Güncellemeler
+1 yıl
Benim bir şey söylemem değil Allah idrak etsin Allah tattırsın Allah görmeyi nasip etsin yoksa bakmakla görmek arasında çok fark var ama önce insanı bunu kendi istemesi lazım �slamiyet Bir çeşme gibidir su kabına koyarsın altına kapağını açmasın isterse üzerine bir yolla su geçsin içeriye bir damla su girmez önce kapağı açman lazım kapagi açarsan Çeşme'ye faydan yok sana faydan var
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Kızlar Bir Adım Öne ibadette kabahatte gizlidir
Elbette ibadet Allah için yapılır Çünkü ona kulluk borcumuz en basit ifade ile teşekkür ediyoruz bunu yaparken bir başkasına da vesile olmamız bize ekstra bir puan getirecektir
Güzellikleri hatırlatmak tekrarlamakta ısrar etmekte Hiçbir mahsuru yoktur bir şey kendi kıymeti nispetinde tekrar edilir
Bi bos konusan arap artigi daha gelmis sayfaya. Banane sizin dininizden. Gidin arap kardeslerinize anlatin bunlari.
İslamiyet bütün herkese gelmiştir irk renk çeşit ayrım yoktur, Allah rahmandır İnananada inanmayana da Şefkat etmiştir hepsine eşit şartlar sağlamıştır, üniversite sınavında düşün Türkiye birincisi ile Türkiye sonuncusu aynı salonda olabilir aynı şartlara tabidir imtihan bittikten sonra Sonuçlar belli olduktan sonra şartlar değişir Yollar değişir
O kadar aciz ki hiçbir ihtiyacımız kendimiz karşılayamıyorUz O zaman bu işin arkasında birisi var O zaman beni bilen beni tanıyan birisi var, mesela Güneş ne yakıyor ne donduruyor tam vücuduma göre bir gün doğmasa insanlık biter bütün insanlık onu dogduramaz, O zaman onu dogduran birisi var ona vazife veren birisi var Onu yaratan birisi var ve onu benim için yaratmış insanlık için yaratmış benim için yarattığını nasıl anlıyorum çünkü her yönüyle Bana Fayda sağlıyor hayatımı onunla idame ediyorum O olmasa hayatımı idame edemem
Boş yapma islamiyet esitlikmis. Herkese gelmismis. Ayetlerin öyle demiyor. Kafiri öldür diyor. Yahudi, hristiyani dost olma diyor. Disliyor, esini dovebilirsin diyor. Git bu yalanlari, kitaplarini okumayan suslumanlara bas bana değil. İslamiyet acik acik arap irkciligidir. Baska dilde ibadet bile edemiyorsun. Bundan büyük irkcilik mi olurmuş. Yürü anca gidersin.
Boş yapma. Cok seviyorsan git afganistana, bi tane mollanin kumasi ol. Kafa s/kme
Bu işin Afganistan Irak orası burası yok kötü örnek hiçbir zaman örnek değildir Hiçbir günahkar bir başkasının günah yükünü taşımaz İslamiyeti herkes bulacak ve ulaşacak kadar akla ve zekaya sahip Yaratmış Allah insanları ve insanları bunun için başıboş bırakmamış kur'an-ı Kerim göndermiş Peygamber Efendimizi göndermiş günümüzde yaşayanlar yanlış yaşıyor olabilirler Bu mazeret değil doğru uygulamıyor olabilirler Bu mazeret değil o zaman Sen doğrusunu bulacaksın araştıracak sın senin mazeretin ortadan kaldırmak için Allah sana akıl vermiş idrak vermiş
Sen şimdi bir eve gitsen bir bebek var alti temizlenmiş yemeği verilmiş Bakım yapılmış odası temizlenmiş bu neye delalettir anneye delalettir Sen anneyi inkar edebilir misin anne yoktur diyebilir misin anneyi görmediğin halde, annenin olduguna inanirsin, bilirsinki o bebek kendi ihtiyackarini karsilayamaz acizdir onun ihtiyaclarini gideren biri var
Kurani yedim yuttum. Bana bos yapamazsin. En doğru sekilde islamiyeti isid yapti. Ayetlere göre hareket ettiler. Siz tatli sunsuslumanlari. İslamiyet bu degil dediniz. Adamlara karşı ciktiniz. Adamlar gerçek islamiyeti, ayetlere göre yasadilar. Ne anlatiyon. Burada yorum yapanlar kitaplarini bile okumamis muslumanlar hesapta. Sizde sadece cahil, insanlari kandirirsiniz. İslamiyette mevlüt yok kandil yok. Siz kafanizdan din uretip insanlara yediriyorsunuz yıllarca. Birde utanmadan onlarin ki islamiyet değil diyorsunuz. Siz uydurma islamiyet yaratip sa*laklari kandirmaya calisiyorsunuz. Ne menfaaetiniz varsa artik.
Düşünsene basit bir portakal kokusu burnuna göre tadı ağzına göre güzelliği gözüne göre vitamini vücuduna göre Demek ki beni bilen beni tanıyan birisi var o Portakalı kim yarattıysa beni de o yarattı o Portakalı kim yarattıysa beni bütün duyu organlarını da o yarattı ve ona göre bana Nimet verdi ve o nimetleri isteme kabiliyeti verdi hissi verdi duygusu verdi
Keşke biraz, bilgin olsa. Bilim herşeyi açıklıyor zaten. Ama siz okumaz , arastirmaz. Allah yapti dersiniz geçersiniz. Arastirmaktan hacizsiniz. İste bu yüzden ülkede bu kadar cahil var. Kendi kitabini okumayan adama, bilimi nasil anlatican.
Düşün bir fabrikan var, kalem fabrikası senin fabrikanın amacı nerede belli olur en son aşamada belli olur üretim yerinde belli olur Sen Kalem üretmek için bir fabrika açıyorsun ama üretime geliyor Bütün insanlar çalışıyor emek sarf ediyor saçma sapan bir şey çıkıyor ortaya bu akla mantığa uygun mu hiclik üzerine yokluk üzerine bir fabrika kurmak mümkün mü, o fabrikanın Bir müdürü olmazsa çalışanlar olmazsa bu akla mantığa uygun mu,
Sen Bir beşer olarak hiçlik üzerine bir fabrika kurmuyor sun hasa Şu koskocaman kainat fabrikasını Allah başıboş yaratsın amaçsız yaratsın Gayesiz yaratsin
Insan iki tane kitabı var bir kainat kitabı bir Ahiret kitabı Kainat kitabını okuyan doğru okuyan ateistde olsa Mümin de olsa Allah onu muvaffak kilar,
Mutlaka karşılığını alır ve görür
Hep bos konusuyon kulaktan duyma kelimelerle. Dunyada 4500 tane din var. Realkarnasyon oldugunu iddia eden budizm. Ve böyle insanlarin oldugu görüldü. O zaman Budizm doğru. Birak bos muhabbetleri. İddialarimi curutecek ayet ver. Erkek esini dovebilir,3-4 tane kuma alabilr. Dininize inanmayanlari öldürün der. Diger dinlere inanalarla arkadaş dahi olmayin der. Sadece bunlari çürüt göreyim. Ne kadar bilgilisin dinin hakkinda. Ah şeriat olursa senin secme hakkin yok. Seni kumam olarak alabilirim. Tanriniz izin veriyor. Seni dovebilirim. Tanrin izin veriyor. Bunlari çürüt. Boş yapma. Ayetle konuş.
Yıllarca tarikatlarda kaldim. Siz gibi cahiller yüzünden inanalar bile dininizden soguyor. Beni dinsiz yapan tarikatlariniz, gercekleriniz oldu. Sen daha kitabini bilmiyorsun. Yillarca 5 vakit namaz kildim. Ta ki kitabinizi okuyunca, isler değişti. Niye arapça, dualar bile arapca. Neden gerçekten ne icin dua ettiklerini bilmesinler, bilirlerse olurlarsa islamiyeti kullanamazdi arap itleri.
Ayetler iki çeşittir bazı ayetlerin tek bir manası vardır bazı ayetlerin birden fazla manası vardır günün şartlarında inen ayetleri o Günebakan ayetler vardır Şu anda içinde yaşadığımız zaman dilimine bakan ayetler vardır Kur'an hep böyle terütaze olmuştur her döneme hitap eden ayetler vardır elbettde o dönemde ki içtimayı hayata etki eden yön veren ayetler vardır
Müteşabih ayetler, birden fazla ayeti içinde barındıran ayetlerdir, muhkem ayetler ise birden fazla anlamı olmayan ayetlerdir. Müteşabih ayetler, yorumlamaya ve açıklamaya ihtiyaç duyan, muhkem ayetler ise yorumlamaya ve açıklamaya ihtiyaç duymayan ayetlerdir.
Şu Kainat kitabında halıkını arayan güzel insan ölümü öldürebilir misin kabir kapısını kapatabilir misin gündüz ortasında Güneşi inkar edebilir misin
islamiyet ne cemaatlerin ne tarikatlarin ne devletlerin bütun insanlik icin gelmis hak din, herkes onu yasamaya ve bulmaya uygun olarak yaratilmis ve donatilmis, aramakla bulunmaz ama bulanlar hep arayanlardir, 1000 tane mazerette getirsen insan kendini bilir vicdanini bilir, baskasini suclamak faydasiz, baskasinda hata aramak faydasiz, ozaman kendimize bakacagiz, islamiyet bir cesme gibidir 24 saat akar sen, ben, o, o cesmeden su alsakta almasakta cesmeye bir faydamiz yok faydasi bize, gozunu kapatan kendisine gece yapar, insan birsey bilmedigini kabul ettigi zaman yeni birseyler ogrenebilir, yoksa su dolu bir kaba su koysanda tasar fayda vermez, cemaatlere tarikatlara oraya buraya bagli olmadigi icin kimse cehenneme gitmez, herkes birey olarak oncelikle Taklidi imandan Tahkiki imana ulasacak donanimda yaratilmis, kalem fabrikasinda amac kalem uretmek insan fabrikasindaki amac ibadet ve kulluk, ona göre kabiliyet ve istibdati olmasaydi cok anlamsiz olurdu,
Ben devamli kılıyorum allahım kabul etsin inşallah cümlemizininkini
Allah ın bize soracağı soruları sormazsan sevinirim herkes kendine tamam mı
aa bu akşam sahura mı kalkıcaz
Tabi bea sahura kalkacaz rahmet merhamet ayı başlıyor Allah hakkıyla geçirmeyi nasip etsin inşallah
@Canpolat19966 amin insallah
Ne gibi nimetler.
Insan çok aciz kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar aciz tıpkı bir bebek gibi bebek her zaman annesinin bakımına muhtaç annesinin şefkatine muhtaç annesinin rahmetine muhtaç annesinin yardımına muhtaç O olmazsa yaşayamaz o kadar aciz ve o kadar muhtaç Biz insanlar da o bebek gibi aciz ve muhtacız herşeye muhtacız muhtaç olduğumuz hiçbir şeye gücümüz yetmiyor
Mesela güneşe muhtacız güneşi doğruduramayiz, havaya muhtacız Havayi yaratamayiz her türlü Nimet e muhtacız nimetleri yaratamayiz
Bu mu nimet.
Nimetleri hissetmek de büyük bir nimet
Ben de bir şey diyeceksin zannettim.
Yoksa baştan aşağı her şeyimiz Nimet Her tarafımız Nimet bütün kainat emrimize verilmiş insan yeryüzünün halifesi olarak yaratılmış ve donatılmış
Evet
evet
Hayır