Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech şirketi ile 120 milyon doz aşı anlaşmasının yapıldığını ve aşı sorununun Türkiye açısından çözüldüğünü açıkladı. Haziran ayında da 20 yaş üstü herkesin aşılanacağını belirtti.
Corona aşısı yaptırmak konusunda dünya genelinde henüz herkes tarafından ortak bir karar alınmış değil. Bazı insanlar aşıya kesinlikle karşı çıkıyor, vücutlarına uzun vadede zarar vereceklerini düşünüyorlar. Bazı insanlar ise aşı sırası gelince muhakkak olacaklarını ve normal yaşamlarına dönmek istediklerini belirtiyor. Kalan insanlar ise kararsız.
KScanlar corona aşısı yaptırmak konusunda ne düşünüyor merak ediyoruz. Aşı sıranız gelince corona aşısı olacak mısınız? Görüşlerinizi bekliyoruz. 💉Haziran ayında 20 yaş üstü insanlar corona aşısı olacak.
Aşı olmayı güvenli bulmuyorum, bu nedenle olmayacağım.
Sıram gelince muhakkak aşı olacağım.
Kararsızım, düşüneceğim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Fahrettin Koca: Haziranda 20 yaş üstü herkes aşılanacak! Sıra size geldiğinde aşı olacak mısınız?
Herkese aşı hakkı tanındıktan ve süresi dolduktan sonra, her ne kadar özgürlüklere saygım sonsuz olsa da insanların ekonomik ve psikolojik yüklerini göz önüne alarak fikrim şu yönde gelişti.
Aşı olmak zorunlu olmasın ancak aşı olmayanların herhangi kamu kurumuna, avm'lere, otellere girişi yasaklansın. Toplu taşıma kullanamasın. Mümkünse kafe ve restorantlarda oturamasın.
Aşı coronayı önlemiyor hepimiz biliyoruz, etkilerini azaltıyor. Yani aşı olan kişiler hala corona olabiliyor ancak etkilerini az görüyorlar çünkü savaşacak antikor üretmişler.
Şimdi bir kişi çıkıp aşı zamanı geldiği halde olmadı ve corona oldu diyelim. Sırf o aşı olmadı diye benimle aynı metrobüse binip bana da bulaştıramaz. Bu benim sağlığıma açık bir saldırıdır ve dolayısıyla buna kimsenin hakkı yok; özgürlük olarak düşünemem.
Gene aşı olmayanlar ya da şu ana kadar aşılama imkanı sunmayanlar yüzünden ekonomi çöktü, insanlar intiharın eşiğine geldi, eğitim bitti... Hepsi insan haklarına, insanlık onuruna saldırıdır bunların.
Aşı vakti geldiğinde aşı olmayanlar izole edilmeli hayattan, ikna edilmeye falan gerek duyulmadan. Nasıl vergi ödemek, nasıl trafik kurallarına uymak keyfe keder değilse bu da keyfe keder olmamalı. Kimse benim sağlığımı tehlikeye atamaz kendi hafif atlatacağına güveniyor diye.
admin hanım kendine gel kimse benim sağlığımı tehlikeye atamaz demişsin ama aşı olup yoğun bakıma alınan çok kişi gördüm ben. her yönden düşünmeniz lazım. bir aşı en az 5 yıl test edilmesi lazım
Elbette sıram geldiğinde aşımı olacağım. Her şeyden önce benim, topluma karşı bireysel sorumluluğum neticede. Herhangi bir şeye alerjisi olanlara Biontech aşısının uygulanmadığı söylenmişti aileme ki benim de birçok şeye karşı alerjim olduğu için Biontech'ten ziyade Sinovac olacağım sanırım.
A ve C şıklarının bu kadar fazla oy almasına hem şaşırdım hem üzüldüm.
Hepimiz bu yaşımıza kesinlikle ve kesinlikle bebekliğimizden itibaren vurulduğumuz aşılarla gelebildik. Yoksa bir çok hastalık yüzünden ölmüş veya sakat kalmış olurduk. Hepimiz biliyoruz ki sadece aşılama sayesinde yeryüzünden silinen "Çiçek Hastalığı" gibi örnekler var. Üstelik Çiçek aşısını ilk uygulayan ülkelerden birisi de 1700'lü yıllarda Osmanlı.
Bu gün ben aşı olmam diyen kişiler çok büyük hata yapıyor. Hayır, hastalık sadece aşı olmayan kişiyi etkilese umurumda olmayacak ama her aşı olmayan kişi bu hastalıkla mücadelede ve normalleşme sürecinde negatif katkı vermiş oluyor.
Herşeyden önce sağlık çalışanları bize örneklik teşkil etmeli. Hepsi nasıl da heyecanla ve çabucak aşı oldular. Kötü bir şey olsa, doktorlar, hemşireler, sağlıkçılar vurulmazdı.
Umarım bu yaz sonunda, şu ya da bu şekilde toplumun %65 - 70'i aşılanmış olur. Yoksa kısıtlamalarla dolu bir kış daha bizi bekliyor olacak :-(
İlk dozu oldum, ikinci dozu bekliyorum. Yan etkileri sadece ilk iki gün hissedildi. Başka bir şikayetim yok. Tıp uzmanı değilim, fakat bugüne kadar yapılmış bir sürü aşılara güvenip, buna güvenmemekte biraz tuhaf. Evet, corona aşısında bende temkinliydim, fakat bazı güncel olaylarla karşılaşınca, hangi riske girmeyi isterdin diye sorulduğunda, ben aşı diyecek durumdayım. Çalıştığım şirkette yan departmanda bildiğimiz bir yönetim üyesi, yaşı 40-45, sağlığı yerinde görünen, oldukça fit bir beyefendi malesef COVID-19 dan dolayı vefat etti. Üstelik eşi de vefat etti. Sadece 14 yaşında bir kız çocukları kaldı. Sonucu bilhassa gördükten sonra, aşının olası yan etkilerini sanırım daha çok göze alabilirim
Sinovac oldum. Ve Allaha şükür iki dozda tamamlandı hiçbir sorun yaşamadım. Ama Sinovac ile alakalı bir stok problemi var galiba artık ondan olamayacakmış insanlar. Onun yerine rus ve alman aşısı var. Açıkçası o ikisini olurken tedirgin olabilirdim. Çünkü biontech olan insanların çorbaya yakalandığını biliyorum. Çünkü canlı ve zayıflatılmış virüsü enjekte ediyorlar. Yenebilmek vücudun direncine kalmış. Rus aşısı konusunda hiçbir fikrim yok. Ama sağlık alanında rusların çok ilerde olduklarını hiç duymadım.
Bir aşının güvenilir olup olmadığını görebilmek için minimum 4-5 yıl geçmesi gerektiği söyleniyor. Hastalığa iyi geliyor olsa bile ileride ne tür bir yan etki göstereceğini hiç birimiz bilmiyoruz. Kimya deneyi yapmıyoruz tepkimeyi hızlandırmak için katalizör kullanıp ne gibi etkiler gösterecek görelim diyemiyoruz. Sonuç olarak yat etkisinin olup olmadığını bilemediğim uzun vadede bana neler getireceğini bilmediğim bir aşıyı olmayı doğru bulmuyorum. Hastalığın başlangıcından bu yana çok uzun zaman geçti gayet güzel korudum kendimi korumaya devam edeceğim. Aşı bir gün gerçekten güvenli hale geldiğini düşündürür ise o zaman aşı olmaya yanaşabilirim. Ayrıca hastalığın çıkış noktası Çin ve şu an vaka sayısı yok ya da çok az şu an ki aşıların içerisinde en güvenilir olanı bana göre Çin aşısı.
Şirketlerin hayrına gelecek sene 2 milyar aşı dağıtıcağını duyduğum an dedim : hacı bu aşı da zehir ya da benzeri kötü bir şey olmasa bu şirketleri kesseler vermezler hayrına. Şirket dediğin şeyler hayır kurumuyla alakası yoktur. Büyük bir kar sağlıyıcaklarını bilmeseler yapmazlar asla. Demk ki içeriğinde bir şey var ileri ki yaşlarda bir problem açıcak insanlara düzenli olarak ilaç ya da medikal ürün temin etmesi gerekicek ki bu firmalar hayrrına 2 milyar doz aşı bağışlıyıcak fakir ve orta gelir ülkelere 😂 1,5 yıl önce insanlar ölürse ölsün biz paramızdayız arkadaş diyen şirketler ne oldu da hayır sever oldu 😇🥱
6
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Kimsede demiyor ulan bu AIDS de virüs değil mi ay balam. Ulan bu corona da virüs değil mi eeee AIDS kaç senedir aşısını bulmamadınız da grip gibi virüs bazlı hastalıkları kesin çözemediniz de corona virüsünü mü çözceniz ulan hayvan oğlu... Kimi yiyonuz. Demiyor ellam kimsede...
Aşı olmak istemeyen insanlara neden bu tepkiler? Herkes tedaviyi kabul etmek zorunda mı? Aşı olmadım diye istediğim yere girip çıkmamda ne gibi bir sakınca olabilir ki? Sonuçta gripte bir virüs, aşısı var ama hala grip olup diğer insanlara bulaştırabiliyoruz. Şu an iki doz aşısını olmuş yaşlılar toplu taşıma kullanamıyor, madem aşı koruyucu neden serbest değiller? Herkes kafasına göre kural koyuyor ama kimse gerçekleri ya da kişiye göre doğru olanı kabul etmiyor.
Aşıya güvenim yok. Kısır yapabişdiği söylentiler arasında. Daha başka ne yanetkileri var kesin olarak bilinmiyorken ne olduğu belli olmayan bit aşıyı yaptıramam açıkçası. Ben daha gencim belki çocuk sahibi olmak isticem? Yaşlıkar yaptırsın onlar için olumsuz bir etki olacağını sanmıyorum. Ancak gençler kendilerini riske atmamalı diye düşünüyorum. Uzun süreçteki etkilerinin ne olacağını bilmiyoruz ki! Grip aşılarının sonradan yan etkileri ortaya çıktığında toplatılması gibi bir olay olursa hiç ama hiç şaşırmayın, benden söylemesi arkadaşlar...
evet olacağım. ölü virüsten yapılan çin aşısını tercih edeğim sanırım.. en az riskli olan o.. rna aşıları çok yan etkili ve tehlikeli olabilir.. tabi kişisel görüşüm.. aşı belki beni hastalıktan korumayacak ama , bulaşırsa hafif bir normal grip gibi atlatmamı sağlayacaktır.. daha geçen gün , lise arkadaşımın sapasağlam 44 yaşındaki dağ gibi kocası covidden vefat etti.. kurtaramadılar adamı.. sapasağlam dağ gibi adam.. eğer ki aşı olmuş olsaydı , hafif geçirecekti belki de..
@Cnk3535 bir anda ateşlendi covid 19 pozitif çıktı.. sonra nefes alamamaya başladı. entübe oldu yoğun bakıma alındı.. ve bir anda ölüm haberi geldi i solunum yetmezliğinden. otopsi konusunda bilgim yok.
Arkadaslar asinin bize zorla istemedigimiz bisey enjekte etmek icin yapikdigini dusunmuyorum. Diger ulkelerde olsa dusunurum ama bizde mesela yeni dogan dum bebekleri 3 yasina kadar 50 kere asiliyorlar bize ilkokulda asi yaptilar. Askere giden herkese iki tane asi vuruyorlar orda siringaya komitan gozunun onunde isese yine de asi yapma diyemezsin. Yani kotu bisey koymak isteyen o asilara koyar. Sebeke suyuna verir ya da en basit cocacola ya koyar oyuzden salin gitsin. Zigilmis dotun davasi olmaz.
Aşı karşıtı olan komplo teoristyenlerinin mantıklı bir yanı yok ki. Hiçbir beceriler, bilgileri yok geliyorlar aşı karşıtlığı yapıyorlar. Amaçları halkı korkutarak kitaplarının satılmasını, videolarının izlenmesini sağlamak. Kitleleri kontrol etmek isteyen insanlar her zaman korku ve güvensizlik yaymıştır. Herkesten korkun güvenilecek tek dal biziz demiştir.
@coffeyyJohn Ben aşı hakkında çok kötü şeyler duydum. beyni zayıflattığını , ilerki zamanlarda kanı pıhtılaştırdığını vb. Valla beni güzel korkuttular o yüzden olmayı düşünmüyorum
@melisaM34 Aşı olman için sana tek bir kanıt. Bu aşı karşıtı olanları komplo teorilerini yine Yahudi, Mason dedikleri Facebook, Youtube, Instagram, Twitter gibi yerlerden öğreniyorlar. Bu bile aşı olmak için yeterli bir sebep.
@melisaM34 Aşı karşıtları bu zamana kadar oldukları aşıları olmasalardı büyük ihtimal ölmüştü veya daha kısa ömürleri olacaktı. Onun için boş yapıyorlar.
@coffeyyJohn boş yapmıyorlar o aşılar temelleri oturtulmuş aşılar bunlar virüsü yenmek için geliştirilen hızlı bir çözüm yolu bebeklikten çocukluğa vurulan aşıların kbb kızamık tetanos vs. aşılar sizce kaç yıldır var sizce yeni geliştirilmiş aşılar mı onlar ve aşı vurulacak veya vurulmayacak kişiye karşı hakaret etmekte sizlere düşmez kişinin özgür iradesi üslubunla yorumunu yapar çekilirsin kenara
@phorcys cok mantikli yorum yaptin bence. Asi karsitlari kesinlikle bos yapmiyor bence de izni olmadan kimseye asi vs dayatilmamali. Asi olmazsan cikamazsin girrmezsin gibi bir dayatma cok tehlikelidir temel insan haklarina aykiridir. Bende karsiyim asilara vs. ama benim anlatmak istedigim zaten bu ulkede hergun isteyen istedigini yapiyor neden bitek bu asiya karsi gelelim ki. Wahatsapp muhabbetine donuyor is turkiyede herseyimiz zaten aksama kadar dinleniyor. heryerde 3 kurusa elden ele dolasiyor. En guvenli olan whatsapp ama milleti ondan korkutuyorlar. Bu asida oyle bisey en gozonunde olan seyle insanlara kotu bisey veremezler gibime geliyor.
@phorcys Hastalığın bitme noktasına gelmesi için aşı olacağım diyenlere bir sürü hakaret edenlere karşı benim söylediklerim az bil. Her şeyi çarpıtarak insanların aklıyla oynayamazlar. Ayrıca o aşıların daha uzun sürede Covid-19 aşılarının daha kısa sürede üretilmesinin sebebi her yıl bilimin gelişmesi olabilir mi acaba? Türkiye' de ilk internet bağlantısı 1993 yılında 64 Kbps bugün 7558 Kbps yani 100 kattan fazla artmış. Bilmediğiniz konularda konuşmayın.
Ya niye 20 niyeeeweeee En çok 18-20 arası yıprandı sayenizde Üni kazandık gidemedik ya da birkaç ay gittik, bazılarımız bu pandemide aşırı kalabalık üniversite sınavına girdi. Ve hala da okulumuza gidemiyoruz yarım yamalak öğreniyoruz evden de ve seneye de online planlıyorlar resmen tek bir pratik ders görmeden tıp fakültesinin yarısını bitireceğim. Üstelik bazılarımız online eğitim alıp yüz yüze sınav oluyor. Resmen ömrümüz gençliğimiz evde geçti bizden bir yaş büyüklerle bir farklımız olmamasına rağmen onlar rahat rahat gezdi ama bize bir ton sınırlama geldi şimdi de benden dört ay sonra doğan biri aşı olabilecek ama ben olamayacağım sebeeeeeppp? ? ? Yeter be yeter bu kadar mı nefret ediyorsunuz z kuşağından
tabiki bu yalana dahil olup aşı olmiycam.. maskeler bagısıklıgımızı düşürüyor aşılarda bizi kanser edecek veya sakat bırakacak.. amerikada aşıdan ölen kişi sayısı sadece 10 bn küsür..5 yıl içinde basına birşey gelmeyenler aşı işe yaradı diyebilir ama çoğunda iyi etki yapmayacağını düşünüyorum..
@DenizFıstık çiçek asısı olmadan önce insanlar yok muydu? avrupalı amerikayı keşffetmeden önce kızılderililer çiçek diye bir hastalık bilmiyordu ama köklerini kazıdılar hastalıkla.. sonrada batılıya hastalığı gösterip aşıya mecbur ettiler.. şimdi sen yemek yediğin lokantada zehirlensen ve ölsen sen mi suçlu olurdun? aşı olmadan öncede imza atıyorsun aşı oluyırum ama ölürsem sorumluluk bana ait diye.. buyur koşa koşa ol aşını ölmesen bile muhtemelen çocugun sakat dogacak özürlü ya da hiperaktif olacak senden cıkmasa çocugundan cıkar.. ben daha çocuk sahibi olmadım
Açıkçası kararsızım ve biraz daha bekleme tarafındaym. Çünkü aşı olunca bunun kısa ve orta vadedeki etkileri konusunda bilimsel açıdan doyurucu bir çalışma henüz yapılmadı. Ayrıca aşı olmak maske, mesafe ve temizlik konularındaki önlemleri tamamen kaldırmayacak. Sadece virüs kapılırsa daha hafif geçirmeye yarıyor. Bir yandan yerli aşı çalışmaları da devam ediyor. Yerli aşıyı bekleme tarafındaym şu an ama mecburi bir durumum olursa olabilirim..
Covid, covid, covid başka hastalık kalmamış gibi kafayı virüsle bozmuşlar. Birde bu ölen insanlara neden otopsi yapılmadığını bana açıklayacak birileri var mı? Aşı olmayana kısıtlama getirilmesi demek tecavüz etmek demek. Vücut dokunulmazlığı diye bir şey var. Artık herkes haddini bilmeli.Çok meraklısı olan arkadaşlar benim hakkımıda olabilirler, ben olmuyorum. Zorunlu kılınacak diye bir şey yok. Biz kabul edersek tabi zorunlu kılınır. Direneceğiz.
Bir sağlık çalışanı olarak söylüyorum. Lütfen ama lütfen sıranız geldiğinde aşınızı olun. O güvenmeyen ve ortalığı ayağa kaldıran aptallara itibar etmeyin. Sizden ricamız bu. İnanın çok yorulduk ve tükendik. Aşılar güvenli. Artık bunu her dakika her an ve her yerde söylemekten bıktık. Gerçekten aşılara güvenin ve lütfen saçma teorilerden uzak durun. Cahillik ile dolu beyinler hem güvensiz hem de tehlike dolu. Bunu unutmayın
@_ßĪĿĿĪƐ_ Aşı arasında özellikle bir ayrım yapamam. Bizlere sinovac yani çin aşısı yaptılar. Ailemede sıraları geldiğinde çin aşısı vardı. Ama bazı akrabalarım biontech yaptırdı. Kalp rahatsızlığı veya ilaç alerjisi olmayanlar istediğini vurdursun derim. Ama alman aşısı vurdurduktan sonra alerjisi olan bir tanıdığım ağır yan etki gördü. Sebebi tamamen ilaç alerjisi olmasıydı. Aynı şekilde aşıların tümünde mutlaka yan etkiler var. Sonuçta bunlar birer ilaç. Bu yüzden vurdurduktan sonra o an veya belli bir süre sonra ani bir değişim normal. Korkulacak bir şey yok. Ama çok kötü hissedildiğinde tabii ki en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı
@_ßĪĿĿĪƐ_ çok ağır bir alerjim yoksa emin ol korkun olmasın. Gönül rahatlığı ile vurdur. Ben virüsün ilk acılı döneminde korona olmuş birisiyim. O acıları çekmektense ölmeyi tercih ederim. Üzerinden 6 ay geçtikten sonrada aşımı vurdurdum. İnan bana korkulacak bir şey yok. Tüm tereddütlerin yersiz. Sadece dışarıdaki bazı troll görüşlere millet olarak çok takıyoruz ve inanıyoruz.
Türkiye' nin %70' inin Covid-19' a karşı bağışıklık kazanması aşı olacağım. Bir ülkede hayatı normale dönmeye başlaması %50 aşı ile başlıyor; %70 ile neredeyse tamamen normale dönüyor. Birinin bu aşıyı yaptırması lazım. Ben de büyük ihtimal aşıyı yaptıranlardan olacağım. Ondan korkarak bundan korkarak komple teoristyenlerinin dediklerine bakarak ülkem, milletim ve ben zaman kaybedemeyiz.
Tabiki de olmayacağım hiç birisine de güvenmiyorum ne olduğu belirsiz bir aşıyı olmam gerekte yok elin gavuru virüsü çıkardı sonra aşı çıkarmaya çalıştılar ya oğulları başta yapmasanız şunu da adam gibi dursanız ben bunların gelmişlerini geçmişilerini seveyim
Aşı hiç insana zararlı birşey olurmu ya. Bırakın evangelistlerin uydurmalarini. Onlar halkı kıyamete hazırlamak için böyle uyduruyor. Koronayi icsd edende evangelistler. Yahudi destekçisi de onlar, PKK destekçisi de onlar. Insanlığın sonunu getirmeye çalışanlar da onlar.. Allah onları kahretsin , dünyada evangelizim mahvolsun. Hiç kalmasın inşallah
Dış güçler içimizde probaganda yapıyor. Aşı olmayın aşı daha zararlı diyor. Beyinsizlerde buna inanıyor.. iyi , siz aşı olmayın ölün cehepeliler. Ben ak partili olarak aşı Olcam. Ak partililer aşı olsun cehepliler olmasın bakalım kim ölüyor kim kalıyor. Kalanlar ölenlere sevinir 😆😆😆😅
Vay be ne olduğu belirsiz bi ilacı zararlı bulduğum için ne evangelistliğim kaldı teröristliğim. Allah beni kahretsin ne pislikmişim de haberim yokmuş.
kesinlikle güvenmiyorum.. kadınların dogurganligini olumsuz etkileyecek maddeler içerdiğini düsünüyorum.. zaten hedef dünya nüfusunu azaltmak.. dogacak cocuklarimizin genlerini değiştirmeye calisiyorlar
Sadece şunu belirteceğim. Artık inanın kusmak istiyorum. Bu kadar yalancı bir siyaset hayatımda görmedim. Genel olarak söylüyorum
Mayıs ayı sonuna kadar 50 milyon aşı yapılacaktı. Şu an sadece 27 milyon aşı yapıldı. İnsanlar umurlarında değil. Ateş düştüğü yeri yakar. Onlara da bu ateş düşer bir gün.
Olacağım tabii ki. Şu güvenli bulmayanlar neye dayanarak güvenli bulmuyorlar? Bu kadar ülke aşı yapıyor, bu kadar ülkenin bilim adamları test ediyor ama bizim Ayşe, Mustafa bilim adamlarının onay verdikleri aşıya çeşitli sağlık gerekçeleriyle onay vermiyor. :D :D
Sen neye dayanarak güvenli buluyorsun. Koronanın ne olduğunu bilmeyen aşısının mı ne olduğunu bilecek. Şuana kadar hiç böyle bişey olmamış. Önceleri de böyle bilinmeyen salgınlar çıkmış ama 5-6 seneden önce aşısı bulunamamış.
Basın nasıl Korona Virüs ilk çıktığı zamandan bu zamana korona hakkında saçma sapan şehir efsaneleri anlattığı gibi, Şimdide aşı ile ilgili güvensizlik yaratmak için yeni algılar oluşturuyor Dünya da yayılan virüsün nedense bitmesini istemeyenler aşı olacak insanların da fikirlerini zehirliyorlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aşıya kesinlikle güvenmiyorum daha geçen sene aniden çıkan bir hastalığın aşısının hemen bulunmasından şüphe duyuyorum her mantıklı insan gibi. Tıp madem bu kadar ilerlediyse neden hala Aids'e aşı bulunamadı veya kedilerde ki fip virüsüne neden aşı bulunamadı hala. Ayrıca çalıştığım iş yerinde bir kadın pozitif çıktı diye aşı oldu ve ne hikmetse 2 hafta sonra beynine pıhtı atmasından öldü 🤦🏻♀️
pozitif çıktı diye aşı olmak mı? pozitif olanların sırası 6 ay ileri atılıyor zaten. ha fark etmeden covid olmuş covid sürecinde aşı olduysa gayet normal zaten. semptomların varsa aşı olmaman lazım çünkü aşıyla basitçe virüs vücuduna enjekte ediliyor.
@ketçaplıkabak Olayı net bilmiyorum ama kadını da pek tanımıyorum konfeksiyon bölümünde bir kadındı. Tam kapanmadan önce ölüm haberini aldık beynine pıhtı atmış herkes 2 hafta önce aşı oldu acaba ondan mı diyor yani ben olmak istemiyorum cidden isterlerse avm'lere cafelere restoranlara almasınlar aşı olmayanları kendileri kaybederler. Aids'in ve hayvanlardaki ölümcül virüslerin aşısını da bulsalardı bu zamana kadar nereden çıktı bir anda?
madem olayı bilmiyorsun bu konuyla ilgili bilgi vermemen daha sağlıklı. insanlarda kulaktan dolma bilgiler çok çabuk yayılıyor. ablamlarla ben kaç aydır görüşemiyorum sırf bu virüs yüzünden. olmak isteyenlere karşı bari şüphe uyandırmayın tam emin olmadan
@ketçaplıkabak Hanımefendi, kadın ölmeden 2 hafta önce aşı olmuş kulaktan dolma bir bilgi değil gerçek bir olay beynine pıhtı atmış kızı da çalışıyor iş yerinde bir sürü detay var 🤦🏻♀️ öff neyse yaptırın siz 🙄 sonra bir şey olursa ağlamayın 😒
merak etmetin, ablamlar doktor oldu. babam sırası geldi oldu. çok şükür bir sıkıntı da olmadı onlarda. ancak pozitif birinin aşı olması üzerine öldüğü bilgisi kesin değil. pozitif biri zaten aşı olmamalı kendisi burda hata yapmış. olayı net bilmiyorum diyerek sonrasında kulaktan dolma demenizde ayri bir ironi.
Bilimsel olarak toplumsal aşılamanın yüzde yetmiş oranına gelmesi gerekiyor. Yapılan tüm bilimsel çalışmalar asi olanlarin koronaya yakalanması ile geçirmesi kısmen hafif oluyor. Bilimsel yayınlari okumak ve takip etmek gerekir. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ile Prof. dr. Necmettin Ünal hocanın bilgileri çok değerli. Herkesin olmasini öneririm.
Bazen sağlık bakanına yersiz çok yüklenildiğini düşünüyorum. Herkes biontech ve astrazenka alırken gitti Çin aşısı aldı. Oooo adama demedikleri kalmadı. Niye Biontech almamış. Şimdi bakıyorum herkes sinovac istiyor. Köydeki annem bile sinovac olcam diyor. Eee adam doğru tercih yapmış. Aşı 💉 olmalıyız. Zaten çok pahalı değil. Fiyatlar uygun. Bende sinovac kalırsa sinovac oluyum diyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sıram geldiğinde mutlaka olacağım. Bunu bir vatandaşlık görevi olarak görüyorum. Ama bu kadar hızlı aşı olacağımızı düşünmüyorum. Çünkü sene başında '' Nisana kadar herkesi aşılayacağız '' dediler. Ama sonra bir baktık ki ikinci doz randevusu bile kapandı.
Aşı konusunda gerçekten yeterli bilgiye sahip değilim. Bilgi verebilecekler varsa çok teşekkür ederim. Zamanında domuz gribi aşısı içinde neler dediler ama kimseye bir şey olmadı ya da ben görmedim. Bu konuda da böyle düşünüyorum fakat bu daha farklı tabiki. Bir diğer taraftan pıhtı atma konusu, çok düşük bir ihtimalmiş ama yinede görülen insanlar varmış. Korona da gerçekten çok ciddi bir salgın ve ölüm riski yüksek.
Canımı alsalar yaptırmam. Şimdi bir şey yok derler sonra iğrenç emelleri ortaya çıkar biz de bilmiyorduk derler. Ben de istemiyorsam bu aşılarda bir şey vardır. Sözümün arkasındayım.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Asi olmadan bu lanet virüs bitmez, tek umut bulunacak asi idi, simdi bulundu, belirli guruplar basladi olacak insanlari kafasini karistirarak insanlarin akli ile oynayip virüs ile mücadeleyi zorlastirmaya
Türkiye Korona savasinda inanilmaz basarili, bakin almanyadayim bundan 2 ay önce asi olmam diyenler simdi cok cok pisman cünkü asi sirqasi yok, öncelikliler dahi en az 2 ay beklemeye girdi.
Türkiyede yaslilar evlerinde yapiliyormus.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ulan halen daha bu millet corona yalanına inanıyor aşı olucam diyor daha geçen bir tanıdık aşı oldu kolu felç oldu kimisinde kan pıhtılaşmaşı kimisinde kısırlık kimisin de ise felç ediyor corona diye bir şey yok amaç Türk milletini yok etmek
sadece bu virüs Türkiye Cumhuriyetinde var Türkiye Cumhuriyeti nüfusunu azaltmak için tabi tabi abi iki senedir evdeyiz farkında mısın sadece Türkiye Cumhuriyetinde coronaya yalan diyenleri keşke yoğun bakımı gezdirseler yalan mı yazık...
Solunum yolları enfeksiyonunda aşının gram faydası yok. Çevremde çok aşıdan hastanelik olan oldu. 3 kişi de öldü.
Ne olduğu belli olmayan araştırılmayan aceleye getirilen şeyleri asla vücuduma sokmam ki, zaten aşıyı yaptıranlarda korona mutasyon geçirip daha da öldürücü oluyor. İngiltere, Hindistan varyantları hep aşıdan sonra ortaya çıktı.
Maske, mesafe, temizlik, bunlara dikkat ederek koronadan korunmak daha mantıklı.
Aşı hiç yoktan iyidir. Aşı olanların bir kısmında zaten ters etki, fayda görmeme vb olacak; bu normal. Biz genel iyiliğe bakacağız. Fark ettin mi bilmiyorum ama bir zaman yüzlerce sağlıkçı hastalanıp ölürken, çok büyük çoğunluğu aşı olduktan sonra bu oranlar çok çok düştü.
Aşının yan etkileri hakkında kimse açıklama yapmıyor çünkü onlar da bir, iki sene sonra bir yan etkinin oluşup oluşmayacağını bilmiyor, covid geçirdim ilaç kullanmadım, az belirti oldu ve hiçbir belirtisi kalmadı, niye güvenip aşı olayım
Kimsede demiyor ulan bu AIDS de virüs değil mi ay balam. Ulan bu corona da virüs değil mi eeee AIDS kaç senedir aşısını bulmamadınız da grip gibi virüs bazlı hastalıkları kesin çözemediniz de corona virüsünü mü çözceniz ulan hayvan oğlu... Kimi yiyonuz. Demiyor ellam kimsede...
@Sedeaaa dunya saglik bakani bil hem saglik bakani hem patron hem de dunya nun yasanabilir bir küre olmasi icin 1 milyardan fazla olan nufus aşi yoluyla yok edilmeli diyen ayni adam olunca --yapcak bisi yok 🙂
Virüsü yeniden kapıyorsun vaşkasına bulaştırıyorsun ama ölmüyorsun, yok un bakıma düşmüyorsun, işine gücüne devam edebiliyorsun. Etkisi çok açık değil mi
Aşı olan dünyada maske takmıyor. Nereden çıkardınız? İngiltere' de 2 Mayıstan 3 Mayısa sadece 1 kişi Covid-19' dan öldü, siz aşı karşıtlığını devam edin? Bilim sizin gibi tüm komplo teorisyenlerinden üstündür.
@Sedeaaa biraz antalyaliyisin sanırım AIDS bağışıklık sistemine saldırıyor aşılandıginda bağışıklık sistemin çöker risk şu an AIDS olanlar ilaç destekleri ile normal hayatlarına devam edebiliyor 80-90 yıl da ömür biciliyor
@thebadluck Bunlara anlatamazsın. Modern dünyanın sunduğu sabun ve temizleyici maddeler olmasa milyonlarca insan ölecekti. Modern dünya sayesinde doğumda bebek ölüm oranları düştü. Bunları gelip övmezler giderler Facebook görselleri üzerinden düşünce üretirler.
@thebadluck Sonuç olarak virüs. Yani canlı değil. Senelerdir grip aşısı çıkartılıyor. Buna rağmen grip engellenemiyor ve gripe bağlı insan ölümü de oluyor. Sonuç olarak çok da koruyuculuğu olduğunu düşünmüyorum. Farklı bir bürünümde gelecek seneye gene grip gibi başlıyabilir. Aşı gibi şeylerle uğraşmak yerine ülkeler vatandaşlarının vicut dirençlerini yüksekte tutucak kararlar alması daha işe yarar. Sonuç olarak herşey vicut direncinin düşmesinden sonra başlıyor. Mesela D vitamini alımı desteği vs. gibi. Aşının bir çözümden çok bilmediğimiz ellerin topluluklara enjeksiyon yapma çabası gibi. Aşı hiç bir şeye çare olmaz. Sadece direncin düşer virüs bu anda aktif olursa dumura uğramasın diye yapılır aşı. Asıl kilit nokta beden direncini yüksek tutmakta. Beslenme, mineral, vitamin vs. gibi değerlerin eksik düşük kalmaması.
@Sedeaaa AIDS için aşı değil ilaç gerekir kısacası Çocuk felci gibi aşılar önemli korunmada şu an doğan bir bebek 8 tane aşı vuruluyor kısacası aşı kanıtlanmış bir olgu ama Corona aşısına birşey diyemem daha çok yeni bağışıklık sistemine dikkat edenler çabuk bağışıklık kazandı ölenlerin çoğu zaten bedensel olarak patates olan zayıf halkalar
@coffeyyJohn modern dunya sayesinde be ek ölumleri düsmedi... kürtaj icat edildi ve sezeryan yaptiranlar doktorlara 2-3kat maaş verildi ki... üremeyin diye... bunu da rokfeller turkiye ayagi koc holdingle yaptilar... artı bu aşiları ureten snovaaaakkkk sirketi sayesinde de afrika 60 bin cocuk felc oldu... kisirlasmalari cabası...
@coffeyyJohn komplolara komple teorileri demek de bizzat komployu planlayanlarin soylemidir 🙂 insanları kandırmak , kandirilmis olduklarini ikna etmekten daha kolaydir 😁
Sen bilimin daha az etkin olduğu 1800' lü yıllarda toplam nüfus içindeki ölüm oranlarına bak bir de şimdi ki ölüm oranlarına bak! Verdiğin bilgilerin tamamı maniplülatif ve dezenformasyon içeren bilgiler. 1960' da Çin' de ortalama insan ömrü 45 idi, bugün 75. Bu da Koç, Yahudi, Evangelist diye cümle kuran birine en yeterli cevaptır.
@coffeyyJohn ingiltre vatandaşlarının %80 maaşını veriyor 1 yıldır yatıyor kuzenim ingilterede maaşının %80 alıyor evde yatıyor. Spor yapıyor beslenmesine dikkat ediyor. Senin ölüm olmadı dediğin ülkede ölüm olmadı çünkü devlet toplumun direncini yüksek tutmak için bir dünya maddi ve manevi yardım yaptı. Sadece başında kuzenim 10 bin sterlin aldı daha başında bak coronanın. Sonrasında da maaşının %80 kısmını almaya başladı. Bu adamların protein tüketimi ve diğer sebze-meyve alım gücü türkiyede yaşayan insanlara göre 10 kat daha fazla alım gücüne sahipler. ingiltere bundan çok etkilendi çünkü başta çok umursanmadı. insanlar ciddiye almadı. Sonradan yavaş yavaş beslenmeden tut dışarda ki alışkanlıkları düzeldikçe vaka sayıları düştü. İngiltere bizim gibi %70 gençlerden oluşmadığından ölümler bizden kat kat çok gözüktü ya da coğrafi güneş ışığı avantajı vs. gibi avantajlar olmadığı için de yaşlı kesimden ölüm çok oldu. Sonuç olarak = adamlar tek çözümün aşı değil para ve paranın getirdiği bünyevi direnç olduğunu kavradı. O yüzden aşı çok da bişi ifade etmiyor beden direnci düşükse toplumun
Aha bu da senin gibi Mason, Yahudi, Koç, Sabancı, doğal tedavi, ilaç şirketleri sizi kandırıyor diyen biri. Yıllarca halkı böbrek yetmezliğine çare olacağım diye kandırdı, paralarını sömürdü, programda aileler canlı yayında ölen kızları için onu sorumlu tuttu. En sonunda kendisi de böbrek yetmezliğine kapıldı ve kurtuluşu kendisinin doğal tedavi dediği ilaçlarda değilde Amerika' da aldı. En sonunda da öldü. Komplo teorileriyle sizi korkutup sizden menfaat devşirmeye çalışıyorlar. İnanmayın. Kitaplarını sattırmaya, videolarını izletletirmeye çalışıyorlar. Korktuğunuz an size bu yalanları söyleyenlere daha fazla güveniyorsunuz, gardınızı düşürüyorsunuz. www.isvecgundemi.com/.../...erildi_h8753_1bf5f.JPG
@Sedeaaa Söylediğiniz yanlışlardan hangisini düzelteyim bilemedim. Adamın biri "Kurban" konusunu anlatıyormuş:
"Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a dua etmiş ve ’Yarabbim bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim’ demiş... Dua tutmuş; Davut, kızının adını Ayşe koymuş... Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş. Hz. Davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken Azrail gökten bir keçiyle çıkagelmiş ve ’Kızı bırak, al bu keçiyi kurban et’ demiş..."
Dinleyenlerden biri dayanamamış:
"Yahu bunun neresini düzelteyim... Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç olacaktı!"
Düzeltilicek bir yerini bulabilseydin düzeltirdin. 4-5 tane yorum yazan biri düzeltirdi tabi doğru olmayan bir yeri bulabilseydi. İlk başta beden direncini yüksek tutmaktan geçiyor. Aşıyı felan geç. aşı dediğin 3 yıldan aşşağı bulunmuyo iyi faydalı versiyonları. Ölenler de belli zayıf kalmış halka. Fakir ülkeler fakir bakımsız alım gücü düşük toplumlar.
@Sedeaaa İngiltere' de ölümler fazla fazla vardı. 127.716 kişi öldü. Aşılanma konusunda en hızlı çalışan ülke İngiltere olduğu için aşılanmadan sonra ölüm sayıları düştü. En son 2021 Ocakta pik yapan vaka sayıları Ocaktan sonra düzenli olarak düştü 21 Mayıs verisiyle vaka sayısı 2829' da. Ölü sayısı da 9. Sadece 9. Kanıt: www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
@Sedeaaa Aşılama oranı arttıkça iyi beslenme etkisinden bağımsız olarak Covid-19 kaynaklı ölümler ve yoğun bakıma kaldırılmalar ve aktif hasta sayısı, vaka sayısı azalıyor. Yazdığın şeyler doğru olan İngiltere' nin çalışma yerleri kapatılanlara maaşların %80' ini verdiği. İngiltere, Almanya, Hollanda, Danimarka gibi ülkelerde güneşli gün sayısı az olduğu için D vitaminlerini temel bir ihtiyaç olarak görüp alırlar. İstersen İngiliz Tesco' dan, Alman Rossman veya DM marketlerden ne kadar ucuza satıldığını görebilirsin. Aşılamadan önce etki etmemiş ki ölümleri önlememiş.
@Sedeaaa İsveç senin gibi düşündü. Temiz hava, spor yapan bir vücut, sağlıklı beslenen bünyeler Covid-19' u yener, sürü bağışıklığı yapalım dedi İsveç' de ölümler Norveç, Danimarka gibi çevre ülkelere göre 10 kat fazla insan öldü. Siz en düşük maaşlar Kronu Euro çevirirsek 1800 €' ya denk gelen İsveçliler kadar iyi beslenebilecek misiniz? Onlar beslense de birişe yaramamış. www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
Dediğin ülkelerde alım gücü ve refah seviyesi çok yüksek olduğundan yaşlı sayısı çok fazla. Tabi ki de aşı onlar için faydalı olucaktır. Çünkü yaşlı toplumlara sahipler genç nifus oranı oldukça düşük çünkü. yaşlı ya da kronik hastalığı olan insanlar aşı olmalı. Ben bunu reddedemem ki. Benim dediğim " beden direncini yüksek olan kronik hastalığı olmayan zinde ve 30 yaş ve altı için gereksiz olur aşı. "
@AmagitmeLavinia_ Çip koymaları aptalca olur çünkü zaten her an yanında taşıdığın telefon sesini horlamanı sohpetini herşeyini dibleyip gerekirse big data ile reklam vs. gibi verilerini satma işlemleri yapılıyor zaten. Ben ilaçlar, aşılar ya da tıddi amaçlı üretilen şeyler oyuncak değildir diyorum. Genç nesillere daha 1-2 yıllık çalışma ile alal acele üretilmiş aşıların yapılmasına sağlıklı ve zorunlu bulmuyorum sağlıklı 30 yaş altı insanlar için.
@Sedeaaa Bakın 2020' de Hindistan' da ölen insan sayısı az diyorlardı. 2021 oldu genç Hindistan' da ölen sayısı kat be kat arttı. Demek ki genç ülkelerde de Covid-19 hayatı felç edebiliyormuş. Kanıt: www.worldometers.info/coronavirus/country/india/ Genç olmak yoğun bakıma düşme, ağır geçirme, ölme ihtimalini azaltıyor evet.
Tamam da hindistan kadar dünyada pis ülke yok. ülkede ki yemekler zaten hak getire beden bünye temizlik su sabun hepsini geç 😂 adamlar sokaklarda yatıyor full. Hindistan da git tirene bin frengi bile kaparsın sadece binmekten. Daha bişi yok dk 1 gol 1 biter işin. İlk gidenler daha bismillah diyip sadece havasından 1 hafta kendine gelemiyor 😜 ülke genel ev gibi ülkenin her yeri genel olarak ev tain edilmiş her yerde yatıp kakıp içip yiyip sıçıyolar 👏😂
Olacağım tabi ki... Aşı güvenli değil muhabbetini de anlayamıyorum. Aşı karşıtlarının beyin yıkamaları gittikçe tehlikeli hal almaya başladı. Gün geçtikçe büyüyorlar.
üçüncü fazı bitmemiş yan etkileri olan ve on yıl sonra bile yan etkisi çıkacak ve daha sonra bana ahhh özür dilerim diyecekleri. bir aşımi. elbette asla olmayacağim
normalde aşıların test süreci 5 yıl oluyormuş yan etkileri falan tam belirlemek için o yüzden riskli bence ya koronadan koruyup kanser riskini arttırıyorsa bunlar hep 5 yıl sonra ortaya çıkacak bulgular o yüzden ben aşı olmucam
Eğer aşı gerçekten yararlı ise tabiki herkes yapmalı. Ama sırf kandırmaca olsun diye insanlara su basılsa boş. Ve ben o aşıların ağrı kesici olduğuna inanıyorum bu güne kadar onca aşı olundu nerde etkisi?
Çok boş konuşuyorsunuz. Hiç aşı zararlı birşey olur mu. Bebekler bile aşılanıyor.. velevki asilandiniz kime ne zararı var aşının. Çocukluğumda beri elli tane aşı olmusumdur hicbi zararını yan etkisini görmedim.. bu korona aşısı da sadece Türkiye'de yapılmıyor dünya genelinde yapılıyor. Güvenli olmasa yapılmazdi heralde dimi.
Avrupa nin cogunlugu %10 aşılanma oranı varken bizim aşıda aşıda diye tutturmamiz neden acaba biontech aşısını bulan Almanya bile %9 kusur aşılanmışken ileride hangi sorunlara yol açacağı belli olmayan aşıyı neden olayım?
He He canım çok bekleyin aşıyı olduğunuz an eski hayatınıza dönersiniz siz, ancak isterlerse böyle bir şey mümkün :) dünya nüfusu az daha azalsın sonra eski hayatınıza dönersiniz
Bu eksileyen şahıs kim acaba? Henüz her şeyin farkında değilsin sen galiba koyunların arkasından yürümeye devam et aşıyı olduktan 10 yıl sonra görürüz seni
süresiz sokağa çıkma yasağı gelmeli ve sadece aşı olanlar dışarıya çıkmalı. herkes aşı olana kadar yasak kalkmamalı. sırf dışarıya çıkmak için millet mecbur aşı olur böylece. cahil toplumları başka şekilde yönetemezsiniz.
kardeşim kim vericek bize parayı devlet her gün bize para verdi insanların evini geçindirmesi gerekiyor sorun en başta maddi destek. Maddi destek vericekler ki kimse dışarı çıkmicak
aşı nerde kaç aydır aşı sırası geldide biz mi olmadık? ya kesin evinden çalışıyorsun ya da hiç çalışmıyorsun o yüzden insanlara karşı empati yapmadan konuşmayın bu tür akıl vericekseniz kendi aklınızı kendinize saklayın
Sıram geldi ve dün 1. doz aşımı oldum. Sinovac seçtim. Herhangi bir sıkıntım olmadı. Bu ortamda aşı olmak daha doğru geldi bana. Herkesin görüşüne saygım var. Herjesecssğlıklı bir ömür diliyorum. 🌸💚😎
@gnl_1998 ölü veya canlıdan çok zayıflatılmış virüslerdir temel mantığı vücudun virüsü görmesini B lenfositlerin virüsü tanımasını ve sonraki sahalarda vücuduna girince erken tepki vermesini sağlar
Pandemi çıktığından beri hep dışarıdayım işim gereği insanlarla sürekli sözlü ve fiziksel temastayım halen yakalanmadım tedbirde almıyorum fazla. Aşı olmayıda güvenli bulmuyorum
Valla ilk aşı zamanları olmak istemiyordum yalan yok. şu an ise kararsızım açıkçası ama ailem oldu ve onlara bir şey olursa bana da olsun düşüncesiyle olacam sanırım.
Covid aşısı covid virüsünün kendisinden daha tehlikeli değil. Bu insanlık tarihi boyunca üretilmiş tüm aşılar için geçerli. Mutlaka sıranız gelince aşı olun.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Adama soruyorum aşı olacak mısın Mal mıyım, koyun muyum vs Annen baban oldu mu Evet götürdüm yaptırdım Neden E onlar yaşlı hastalanırsalar sıkıntı olabilir E onlar koyun mu La size de laf anlatılmıyor.
Diyalog bu. Anlatmadın ki anlat da dinleyelim. Senin olmadığın aşı ile neden anne babanı gözden çıkarıyorsun
Komplo teorisi üreten burdaki geri kafalılar eninde sonunda aşı olacak. Yakında aşı olmayanlar sokağa bile çıkartılmayacak. O zaman görücem bu artistliklerinizi
Bu komple teorisyenleri hem 2020 Marttan beri "Aman Çin' de insanlar zombiye dönmüş. Her yeri dezengekte edelim. Yediklerimizi çamaşırsuyuyla yıkayalım. Tüm hayatı durduralım" diyen insanlar hem de "Aşı diye bir şey yok. Kandırıyorlar. Kimse Covid-19' dan ölmüyor. Başka hastalıktan ölenleri Covid-19' dan ölüyor diye yazıyorlar. Ben akrabam hemşire oradan duydum." diyen insanlar. Bunlar uydurdukları ya da dandik bir sağlık lisesinden mezun olan akrabalarını referans alıp onca araştırmacıyı, bilim insanını bu şekilde yalanlayan insanlar. Facebook üzerinden Evangelist, Hristiyan, Mason, Yahudi diye uydurdukları görseller üzerinden organize beyinsizliği yayıyorlar.