Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Biz bayram namazı kılınacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılabiliyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz." ifadelerini kullandı.
Ne ala memleket.. Geçen sene vaka sayısıları azken bile kılınmadı camide bu namaz. Siz ne düşünüyorsunuz doğru bir adım olur mu bu?
Diyanet Başkanı Ali Erbaş "Elhamdülillah bayram namazımızı camilerimizde kılacağız"dedi. Biz boşuna mı evdeyiz şimdi?
Zamanin birinde bir Kralice varmis. Gorevliler ; efendim durum iyiye gitmiyor, devletin hazinesi halki idare etmeye yetmeyecek demis. Kralice'nin cevabi ; Halki elde etmek istiyorsaniz, karinlarini doyuracak kadar ekmek, ellerine de avunacaklari bir din verin, halk sizin olsun.! Su an bize yasatilan tamamen budur. İnsanlar gunden gune fakirlesirken, ekonomi berbat, saglik sistemi alarmda, asi muallakta. Fakat bizim tek derdimiz Bayram namazi !!! Ben 17 gun eve tik, calisamadigim icin ne yapacagimi sasirayim, sonra da Heyoooo mujdeeee! Bayram namazi kilacaksin de ! Gel de cildirma. Resmen aklimizla alay ediliyor farkinda misiniz?
Normal şartlarda olsa kimse kimsenin namazına niyazına karışmaz ama böyle bir zamanda herkes evine kapatılmışken, bu illetten kurtulalım diye bir çok insan çabalarken bu kadar çabayı hiçe sayıp bayram namazı kılınacak olması yanlış. Niye tam kapanma yaptılar o zaman, gereği mi vardı? O zaman bizde bayramlaşmaya mı gidelim? Bu ne kadar yanlışsa o da o kadar yanlış.
Çünkü camide kılamazlarsa müslümanlıkları düşüyor dinleri elinden alınmış oluyor hatta cuma namazını camide kılmayan hristiyandır aksini söyleyen müslüman değildir :)))) Sadece cami allahın evidir diğer evler şeytanın evidir :))
@saffet446 Kardeşim bizde biliriz camiye gitmesini. Virüs varken ne ailemi ne başkasını riske atarım. Ne de kendimi. Bu siyaseti bulaştırmanızdan dine ben 2 senedir camiye gitmiyorum. Günahı sebep olanların boynuna
@saffet446 hem kendine hem insanlara corona bulaştırıp ölümlerine yol açma ihtimali yerine kılmamak veya evde kılmak daha insani değil mi? Ben insani açıdan bakıyorum olayı dini açıdan değil.
Camii açıkken evde kılınması caiz değil işte hanımefendi bayram namazı ve cuma namazı size düşmediği için bilemezsiniz ancak camiilerin kapanması gibi zorunlu durumlarda evde kılınabilir hatta cuma namazı bile kılınamaz evde sadece bayram namazı
@saffet446 süresi dolmuş bir dinin gerekliliklerini anlatma bana, sizde vicdan olsa caizini felan düşünmez insanlık adına ne yapabilirim diye düşünürsünüz ama nerdeee kendine müslümanlar sizi.
Evet biz boşuna evdeyiz.. Olay tam olarak budur. Zengin sanayici, mutahit, turizmciler her türlü kisitlanmadan muaf para kazanmaya devam edecekler Akp lebaleb kalabalık kongreler yapacak Seçmenine şirin görünmek için camilerde kısıtlama olmayacak
Tam kapanma bayrami da kapsamiyor mu? Ben mi yanlis biliyorum? Binlerce insanin bir arada namaz kilmasi bulastirici etkiye sahip degil de, esnafa gidip sigara almak mi yayiyor virusu? 🤔
Biri beni aydinlatsin. Ben mi gerizekaliyim da basmiyor kafam? Kademeli olarak kendimden tiksinme duzeyim artiyor birkac yildir.
- Sokağa çıkma yasağına karşın, eline ekmek alanın sokaklarda dolaştığını iyi niyetle verilen sokağa çıkma izninin kötü niyetle, isteğe göre kullanıldığını birilerimiz çift maske kullanmaya başlamışken, birilerinin maske takmadığını görünce ister istemez, boşuna evde kaldığımızı düşündüğüm (üz) oluyor, evet. Bayram namazının camide kılınması, bu düşüncemize tuz biber ekmek demek.
- İnanç bakımından bayram namazının camide kılınması bu dönemde "iyi" midir, bilemem ama farz olmayan bir namaz koşullar uygun olmadığından kılınmadı diye "kötü" olmayacağı ortada. Toplumsal bakımdansa, tartışmaya gerek bile yok: Toplum sağlığından önemli ne olabilir?
Tükür tükür, nasıl olsa beyni yıkanmış çok onlar yalar. Sana yaptırırlar mı hiç? Nolacak sonra 1 milyon TL'lik arabayı boşuna mı aldın? Utanmazlık ve pişkinlik en pis şey yaa, bunların derdi alkol😂Alkol içenler kurdu ülkeyi, meyve suyu içenler sattı
Herkesi eve tıktılar sanki 20 günde virüs bitecek de adamların derdi halen namaz olmuş. Dinin bu kadar ticaretinin yapıldığı başka bir ülke olmadı tarihte. Cennette arsa satan kiliseler bile bunlara erişemedi.
Artık her yasak saçma geliyor bana. Çünkü olan normal sıradan vatantaşa oluyor ve kimsenin ruhu duymuyor. Boşuna evlere tıkılıyoruz. Olan çocuklara oluyor. Hayatların en güzel günleri evdd yatarak geçiyor.
Turistler sokaklarda fink fink Biz evde oturuyoruz onlar 70 ülkeden her türden virüsü yayadırsun sağa sola.. Bir de tabi kesin camide cemaatle namaz kıldırılsın. Neden kimse bu işi ciddiye almıyor
yeter artiik yetheer yeteeer biktim sacmaliklardan ben bosuna mi evime tikiliyorum gercekten bugun de cuma mi ne kildilar abi saka mi yapiyorsunuz sizzz
Kılacağız dememiş bir kere kılınacakmış gibi hazırlık yapıyoruz demiş. Yani Orta da net bir söz yok provokatörlük yapmayın arkadaşım. Hoş biz namazlarımızı icra ediyoruz maskemizde de mesafimizde yerli yerinde hem ayrıca günde 5 defa her türlü suya sabuna dokunuyoruz. Ama sizin kirli düşüncelerinizi nasıl temizleriz bilemedim.
Kardeşim namazla karantinanın ne alakası var birer saf boşlukla kılınırsa eyvallah ama namazdan sonra bayramlaşma olursa tabiki büyük sıkıntı herkes kendi abdestini evinde alırsa kendi seccadesini getirirse güzel olur temiz olur
Allahın Evinde neden korona olsun ki? Sizler rahat olun Allah Evini temiz ve hayırlı tutar. Camiden kaçmayın, camiye "kaçın"...
Hayırlı Günler, Hayırlı İftarlar ❤🇹🇷
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu olaya bende çok bozuldum yani madem tam kapanma var cuma namazina niye izin veriyosunki sonra adamlar niye dinden soguyo dicekler
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Cuma namazı kılınıyorsa oda kılınır. Ayrıca kimsenin camiden bir kapacağını düşünmüyorum. Herkes araya mesafe koyuyor, içerisi dolunca caminin açık olan etrafında namaz kılınıyor. Virüs camilerden yayınlıyormuş gibi şey yapmayın ya
Hayır biz boşuna evde değiliz. O da görevini yapıyor. Soru sorma sitesindeyiz ben de size sorayım. Görevini yapmasın mı? Siz o makamda olsaydınız görevinizi nasıl yapardınız?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Iç içe olmaya takmışlar kafayı namzı nerede kaldığının ne önemi var kıl ev8nde
Ne saçma yasaksa zaten. %61lik kesim çalışıyor, herkes muaf. Toplanmak ıvır zıvır yasak deniyor ama şimdi çıkmış bayram namazı kılınacak diyor. Böyle saçma iş mi olur ya? Bok yere eve kapanıyoruz biz o zaman?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayırdır kendisi Bilim Kurulu Başkanı mı olmuş? Buna bu şahıs mı karar verecekmiş? Ülkede normal giden bir tek bir şey bile yok.
Ne alaka be kızım Millet din düşmanlığından söylemiyor bunu Ama az açın artık şu algılarınızı Siz böyle nasıl yaşıyorsunuz kafa sürekli kumun altında. Az oksijen alın arada bir..
Kim namaza karışıyor Siz niye herşeyi din düşmanlığı gibi algılıyorsunuz Artık senelerdir doldurula doldurula önyargılarınız iyice artmış. Camilere gitmeyin denmesinin sebebi toplu ortama girip virüs kapmayın. Bu bela artık yayılmasın diye. Yani artık bunu da uzun uzun anlatmak zorunda kalıyorsak valla yazık ya.