Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından konuştu. Aşı tedarik çalışmalarında önümüzdeki 2 ay güçlük yaşanacağını söyleyen Koca, Sputnik V aşısından 6 ay içerisinde 50 milyon doz almak üzere anlaşma sağlandığını açıkladı. Mutasyonlara ilişkin de konuşan Koca, İstanbul'da 5 kişide Hindistan varyantının görüldüğünü bildirdi.
Diğer ülkeler salgının başında çatır çatır anlaşma yaparken bizimkiler Çin şirketiyle anlaştı onlarda şimdi aşıyı vermiyor bize. El attıkları toprak kuruyor resmen.
Fahrettin Koca müjdeyi verdi: Önümüzdeki 2 - 3 ay aşıya ulaşmakta zorluk çekeceğiz. Fahrettin Koca ne iş yapıyor koltuğunda?
Sağlık alanında bir eğitimim yok ama aşırının tedarikinde sorun yaşamak bizi kötü durumlara sokabilir.
Bu hastalıkta nedir arkadaş: İngiliz varyantı var, Brezilya varyantı var şimdi bir de Hindistan varyantı çıktı arkadaş. Şu dünyada herkes temiz olsa, herkes elini yıkasa, herkes dezenfektan ürünler kullansa ne güzel olur. Bence herkesin evinin girişinde bir tane dezenfektan makinası olmalı. Kapıdan girer girmez ellerimizi dezenfekte etmeliyiz.
Bu aşıyı da yurtdışındaki Türklerin özellikle göğüsünü kabartacak şekilde gurbetçi bir Türk buldu. Aslında iyi bir iletişimi geçilse hepsi onun firmasından sağlanabilir. Fiyatı 18 $ mı ne ihtiyacımız kadar alalım geçelim. Öbür türlü yazın turist göndermezler, biz de avucumuzu yalarız.
Çin' den bedava yollayacaklar diye düşündüler herhalde, baktı Çin Türkiye' den para çıkmıyor. Türkiye habire "elimde köprü var, arsa var, liman var alır mısın" diye soruyor Çin' de bunlardan para beklemez aga deyip aşıyı trink para çıkaran ülkelere verdi. Belli olmaz bu durum Güney Amerika, Afrika Ülkesi bile bir anda para verebilir. Türkiye yönetimi böyle 3 - 5 kuruşun hesabını yapacağına aşıyı tedarik etsin.
Bazı soruların karşısında zaten kendimi zor tutuyorum. Çekme beni polemiğe.. 😂😂 Bu sorunun cevabını sen benden daha iyi biliyorsun.. Sayın bakan sadece bir piyondan ibaret olduğunu bütün ülke biliyor.. Habere şaşırdım mı? Hayır.. Peki bizim yurtdışına hibe aşı vermemizin bir açıklaması var mı? Yok..
Ben başından beri bu aşı işinin de, maske dağıtım işi gibi sonuçlanacağını biliyordum..
Nedeni yönetim mekanizmasında ki bozukluk..
Yorum yapmışken sana bir tahminimi daha söyleyeyim mi? Tam kapanma, hoş kime kapanma anlamış değilim. benim haricimde herkese serbest!.. Haziran gibi normalleşmeye gidecek Türkiye.. Hem de olmayan normalleşmeye..
🙈😂😂 (Çaykur'cu arada böyle dayanamaz ve görüş yazar) 😂
İnan bana ülke gündemi artık beni geriyor, sinirlerime zarar veriyor.. Bir ülke de bir gün iyi bir haber, iyi bir gelişme olmaz mı? Yok.. Hep bir olumsuzluk hep bir dengesizlik, hep adaletsizlik.. Bir süredir inan bana ne gündemi takip ediyorum, ne de haber izliyorum.. Bundan dolayı oldukça da mutluyum..
Bu adam ta bu virüs işinin en başından beri sadece evden çıkmayın elinizi yıkayın demekten başka ne yaptı ki aşıları tedarik etmek zorunda yaptıkları ile övünüyordu aha yine tıkandı olay yine yarıda kaldı iş
İlaç şirketleri aşıları parayla satmaya başlayacakmış... Ötv de eklesinler mesela, ya da kendi halkı dururken endonezyaya falan yollasınlar bi posta daha... Küfür etmicem cidden zor tutuyorum ama etmicem.
Oraya buraya bol bol dağıtıp kendi vatandaşını düşünmeyenler şimdi mücadele ediyoruz ayağı yapmasınlar boşuna. Bunu Libya'ya gönderdiği 150.000 aşıdan önce düşüneceklerdi.. Yerli aşılar yetişecekmis tamam covidde bir köşede oturmuş sizin aşılarınızı bekliyor zaten. Çok saygılıdır kendisi Cd19.
Madem sahip çıkmıcaksınız millete o zaman vergi de almayın verin asgari ücreti 4-5 bin en düşüğüyle biz hastaneye de parasını vererek gideriz aşıyı da kendimiz alırız hem vergi alıyorsunuz böyle durumlar için destek ve aşı sağlanmsı için beceremiyosunuz bari vergi de almayın biz kendimiz alırız amazondan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ay bilen de bilmeyen de konuşuyor. Tek amaç konuşuyor ve eleştiriyor olmak sffksk
Çinden aşı alırsın neden Alman aşısı değil derler Alman aşısı alırsın neyine güveniyosunuz daha şüpheler var derler, aşı alırsın olmayız güvenmiyoruz almazsın neden almıyosun? Kapanma olur neden kapatıyosun açarlar bu ne sorumsuzluk. Abicim her boku siz biliyosunuz gerçekten. :)))
inşallah chp ya da merak falan başa geçer de bu günlerin kıymetini anlarsınız. Allah rızası için öyle bir gün olursa gelip burayı yeşillendirin.
müzmin muhalifler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sputnik aşısının akıllarda ki soru işaretleri hala giderilememisken bu neye güveniyor da 50 milyon doz aşı için anlaşma sagliyor. Resmen salgın sürecini yüzünlerine gözlerine bulastirdilar. Bindik bir alamete gidiyoruz kiyamate. Türkiye'nin şu an ki özeti bu.
Sen koskoca Medipol Hastanesi ve İstanbul Medipol Üniversitesinin kurucusudur ol İstanbul tıpdan mezun ol çocuk gelişimini bitir ve birisi gelsin koltukta napıyo desin hayat işte.
Bir bakmissin kral bir bakmissin taksici Vural. Türkiye'de bir gecede batarsın. Haberin olmaz. Sabah kalktın bakmissin batmissin. Fahrettin koca başkaları gibi değil aslan parçası. İşini yerine getirir. Herşey koltukla olacaksa alım sana bir koltuk Askeri usul. Emir gelecek. Ödenek çıkacak. Başının başı yani. Ol diyince oldursun mu size
Pazar gününe aldığımız 2. Doz aşı randevuları Bursa şehir Hastanesi'nde asi olmadiginicin iptal edildi... Başka ülkelere elimzdeki aşıdan hibe edelim kendi halkımız asi bulamasın ne güzel dünya
Çokda şaşırmadım açıkcası bu ülkede öğretmenler aşılanmadan futbolcuları aşılandı, elimizde var olan aşıları başka ülkelere dağıttık belliydi baştan böyle olacağı
Tek bişey sorcam ülkede bazı yerel yönetimler (belediyeler) hariç iş yapan kamu kurumu var mı? Cevabınız HAYIR ise zaten otomatikman bir çok soruya cevap vermiş olursunuz.
Dün bir adam çıktı habere dedi ki allaha havale ettiler bizi allaha emanet yaşıyoruz onlar anca kendilerini düşünüyor bizi değil ki dedi doğru da bu zihniyetin allah belasını versin versin de kurtulalım.
Bütün sorularını okuyup çekememezliğine gülüyorum çok eğlenceli 😂 almanya ve hollanda da daha ilk aşamada başlanan yaşlıların aşıları bitmedi ve gittiğim 2 ülke bunlar daha nice rezil avrupa ülkeleri var da yaşamadığım için senin gibi görmeden laf edecek biri değilim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu şahıs yalan söyleme konusunda en büyük rakibini de geçti.
Aşının amacı olmamak değil zaten. Hastalığı ayakta grip gibi hafif atlatmak. Ölümden korumak. Profesör açıkladı. Millet aşının amacını yanlış anladı diyor.
Aşını ol. İnat etme. Çocuk oyuncağı değil bu. Korona olmak sadece sıradan bir gribe benzeyecek aşı olduğumz sürece. Korkulacak hastalık olmaktan çıkacak. Aşı olmazsanız tehlike devam edecek.
Benim annem babam da oldu hiç bir sorun olmadı. 60 yaşındalar. Çin aşısı oldular. Öteki biraz ağırmış. Olacaksan Çin aşısı ol. Şu an iki arkadaşım evden çalışıyor buna rağmen korona oldular. Kızın her tarafı ağrı sızı içinde. O kadar kurallara uydu bir şekilde oldu. Tam aşı olacağı gün oldu. O kızın kalp rahatsızlığı da var bu yüzden aşı randevusu verilmişti ona ama olamadan aşıyı korona oldu. Çünkü şu an ki korona mutasyona uğramış olan hızlıca vücuda giren cinsten şakası yok. Ol aşını.
Tamam sen kendini korumaya devam et böyle bilinçsizce düşünmeye devam et. İngiltere İtalya aşıyı oldu ve hastalık bitti nerdeyse. Bu ülkede sizin gibi bilinçsiz insanlar olduğu sürece bir halt olmayız
@bitirim_05 taktı bana. Sen ol aşını.. Aklını fikrini kendine sakla kendi hayatına bak. Nolur başkalarına bulaşma. Bir de yazma artık. sıktı. boş boş...
Fahrettin Koca piyon zaten onun yapacağı bir şey yok. Bu durum siyasi gerginlikler yüzündendir. Üstelik hep bir şeyi dışarıdan almakta sıkılan bir tek ben değilimdir herhalde?