili? Bu madde ‘çocuğun lafına güven olmaz’ anlamına geliyor. Böyle olunca da bu çocuklar nasıl istismara uğrayınca konuşsun? Allah belasını versin böyle maddeyi sunanı da kabul edeni de
Eğer böyle bir yasa çıktıysa devlet herkese taşınabilelir kamera dağıtmak zorunda o ne ya öyle sanki bir grubu cesaretlendirmeye çalışıyorlar
Neden yaptıkları ortada değil mi, çünkü çocuklara istedikleri ka dokunup e hani kanıtın diyecekler, çünkü kendileri en başta sapıklar ve çünkü insanları o kadar geçim derdiyle boğuyorlar ki uğraşacak güçleri bile kalmıyor. Ben karşıyım
Yine çocukları korumak için değil sapıkları korumak için cikarilan bir yasa :d
Siyasi suclarda soyut delil bile aranmazken burada somut delil oyle mi. Bence mahkemeleri kapatsinlar
Derin bir nefes alıp adalete bir kez daha laf sayıyorum buradan 😊bu kadar iğrenç bir olayın yalanı mi olur Allah aşkına ne yani
Bu tamamen saçmalıktır kucuk çocuklara bunlar yapılıyor neyin kanıtı isteniyor çocugun gözlerindeki korku yaterli herşeye göz göre göre pedofileri kurtarıyorlar yazıklar olsun böyle adalet sistemine
Ya abi somut delil ne ya, tecavüz eden gelip ben tecavüz ettim demeyeceğine ve gidipte herkesin bilindiği, gördüğü bir yerde yapmayacağına göre, neyin somut delilinden bahsediyoruz a_q
Ülkeyi yönetenin fikri neyse zikri de budur, buyrunuz.
Tarikatlar ve dergahlar bu karara çok sevindiler!
Varın siz buradan anlayın neyin ne olduğunu ve neden böyle olduğunu...
Biz cozum beklerken bunlar tecavuzculere destek veriyor bunu kabul edenlerinvicdani olduguna inanmiyorum
Tecavüz edildiği yetmiyor kanıtmı lazım ya o çocuğun psikolojisi zaten bozukken ben afedersin ama s. çarım bu işe
dr raporu her zaman somut delildir...
bu ülke taciz ve tecavüz yok bu küçüğün rızası ile olan işler diyen bir adalet bakanını gördü...
Çocuk neyin somut delilini ayarlayacakmış acaba hakimleri ikna etmek icin
Az önce roman yazdım ama sonra hepsini sildim bişi diyemiyorum kanka hiç bişi denmiyo ama böyle olursa millet kendi adaletini sağlamaya kalkacak ve kaos olacak adalet bir toplumun en ama en temel ihtiyacıdır o olmadan düzenlerin bir anlamı amacı yok
Küçük çocuk nezaman Bilince gelipte Somut bir delile sırtını yaslayacak durum gelir
Midem bulanıyor artık, nasıl bir yıla denk geldik biz ya insanlıktan uzak, cahil, mide bulandıran bu tip kararları alanların bi tarafında bela eksik olmasın inşallah.
😂😂😂 la nasil somut delil bulunacak sokakta meydanda taciz etmiyolarki kafamda deli sorulaaar
Hiç bir açıklaması olamaz somut delil olduğu halde Merve akmaz İ serbest bıraktılar elmalı davasından bahsediyorum suçlulara bu kadar cesaret veren başka bir ceza sistemi olmaz olamaz.
Adaletin dogru işlemesi için gerekli olandır. Delil olmadan idam mı olur. Yalan iftira ile milyon insan boşa hapis yatıror. Delil olcak ki o caniler gebersin hapiste
Mantıklı. sonuçta şikayetci olsan serbest kalmayacak mi en azından şikayetci olmayiz gereğini biz yaparız delilmiş çocuk mu yalan söler sapık mı yasaya göre çocuk sölermiş
İş üstünde yakalayın yani tamam ben nöbete geçiyorum tm mal bir ülkeyiz de bu kadar da olmaz be
Çocuğun beyanından öte delil mi olur Allah aşkına.
Bence doğru bir adım. Kişinin suçluluğu ispat edilemiyor ve iddaa üzerine yargılanıyorsa, o kişiyi suçlamak adaletsizlik olur.
Zaten heyet raporu olmadan hapse atılmıyor ki suçlu. Bu da somut delil oluyor anlayamadım farklılık nedir?
Ak düşünce olduktan sonra şaşırmıyorum bunların olmasına.
Bi çocuğun mutluluğuna huzuruna göz dikilmemişti o da oldu buna sebep olan tum siyasilerden igreniyorum midemi bulandiriyorsunuz
İlla bı çocuğun hayatını kararması lazım deyim Taha açık yazamadim ben anlamadım bu işten bisey
Somut delil :
Kadının veya çocuğun yazılı sözlü her beyanı bu kapsamda değerlendirilir...
Bu hükümetin ve yargının pedofiliden yana olduğunun birebir kanıtıdır. Başka birşey demiyorum. Bu kadar da gelecek hiçe sayılamazdi.
Bunu hukuk ve adaleti birlikte düşünerek yorumlamak lazım... kin husumet ile iftirayi da dusunmek lazim...
Pozitif hukuk açısından değişen bir şey yok. Somut delil zaten aranıyor.
Artık midem bulanıyor
Olan gene çocuklara oluyor yazıklar olsun
İftiraların önüne geçebilmek için hocam konu kilit iyi forumlar.
Devlet sacmaladi artik baya
Somut delil bulunur kolay
Olaydan sonrami geldi?
Somut delil den kast ettikleri ne tam olarak
Sapık somut delil bırakır mı sapık sapıktır.
Akp sagolsun mecliste cogunluk onlarda
İlginç buldum.
Standart pislik zihniyet ne bekliyodun
Saçma 😡😡
Dolduruşa gelmeyin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?