+1 yılMerhaba,
Evet, doğru demiş ve iyi ki böyle bir şey düzenlemiş.
Her doktor görevini iyi yapıyor diyemeyiz di mi?
(Bunu, diğerlerini kötülemek amaçlı söylemiyorum.)
Ortada kanıtlar var, bilimsel tespitler var ve "aşı olun" diyenlerin bu konudaki tespitleri yok denecek kadar zayıf.
İnsan sağlığıyla ilgili ilaç ya da aşı geliştirilecekse önerilmesi için fazları geçmesi gerekir.
(Yalnızca önerilebilmesi için)
Ve bir aşı ancak bu aşamaları geçtikten sonra ruhsatlandırılıp önerilir.
Ki bunun için en az 3 yıl geçmesi gerekirdi oysa hastalık yeni çıktı, aşının önceden olduğunu düşünsek covid içinse bu planlanmış anlamı oluşturur hadi bunu gözardı edelim de biz şu an faz 3 aşamasını yaşıyoruz yani kobay (deney) durumundayız.
Aşıdan dolayı sorun yaşayan kişinin hakkı hiçbir şekilde savunulamayacak çünkü aşı formunda "Covid 19 aşısı olmaya kendi isteğimle tam izin veriyorum." Yazıyor.
"Bizde sorumluluk yok denilecek."
Virüsün ölüm riski 65 yaş üzeri için ve bu oran %1-2
Ayrıca bu mitingden önce Fahrettin Koca önemli ve şaşırtıcı bir açıklama yaptı:- Faz 0: deney hayvanları üzerinde yapılır.
- Faz 1: çok az sayıda gönüllü üzerinde yapılır.
- Faz 2: çok az sayıda hasta üzerinde yapılır.
- Faz 3: üretilen ile başka bir aşının karşılaştırılması yapılır.
Covid hasarı diyor; ben dahil binlerce kişi hasar nedeniyle hastaneye gittik. Covidin yan etkisi (parosmi) denildi ama hâlâ geçmedi..
Eğer böyle çabuk tespit edilebiliyorsa Fahrettin Koca "bilmediğimiz nedenler" diyemezdi ve bu hasarı da belirtebilirdi.
En az 3 yıl diyor "deney süreci" diyemiyor...
Hasarı bilinmiyorsa ölüme neden olacağı nerden biliniyor?
Hastalığı geçirip atlatanlar diyor, onlar da aşı oluyor. Üstelik 8 8 ilaçla atlatanlar da oldu.
İsteyen olsun ama zorlama, dayatma, baskı o-la- maz.
Ruhsatlandırılmamış aşı olmak istemiyorum.
Deneye dahil olmak istemiyorum.
İnsan haklarına aykırıdır.Esen kalınız...🍃314 Yorumla- +1 yıl
Kopyala yapıştır mı?
Bilip bilmeden konuşmayın bu 1.
Bilgi dahilinde yazmak kopyala/yapıştır değildir bu 2.
Toplum 3 yıl içerisinde yaşanılanlardan dolayı pişman olacak bu 3.
Ben aşı olmayın demedim "isteyen olsun dayatma olamaz" dedim bu 4.
Toplum ancak korkuyla yönetilebileceği için baskı var bu 5.
Dilekçe gösterince bahane üretemiyorlar bu 6.
Madem doktoru doktorla kıyaslıyorsunuz ben de sizi bu doktorla kıyaslıyorum; daha mı iyi bileceksiniz?
Ortada aşı mağdurları var ya pes diyorum. - +1 yıl
Televizyonlardan dolup buraya gelip hikaye anlatman güzelmiş. 3 yıl içinde pişman olacakmış senin gözlemin mi bu? Hangi youtube kanallarını takip ediyorsun hangi bilimsel makalelere bakıyorsun da burada konuşma yapıyorsun? Yoksa tv kanallarından falan mı bunları gelip burada diyorsun. Hadi iyi akşamlar.
- +1 yıl
Beyefendi bunlar NE YAZIK Kİ TV de verilmiyor.
TV ye kanıp aslını iddia edenlere cahil diyen sizlersiniz.
Eğer gerçek 1 olsaydı bütün doktorlar aynı şeyi savunurdu.
Ama aşı olun diyenler TV de olmayın diyenler kendi medya kanallarında bize ses oluyorlarsa ben burada bir terslik ararım...
- +1 yıl
Asıl şovcular aşı tercihi yaptıranlar ya ortada gerçekten sorun olsa neden aşı yarıştırılsın?
Başındakiler zenginler listesinde yerini alsın adamlar doğruyu söyleyene şovcu desin..
Neyse umarım siz haklısınızdır da insanlara bir şey olmaz. - +1 yıl
İşinize gelmedi mi son yorumum neden kaldırdınız?
Abi bilim gelişsin diye biz mi ölelim?
😂Ya sabır iyice komikleştiniz artık... - +1 yıl
Ben ölenler şakacıktan ölüyor demedim, virüs de yok demedim. Korku, Plandemi vs yalan diyorum bunları kullanıyorlar. Ayrıca virüsün öldürme riski %2
Hiç mi kalp krizi olmadı hiç mi başka hastalıktan ölen olmadı.
Ne covidmiş ya bütün hastalıklar korkup kaçtı..
Zor değil ölüm raporuna COVİD yazmak di mi? - +1 yıl
Fazlasını yaşadım ve yaşanmasını istemediğim için konuşuyorum ama nerdeeeeee... neyse övgüleriniz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
3 yıl içerisinde görüşmek dileğiyle...
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılYukarı tükürsen sakal, aşağı tükürsen bıyık.
Aşı olmadan önce sorumluğu kabul ediyorum metnine imza atıyorsun. Yani birkaç yıl sonra bu aşı insanlarda kalıcı hasar bırakırsa, ölümlere ya da başka hastalıklara yol açarsa diye de düşünmeden edemiyor insan. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmakta var.
Ama bir yandan da aşı haricinde başka bir çözüm de yok. Bookkun bokuuu bir dönemdeyiz.
Aşıyı üreten firmalar da asla sorumluluk kabul etmiyor. Hiçbir doktor da aşı %100 güvenilir demiyor, diyemiyor. Ne olacak bilmiyorum...67 Yorumla- +1 yıl
Ameliyat olurken de aynını imzalatıyorlar. ''Yok bana garanti verin ben bunu imzalamam ya ölürsem?'' diyor musun?
Cevap sahibi+1 yılAmeliyat farklı şey. Ne tür bir ameliyata giriyorsan, az veya çok riskini biliyorsun. Bunun riski tam olarak bilinmiyor. Üstelik Ameliyat esnasında doktor hatasına dayalı bir durum ortaya çıkarsa hakkını arama gibi bir hakkın var. Bunda hakkını arayacağın kişi veya kurum yok. Çünkü hiçbir şekilde sorumluluk almıyor.
- +1 yıl
Hayır değil, riskini de bilmiyorsun doktor sana bir şeyler anlatıyor, çoğu zaman tam informatif bile olmuyor.
Aşılananların milyonda birinde görülebilen yan etkilerden korkup, bu kadar sıkıntılı bir süreçte sanki tıp ilmi insanlara marketten elme veren bir tüccarmış gibi net garantiler istemek sorumsuzluk oluyor.
Bu arada, ameliyat masasında doktor tıbbi prosedürü uyguladıysa ve komplikasyonlar öngörülebilir haldeyse, hak mak arayamazsınız ölseniz bile doktor suçlanamaz. Tıp sizi öldürebilr, bu risk her zaman var. Kadının teki bir kızarıklık için doktora falan gider, doktor ilaç verir, bir anda ilaç yan etki yapabilir ani bir müdahale olmazsa ölür kalır.
Tıp böyle bir şey, kimse size aldığınız ilaçların olası yan etkilerini her seferinde bildirmiyor diye çok güvenli sanmayınız
Yanlış düşünüyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılSen yazdıklarımı gözünle oku tamam mı?
Ben zaten ameliyatta doktor hatasını belirttim. Arkadaşım ameliyat oldu. Doktor hatası sonucunda da tazminat aldı. Komplikasyon ayrı şeydir.
Aşının kısa vadede bir sorun çıkarttığı yok zaten. Asıl sorun uzun vadede olacak ettilerdir. Halen uzun vadede çıkacak sorunlar araştırıyor. Sonucun çıkması için de zaman lazım. Aşıyı üreten hiçbir firma uzun vadede ne etkisi olacak sorusuna “ bilmiyoruz, araştırıyoruz” cevabını veriyor. Aşının Faz-3 çalışmaları tamamlanmadı.
Üstelik ben aşı olun ya da olmayın diye bir şey demedim. Sadece yaşadığımız sürecin nasıl sıkıntılı bir süreç olduğunu belirttim. İnşallah aşının da uzun vadede kötü sonuçları olmaz. İnşallah her şey beklenildiği gibi iyi olur. Şimdi anladın mı?- +1 yıl
Öyle bir şey yok işte, sorun çıkacak diyenler somut hiçbir şey söylemiyorlar ayrıca öyle uydurulduğu gibi bir belirsizlik yok
Cevap sahibi+1 yılSorun kesin çıkacak, ya da çıkmayacak diye bir şey yok. İnşallah çıkmaz.
O kadar Kızamık, Çiçek, Verem vs. aşısı olduk. Hangi birinde sözleşme imzalık hiç düşündün mü? Hiç birinde.
Çalışmalar tam olarak bitmediği için uzun vadede riskler bilinmediği için sözleşme imzalıyoruz.- +1 yıl
Aşıdan başka çözüm yolu yok mu? Neden? Bağışıklıgını güçlü tutarsan zaten hasta olmazsın. Bu ise sağlıklı beslenme ile olur yıllarca insanlara aşıların ve ilaçların sağlığın yegâne kavramı olduğu empoze edildi ama biz insanız sorgulamaliyiz.. aşısz ve ilaçsız bir hayat mümkün çünkü. Ben 15 yaşımdan beri aspirin dahi kullanmam ve hiç hasta olmuyorum demekki ilaçsız aşısz bir hayat mümkün. Eğer amaç sağlık olsaydı sorumluluk alırlardı
Kişinin doktorluğunu tartışmak bize düşmez. Bir bildiği varsa konuşuyordur. Madem aşı zararsız ve yararlı neden imza alınmadan yapılmıyor? Verem, kızamık, difteri, su çiçeği vs gibi aşılar ncesi neden imza istenmiyor?
02 Yorumla- +1 yıl
Yani çünkü işte bir pustluk var. Ben sana bir tabak yemek versem ve desem ki; bu yemeği yedikten sonra birşey olursa sana, zehirlenme, kusma vb. Tüm sorumluluk sana ait desem o yemeği yer misin mesela
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
+1 yılDr. Bilgehan Bilge’nin söylemleri hep whatsapp’ta dolaşıyordu ben de hep doktorun adını kullanarak yalan söylemlerde bulunduklarını düşünüyordum. Gerçek miymiş bu dedikleri. 😬
Hatta sanırım yeni istifa etmişti ve vicdani bir yükten kurtulmuştu.
Peki nasıl kurtulacağız bu pandemiden aşıyı olmazsak? Şahsen ben ölürüm kalırım korkusundan değil pandeminin artık bitmesini istediğimden aşıyı olmak istiyorum.
Çünkü izole yaşamaktan sıkıldım, maske takmaktan sıkıldım, yasaklardan sıkıldım, çocukların okula gidememesinden, internete televizyona bağımlı olmasından, aile içi huzursuzluğun artmasından sıkıldım, her gün vaka duymaktan, ölülerin sayılmasından sıkıntı geldi….
Bir insanın vâdesi bittiyse o gün o an zaten ölecektir, bu corona olmazsa kalp krizi olurdu ama yine de ölürdü çünkü Allah’ın ona biçtiği ömür o kadar olacaktı.
Şu Corona olayının tamamen hayatımızdan çıkmasını istiyorum bu yüzden de aşıyı olacağım, içimde soru işaretleri olmasına rağmen.30 YorumlaGörüşleri okurken "aşı güvenli değil, hiçbir salgın aşıyla bitmedi" gibi görüşleri gördüm, açıkçası şaşırmadım. Bizimkilerden beklenecek bir hareket, depresyona giren insanda büyü var diyenlerden ne bekliyorsunuz. O kadar doktor işkembesiyle okudu okulları zaten, kahvedeki dayılar gibi "oşo gövönlö döğöl" demek güzel kafa. Beynimize çip takacaklar komşunun oğlu kimin kızını seviyor onu çok merak ediyorlar. İmam dese aşının yapımında zemzem var, koşa koşa yaptırırlar. Sözde bilime güvenir hepsi...
32 Yorumla- +1 yıl
Olmayacum xlpspdğslls
Gizli Üye(30-35)+1 yılTarih : 16 haziran 2021
Yer : ... Hastanesi (kvkk nedeniyle yazmiyorum)
Saat : 21 suları
Asimi olucam sira bekliyorum 2 sira onumdeki kisi eline telefonu alip etrafi cekmeye basladi. Sonrada kameraya konusmaya basladi. "Şu an insanlardan igne atsan yere dusmuyor. Şu an asida kalmadi insanlar Şu an kavga etmeye basladi. Birazdan hastaneye dogru akin edecekler" sozleri duyunca sok oldum heyyy bilader ne diyorsun sen yahu asi karsiti isen asi sirasindan cik yok cikmiycaksan asini ol git. O videoyu simdi siliyorsun yoksa halki kin ve dusmanliga tesvik etmekten 15 yil yersin ariyorum polisi deyip 155 i cevirdim arkadad ozur dileyecegini belirtip gozumun onunde videoyu sildi telefondaki emniyetten bayan ise kamu guvenligi acisindan sikayetim olup olmadigini sordu hayir deyince o arkadas duzgunce sirasina gitti asiyida benden once oldu.34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO asi olmayin diyenler onemli degil onlar zaten asilarini bizden once oldular. Asil uzulduklerim bunlara kuzu kuzu inannip asi olmayanlar. Asilarin guvenligi tartisilir sonucta nolursa olsun bizim milli asimiz degil bilemeyiz. Amma velakin cozum sunmayip sadece oso olmoyon osolor govonlo dogol demek cahilce
Cevap sahibi+1 yıl@kafeinsiz muhahahaha tamma hadi gulduk hacciktirip gidebilirsin. Bye
Cevap sahibi+1 yılSana yalan borcummu deluganli. Sizin gibi karsitla bizden once asi oluyor sonrada vidi vidi. Issizmisiniz nesiniz anlamadim
+1 yılZeka seviyesi yüksek oldukları için çok rahat birşey gibi olmayın demesini biliyorlar. Çözüm üret deyince de virüs mü var yok öyle birşey diyebilecek potansiyele sahip insanlar ile aynı havayı soluduguma lanet ediyorum. Covid karantina sürecinde bir çok doktor tanıdım ve çoğu bu zihniyete sahipti bu gördüğüm habere hiç şaşırmadım. Ası olmasaydı şu an rahat olamazdık katkı payi çok yüksek. Napalim bunu algılamalari için alnına keçeli kalemle mi yazalim ne yapalım yani. :D anlayacak akıl olsa anlatırdım da nafile
20 Yorumlaaşı bir çözüm değil aslında. sadece anlık koruyor. kesin çözüm virüsün komple dünyadan bitmesidir. bir çok yeni varyasyon daha görülüyor. yani bu virüsün biteceği manasına gelmiyor. 10 kere aşıda olsak bizi varyasyonlardan koruyamayacaktır. her varyasyon için ayrı ayrı aşı üretilmesi lazım. o zamana kadar biz kevgire döner delik teşik oluruz..
34 Yorumla- +1 yıl
çünkü çıkan yeni varyasyonlarda bu aşı etkisiz kalabilir. bu da bir risktir işte. her varyasyon için ayrı ayrı aşı üretilmesi lazım. bu aşı için çok bekledik. aşı geldi bu sefer yeni varyasyonlar türedi. bu varyasyonlar içinde 1-2 sene bekleyin derler. yani böyle böyle bizi ayakta silkiyorlar..
+1 yılAsi olmamak iyi bir şey değil ve bu doktor oldukları iddia edilen şahıslar bunu söylüyor ise o zaman onların aldıkları diplomadan kuşku duyarım ve bu nasıl okudu bedavayami okudu diye ben ona öfke duyarım onu cahil bir zihniyet ile aynı muameleyi yaparım asi olmamak tehlikelidir aşı olmak ve kendimizi korumak önemlidir virüs şu saatte biter yolun sonu görünüyor gibi hemen hiçbir söze inanmamak gerekir asi olunmalı fakat rehavete kapilmamali ben asi oldum bana birşey olmaz denilmemeli tedbirlere uymaya özen gosterilmeli bu virüs ne zaman biter oda kesin değil önce çaba harcanmış olması lazim
10 Yorumla
+1 yılBen aşı olmayacağım. Ve adamların protesto etmelerinin sebebi. Aşı olmayan insanları sosyal hayatı, eğitim hayatı, iş hayatından aforoz edilecekler. Aşı olmaya zorlamak insan haklarına aykırı ve bu yaptıkları yaptırımlarda insan haklarına aykırı. Ve sen cahil falan demişsin olmak istemeyenler ama. Bu aşının ileride vucüdumuza ne yapacağım tam olarak kestirilemiyor. Ve sorumluluk almıyor ne devlet, ne de yapan şirket. Üstelik iki doz aşı olunduktan sonrada yeniden korona kapabiliyorsun. Üstelik bu aşının toplum ölüme sebep olacağı sağlık bakanlığı tarafından onaylandı. Ve dedem aşı olmasına rağmen korona kapıp, yoğun bakıma yattı bir ay boyunca. Çıktıktan bir kaç ay sonra felç geçirdi. Beyininde pıhtılı vardı. Ve doktoru korona aşısı yüzünden olduğunu söyledi.
102 Yorumla- +1 yıl
Amerika değiliz biz, Türkiye sosyal devlet modeli ile işliyor. Corona nedeniyle riske atılan her bir vatandaş, kamunun üzerine yük. O yüzden karar da kendilerine ait değil, yaşadığınız toplumun temelini bile bilmiyorsunuz.
Hiçbir sağlık prosedürü garantili değil ve hepsinin riskleri var. Risk aşrıı düşük olduğu için yaptırıyorlar. Nurofen'in kusma, alerjik reaksiyon gibi yan etkileri yok mu sanıyorsunuz acaba?
Doktoru nereden tespit etmiş aşı yüzünden olduğunu? Alayınızda bir hikayedir gidiyor, dıdısının dıdısının dıdısı coronadan öleyazmış
Ama elde somut hiçbri veri yok - +1 yıl
Sağlık sektörü silah sektöründen daha zararlı bir sektör. Üstelik ben diğer aşıların ya da ilaçların yan etkileri olmadığını söylemedim. onlara karşı değilim. Ama daha insan üzerinde uzun süre etkileri bilinmeyen bir aşıyı vucüduma almak istemiyorum. Anayasa benim haklarımı koruyor. İsteğim dışında aşı olmayacağım. Ve buna zorlayamazlar. Bu bir suçtur. Türk ceza kanuna göre. Sosyal devlet olması insan haklarını çiğneyebileyeceği anlamına gelmiyor. Bilimin yanıldığı noktalar da vardır. Ve tıp tarihinde buna delil bir sürü örnek var. Ve sen benim hayatımı etkileyecek bir karar için. Elde somut yok diyerek aşı olmamı istiyorsun. Üstelik aşı fikrine karşıt olan doktorlara sansür uygulanıyor. Saraçoğlu kovid için grip gibi dediğinden beri kendisi görünmüyor ortalıkta. Buna benzer bir sürü örnek mevcut. Dediğim ben kimseyi manipüle etmiyorum aşı olan olsun. Ama ben olmayacağım. Nokta.
+1 yılBu tip söylemler yüzünden psikolojim bozuldu artık, tam olmaya hazır hissediyorum randevu alıcam hop biri çıkıyor yok kalp rahatsızlığı yapıyor, yok beyin kanaması geçirtiyor gibi laflar, sorumluluk alsalar sıkıntı olmayacak ama işte sorumluluk falanda almıyorlar.
Sonucunda olmak zorundayız yapacak birşey yok randevu alıp olucam artık 🙄15 Yorumla- +1 yıl
Gençler için biontech yaşlı ve kronikler için sanırım sinovac öneriyorlar, biontech için alıcam bende yarın hayırlısı artık
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim, sanada çookca geçmiş olsun :)
+1 yılAşı olmak istemeyen insanlara saygı duyun kimse bilmiyor o aşıda ne var belki bir süre sonra sakat kalırız Bi şey olur garantisi yok, aşı yapmak isteyenlerde sanki insanların sağlığını bu kadar önemsiyor bu kadar peşimize takılmalar zorlamaları normal mi sizce? Ben hayatım da ilk defa insanları bu kadar düşündüklerini gördüm bu iğliğin altında bir şeyin olmadığını nereden bilecez. O aşının işe yaratıp sağlığımıza bir zararının olmadığını bilsek neden yaptırmayalım ki mal mıyız, şüpelerimiz korkularımız var saygı duyup anlamanız lazım.
96 Yorumla- +1 yıl
Sizi düşündükleri yok kendilerini düşünüyorlar. Aşı normalde toplumsal bağışıklık kazandırarak çalışır. İnternetten organize olan şarlatanların saçma sapan komplo teorileri uğruna toplum sağlığını riske atıyorsunuz.
Ondan sonra devlet tarafından her türlü sosyal hakkınız kısıtlanırsa ağlamayın hani özgürlük, adalet diye. - +1 yıl
Şüphelerinizin de, korkularınızın da mk saygı da duymuyoruz hiçbirinizin bu konuda herhangi bir sağlam fikir edinmesi için gerekecek tıbbi tedrisatı yok. Risk unsurunun nasıl işlediği elli kere anlatıldı hala anlamak istemeyip garanti bekliyorsunuz
- +1 yıl
Yo ben hiç özgürlük adalet diye ağlamıyorum adalet yok gerçi de, ben tr de yaşamıyorum zaten kimse aşı için zorlamıyorda beni ztn, sen ne dersen de yapmak istemeyenler haklı, sen her şeyin peşinden sorgulamadan böyle gidiyormusun. Ben sadece istemeyenleri anlayın dedim nedeninide yazdım anlamıyorsan senin sorunun.
- +1 yıl
Sorgulamadan konuşan sensin arkadaşım, üç beş evhamlı şey okuyunca kendini sorgulayan birey sanıyorsun sadece
- +1 yıl
Öyle değil ama neyse uzatmim konuyu
- +1 yıl
Birşey bedava ve baskı yoluyla dayatiliyorsa orda bir ibnelik vardır. Kuş gribi vakasında da önce hayvandan bulaşıyor deyip binlerce yerli ırk tavuğu telef ettirdiler kendi gdo lu tavuklarıni satmak için. Amaçlarına ulaşınca da " pardon, hayvandan insana geçmiyornuş". Deyip sıyrıldı piçler bugünde aynı oyun sahnede ama bu sefer insan versiyonu ile. Aklını kullanan insanlar bu oyuna gelmez aklı kirada olanlar ise kurban gider bu oyuna yapacak birşey yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa burda da trolun biri aşı olduysaniz hemen hacamat yapın kanınızı temizleyin ilerde hacamat yapanlar sıradan geçilmez, İngiltere ve Türkiye denek olarak seçildi, aşı olanlar ilerde agresiflesecek sakın wifinizi Bluetooth unuzu açmayın ilerde gibi saçma salak şeyler yazıyor. Bunları okuyup korkan ve aşı olmam diyenler de vardı hatta 😂😂
11 YorumlaGündem konusunda 699 cevap paylaştı. Ne olursa olsun aşi olunması gerektiğini düşünüyorum. Asi hakkında hurafeler yerine bilimi tercih etmek gerekir.
30 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. *Adamlar haklı.
*Çare, etkin salgın tedbirleri ve bağışıklık arttırıcı koruyucu sağlık hizmetlerinde.
*Ben de sonradan pişman olmamak, aşı olduktan sonra, gte giren şemsiyeyi nasil cikartirim diye kara kara düşünmeden evvel tedbirli davranmaya devam edip gelişmeleri gozlemleyecegim.
*Çok şükür ki devletin her dedigini yapacak kadar şuurumu yitirmedim.32 Yorumla- +1 yıl
Çin bunu sıkı tedbirlerle aşılama yapmadan evvel başardı. Kapitalist batı devletlerinde bu basarinin yakalanmamasinin sebebi yönetim şekli ve toplumsal yapıdır.
En çok bu yıl sonu aşıyla alakali çıkabilecek bütün kisitlamalar kalkar. Ki ben öyle yaygın bir yasaklama olacağını da zannetmiyorum. En fazla hakkini aratmayacak düşük eğitim gerektiren sektörlerde çalışanlari bir şekilde buna mecbur etmek isterler.
- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılDoktor titrine sahip şarlatanlar. Ellerinde hiçbir veri olmadan insanları komplo teorileri ile zehirleyip prim peşinde koşuyorlar. BUnların yaptığı ne ifade özgürlüğü, ne de insan hakkı.
2021 yılında hala aşı karşıtı olan insanların sosyal hakkı falan olmamalı.10 Yorumla
+1 yılTek dertleri iktidar karşıtlığı yapmak. Kimse yargılanmayacak, kimse kimseden özür dilemeyecek. Aşı olanlar bu hastalıktan korundukları için memnun olacak ve pandemi bitecek. Evet, bazı önermelerinde haklılar; aşı sayesinde ilaç firmaları servetlerine servet katacak ama planlı da olsa covid-19 gerçeği dünyanın her yerinde. Ayrıca komplo teorilerinin içi boş. Eğer dünyayı ve insanlığı ele geçirme projesi olsa kendi insanlarına aşı vurmazlar, önce Afrika ve Ortadoğu toplumlarını aşılarlardı.
10 YorumlaOlmayan olmasın. Çokda fifi…
Ama bunu ayaklandırma haline getiren arkadaşlara özellikle covid-19 virüsü enjekte edilirse sevinirim…
Dünya temizlenir.13 YorumlaAşı karşıtlığı hakkında bilgi aldığım yerler sizin sonuna kadar güvendiğiniz WHO daha güvenli. Bu uluslar arasını biyolojik suç örgütünün aşısını kabul etmek zorunda değilim. İşte düşünceniz bu sizin. Başta aşı zorunlu değil diye bu illeti kabul ettirdiniz halka sonrada zorunlu olacak yoksa kısıtlamalar gelir diyorsunuz. Kul hakkına giriyorsunuz. Siz gidin koyun gibi vurulun kimseye karışmayın. Benim bedenime almak istemediğim şeyi kimse kabul ettiremez. Ve istediğim kuruma da başvururum ben bu ülkenin vatandaşıyım. Hiçbir turiste hiçbir kısıtlama yokken ben neden bu kisitlamaya tabiiyim. Gidin çok sevgili bakaninizi dinleyin kimsenin haklarını ihlal etmeye karışmayın!
20 Yorumlane yapalım o zaman? biri aşı olmayın öldürür diyor, devlet aşı olmazsan şunu şunu yapamazsın diyor. bu devirde insanların aklını bu derece bulandırmanın ne manası var? aşı oldum ölmedim. tabiki ileriye dönük yan etkileri olma ihtimali var, bunu hepimiz biliyoruz. ama olmayalım da koronadan mı ölelim? öyle ya da böyle bulunan çözüm bu. yıllardır hangi aşı yapılacak olsa bu aşı karşıtları hortlamadan edemiyor!
30 Yorumla- Gündem konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılAşı reddi sadece covid için yapılmiyor ki bir çok hekim aşı takvimindeki asilari bile uygun bulmuyor.
Bende yaptırım uygulamasına göre karar vericem hayatı kisitlama duzeyine gelirse vurulurum ancak. İlerde bedenimde ya da genlerimde ne gibi sorunlar ortaya cıkacak bilmiyorum. Yıllardır süren kanser için neden bir adım atılmiyor o kadar arastirma yapiliyor? İlaç sektorünün oyunu bunlar hasta ederim ama tedavisi bana kalmış.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCaresini soyleyin demissin, caresi HERKESIN BAGISIKLIK SISTEMINI GUCLENDIRMESIDIR.
Asi olanlar da koronaya yakalaniyorlar, e o zaman asi olanlar da evden cikmasin.
Cidden bazen ne diyeceginizi sasiriyorsunuz67 Yorumla- +1 yıl
Algılamada problem var galiba?
Şükür bünyesi sağlam olan sağlamdır bende öyleyim. Ama sizin aşı karşıtlığınız başka insanların canına mal oluyor. Ne kadar güzel bağışıklılık güçlü olsun e onsa spor yapanda gitti senin virüse kaç dakika maruz kalmana bağlı hafif ağır geçirmen bilim karşıtı hanımefendi.
Cevap sahibi+1 yılYa siz saka misiniz? Her sene gripten kac kisi ölüyor haberiniz var mi?
Peki sigaradan? Senede 3 milyon kisi ölüyor sigaradan dolayi, bu 3 milyonun icinde 1 milyon kisi sigara icmese de sigaraya maruz kalan ve hayatini kaybeden kisiler.
Onca ebeveyn sigara icip cocuklari da maruz kaliyor maalesef o dumana sabah aksam. E o zaman sigara icenleri de bir odaya kapatalim? Veya sigara satisi durdurulsun.
Biraz arastirin.
Yani evet ortada bir pandemi var ama sizin sandiginiz kadar buyuk bir pandemi degil !
Cevap sahibi+1 yılSen asi ol kardesim, ama baskasina asi olman lazim yoksa bir odaya kapatilirsin demeye hakkin yok ! Bu insan haklarina karsi bir sey!
Cevap sahibi+1 yılYoutube dan video izlemiyorum. Gercekleri gormeniz icin gozlerinizi acmaniz yeterli olacaktir.
Arastirin bi', asilar ne kadar zamanda uretiliyor diye. Ondan sonra anlarsiniz bu kadar kisa surede asi uretilemeyecegini. Su an asi olanlari kobay olarak kullaniyorlar. Gelecekte yan etkileri ne olacak bilinmiyor bile.
Siz asinizi olun ama baskasini zorla asi olmaya ikna edemezsiniz- +1 yıl
Kuş gribinin insan versiyonu bu önce ölümcül virüs var deyip insanları korkutacaklar sonra aşı bulacaklar bunu yapın diyecekler. İnsanlar aşıdan ölse dahi korona diyecekler. Sonra birkaç yıl sonra pardon yanılmışız derler. O zaman aşı sevicilerin yüzüne tükürmezsem namerdim
Cevap sahibi+1 yıl@Ümitsixzzzz cok haklisin.
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılPeki ne yapalım aşı olmayalım tamam kabul yerine ne öneriyor
13 Yorumla- +1 yıl
Valla doktora bana antibiyotik yazmıyor diye kızan insanlar aşıya karşı olunca anlamı olmuyor aşı dan daha iyi çözümü olan alsın çözümünü gelsin üstüne birde zengin olur
- +1 yıl
Medyada asi olun diye bagiracaklarina, bagisiklik sisteminizi guclendirin diye bagirsalar her sey daha iyi olcak aslinda, gereken vitaminleri besinlerden alarak
+1 yılUlan bu kadar cahillik olmaz zorla asi yapicaklar hala ne diyorsunuz uyanin uyanin saglik bakani bile aciklama yapti asilar cok tehlikeli bari bize dokunmayin asi olmayanlara dokunmayin asiya hayir!
60 YorumlaGündem konusunda 374 cevap paylaştı. Bu virüsü atlatmak için aşıdan başka kalıcı seçenek sunsunlar onu yapalım. Evde otur otur nereye kadar millet evine ekmek götürmek illa ki çıkacak dışarıya. Bir seçenek sunmadan şunu yapmayın diye akıl verenlere çok sinir oluyorum
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslında aşı yok, aşı adayı var.
Bunu ben demiyorum, kendileri diyor.
Bizler neyiz o halde?
Bizler denekleriz.
Ha birde -70 derecede saklanması gerekiyormuş,
şimdi bu sağlık ocakları falan sözde aşıyı yapıyorlar ya, peki hangi sağlık ocağında -70 derecede saklama imkanı var?40 YorumlaSöylemlere katılıyorum bende güvenmiyorum ve ası olmayacagım
1311 Yorumla- +1 yıl
Neye göre katılıyorsunuz. Aşı karşıtının em az 1000 kat bilim insanı da aşıyı öneriyor. Mesela onlara neden katılmıyorsunuz?
- +1 yıl
Aşı karşıtı olmak da aşı taraftarı olmak da çok saçma kavramlar. Bilimsel çalışmalar var ortada; bu bir akım filan değil.
- +1 yıl
Evet senin de dedigin gibi bilimsel calısmalar var dön biraz tarihe bak lütfen covid-19’dan daha cok tehlikeli virüslere bile 5 sene içerisinde ası bulunmus uygulamaya baslanmıs, neyse her seyi gectim ilk asılar dagıtılmaya baslanıp ülkemize geldiginde faz calısmaları sürüyordu biz kobay mıyız? Basımıza ne gelecegi belli degil sahsen güvenmedigim asının vücuduma girmesine de seyirci kalmam
- +1 yıl
Evet kobaysınız, aşıyı da olacaksınız
- +1 yıl
@Erguvaniist_ WHO bilimsel çalışmaları evet. Başındaki herif doktor bile değil. Onun onayından geçen aşıları en başta Türkiye kabul ediyor. Birde WHO Türkiye'yi tebrik ediyor niye? Dünyada başka hiçbir ülke de hiçbir lider halkını denek olarak kullanmadi. Aşı protesto edilip kaldirilmadikça sizin gibiler zorla insan haklarını ihlal edecek. Sizine abi kimse vücuduna zorla yabancı madde almak istemiyor. Git çocuğuna eşine yaptır ama tanımadığın insanlara karışma bu bir suçtur. Seni ilgilendirmeyen işlere karışma.
- +1 yıl
@Asillaaaa Suç ise sağlık yöneticileri hakkında şikâyetçi. ol bence!. Bilimsel bir alt yapısı. olmadan vücuda yabancı madde almam, ben asu karşıtıyım diyen herkes benim gizümde boş boş konuşan. bir kişidir. Bu kimsenin hezeyanlarına bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. Bir zaman sonra aşısızlar hastanelere, devlet dairelerine alınmayabilir. Devlet vatandaşını korur.
- +1 yıl
Gercekten ası olmayanları bosverde baska ülkeler de pandemi baslangıcından beri pek cok ülkenin giris cıkısını yasakladı, yani ülke vatandasını bu gibi gerekli önlemleri yaparak korur güvenilirligi olmayan ve tam koruma saglamayan bir asıyı olmayan vatandası digerlerinden uzak tutarak degil @Erguvaniist_
- +1 yıl
@luanaroza katılıyorum ülkede turistlere karşı hiçbir kısıtlama yok. Yarım yamalak sokağa çıkma yasakları ancak zorla koyun gibi hergun 1 milyon insan aşılama var. Bu ülke vatandaşını düşünseydi turistleri almazdı bir kere. Bırak bu devlet vatandaşını korur ayaklarını. Devlet kendi vatandaşını deney faresi olarak kullanıp turistlere 1. Sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Dünyada daha hiçbir yerde yoktur aşı yüzünden kısıtlamalar.
- Gündem konusunda 574 cevap paylaştı.
+1 yılBende Asi olmama taraftariyim.. Sonuna kadar haklilar.. Tercih meselesi herkeze saygiliyim.
100 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha geçen gğn saglık bakanı covid geçirenler 3 yıl sonraki ölğmlerin 2 3 katını oluşturucaklar gibisinden bir şey dememişmiydi? Daha faz çalışması bile bitmemiş insanalr akın akın aşı olmaya gidiyorlar. Misal daha önce becel için kalbinizin saglıgı diye reklam çekmediler mi? Noldu şimdi hep o yieyecler becel sanayagı margarinler hasta etti insanları
30 Yorumla
+1 yılGünümüzde ünlü olmak kolay.. Binlerce insan aylarca uğraşsın, aşıları bulsun. Birileri de çıkıp araştırma vb yapmadan komplo teorileriyle dolu hayal dünyasını anlatsın. Bir sene sonrayı kürende mi gördün? Aşı ile ölüm ve hastalık çok azaldı. Boş laf ile değil!
10 Yorumla
+1 yılbilim daha önce hamile kadınlara sigara içmede problem olmadığını söyledi. her dediği boka güvenilmez. burada konu bilim değil, ilaç firmaları, sonuçta o da bir sektör ve insanlar para için her şeyi yapar. sen bizi pakistan ve hindistan'a gönderiyorsun ama biz seni amerika'ya gönderelim de azıcık ifade özgürlüğü ve vücut özerkliği neymiş öğrenesin.
40 Yorumla
+1 yılHala virüs falan yok diyen salak bir kesim olduğu için hiç şaşırmıyorum :d
40 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılmuhalifsen senin cözümünü döylemen lazım :)
yok bir çözüm sunamiyorlarsa bu karsıtlık sadece boş yaygara olur.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVirusler sürekli mutasyona uğrar yani bir kere yakalandığimiz virüse bir daha asla yakalanmayız ki yani mesela grip olsak bile her hastalandığimizda farklı bir grip virüsüne yakalanırız yani covid 19 virüsüde sürekli mutasyona uğruyor bu yüzden vırüs ilk çıktığindaki öldürucu etkisi şu an yok gibi bunun etkisi bağısıklığı güçlü olan insanlara bulaşıp virusu yenmeleri mi yoksa aşı mı
00 Yorumla
+1 yılBende aşı karşıtıyım ama mecburen kuzu kuzu gittim ilk gün oldum babam saolsun:/
30 Yorumlaönce aşı karşıtı olanların eğitim seviyesine sonra aşıyı bulanların eğitim seviyesine baktım. Sonra aşımı oldum hehehe
10 Yorumla
+1 yılaçıkcası her zaman bilimin önceliğine inanırım ancak , bulunan aşıların yan etkilerinden emin değiller ki bunları kendileri de kabul ediyor. yan etkisi belli olmayan birşeyi insanlardan vurmasını bekliyorlar. tabi ki vurulmam.
16 Yorumla- +1 yıl
Vurmak zorunda kalcaksın ilerde paralı olacak hiç bir yere giremezsin evde oturacagina aşı yap gitsin
- +1 yıl
Yan etkiler gayet belli, nereye belli değil? Hiçbir ilaç güvenli değil zaten hepsinin yan etkileri oluyor. Yan etkinin görülme oranı çok düşük, ve görülse bile idare edilebilir iken corona çok ciddi zararlar verebiliyor.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok yan etkileri belli mi? babam için aşı vurulmaya gittiğimizde imza attırdıkları kağıtta dahi yan etkilerinden emin olunmadığından sorumluluk kabul edilmiyor diye onay istiyorlar. o zaman sorumluluk alınmalı en azından. size bir örnek vermem gerekirse dedem aşı vuruldu ve bir hafta sonra vefat etti, kalp krizinden. ani ölüm diye geçildi kayıtlara. hastaneye gitseler dahi aşıdan öldü demiyorlar zaten. bu durumda aşı vurulmak istememem de çok normal bence.
- +1 yıl
Bu işler öyle spekülasyonla yürümüyor.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok aynen spekülasyon bizde provakatifiz 🤣
- +1 yıl
Mesele bir risk meselesi, ortalığı kasıp kavuran ve bütün dünyayı kilitleyen bir hastalık, yakalandığında ciğerlerde kalıcı hasara falan sebep olabiliyor. Bunlara oranla aşının riski matematiksel olarak çok düşük.
Kimse size aşının hiçbir riski yok demiyor. Israrla anlamıyorsunuz, daha büyük risk aldığınız gerçeğini inatla inkar edip keyfi davranıyorsunuz.
Şahsen aşı olmayı son kerteye kadar ben de reddediyorum. Ancak devlet ne zaman zorunlu hale getirirse o zaman vurulacagim. Hem insanlara asi vuruyorlar hem de sorumluluk sizdedir diye imza istiyorlar. Devlet dediğin böyle olmaz.
10 Yorumla
+1 yılBunlar pkklıdır sürekli polise zorluk çıkartıyorlar ulan aşı olmuyorsan olma ne kıymetli canları varmış aqk
10 YorumlaAşılar güvenli değil ben de son ana kadar olmam eğer korona kapmadıysam niye aşı olayım
412 Yorumla- +1 yıl
Hikaye bunlar dostum. Ben 1.5 senedir kendimi korudum yine de oldum. Kendime de iyi bakıyorum 2 senede toplasan 1 kez hasta olurum böyle bir savunma olamaz. Sen bi covide yoğun şekilde maruz kal ciğerlerine kadar insin virüs o zaman bak bakalım nasıl kurtulacaksın. Ama öyle 2 dakika bir yerde az kalıp virüsü ayak üstü kapmak değil. Virüslü biriyle kapalı ortamda bir saat bulun virüse maruz kal sonra bu açıklaman seni kurtarır mı bakalım.
Yaw aşı olmayın bizi kim ne yapsın dünyanın en barbar toplumuyuz.
20 YorumlaHerkes fikrini belirtmekte özgür. dusuncesi buysa nedenleriyle açıklaması yanlış bir şey degil
50 Yorumla
+1 yılNe boş işler ya sanki kolundan tutup götürüyolar milleti e olmayın mq bize ne
10 Yorumla
+1 yılBen artık şaşırmayı bıraktım duygusal şeyleri saldım artık
10 YorumlaSkshsksjsksjalzjls l a herkes kafayı yemiş bu asi zorunlu mu ki
40 Yorumla
+1 yılBırak aşıyı corona denen virüsün olduğuna inanmıyorum ben insanları bilinçli bi şekilde hastanelerde öldürüyorlar yeni dünya düzeni dünya artık bu kadar nüfusu kaldıracak güçte değil malesef su kaynakları tükeniyor kuraklıklar artıyor bu yüzden dünyanın ömrünü uzatabilmek adına yapilan şeyler
20 Yorumla
+1 yılAsi olmamamak için bu kdr sebep varkenPeki hicbi garantisi olmayan bı asiyi neden olalalim? Cahil dedikleriniz insanlar için çabalıyorlar. İnsanlar nasıl bu kdr gerçekleri goremiyorlar sasiyorum.
İnsanları kandırmak kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır diye bı laf var. Çok doğru gerçekten.712 Yorumla- +1 yıl
Hcbi salgin şimdiye kadar asiyla bitmedi.. yogun bakımda yatanların virustenmi yoksa yanlış tedavidenmi yattığını olenlerinde nasıl oldugunu çok şükür biliyoruz... asi isteyen olsun. istemeyen zorla asi dayatmaları, is yerlerinde tehdit etmeleri şizede anormal gelmiyormi? Ha birde sürekli mutasyona uğrayan bı salgınada aynı tür asi olmasi zaten imkansız...
- +1 yıl
Şu an kdr hangi pandemide aşılanma oldu soylemisiniz? Neyse. yasayip gorucez olucaklari... umarım insanlık uyanır
- +1 yıl
Yazdığımı anlamadınız her halde. iyi okuyun...
Uyuyanlar insanlar için gerçekten uğraşıp sinir bozmaya deymez. siz asinizi olun şifa olsun. - +1 yıl
Her doktor gerçekten işinde iyi olduğu için mi haberlerde içinde ameliyat malzemesi unutulanları, ihmalden ölenleri okuyoruz yoksa aşı olmayın diyen doktor demeye bin şahit bir grup muydu böylesi bir salgına karşı kısa süre içinde aşı üretmeyi başarabilen zekaya ve bilgiye sahip olanlar? Aşıyla salgının bitmediği dönemlerde mi yaşadın da kesin konuşabiliyorsun? Herşeyi nasılsa kendi kendine biter diye akışına bırakalım o zaman, nasıl kafa yaşıyorsunuz? Ha aşılanmamakta özgürsün ama o zaman ben dışarı çıkmak istiyorum, insan içine karışacağım diye ağlamayacaksın çünkü senin cehaletinin bedelini kimse ödemek zorunda değil, vebal almaya hakkın yok. Oturursun evinde kendi kendine ölmeyi beklersin. Yok önlem alınsınmış, yok Çin kısıtlamalarla engellemişmiş. Çin'de yarasa yiyecek aptallığa sahip olanlar kadar kişisel sorumluluğu olanlar da varmış ki yasaklara uymuş insanlar. Burada hangi andavalı yasaklarda durdurabildi polisler, yasak delmeyi hava cıva sanıp pisliklerini sokağa yaydı millet. Boş konuşup komik duruma düşmeyin bari, he zaten aşı bulanların da işi gücü yok nasıl insanları öldürsek diye düşünüp bulmuşlardır. 65 yaş üzeri Facebook tayfası gibi davranıyorsunuz.
- +1 yıl
Yaşayıp gorucez merak etmeyin :)
- +1 yıl
Hollanda’da Doktorlar ikiye bolundu Asi’yi yapmak istemeyen doktorlar cogunlukta.. Ve kendileri biz yapmiyoruz Kimsenin vebalini cekemeyiz diyerek. Hadi tr’de doktorlar size gore sacmalasi.. Burdakilerdemi sacmaladi.. Olanlar olmayan arkadaslara saygi gostersinler.. Bende olmadim olmicamda..
- +1 yıl
@Tweety1976 oranın Hollanda olması insanların kesinlikle sağlıklı kararlar alabileceğini garantilemiyor. Yasaklar döneminde de evde oturmak istemeyen, çıkıp milletin ağzına yüzüne bilerek aksıran birçok Avrupa'lı oldu. Avrupa'da olmak herkesin bilinçli olabileceği garantisini sağlamıyor. Bu arada ben zaten isteyen olmayabilir dedim ama dışarı çıkıp benim veya bir başkasının sağlığını tehdit etme hakkı yok o zaman. Evinizde kendi konfor alanınızda yaşayıp gidebilirsiniz arkadaşlar.
Belki de doğru söylüyor/lar...
Farklılığa tahammülü olmayan beyin (cik) ler...
Tek hakikat sizin ucuz "zan"niniz değil...
Aşı olmadim
Olmayı da düşünmüyorum...00 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılVaka sayılar tekrar aşırı artarsa aşı mecburi olacak zaten asıl bomba patlamadı patlarsa sıkıntı büyük.
10 Yorumla
+1 yılŞu an ilerisini öngöremeyen bir aşıyı yaptırmayı düşünmüyorum.
525 Yorumla- +1 yıl
Hicbir aşıda ya da ilaçta ileriyi öngöremezsin. Hayatta sıfır risk yoktur.
- +1 yıl
@Erguvaniist_ görebilirsin. Şu an olduğumuz mevcut aşılarda yan etkileri, olumlu ya da olumsuz her şeyi bilebiliyoruz ama covid aşısı için aynı durum geçerli değil maalesef.
- +1 yıl
Çünkü acil bir durum var ve diğer aşılar gibi uzun bekleme süremiz yok. Lüksümüz de.
- +1 yıl
@Erguvaniist_ kusura bakmayın ama ben hayatım kötü olmasına rağmen seviyorum. Yaşamak istediğim uzun bir yol var. Siz belirsizlikle aşı yapabilirsiniz ama ben canımı lağım çukurundan bulmadım.
- +1 yıl
Toplum da lağım çukurunda bulmadı. Birileri bencillik yapacak, birileri şöhret olacak diye riske atmak istemez! Neyse. İyi günler.
- +1 yıl
@Erguvaniist_ 37 yaşında olup böyle konuşmanızı yadırgamıyorum. Ben daha sizin yolunuzun yarısındayım. Her neyse iyi günler.
- +1 yıl
Akıl yaşta değil baştadır. 100000 kişi aşı olun diyor dinlemiyorsunuz. 3-5 şöhret meraklısı olmayın diyor, dinliyorsunuz. Nokta.
- +1 yıl
@Erguvaniist_ akılla ilgili söylemedim yaşınızı.37 yaşındasınız ve göreceğiniz kadar yaşadınız hayatı ama ben daha yolun yarısındayım ve yaşamayı seviyorum. Nasıl ki aşı olma hakkınız varsa aşı olmama hakkı da bizim için var. Burada insanların tercih hakkını sorgulayacağınıza saygı duymayı öğrenin.
- +1 yıl
37 yaş; yaşadığımı yaşadım mı? Yahu siz gerçekten çok ilginç ve bencilsiniz:)) Hayat sadece size ait sanıyorsunuz. Bu bir tercih değil kardeşim!! Yaşamayı seviyorum diyorsunuz. İntihar ediyorsunuz.
- +1 yıl
@Erguvaniist_ intihar edip etmemek de bana kalsın o zaman bir zahmet. Ben sizin aşı olmanızı eleştirmiyorsam siz de benim aşı olmamamı eleştiremezsiniz.
- +1 yıl
Bir toplum içinde yaşıyorsunuz. Özgürlüğünüz başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter! NOKTA.
- +1 yıl
@Erguvaniist_ siz bana olduğunuz aşının yan etikerini anlatabilecek misiniz? İlerde kalp krizi geçirdiğimde ya da kalbimde bir hastalık çıktığında, felç geçirdiğimde bana hayatımın garantisini verecek misiniz? Bana bunları belgeyle ispat edip sunun. Riski severim ama hayatımın üstüne kumar asla oynamam.
- +1 yıl
Cep telefonu kullanmayın:Vücutta biriken radyasyonun ileride ne yapacağı belli değil.
Makyaj yapmayın; Kimyasallar kanser yapabilir.
Uçağa sakın binmeyin; düşerse ölürsünüz.
Dışarıda yemek yemeyin; MSG, Çin tuzu öldürücü.. Böyle çok uzun bir liste olabilir hanımefendi.
Bunlarla ilgili bir garantiniz var mı peki? Garanti yok diye hepsini terk ettiyseniz aşı olmamanızı da anlarım. Yoksa boş laf. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur; hiçbir şey de risksiz değildir. - +1 yıl
@Erguvaniist_ Radyasyon ölümle sonuçlanır ki ölümle sonuçlanacak kadar radyasyonu ancak Çernobil'de bulabilirsiniz. Makyaj yapmanın cilde ne getirisi olduğunu söylemişsiniz zaten. Uçağın düşme ya da düşmeme yüzdesinde yan etki ya ölüm ya da hasar olur. Dışarda yenen yemeklerin etkisi zehirlenme ya da ölüm olur. Bakın bunların yan etkileri tam olarak böyle ama aşı için geniş kapsamlı bir yan etki durumu var. Söylediğiniz şeyler yaşanılmıl ve etkileri görülmüşken aşı için tek bir örnek yok.
- +1 yıl
Yani hepsi için risk alıyoruz keyif için ama dünyayı kasıp kavuran, patır patır adam öldüren bir hastalık için riks almıyoruz. Bravo SÇB hanıım.
- +1 yıl
@Erguvaniist_ söylediğim gibi bahsettiğiniz olayların yan etkileri zaten kanıtlanmış ama aşı için kapsamlı bir yan etki var. Kalp rahatsızlığım olabilir, kalp krizi geçirebilirim. Felç olabilirim ve belki daha ne yan etkileri vardır. Siz olun, olmayın demiyorum ama bu da benim hayatım ve söylediğim gibi ilerisini bana garantileyemeyeceğiniz hiçbir aşıyı olmam.
- +1 yıl
Peki.
- +1 yıl
@Erguvaniist_ iyi günler.
- +1 yıl
Bu kafayla çok yaşamazsın
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok siz o kafayla yaşayın ben bu kafayla. İyi günler dilerim.
- +1 yıl
@wieoei ''Aşı olmayacağım; benim kararım'' lafı çok mu dolu? Buna karar verecek bir ilmi alt yapınz ya da araştırma laboratuarınız mı var? Aşı yaptıranlar hem kendilerini, hem de etrafındakileri korumak için aşı oluyor. Aşı olmamak sizin hür iradeniz ise yakın gelecekte aşı olmayanları uçaklara, hastanelere, devlet kurumlarına almamak da devletin iradesidir. Olacak da bu.
- +1 yıl
Neyse isteyen istediğini yapsın ama ne yaptığını da bilsin; sonucuna katlansın. Bu konuyla ilgili son mesajımdı. İyi günler herkese.
- +1 yıl
Bu toplumsal bir mesele. Aşı karşıtları toplum bağışıklığını zedeleyen, akıl dışı, hiçbir rasyonel veriye dayanmayan bir tavır içerisindeler, ve buna da hakları yok
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok gerekli açıklamayı yaptım, dilediğinizi düşünebilirsiniz. Tekrardan iyi günler diliyorum.
Toplum sağlığı birkaç kendini bilmez istemezik zihniyete brakılamaz.
Yaptırma evinden dışarı çıkma.20 Yorumla
+1 yılBenim çevremde aşı olmam diyerek çift maske kullananlar virüse yakalandı. Aşının alternatifi varsa söylesinler, yoksa boş konuşmasınlar
20 Yorumla
+1 yılBende olmayacaktım zaten ben nasıl olanlara saygılı isem onlar da bana saygı duymak zorunda! İyi akşamlarr.
30 Yorumla
+1 yılZaten tam emin değildim ancak yine de Çarşamba gününe randevu almıştım. Ama yorumları okuyunca vazgeçtim randevumu iptal ediyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Bende tam şu an 😅🤣
- +1 yıl
@rehberliksin ee nasıl otobuse bineceksin?
- +1 yıl
@fitnisci35 böyle bişy var hakkaaten
Bırakalım herkes istediği şekilde hareket etsin, yerli aşı çıkana kadar bende olmayacağım...
https://youtu.be/xWsYDU1Ls9g10 Yorumla
+1 yılOlur daha yeni uretilmis asi abd de ve ing de de cok fazla asi istemeyen doktor var saygi duyun onlarımda hakli gerekceleri var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşı olmayın diyenler nasıl cesaret insanların sağlığı ile oynuyor siyaset için bunu bile yapıyorlar yazık.
10 Yorumla
+1 yılBağışıklık sisteminiz düşük ise biz ne yapalım tabii ki aşıya hayır.
30 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılaşı yan etkiler konusunda bile emin olunmayan konu kesinlikle aşıya karşıyım çoğu insanı hastanelik yapacak 2-3 seneye
10 Yorumla Gündem konusunda 443 cevap paylaştı. Aşı olma kuralı 4 fazdan geçmesidir. Fyzer 2. Fazda bir aşı. Ama siz bilirsiniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl😀bunlara isteselerde aşı yapılmasın😅😀memleket kurtulur
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılimamla aşida zemzem nealaka her fırsatta dine duygulara saldırmaktan vazgeçsinler artık yeterbe!
benim aşı olduğum doktor da aynısını dedi. ben aşı olmıcam diye herkesin içinde üç beş kere söyledi. ne güzel 6 kişiyi tamamlamıştık. çıktı gitti 2 kişi. gene bekledik sayının tamamlanmasını
00 YorumlaKaynağı me peki bu adamın neye dayanarak söylüyor bunları
00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne