Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir" diye konuştu.
“Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içindeyiz” diyen Erdoğan, “Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” diye konuştu.Devletin bu dönemde yeterli desteği sağladığını düşünüyor musunuz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Covid-19 sürecinde sıkıntıya düşen milletimizden helallik istiyorum" dedi. Hakkınızı helal ediyor musunuz?
İnsanların o kadar hakkını hukukunu yiyerek sonradan helallik istemek gerçekten mantık dışı bir yaklaşım, kendisinin yaptırdığı saray günlük trilyonlar milyar dolar paraları bitirirken o kadar devletin parasını hiçe sayarken halkı düşünmezken tabii seçimi kaybetme yaklaştığı için halkından helallik istiyor kusura bakma ama sana kimse hakkını helal etmez başta Ben etmem, Ben 2013 yılında ve 2014 yılında çağrı merkezinde çalıştım işe başlamadan önce engelli maaşı alıyordum ama daha sonra yasa değiştirildi ve aile gelir durumuna bakıldı, işten ayrıldıktan sonra aile geliri yüksek olduğu gerekçesiyle asgari ücretten yüksek olduğu gerekçesiyle bana herhangi bir engelli maaşı ödenmedi ve benim durumumda olan birçok engelli insanın da maaşı kesildi, ama kendilerine geldiği zaman devletin parasını fazlası ile yiyip bitirdiler en başta damadı kaçtı şimdi 128 milyar dolar nerede dediğiniz zaman bir bir sürü bir sürü mazeret uyduruyorlar, koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti pandemi döneminde halkına bakmak yerine IBAN numarası verdi belediyelerden toplanan yardımları devlet içinde devlet olmaz diyerek yardım kampanyaları kesilmeye çalıştı, 1100 odalı sarayda paraları israf ederken halkı düşünmeyen insanlar şimdi halktan helallik istiyor, Bu da yetmiyormuş gibi insanların kıdem tazminatına el uzatmaya kalktılar dolayısıyla bunların yaptıkları gökyüzüne açtı O yüzden hakkım varsa helal etmiyorum umarım en kısa zamanda yaptıkları bütün yolsuzluklar bütün haksızlıkların cezasını fazlasıyla çekerler.
Artık kamuya işe alımlarda bile Cumhurbaşkanı onay verecek düşünün bu kadar üniversite mezunu bu kadar insan işsizken kendi adamlarını yerleştirmek için fazlasıyla önünü açtılar dolayısı ile Ben hakkımı helal etmiyorum haram olsun umarım en kısa zamanda kurtulur Türkiye'nin başından giderler.
7
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İyi helallik isteyecek yüz varmış bu adamda. Ama kaç helallik hangi helallik? Soma'da ölen madencilerin hakkı için mi , yanlış politika izleyip boşuna şehit olan askerlerimiz için mi ,Ülke de yiyecek emek bulamadıgindan dolayı intihar eden insanlar icin mı , milletin paralarını vergi adı altında alıp çarçur ettiği için mi , koskocaman bir genç işsizlik ordusu oluşturduğu için mi , vatandaşını ekmeğe muhtaç ettiği için mi yoksa pandemi de rezil rüsva olan esnaf ve işçi kesimi için mi helallik istemiş acaba? Ben hakkımı haram ediyorum onlara. Gün gelecek bunların hesabı bir bir sorulacak.
Helal eden cikmayacaktir, boşuna konuşmuş, her bir vatandaşı bir şekilde cebini soyarak vurdu bu ülke. Cep delik cepken delik, bu ülkenin düzelmesi en az 10 yıl. Ülkeyi bitirdikten sonra helallik istesen ne olur, versen ne olur... Artık haklar mahşere kaldı, geçmiş ola...
20 yıldır ülkeyi yönetip kasaları boşaltıp bütün oto yollar köprüler hastahaneler nesiller boyu borç iken ki dış siyaset rezaletini saymıyorum bile ülke bu halde iken kendisi 7 sülalesiyle uçsuz bucaksız zenginlik içerisindeyken bu neyin helalliğiymiş 😡
Evet anlaşılan o ki Mozambik de DEVLET İDARE ETMEK hatır gönül işiyle İnşallah, Maşallah la oluyor. Şaka mı bu? İnsanlar BABA dedikleri sırtlarını hiçbir şüphe olmadan yaslamaları gereken DEVLET ten yeterli desteği alamadığı için İNTİHAR ettiler!!! Buna rağmen gene kimse destek alamadı şimdi de helallik isteniyor. Tuhaf tuhaf işler. Neyse bunlar hep Mozambik te oluyor Türkiye'de hiç olmaz böyle şeyler.
Merhaba, Helallik istemesi işletmelerimizin karnını ve vicdanını maalesef ki doyurmayacaktır. Yasaklar geldi defalarca, tamam anlarım bizim içindir belki fakat yasakların hiç bir işe yaramadığını bilmeleri gerekirdi. Bir çok işletme batma noktasına geldi, kul razı gelir de Allah razı gelir mi bilemem..
Tabıkı hayır bana desdek olmayan devletımi cimere kadar yazdım ilgilenmediler birde hakkımı helalmi edicem ne guzel hayat devlet yardım yapıyor dıyorlarya kiranı oduyor diyor kıra yardımı almadım neymiş 4 aylık fırma sankı 4 ay önce covid-19 yoktu cımerden cevap gelmedi beledıyeye yazdım kıra yardımı sandım bır koli geldi içinde makarna salça zeytınyağı. Nohut kurufasulye ramazda ıdare et dedi bunları dar gelirli vatandaslara verıyorlar sa yazık dedım insanlık olmuş çok uzuldum dar gelirrrli vadaşldaşlarımıza bence vatandaşlar daha guzel yardım yapıyor asla ve asla hakkımı helal etmıyecegım.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Helallik mevzusu açikdiysa kesin yine bize bir şey girecek. Önden ortami yumuşatmaya çalişiyor. Padişahlar bile onun gibi yaşamadi herşeyi kendi ailesine ve çevresine verdi. Kendisiyle zıt olani terörist olarak nitelendirdi. 19 yıldır yaptığı iyi bir sey var o da başörtü durumu. Bazilari yol yapti diyor. Zararina yapilan hersey yapilmasa daha iyi olur. Kendileri en az dünya kadar maaş aliyor. Bu koronada da bazi ailelere 1000 tl para verdiler ona da yardim diyorlar. Diğer ulkedekiler evden yatarak maaşını alip gül gibi yaşadı.
5
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Yorumumu begenmeyenlerin sanırım zoruna gitti söylediklerim. Haksizsam hatami söyleyin. Tabi siz de onun torpillilerinden, emeksiz para alanlarindansaniz hükümet değişince siz de yargilanacaksiniz.
Helal ederdim etmeye de kongreler büyük soru işareti. İnsanları memleketlerinden otobüslere doldurup "lebaleb" kongrede toplamak nedir abi. O kongrelerden sonra vaka sayıları patladı. Daha henüz hastalık yeterince azalmamışken kısıtlamaları kaldırdılar. Kısıtlamayı kaldırmadan tam kapanma olsa bekli şimdi bu kadar ilerlemezdi. Şahsi olarak bu hükümetin uygulamalarından çok zarar gördüm ama şahsi olarak verdiği zararı, maddi olarak zararıma olan şeyleri önemsemiyorum. Maddi nedenlerden dolayı hakkımı helal ederim ama bu bahsettiğiniz mesele bütün bir milletin meselesi. Bu kadar insanın vebali var. Cumhurbaşkanına bazı konularda hakkımı helal ederim ama parti teşkilatlarına, yalaka ve çıkarcı insanlara asla hakkımı helal etmem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şuana kadar ekonomi , egitim ve adalet alanında başarılı olamadılar bu demek olmuyo helal etmiyorum bugüne kadar onca sey yapıldı son sistem makineler kullanıyoruz son sistem ulaşım aracları kullanıyoruz sokaklarımız daha da modernleşti ayrıca savunma sanayideki gelişmeyide görmezden gelemem ve diger yapılan seyleri ise şimdi yazmicam yol mol dalga tutacaksınız biliyorum ama ben helal ediyorum erdoganı herzaman o üçseyden çok elestirdim ama hicbir zaman namkörlük etmedim ve hatta bu 3 sey icin bidahaki secimde oy da vermicem ama kesinlikle helal ediyorum çok calıstı ama olmadı muhalefet tarafın erdogandan daha iyi olacagını sanmıyorum ama bir sans vericem bakalım hayırlısı artık
Şahsen artık bu ülkenin durumu çok da alakadar etmiyor beni, yurtdışında eğitimime devam etmenin tüm yollarını zorlayacağım ancak geride kalacak ailem adına üzülüyorum her geçen gün değersizleşen paradan, magmaya inmiş liyakat kavramından, milletin aklıyla dalga geçilmesinden, bir tarafın habire zenginleşip diğerlerine sabredin din böyle diyor vs vs yapılmasından mağdur olmaya devam edecekler çünkü. Hak mı? Benim hakkıma 1 kuruş kadar girilmişse zıkkım ediyorum. Girilmemişse ne ala.
Sarayın masraflarını biraz kıssaydı, cumalara 1500 koruma ile up uzun konvoylarla gitmeseydi, şatafattan biraz ödün verseydi şatafat gösterileriyle, sarayla, israfla itibar olmayacağını anlasaydi... ülkenin parasını betona gömmeseydi, sarayla şatafatla itibar olmayacağını anlasaydı, hiçbir vatandaş sıkıntıya düşmezdi.
hakkım haram zıkkım olsun, oy almak için çabalar bunlar, gençlerin 2 yılını, okul hayatını mahvettiniz, Allah bunların hesabını fitil fitil burnunuzdan etsin inşallah 2023 de göreceğinz seni pislik insan
Kandirildik, aldatildik. Zora soktuk sonra affedin hakkınızı helal edin. Hee canım hee ederiz daha çok beklersin. Yediğiniz kul hakları ile cenneti unutun.
ben şahsen devletin yaptığı yardımları yeterli buluyorum sıkıntılı süreci iyi götürüyorlar gerek aşı çalışmaları gerek sağılık çalışmaları gayet başarılı bir şekilde devam etmekte ben başkana hakkımı helal ediyorum bu dünyada ve ahirette de helal ediyorum ben ondan razıyım benim razı olduğum gibi Allah'ta ondan razı olsun
@aslıgurbu ben bu ülkenin vatandaşıyım ben Anadolu insanıyım ben türküm cebimde pasaport yok bu ülkenin kimliği var parya değilim bana farklı bir davranış yok intihar etti diyenler halk aç diyenler ne işse hep zengin kişiler aç gözlü kişiler birde ne hikmetse bu aç olan aç gözlü zenginler hep bir partili bu ülkede acım diye bağıranlar nerede doyduklarını unutmuşlar ister doğdukları yere ister doydukları yere gitsinler
Hayır sağladığını düşünmüyorum onu geçtim insan yerine konulabilseydik veya konulan yasaklar adaletli şekilde yapılsaydı edebilirdim. Yazdıklarımın bir tanesi bile tam anlamıyla yapılmadı.
Yasaklara aldırmayıp salonları "lebalep" doldurdu, virüsün yayılmasına sebep oldu, halka yardım parası vereceğine halktan para istedi. Bütün bunlar olmamış gibi bir de cıkmış utanmadan helallik istiyor. Utanmaz, ahlaksız herif. Allah senin de, destekçilerinin de belasını versin.
Bu pandemi sürecinde bireysel olarak ben karşılıksız hiçbir yardım görmedim. 1 TL' lik bile... Kusura bakmayın 2020 Marttan 2021 Mayısa yani bugüne kadar kapanma, kısıtlamalar varsa, ben de devletime öncesinde ve bugün hala vergi ödüyorsam ve yardım görmediysem helal edilecek bir şey yoktur benim için. Ben karşılıksız tek kuruş görmedim. Yardım edilenler olmuştur ama kaç ay geçti. 1,00 TL bile yatar mı devlet kurumu! Bilemiyorum, ben bu dönemde sahiplenilmiş hissetmedim.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şaka mi bu 😂😂😂 Helallik isteyerek mi yönetiliyor Devlet Mantığa bak, isteğe bak nasıl ve hangi şartlarda yönetildiğimize bak Komedi resmen Kimsede Ülkemizi yöneten konumda birinin böyle bir isteği olduğunun böyle bir söylemde bulunduğunun tuhafına dahi gitmemiş Ediyorum, etmiyorum tarzında cevaplar Siyaset, yönetim şekli vs bile helalığa kalmiş kimse gik demiyor Sirk devletine alkış tutan palyaçolar
Helallik istemeye başladığına göre gidici olduğunu kabul etmeye başladı sanırım.🙄 Asla helal etmiyorum.
21
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Helallik istemesi gereken milyonlarca insan var, ama helallik alabilir mi, bilmiyorum. Geçim sıkıntısından intihar edenler unutulamaz. Allah rahmet eylesin inşallah.
Şahsen pandemi sürecinin acemilikle idare edilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Dolayısıyla bunda da başarısız oldular.
haram olsun. hala at gòzlügü ile bakanlarda görsün artik rezil ekonomi yönetim zafiyetleri talan edilen rezervler ayip ayıp herkesin veballeri boyunlarında
Arpasi yerindedir onunda ondan. eksilemistir cunku ulkeyi soyup sigana cevirenlerin icindekiler eksiler hadi bu parti tepesi kacarda tum dindarlarin yaotigi gibi alttabaka ne halt yiyecek cok merak ediyorum
Asla helal falan etmiyorum ülkenin anasını ağlattılar gençler olarak hiçbirşeye ne hevesimiz ne umudumuz kaldı Allah bildiği gibi yapsın hepinizi utanmazlar
Helallik falan istediğine göre bize yine bişey mi yapacak ne helallik ayağında milleti duygusunu sömürüyor herhalde şeymi düşündü ben bu insanlara hakkınızı helal edin derim onlarda ayyyy işte ne kadar güzel helal olsun falan mı bekliyor bu adam haram olsun
Devlet mülakatlarında torpil yaptınız memur olamadım torpilim yok diye mülakatlarda elediniz, her sene kpss sınavı vardı, siz gelip iki sene de bir yaptınız sizin yüzünüzden yaşımız geçti haram zehir zıkkım olsun tüm hakkım ve hayatım
Böyle oluyırmu yani helal ettik diyelim sorun çözülüyormu dünyanın hangi yernde böyle şey yaşanır bilemedim ekonomik çözümler sürersiniz çare bulursunuz açıklama yapaesınız vs sanki bağda üzüm topladıkta para vermeişler gibi
Yardımların yeterli olduğunu düşünüyorum ve bu olağandışı gelişen süreci gayet iyi idare ettiklerini düşünüyorum. Belki yanlış kararlar vermiş olabilirler, evet desteklemediğini ve canımı sıkan kararlar da oldu bu dönemde ama ben her şeye rağmen hakkımı helal ediyorum. Daha iyisini yapabilenin çıkacağını da düşünmüyorum.
kesınlıkle size katılmıyorum vaka sayılarını gizlediler insanların aklıyla dalga geçtiler lebaleb kongrelerde hastalıgı yaydılar bunlar Müslümanlıgı kendi işlerine geldigi gibi yaşayan tatlı su kurnazları ama elbet gün gelir devran döner hepsinin hesabını sorar bu aziz millet
3 akrabamı kaybettim. Birinin 2 yaşında bebeği vardı. Herkes normalleşirken biz hala 10 bin üstü vaka ile ilerliyoruz. O da doğruysa.. Ona da güven yok Ne diye helal edeyim ki Ayrıca devlet işleri böyle yürütülmez.
Bu tarafını bitirdi adam zaten baktı olacak gibi değil diğer tarafını kurtarmaya çalışıyor napsın. İnşallah bu millet bunları sandıkta unutmaz yine bilmem ne cezalarına af geldi haberleriyle
Bence elinden geleni yaptı ekonomi felan hepsi ortada en azından azda olsa yardım felan yaptı kim ne derse desin gine iyi yönetti ekonomi düzgün olsa cumhurbaşkanı da yardım çok yapmak ister gelir ortada biraz daha objektif bakin sanki kemal kılıçdaroğlu gelip daha düzgün yönetcek en azından sağlık yönünden iyi yönetildi
Eğer şaka siz ciddi düşünseler gerçek doğruyu görecekler dometes pahalanır devlet yüzünden derler hemen bişey olsa devlet yönetemiyor diyorlar yeni nesil gençlik çok değişik her bulduğunu sevmiyor şükredemiyor
Valla benim istediğim bu rte gitsin değeri o zaman anlaşılır belki kılıçtaroğlu felan daha iyi yönetir ne dersin aynı fenerbahçe deki azizi kovdular alı koç geldi şimdi aziz yıldırım istiyolar
Olabilir dicem de Ekrem İmamoğlu’ndan gördüğüm kadarı ile ülke elden gider tahminim bunu yapmak doğru olmaz , Artık Tayyip gitmeli bende istemiyorum Tayyip’i başkası gelmeli ama bu kim
Hepsi aynı bok imamoğlu kılıçtaroğlu rte ciddi devletini seven biri değerini bilir zaten sonuna kadar rte Ama bizim gibi düşünmeyen cahil insanlarda çok var