Gizli Üye(36-45)+1 yılParis’te yolum düştü, hayvanat bahçesine,
Bir maymunun önünden, geçerken öylesine,
Dedim ki: “Aynı çağda yaşıyoruz seninle;
Çağdaş mı oluyorsun, yâni şimdi benimle?”
Maymun birden öfkeyle, açtı iki gözünü;
Dedi ki: “Bre yobaz ! Darvin’e sor özünü.
O beynini birazcık, geçmişinle bağdaştır,
Gördüğün bu hayvanlar, elbette ki çağdaştır.”
Şaşırdım birden bire, dedim câhil kalmışım;
Bunca çağdaş hayvanın, vebâlini almışım.
Ben bunları düşünüp, göz atarken çevreye,
Bu kez dişi bir maymun, giriverdi devreye.
Özgürlüğü savundu, feminizm adına;
Hayvanlarda cinsellik, sınırsızmış kadına.
Meğerse, irticâdan onlar da çok çekmişler;
En sonunda, Eros’un heykelini dikmişler.
Hayvan olmak onlara, kolaylıklar sağlarmış,
Çünkü; edep, haysiyet, insanları bağlarmış.
Dedi ki: “Hak, adâlet, hayvanların nesine?
Çünkü; burda bakılır, herkesin cüssesine.”
Derken bu kez karşıma, çıktı çağdaş bir ayı,
“Onursal” pastalardan, almış büyük bir payı.
Dedim ki: “Ayı kardeş, sistem nasıl işliyor?
Mürtecî odakları, hangi hayvan fişliyor?”
Ayı kardeş her sözün, üstüne basa basa,
Dedi ki: “Geçerlidir burada babayasa.
Aslan, eğer kafaya koymuş ise koyunu;
Kendisi bulandırır, gider kendi suyunu.”
“Bak” dedi, “tam arkanda çağdaş kültür merkezi,
Beyin banyolarına sokuyoruz herkesi.”
Hiç kaçırmaz, eşiyle her konsere gidermiş,
Akbabalar korosu, onu çok etkilermiş.
Dokuzuncu senfoni, istiklal marşlarıymış,
Mozart, Şopen, Bethoven, onun göz yaşlarıymış.
Babasından öğrenmiş, bas-bariton çalmayı,
Dedim ki: “Ne kadar da, asâletli bir ayı.”
O esnâda bir fare, çalılardan fırladı,
Kedinin pençesinde, acı acı hırladı.
Bunu görünce ayı, hafiften gülümsedi:
“Kedi-fare oyunu, burada yasal” dedi.
Baktım biraz ilerde, kalabalık bir gurup,
Biât edeceklermiş, aslana saygı durup.
Mahalle baskısından, şikâyetleri varmış,
Bu tehlikeyle ancak, aslan başa çıkarmış.
Dostlarım.. Şu Paris’e, kalkıp gitmeye değer,
Bakın çağdaş hayvanlar, neler başarmış meğer.
Ürkütmesin sizleri, sesi üç beş çakalın,
İnsan olmak güzel şey, hepiniz hoşçakalın30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKonuyu cok kısa anlatmışsınız ben bağzı kızların ne kadar şeytanlaşabileceğine şahit oldugum için yukarda direkt saldıranlar gibi olmayacağım.
31 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBu kafadaki insanlardan o kadar igreniyorum ki tarifi yok.
Hayatım boyu hep böyle insanlara laf anlatmaya çalıştım.
Ama emin olun bu insanlara bir şeyler anlatmaya çalışmak yerine taşa duvara anlatın daha bi anlam ifade eder.
Bu insanlar kadını değersiz gören methalastirmis kimseler.
Gecen haberlere çıkmıştı, bi çocuk kitabı basılmıştı. Ve tavşana tecavüz eden tilki, namusu kirlenen tavşanı anlatıyordu bu kitap.
Adam yazdığı kitabı savunuyordu ve bu kitabın bi benzerini ona küçükken annesinin de okuduğunu söylüyordu.
Yani bu tarz mahlukatları bu hale getiren de gene bir kadın arkadaşlar.
Az evvel yorumlara baktım ve şort giyen kızlara kıskançlığından çatlayan o kadar kadın var ki." Adam haklı. " diye yorum yazmışlar.
Arkadaşlar siz dininiz için kapaniyorsunuz biz size saygı gösteriyoruz sizde bize göstereceksiniz. Senin yaşayamadığın özgürlüğü ben yaşıyorum diye bu kadar hasetlenmene gerek yok.
Eminim ki bu adam haklı diyen insanlarda birgün bu sapık zihniyetteki insanlarla karşılaşıp tacize uğrayacaklar. O zaman bu hakli dedikleri sözler de akıllarına gelir utanırlar insallah.
Kadına karşı şiddet sadece açık giyinene yönelik ya da bekara yönelik değildir. Her kadın maruz kalabilir.
https://www.google.com/amp/s/www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/fatma-nur-un-katiline-indirimsiz-ceza-23200051
Bu kızda mı şort giyiyordu hemcinslerim. Niye at gözlüklerinizi çıkarmıyorsunuz?42 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız.
Bazı insanlar kendileri yaşayamadığı özgürlüğü başkasının da yaşamasına katlanamaz. Bu konuda saygı göstermelerini beklemek oldukça doğru. Ancak sorun bence kadın erkekten öte insan olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeyip empati yapmadığımız için ortaya çıkıyor.
Yani benim kanımca bu böyle.
Işıkla kal.
+1 yılYaptığı rezilliğin üzerine savunması zihninin pisliğini daha da ortaya çıkarıyor. Bu tarz insanlar istediğimi yaparım bana bir şey diyemezsin der tepki alınca da benim hakkım var özgürlük vs. diye kendilerini savunurlar. Saygı bilmez ahlak bilmez insanları taciz ederler. Ahlak kıyafetle olmaz. Aile, toplum değerleri diye yapılan terbiyesizliklere kılıf uydurulmamalı insanlar istediğini giyer kimse kimseyi taciz etme hakkına sahip değildir.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
117Cevap
Gündem konusunda 901 cevap paylaştı. Bugün bir gizli mavili de sormuştu. "Böyle giyinirsen sonra taciz edilirsin "turevinde bir şey yazmıştı.
Hoşgörü ülkede 0. Alevi olsan kapin isaretleniyor, açık giyinsen tekme yiyip taciz edilirsin, kapalı olsan okula alinmazsin. Daha sayılacak çok şey var da gerek yok yazmaya ne de olsa herkes bildiğini okuyor. Orta 1 deyken hiç unutmam hala aklımda demokrasi dersinde Mostesque nin bir sözünü okumuştum.
Düşüncelerine katılmıyorum ama saygı duyuyorum.
Peki bizim saygı duyma ozelligimize ne oldu?61 Yorumla- +1 yıl
Ozellikle konu siyaset oldugunda, ayni goruse sahip degilsen essekte olursun comarda koyunda.
Cunku bazi kesimin bunu idrak etme kabiliyeti yok.
Yapacakta pek birsey yok bu saatten sonra.
Gorseldeki haber evet cok cirkin hatta bi kadin olarak sinirlerimi bozmadi degil. Ama ben bi kac bisi solemeden de gecemicem. Evet ozgur bi ulke de yasiyoruz ve herkes tercih ettigi hayati yasamakta, dusuncelerini ifade de, tercih ettigi sekilde giyinmekte özgür. Ama her tercihin bir sonucu var malesef.
Evet sevdigim , kendime yakistirdigim icin giyiyorumdur tercih ettigim kiyafeti fakat, ama bilincli ama bilinc disi, etrafa bi mesaj verdigimi dusunuyorum kiyafetimle. Ornegin; ortuluysem etrafa verdigim mesaj bakilmaktan, bakislarin tenime degmesinden hoslanmiyorum dur. Ve dibine kdr savunurum kucuk bi goz kaymasindan dolayi duydugum rahatsizligi. Ama ben gayet mustehcen giyinmisimdir , olabildigince davetkarimdir ve bakislardan rahatsiz oldugumu soyluyorumdur. Bilmiyorum ama cok hakli goremem kendimi. Basindan zaten bunlara maruz kalicagimi biliyorumdur ve bunu goze alarak giyiyorumdur. O zmnda susarim.
Not : sakin yazdiklarimdan bana yurumeyi dusunmeyin. Cunku kastim, bariz bi taciz degil. Ordaki elestirimi zaten belirttim. Ama bakislardan duyulan rahatsizligi abartan kadinlar var ya , sözüm onlara.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞimdi olayın taciz kısmını asla savunmuyorum öncelikle, fakat kadınlarında şu "göz tacizi" konusuna değinmek istiyorum.
Öncelikle giyilen her kıyafeti zaten birinin görmesi için giyiyorsunuz, minisi, dekoltelisi ya da daha açığı falan. Bunları zaten amacınız birisinin görmesi, birisinin bakması.
Şunu demeyin, "Ben bende güzel durduğu için giyiyorum" böyle bir durum söz konusu dahi olamaz, çünkü mantığa aykırıdır. Güzellik onu birisinin farketmesi/görmesi ile güzellik tanımını alır.
Burada sadece insanların bakması olayına değindim, daha doğrusu erkeklerin bakması olayına. Bu bir taciz değil, zaten baksınlar diye giyiyorsunuz. Öküz gibi bakmaları da bir sorun değil, çünkü bakacaklarını da biliyorsunuz ve bakılabilecek şekilleri de biliyorsunuz.
Her kadın değerlidir, kendinizi elmasa da benzetebilirisiniz. Ama siz içinizdeki o elması ulu orta yerde sergiliyorsunuz, hırsızlarında o elması almaya çalışması (tacizci ip_neler) nı doğru bulmuyorsunuz. Ve buradanda şunu diyebiliyorsunuz;
Hırsız, hırsız olmasaydı.
O kişide elması hırsızların olduğunu bildiği halde sergilemeseydi.
Gibi bir durum ortaya çıkıyor
Aslında iki cins içinde saçma bir çelişkidir.
Kadın der, erkek bakmasın.
Erkek der, kadın baktırmasın.
Halbuki, o baktırmayacak o da bakmayacak. Bu kadar basittir.
Kısaca piyasada hırsızların olduğunu bildiğiniz halde elinizde bir küp altınla gezerseniz, "niye beni soydular (çalmak manasında)" demezsiniz diye düşünüyorum.
Not:(Konuyu dine saptırmayın, akıl ve mantık ile bir örnek sundum sadece, katılan katılır katılmayan katılmaz)111 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Birisiğğğ Bence düşünün derim, bir kıyafet yakışıyorsa giyersiniz de, kadınların aklı çok yönlüdür (iyi anlamda tabii ki) orada nasıldır, burada nasıldır, şunla güzel gider, sorularını kendinize sorarsınız. Güzellik onu birinin görmesi/farketmesi ile güzellik tanımını alır, bunu çürütemezsiniz. Dünya da sadece sen kalsan, asla güzel olamazsın.
Bu arada benim sunduğum argümanları çürütmedin, kendi yorumunu kattın. Benimkileri çürüt, erkek gibi yanlışımı kabul edip, sizden ve tüm kadınlardan da özürümü dilerim.
Piyasada hırsızların olduğunu bildiğiniz halde elinizde bir küp altınla gezerseniz, "niye beni soydular (çalmak manasında)" demezsiniz.
O yüzden kasalar icat edildi, saklamak için.
Tekrar söylüyorum, konuyu dine saptırmayın, dinlerdeki örtünme emri ile argümanlarım benzerlik gösteriyor fakat aynı değiller.
Ve bu arada akıl ve mantık kullanmadınız. "Kızların neyi neden yaptığını kendilerinden iyi biliyorsun galiba?" derkende olayı sadece kızlar olarakta algılamayın aynı argümanlarım erkekler içinde geçerlidir.- +1 yıl
Kapınızı açık bırakmanız hırsız karşısında sizi suçlu yapmaz. Gene hırsız suçludur. Tüm dünyanın kabul ettiği ve yaslara da yansıyan etik kurallarla çelişiyorsun.
Ayrıca çok yanlış bir dil kullanıyorsun konuşurken söylemlerinden çok rahatsız oldum daha fazla konuşamayacağım iyi günler.
Cevap sahibi+1 yıl@Birisiğğğ Sorunun ilk cümlesinde mantık hatası var, sizi yargılayabilecek kişi hırsız olamaz zaten, sizi ancak sizin yapmanız gerekenleri bilen birisi yargılayabilr, aynı hakimler gibi ve Hırsız karşısında değil fakat "toplumun sizi desteklemesi" konusunda suçlu yapar. Hem etrafınızda hırsızların olduğunu biliyorsunuz, hem de kapınızı açık bırakıyorsunuz.
Hayat toz pembe değil, her zaman iyi insanlar olmuyor ve sanırım olmayacakta.
Şirketlerde diyebilirdi, "banane kardeşim ben mecbur muyum güvenliğe, kameralara, bilgisayarlara, yazılımlara bu kadar para vermekte, gidin hırsız olanları yakalayın" , ama işte akıl ve mantık ile düşündüğünüzde, her zaman iyi kişilikler, iyi insanlar olmayacağını bildiğinizde gelip "evet ben şirketime önem veriyorsam, emeklerim ve çalışanlarım için bu güvenliğe yatırım yapmalıyım" demelisiniz. Konuyu insan olarak düşündüğümüzde de, eğer kendinize önem veriyorsak bu koruma işine de önem vermeliyiz.
Bu anlattıklarımdan işi dine getirenler de illaki çıkar o yüzden kısa da bir not bırakıyorum,
Hep kadınlar neden örtünüyor erkeklerde örtünsün diyenler olur, fakat bilmiyorlar ki, en zor örtünme emri erkeğe gelmiştir. "BAKMAYACAKSIN" bu ne demek biliyor musun? , Nefsini dinlemeyeceksin, gözün bir kere baktıysa ikincisi olmayacak, kalbini odaklamayacaksın, aklında bakmayacaksın, onu düşünmeyeceksin (iyilik yapmak manasında değil tabii ki), ki bunların hepsi nefs demek aslında, Diyor ki, nefsini dinlemeyceksin. Dünyanın en zor işidir bu, her ne olursa olsun, nefs ya nefs, senin her şeyin, senin yediğin elmadan, çalışıp aldığın paradan mutlu olmanı sağlayan, ayrıldığında üzgün olmanı sağlayan, hayallerini kurmanı, onlara ulaşmanı sağlayandır nefs ve diyor ki sen bunu kontrol ediceksin. Kim ediyor ya da kim tam manasıyla edebiliyor?
Not:(Müslümanlık ile deizm arasında gidip gelen biriyim, dinlere beni bulaştırmayın, sevmiyorum)- +1 yıl
İlk cümlende sinir krizi geçirdim gerisini okuyamıyorum. Hırsıza karşı ben varım mahkemede, değerlendiren hırsız değil zaten hakim. (Survivordaki ünlülere karşı gönüllüler gibi düşün mesela.) Bu durumda hırsıza karşı haklı olmuş oluyorum. B1 Türkçe bilgisi. Yorum yapmak için yorum yapmayın lütfen ya.
Cevap sahibi+1 yıl@Birisiğğğ Hırsıza karşı haklı olduğunuzu düşünüyorum, ama mahkeme kurallarındaki "mantıksal" maddelere göre haksızsınız.
Cevap sahibi+1 yılBenim argümanlarımı çürütmenizi rica ediceğim, en baştan itibarenki argümanlarımı.
Ki dediğim gibi, akla ve mantığa uygun bir şekilde çürütürseniz, sizden ve tüm kadınlardan özrümü de dilerim.
Cevap sahibi+1 yıl@Birisiğğğ Bende zaten "mantıksal" maddelerden söz etmiştim ki adaletimizde bunların olmadığı aklıma geldiği için özür diliyorum.
+1 yılAçık giyiniyırsa kendini başkalarına sergilemek ister zaten bu yüzden abazalar bakınca bakma demeye hakkı yok. Lakin buna rağmen o kıza dokunamaz sesli taciz yapamaz böyle yapmaya hakkı yok. Mini etek giyip AVMlerde gezen kadınlar zaten kendini göstermek istiyorlar kimse kendini kandırmasın ve kusura bakmayın her türlü bakacaklar ve sen bakma diyemeyeceksin. Sen nasıl ben istediğimi giyerim diyorsan oda istediğine bakar bakılmasını istemiyorsan o yerleri gizle aksi takdirde hiç zırlama her türlü abaza dayılar ve başka abazalar bakacak. Bu yüzden yerine göre giyinme diye bir şey var. Sahilde çok açık giyinebilirsin çünkü orası sahil ama sen avm sokak gibi yerlerde sıçtığın yeri gösterip insanların midesini bulandıramazsın. Bazı azgınlar bakıncada bakma diyemezsin. Şahsen ben lokantada yemek yerken birinin poponu görmeye mecbur değilim ve mahrem yerleri açık şekilde uygun olmayan yerlerde gezilmrsine karşıyım ama asla böyle yapana tecavüz mubah olmaz böyle yapsa bile dokunamaz onun fotoğrafını çekemezsin (Biliyorum şimdi linç yiyeceğim lütfen fikrimi eleştirecekseniz insan gibi eleştirin)
01 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar istersem donla gezinirim diyor ve eşitlik diyorlar ama karlılarına donla gezinen bir kanka çıksa dünyayı ayağa kaldırırlar işte bunun cinsiyetle alakası yok mahrem yerleri her 2 cina içinde ahlak çerçevesinde kapatılmalı şahsen ben sevgilimle dolaşırken karşımda çıplak gezen bir erkek veya babamla dolaşırken çıplak gezen bir kız görmek istemiyorum
+1 yılAdam tam olarak nasıl sözlü tacizde bulunuyor? Yani tacizin her türlüsü kötü ama şimdi bu videoda iki türlü taciz var gibime geldi:
1- Adam kadının açık giyinmesinden rahatsız oldu ve onu uyardı. Yani ahlak bekçiliği yaptı.
2- Adam kadının açık giyinmesinden tahrik oldu ve ona cinsel ibareler içeren bir cümle kurdu.
Bu ikisi de kötü ama bir de kötünün kötüsü var. Özellikle yaşlı insanlar biraz eski kafalı olur, eğer ilki gibiyse şaşırmam ama ikincisi gibiyse bu kabul edilemez. Tabii ne olursa olsun kıyafetine karışamaz ama böyle zihniyette çok insan var, şaşırtmıyor bu yüzden.
Eğer hiç sözlü tacizde bulunmayıp sadece baktıysa bu taciz sayılmaz.20 Yorumla
+1 yılZaten bu taciz veya tecavüz gibi olaylarda kadın ister açık ister kapalı olsun hep kadını bir bahane bulup suçluyorlar. Çocuk ve hayvanlara yapılan cinsel istismarlardada yakında onları suçlamaya başlarlar. Taciz eden sapık suçludur ve tacizin bahanesi olamaz.
70 Yorumla
+1 yılDayıya sövecekken dayıyı savunanları görünce dayıdan çok dayı gibileri savunanlara kazık sokasım var aga ben de o morukları görmek istemiyorum geberin gidin mi diyeyim kızlar evet bazen aşırı açık giyiniyor ama kimseyi ilgilendirmez toplumda bireyin başka bir bireye laf atmaya hakkı yok hiç bir şekilde taciz edemez benim de hoşuma gitmeyen görüntüler var mesela yaşlı abaza facebook dayıları hepsi ölse boşuna oksijen su israfı yapıyorlar. Hoşuna gitmediyse çevir kafanı geç ha tahrik olduysan da kafanı çevir geç her hoşumuza gideni elde edemeyiz yani kimse kimseye karışamaz hakkı yok ak
00 YorumlaMerhaba,
İnsanlar genelde kendini savunmak için odağı kendinden uzaklaştırmak ve suçlayan tarafa da suçu bir nebze yıkmak ister. Empati yoksunluğu gösteren bu tip insanlar genelde bilgisiz, adet ve törelerine bağlı yobaz insanlardır. Dolayısıyla ceza almalı, caydırıcı cezalar verilmiyorsa bile kamu hizmeti, en azından belirli sayıdaki kitabın özetini çıkarmak gibi cezalar verilirse cahil kesim oldukça farkındalığı artmış bir şekilde topluma geri kazandırılabilir fikrimce.
Bu adamı esefle kınıyorum.
Işıkla kal.00 YorumlaHastane çıkışı üstümde bol ve kapalı elbiseler vardı. Sadece saçım açık. Şrfsiz bir yaşlı bana bakmaya başladı. Baktığı yerde hoş değil. Hemen sutyen arasından bıçağımı çıkardım, elimde tuttum. Cesaret edemedi bir daha bakmaya. Ben ona sürekli ters ters baktım.
47 Yorumla- +1 yıl
Şaşıracak bir şey yok. Kimse beni taciz edemez. Üstümde bir şey olmasa bağıra bağıra artık durakta bile rahat değiliz, derdim. Yanımdaki insanların dikkatini çekerdim. Ben hiç tanımadığım şehirlerde kadınları savunmak için tek başıma mücadele etmiş insanım. Bir de ailem işin içine girse artık o kişinin iflahı olmaz. Aşiretiz biz. Sert büyüdük. Herkese atar gider yapmaktan korkmuyoruz pek.
- +1 yıl
- +1 yıl
Sana demedim knk etiketlemis kendi
Böyle giyinirsen bakarız isimli saçmalığın bir an önce önüne geçilmesi lazım. İnsanlar bakmayı bilmiyor, bir kere bakıp gözlerini çekebilecek pislik yuvaları, bakışları ile taciz ediyorlar. Terbiyesizlik kadını aşağılama namussuzluk en üst seviyede bu insanlarda. Bana "Şu tip bir insanla evlenmezsen ömrün boyunca her sabah kalkıp etraftaki insanların köpeklerinin kakalarını toplayacaksın deseler memnuniyetle kaka toplarım."
30 Yorumla
+1 yılÇok dikkat çekici bir giyimi olması veya dekolte giymiş olması tacizi asla normalleştiremez. Görüşleri okudukça sinirlerim bozuldu. Savunulacak hiçbir tarafı yok. Gerçekten bu ülkede hâlâ bunu tartışıyor olmak hatta gençlerimizin bunu haklı görüyor olması beni derinden yaralıyor...
30 Yorumlaben olsam saldırırdım döverdım o nu yaşlı başlı demeden. olay anında orda olsaydım keşke sopayla dövülmelık kımse elımden alamazdı onu keşke bana denk gelseydı o olay ya offfffffff. laflarımla döverdım onu bırde sopayla beynı olmayan ınsan ışte yaşlı bunak pıs ıhtıyar
45 Yorumla- +1 yıl
Ayy haberi gördüğümden beri senin gibi kafamda kuruyorum bi tane çüküne vuracaksin sopayla görcek gününü ay allahim bir de adami hakli bulanlar olmus
- +1 yıl
Bir de senin yprumun begenmemişler erkekler rahat rahat taciz edemeid diye de kadinin kadina yaptigina dedigine bak ya allahtan çantamda biber gazim varda böyle insanlar görürsem sicarim agzina ama ahh ahh bize denk gelmiyor ki. Kadinin yaninda kadin durmali bir de kiyafete laf etmisler ay allahim deli olucam ya bunlarla bizim oyumuz bir mi şimdi
- +1 yıl
Devlet de bu pisliklerin yaninda duruyor zaten biktim vallahi insallah giderim bu ülkeden kurtulurum ya ne diyeyim pisliklerinde boğulsunlar
+1 yıl"Bir yerde kim namus ve ahlak şovalyeliği yapıyorsa bilin ki oradaki en namus yoksunu odur..."Friedrich Nietzsche
92 Yorumla- +1 yıl
Ahlak şovalyeleri beğenmemiş
- +1 yıl
Sorma dost sorma...
+1 yılOtobüsteydik ve bir genç kız inerken bir adam kızın arkasından uzun uzun bakıp onu taciz etmişti. Yani kimin ne giydiği önemli değil, senin iradene ne kadar hakim olduğun,; eline, beline, diline ne kadar sahip ciktigin. onemli. "Giyersen bakarız" diyen adam kesinlikle haksız. O kız senin torunun da olabilirdi neticede.
21 Yorumla
+1 yılArkadaşlar, bakması yanlış bir şey mi? Laflı taciz olmadığı sürece göz ile süzmek bana yanlış gelmiyor.
kusura bakmayın ama biz de böyle giyiniyoruz ve birisi bakmasın diye değil yani. Güzel bulduğumuz için, rahat olduğu için vs. Ama bakmasınlar diye bir tutumda olmak yanlış yani. Bir kere zaten dikkat çekici bu tür kıyafetler. Bence bakması ve ilgisinin çekmesi normal ama laflı taciz bu işi hukuki sürece taşıyabilir tabii.21 Yorumla- +1 yıl
Sözlü taciz yazıyor zaten haberde.
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Her iki tarafın da haklı ve haksız olduğu taraflar var. Kadın dikkat çekici giyiyorsa bazı sapıklar tarafından taciz edilme riskini göze almıştır, fakat kadının böyle giyinmesi de tacizciye bu izni vermez. Aslında kadın ahlakı ile giyinse, erkekte ahlakı ile dolaşsa hiçbir problem kalmıcak.
20 Yorumla
+1 yılKülot gibi şeyler giyerseniz sonrada biri birşey diyince taciz? Onu zaten erkekler baksın diye giymiyor musunuz? Eğer yakışıklı bir erkek deseydi kucağına atlarsınız? Yaşlı biri diyince taciz.
1710 Yorumla- +1 yıl
Herkesi kendinle karıştırma magnumcuk
- +1 yıl
bakması değil laf atması iğrençlik ve taciz
- +1 yıl
Güzel noktaya değinmişsin..
Çoğu için sorun olan durum bakılması veya laf atılması degil, bunu yapanin kimligidir.
Yakışıklı, kariyer sahibi bir erkekse " bak bu yakışıklı beni begenip yürüdü" diye hava atarlar. Ama tipi, yaşı, kariyeri.. vs uygun gelmediyse sapigin önde gideni olur.
Bu ikiyüzlü karakter yoksunu algilarini kendileri bile görüp anlayamazlar çoğunlukla. - +1 yıl
Sırf kadın diye her şey savunulmaz.
- +1 yıl
Olayı bilmediğim için net bir yorum yapamam. Birine selam vermeyi taciz olarak algılayan hemcinslerim de var. Sözsel veya fiziksel bir mesele varsa rahatsızlık duymuştur mutlaka.
Herkes herkese bakmakta özgür ama bunu rahatsızlık boyutuna getirmeye hakkı yok. Böyle bir savunma da pek yerinde olmamış, vücudunda açık olan tek yeri ayak bileği olanlara da sarkıntılık edenleri gördük.10 YorumlaBakanı da açık giyineni de asla savunmam ama enteresan bir durum bu..
Bir defa açık giyinmekte ki maksat nedir?
O açık yeri kimse tarafından görülmesin istiyorsa bir insan, neden açık giyinir?
Bunun izahatı yok.."El-haya Vel-iman"
10 Yorumla
+1 yılsurda yorum yapanlar acin ve aliogluna laf etmedi , fakire laf ediyor..
taciz etmisse yanlis tabiki
ama bu ulkede adalet sadece parasi olmayana isliyor
bu arada cidden abartiyorsunuz acik giyinmeyi
ciplak gezmek hosunuza gidiyorsa neden kassarlik yapip escort gibi dolanip sikayet ediyorsunuz?10 YorumlaBakın şimdi sınırları bilmek önemlidir. Bir insan bir insana elbette bakabilir ama niyet önemlidir. Düşüncelerine hakimdir insan. Belirli bölgelere odaklanıp devamında bakabilirim diye üstüne basa basa söylemesi yaşlı kişinin bilgi birikimiyle alakalı uyaranın söylediği 'Bakamazsın bakamazsın' da aslında 'O gözle bakamazsın' demek istiyor. Burada yaşlı kişi sözlü olarak açıkça taciz ediyor. Tehdit. Kişi burada kendini savunmak adına sözlerden ziyade yamultsa bu yaşlı kişiyi. O zaman da yaşlı kişinin sınırlarını aşmış olurdu. Ama gördüğünüz gibi tehdit altındaki kişi sadece kendini savunmuş herhengi bir karşı saldırı yapmamış ilk saniyelerden çıkarılacak sonuç budur.
10 Yorumla
+1 yılİsterse çıplak dolaşır ona mı kalmış ne giyip giymeyeceği yaşlandıkça kuduran mı dersin zaten gençken kudurgan olanlar mı türk erkeği hep aynı leş mantıktan çıkamıyor. Buna da dede diyip saygı duyarız sokakta meğer ne sapkın pislikler var şu memlekette. Torunu yaşındaki kıza bakınca kendinden utanmayana ne denilebilir ki.
10 YorumlaAmcanın dediği biraz ayıp, ama şu gerçek ki: Erkeklerin göz kapakları onlara perdedir, neden perde? Çıplaklığa bakmamak için. Evet doğru, biz bakmayacağız ama bayanlarda açık saçık giyinmeyecek. Bu yasak ve bu kural tek erkekler için değil kadınlarda örtünecek.
Ama size göre bu aşşağıda ki gibi değil mi?
Erkek bakmasın ama kadın açık saçık gezsin oh beee ne alâ. Yok öyle yağma ikimizde gözümü birbirimize kapatıcaz, yoksa cezasını ağır çekersin...12 Yorumla- Gündem konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılşimdi sözlü taciz var deniyor fakat tacizin ne olduğu tam olarak yazılmamış haberde
ayrıca kadının sen gözüne hakim olucaksın sözü de bir taciz sayılır
adamın gözü adamın kararı kimse kimsenin nereye bakıp bakmayacağına karar veremez bakmak taciz değildir10 Yorumla Hayvana ya da çocuğa tecavüz edildiğinde nasıl bir savunma yapacaktı? Ya da hatırlayanlar Emre Yıldır bir akrabası tarafından küçük yaşta DEFALARCA tecavüze uğrayıp büyüyünce adaleti ararken bulamayıp kendini öldürürken suçluyu nasıl savunacaktı? Her kötülüğe her iğrençliklerine kılıf uydurmaktan bıkmadılar. Artık biz kadınları geçtim, erkekler siz de tehlikedesiniz!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu erkekleri anlayamıyorum. Neden cinsselligi zorbalık olarak yapıyorlar. Git isteyenle ne yapıyorsan yap. Niye giyimini şusunu bursunu bahane edip tanımadığın kendi halindeki kadına sarkiyorsun ki?
Nasıl bir zihniyetsizliktir bu.
Suriye'de de İran'da da kadınlar tacize , tecavüze uğruyor.. peçe giymelerine rağmen. Kılık kıyafet değil mesele senin adam olamaman..43 Yorumla- +1 yıl
Kim. ne yaptı. kiz
Cevap sahibi+1 yıl@yalnizliklimani577 küçük kız çocuklarına bile utanmadan taciz ediyorlar erkeklik bu mudur? Bunlar şizofren , ruh hastası pislikler , hepsinden Midem bulanıyor
Kesinlikle idam şart bu mahlukatlara.- +1 yıl
Haklisin bu konularda herkes iş düşüyor yanlış a mudahele edilmeli toplum olarak
+1 yılBen bu kadinlarda ki çabayı anlayamıyorum arkadaşım kendinizi yırttınız taciz diye bu adamlar yüzyıllardır böyle adamların kimyası bu konuşmakla değiştirebildiniz mi? bakmıyorumdiye surda edebiyat parçalayan adamların çoğu bakıyor neyin tribi bu kapaliya bile bakiliyorsa totosu açık olana da bakarlar
32 Yorumla- +1 yıl
Siz erkeklere bakmiyosunuz yani öylemi
+1 yılBekleyin, bunlar daha iyi günler..
Toplumun kılcal damarlarına ince ince işleniyor bu durumlar, daha süresi var.
O giyinin, kapanın edebiyatı yapanların analarını bacılarını sokaklarda ''örtünün lan'' diye savsakladıklarında göreceksiniz mevzuları.
Görücez bakalım şeriat isteyenler şeriat gelince ne kadar rahat kalabilecekler.00 YorumlaCinsel temas veya sözlü taciz varsa elbette haksız, ama b4kması normal, herkes ister erkek ister kız olsun giydiği kıyafetin sonuçlarını kabul ederek giyiyor yani bakılmasını, ama yok ağır küfür eder din ile eleştirir ya da fiziki taciz eder işte o zaman haksız olur, adı üstünde iyi giyinmenin amacı şık (görünmek)
00 Yorumla
+1 yılBence bu da bir sopa yiyip daha sonra ötedünyaya rahmetli olması gerekiyor Çünkü böyle insanlar yaşamayı değil ölmeyi hak ediyor kardeşim kimin ne giydiği size ne ailesi bile karışmıyor Ken Siz kimsiniz böyle insanlar yüzünden dünya bu halde keşke şu virüs gelip önce o insanları alsaydı böyle insanlar yüzünden Suç olmayan insanlar da suçlu duruma düşüyor Allah belalarını versin böyle insanların nesli tükenir inşallah Gerçi ben de imkansız bir şey istiyorum böyle insanları nesli tükenmez ki
012 Yorumla- +1 yıl
Keşke sen olsende dünya bir pislikten daha kurtulsa
- +1 yıl
Senin gibi mallar yüzünden işte Türkiye bu halde gerçekleri söyleyince Zoruna mı gitti Ben lafı yaşlı adam atmıştım Demek ki senin zoruna da gitmiş kendini nasıl da biliyor
- +1 yıl
Keşke senin gibilerin nesli tükensede dünya bir mikroptan kurtulurdu
- +1 yıl
Kar yağınca Mikroplar ölüyormuş iyi misin?
- +1 yıl
Ben gayet iyiyim inşallah senin deden baban amcan aynı duruma maruz kalır senin içinde iyi oluruz
- +1 yıl
Dedem öldü babam öldü amcam yok
- +1 yıl
Allah Allah tüm Mikroplar Öldü sen daha ölmedin ona şaşırdım? Yağmur yağıncada Mikroplar geberiyormuș Artık bir dahaki yağmur yağdığında dikkatli ol çünkü Mikroplar ölüyor
- +1 yıl
Bazı insanların dışı imrendirecek kadar hoş; içi mide bulandıracak kadar boş olmasına hep hayret etmişimdir. Sen anladın!
- +1 yıl
Tircilar parkında çalışıyorsun sanırım her lafın kamyon arkası Maşallah 😆
- +1 yıl
haddini aşıp fikirlerime burnunu sokarsa bende haddimi aşıp lafımı sokarım‼️
- +1 yıl
Peki teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Ne demek sen yeterki iste
+1 yılHabere bak, yorumlara bak. Bu ülkeden ve insanlarından gerçekten nefret ediyorum ya. Buraya geldikleri için dedemlerden nefret edicem yakında. Kadın düşmanı, kadına mal gözüyle bakan orta doğuda ne işim var, yaşlısı da genci de aynı bok.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşimdi taciz olayı adamı haksız duruma düşürür. Ama etek giydiğin zaman bakan birisini de pek bişey diyemez kızlar ble birbirlerine bakıyoken karşı cinsin bakmasını yadırgama. Sözl taciz yanlış olmuş ama bakana da niye baktı demeyin bakarlar göze alacaksın onu
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam dogru birsey yapmis diyemeyiz tabikide ama eger bir hakli varsa oda bu adam, ozaman ciplak dolasalim ama kimse bakmasin
1110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@seda25seda25 hayir bana sormayacaklar
- +1 yıl
yanlış bir düşüncedesin evet erkek insanın doğası gereği bakar fakat dik dik ona baktığını belli edip rahatsız ederse bu taciz olur 1 hadi 2 kere baksın iş tacize giderse %100 kadın haklı (çıplak birini her gün görmediğimiz için anormal bir durum olur ona bakarsın. Zaten ona da alışırsın bakmazsın:) ) fikrini değiştirebildiysem ne mutlu bana
Cevap sahibi+1 yıl@PorsuQ ama o kiz resmen daracik don giyinmis her yeri meydanda oluyor öyle, ciplak olmaktan farki ne?
Cevap sahibi+1 yıl@PorsuQ senin seviyende bana göre cok düsük kusura bakma
Cevap sahibi+1 yıl@Tutku97 edepsizsin isde kimden ögrenirsen ögren illa benden ögren demedim
- +1 yıl
çıplaklıkla ne alakası var şort giymiş
Cevap sahibi+1 yıl@nesrin_kazancı sort giyinmis ama bütün detay belli olunca ha ciplak ha degil
- +1 yıl
ne alakası var ruh hastası spor tayt şort bu. bakabilir insanlar evet dikkat çeken bi şey ama olay sözlü tacize girerse biz burada bu kızı savunuruz doğal olarak.
Cevap sahibi+1 yıl@nesrin_kazancı yaaa üffff kimse kimseyi korumak zorunda degil! Bende yeri geldiginde acik sacik giyiniyorum ama disari cikmadan önce disarida yiyebilecegim laflari ve erkeklerin bakislarinida hesaba katip cikiyorum sonra laf edildiginde sasirmiyorum ama kapali edepli giyindigim zaman böyle birsey olurmuyor neden se
+1 yılBu rezalet karşısında neler düşünebiliriz ki sayın soran? Yazık çok yazık. Kadınları bu kadar toplumdan soyutlastirip metalastirmaya izin veren, bunun önünü açan herkes bir gün hesabını umarım verir.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLan adam olun sonra bir kadın tarafından öldürülünce şoka girmeyin !.
Millet istediğini giyer kadın görmeye gör taşşağınız var diye her boktan etkileniyorsunuz sıçsam yola ondan bile etkilenirsiniz ya Hayvana bile hallenen amcalar dayaktan ölürse de şaşırmayın mk böyle onursuz haysiyetsiz yaratıkların bahanelerine tüküreyim kimseye hiç bir şey yapma hakkınız yok. Sonra başınıza bişey gelince ağlamayın çok fena canınızı yakarız !10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru dün bir kız dap var tayt giymiş her yeri belli bunu giyme amacı ne dikkat çekmek sen onu giyiyorsan kimsenin bakmasına karışamazsın
90 YorumlaUlan sapkın moruk ve niceleri kadınlar hür istediğini giyer, yer, içer, gezer, gider, yapar sizene pia nefsinize sahip çıkamayıp bahane türetmeyin , sizin yüzünüzden yolda rahat yürüyemez olduk yeter..
20 YorumlaBu konudaki tavrım çok net, bakılmasından rahatsız olduğu şeyi giymemeli insan.
Ha bakmak var bakmak var, gidip de bunu taciz boyutuna taşımak, hele ki laf atmak çok yanlış. Bu sebeple bu dayının savunulacak hiçbir tarafı yok.20 Yorumla
+1 yılAçık giyinirsen bakarız ne demek ya görme açık olduğunu kimse sen baktın diye kapanacak değil gördün açık giyinmiş bakma çok mu zor yaşlı başlı insansın terbiyesiz. Senin baktığın gibi torunlarınada bakarlar umarım.
20 Yorumla
+1 yılSonra da bu yaşlılar gençlere nasihat falan veriyo mk
70 Yorumla
+1 yıloorrrusapuu cpcugu dicen carpican agzinin ortasina bi tane bemde gecen yolda dershaneye gidiyordum bi tane yasli adam karsimdan geliyor yazik dedim zor yuruyor adam yanimdna gecerken oofff merhaba dedi carpmamak icin zor durdum aptal bacım cocuguna serefsiz pislik
32 Yorumla- +1 yıl
Bacim cocuguna ne lan jwmsjsjd bacım COCUGUNA* OLACAKTI O
- +1 yıl
Aa ayazmio JSMAKSKDKD neyse anladiniz siz
+1 yılSorun giyimi değil bu insan müsveddesinin adam olamaması ve böyle insanlar da çocuk dünyaya getiriyor yetiştiriyorlar bu çok acınası dünya onlar yüzünden rezil bir yer
30 YorumlaŞu iğrenç zihniyetli insanlar yüzünden şu ülkeden nefret ediyorum yemin ediyorum şu ülkeden nefret ediyorum iğrençsiniz yaa ülkeyi aşağı çekiyosunuz beyinlerini kullanmayan yaratıklar
30 Yorumla
+1 yılyazıklar olsun ne kötü insanlar var şu hayatta
amerikada bunun a sını bile duymuyoruz62 Yorumla- +1 yıl
çünkü ordakiler görmüş burdaki gibi abazalar yok, orda çıplak bir şekilde sokağa çıksan bile çok az kişi bakar
- +1 yıl
Kesinlikle doğru
+1 yılBir tacizin söz konusu olup olmadığının bu görüntülerle anlaşılamayacağını
herkesin birbirine bakabileceğini, ancak gözle de olsa tacizin suç oluşturduğunu
"Böyle giyinmemelisin." vb. uyarıların baskı, dolasıyla psikolojik taciz suçu olduğunu
ne dediğini bilmemekten kaynaklı ya da kasıtlı olarak taciz suçu işlendiğini düşünüyorum.29 Yorumla- +1 yıl
@Elfprincess, beğeni için teşekkürler🌸
- +1 yıl
Olaya bakış açın çok doğru geldi 🏵
- +1 yıl
Böyle düşünenlerin olmasına sevindim. Teşekkür ederim tekrar.
- +1 yıl
@tamam-julude-olsun hayır gözle taciz diye bir şey yok o kadınların uydurması. Sözlü taciz olayı yanlış burda adam ağzını açmadan baksa kimse bir şey diyemez yasal olarak da ceza falan verdiremezsin. Kızın kendisini savunma şekli de yanlış bakamazsın diyor niye? kimsenin nereye bakacağını kimse öğretemez. Kız biraz akıllı olsa gözüne değil çenene hakim ol derdi. Seni kimse kıstlayamıyosa sende kimseyi kısıtlayamazsın yasal olarak da böyle bir hak yok. Kendi isteklerine göre kanun yaratamaz kimse. Kişinin düşüncesi sadece o kişiyi ilgilendirir.
- +1 yıl
Yasalar örnek oluşturacak şekilde uygulanabiliyor. Daha önce çok kez, dünyanın birçok yerinde gördük bunu. Açık açık tüm durumları yazacak bir yasa yok. Sana baktığını ve bunun "taciz" kavramına sokulabilecek kadar rahatsız olduğunu kanıtlayabilirsen, davada bu davranış "taciz" olarak değerlendirilebilir ve hiç değilse "toplum huzurunu bozmak"tan ceza alabilir. Karşı komşunun da nereye bakacağına karışamazsın ama sürekli seni gözetlediğini kanıtlayabilirsen duyarlı bir devlette bunun gözardı edilmeyeceğini düşünüyorum. Birini "Böö" diye korkutmanın da "suç" kapsamında yer aldığını sanmıyorum ama İngiltere'de bunu yaptığı için biri hapis cezası almıştı. Gözetleme, yani gözle taciz. Bakmakla gözle tacizi bu şekilde birbirinden ayırabiliriz. Umarım anlatabilmişimdir.
- +1 yıl
@tamam-julude-olsun nasıl ispatlayacaksın ispatlayamazsın sana baktı diyelim sen git şikayet et ne diycen ben senin arkandakine bakıyorum dese hiç bi şey ispatlayamazsın. Hem ayrıca sen de erkeklere bakma o zaman o da seni gidip şikayet etse ne diyebilirsin? sen açık giyindin diye karşındaki insan kafasını çevirmek zorunda değil öyle bir dünya yok. Bakma taciz değildir.
- +1 yıl
Bunun nasıl kanıtlanacağına kafa yormadım. Kamera kaydı iş görür, diye düşünüyorum. Sürekli arkamızda birileriyle gezmiyoruz. Bakışların nasıl, nereye olduğu ortaya çıkar. Birçok davada yorum ve sezgilerle sonuca varıldığı görülüyor. Kendimizi yırtarak davanın nasıl yürüteleceğini çözemeyeceğimize göre laf dalaşına girmeden son yorumumu yapmış olayım. Bu tartışmada kendi adıma, görüş yorumlarımdan bir çıkarımda bulunmak isteyenler için: Bakmakla, gözetlemek aynı değil. Birini gözetlediğim olmadı hiç. Dolayısıyla, gözle taciz etmedim kimseyi. Etmiş olsaydım ve ettiğim kişi de bundan rahatsız olup bana dava açsaydı en azından bir özür dilemeyi çok görmezdim.
- +1 yıl
nerde kamera kaydı bulcan sokakta baktın diyelim hadi git bul :D kadınlar çok fazla abartıyo bunu yok baktı yok göz tacizi sen de erkeklere bakma o zaman bi erkeği süzdüğün zaman onu taciz etmiş oluyosun ama kimse size bişey demez tabi :D
- +1 yıl
Artık herkes yanında telefon taşıyor. Tartışacağız diye sorunun kapsamından çıkıp saçmalamayalım.
Yeniden söylüyorum: Baksam da kimseyi süzmüyorum./gözetlemiyorum. Yapsaydım özür dilerdim.
Biri; hem "taciz"le suçlanacak kadar yanlış anlaşılmaya ortam hazırlıyorsa - hem özür dilemiyorsa
ya bazı erdemlerden yoksundur ya da gerçekten, bile isteye taciz suçu işlemiştir. İyi günler🙂
+1 yılHerkes istediğini giymekte özgürdür. Benim ahlakımı bir başkasının giyimi belirlemez , sapık zihniyetlere ne güzel bahane ama " böyle giyinmeseydin " : D
20 YorumlaÇok biliyomuş gibi konuşan cahil dede. Giyim toplum neresi olursa olsun saygı duyulmalı. Kız belliki çok açık, ahlaka aykırı giyinmiş, sonra dede cahilce bakarız demesinin ciddiye alınacak sözkonusu değil
00 Yorumlabence bakması normal gibi geliyor bana her yerini belli eden dar kısa bir şort giyiyorsa. dikkat çekmeye çalışıyordur 90% . dayının onu sakince uyarması tacz mi oluyor bilmiyorum. garip bir toplumunuz var
03 Yorumla- +1 yıl
Yine boş yaptın
- +1 yıl
Resadcim soruna sıçrayan abazan ile aynı görüşe sahipsin. Tebriks😊
Gizli Üye(18-24)+1 yılTaciz edilecek boyutta giyinmisen olan tacizlerede hazirlikli olmalisin açık giynimek var açık giyinmek var partistemi yasiyorsunuz kızları dikkatini bile kendilerine çekiyorlar az edeli giyinir insan..
100 Yorumla
+1 yılBen açık saçık tahrik edici giyen bütün iğrenç kadınlardan da sonsuz sınırsız nefret ediyorum.
Onlar öyle giyiyor diye öküzün trene baktığı gibi bakan erkeklerin topundan da hiddetle nefret ediyorum nefffreeeeett nefffreeeeett😡00 Yorumla
+1 yılböyle bir "amca" benimle karşılaşsa yeri ne kadar hızlı selamladığını tahmin dahi edemez. ben de yaşlı olmasaydı savunsaydı kendini derim...
37 Yorumla- +1 yıl
ciddiyim kızlar artık sokağa cıkarken kendilerini savunabilecekleri şeyler bulundursunlar yanlarında. ve tehlike anında kullanmaya çekinmesinler. ciddiyim biz birşey yapmadıkça tepemize çıkıyorlar.
- +1 yıl
kesinlikle öyle. dişarıda biber gazı içeride daha farklı şeyler lazım. kapalı alanda ne yazık ki kullanılmıyor. benim önerim savunma teknikleri ögrensinler. ben birkac şey biliyorum. yazarsam silinir mi emin olamadım
- +1 yıl
yok ajsjsj abim birkac şey söylemisti. karate gibi değil. ciddi zarar verebliyorsun
- +1 yıl
abin varsa sor, yoksa kuzenine falan sor söyler.
Gündem konusunda 443 cevap paylaştı. Yahu bide biyolojik organizma olmaktan ileri gidemeyen aptalların "öyle giyinöeseymiş" görüşlerini gördükçe sinir oluyorum.
30 Yorumla
+1 yılYaşından başından utan be adam. Senin torunun, kızın yok mu. Onlara öyle bakılsa ne hissedersin, yine aynı savunmayı yapabilir misin
30 Yorumla
+1 yılÇok da haksız diyemem...
Biz atlet don gömlek giyip gezemezken onlar nasıl oluyor da istediğini giyebiliyor?31 Yorumla- +1 yıl
Gez gezme diyen mi var 😂 Kız da iç çamaşırıyla çıkmamış farkındaysan 😂 Ne boş adamlarsınız ya
Ben bir erkek olarak metroda, metrobüste zaman zaman ayakta giderken oturanların uzun bakışlarına maruz kalıyorum. Yanımda kız arkadaşım varken karşıdan gelen erkeğin/kadının bakışlarına maruz kalıyorum. Süpermarkette sıra beklerken de kalıyorum...
Bu konularda agresif bir şekilde veryansın etmenin biraz abartı olduğunu düşünüyorum.10 Yorumla
+1 yılŞu tayfa kadar öküzü cahili sığırı yok ! Ulan terliksi sen de nefsine hakim olcan ; sen nefsine hakim olmaktan sorumlusun kaldırma kafanı bakma sağa sola. Allah belanızı versin
10 Yorumla
+1 yılNe ilk ne son olacak biz arabistan gibi. olacağız nefret ediyorum kadın olarak bu çağdan
51 Yorumla- +1 yıl
Sadece giyim üzerinden nefret ediyorsan saçma olur
Artık bir şeyler düşünmek istemiyorum bu allahın belası çomarların arasından kaçıp gitmek istiyorum sadece. Biz çabalasak ne yazar ne işe yarıyor? Hiç.
10 Yorumlaİşten eve geliyorum servisten indim kızın bitanesi karşıdan geliyordu ister istemez gözüm kıza kaydı baktığıma pişman oldum ben erkek halimle utandim dünyanın çivisi çıkmış dedim
10 YorumlaBu adamı alacaksın takma dişleri gotunden çıkana kadar döveceksin
514 Yorumla- +1 yıl
Senin torununda sana yapar inşallah amin
- +1 yıl
Yan gözle baktığını nerden biliyosun bu video seni ve bunca insanı tatmin eetti ve inandiniz öylemi nasıl bir beyin var sizde ya
- +1 yıl
Ln bakmak ne zamandır Suc siz hicmi erkeklere bakmiyosunuz
- +1 yıl
Beş yüz yıl öncenin kafasindan çıkın artık yeter ya
- +1 yıl
Arkadasım yoldan köpek bile geçse insan dônüp bakar ne geciyo diye dostmu dusmanmi kim bu geçen yani lan siz zorbamisiniz nasıl bir kafa yaşıyorsunuz erkekler kızlara bakamaz kızlar erkeklere bakar si🙂🙂zihniyete bak yaa 😆😆
- +1 yıl
Evet tacizden bahsediliyor armutun biri o haber dikkat çeksin diye öyle bir başlık atmış videoda laf attığı yok bakmadimda demiyor bakmak suç değil . sizde o başlığı atan armuta inanin ya hiç kafa calistirmyaa ne gerek varki dimi bosssverrrr. belki kendi dedeniz aynı duruma düşerse ozaman çalışır beyinleriniz
- +1 yıl
İsim var sobra kavga ederiz
- Devamını Gör (181)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler