Antalya'nın Alanya ilçesinde ayrıldığı sevgilisinin darbettiğini iddia eden Beyza Yurttaş (24), tanınmaz hale gelen yüzü ve vücudunun kan, yara bere içindeki fotoğrafını paylaşıp, "Ölmek istemiyorum" diyerek yardım çağrısında bulundu. Beyza Yurttaş'ı darbeden eski sevgili ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Ben işin içine artık siyasi politikanın girdiğini düşünüyorum, İran gibi kadınların söz hakkının olmadığı, can güvenliklerinin olmadığı bir ülke mi yaratmak istiyor bu ülkenin Savcı ve hakimleri.
Sevgilisini öldüresiye döven şahıs savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı! Ne düşünüyorsunuz?
İşte bu yüzden sahibinin olması lazım sen bunları savcı polise değil kendi adaletini kendin sağlayacaksın annem diyor hep evlen yok çeyiz yok şu yok bu diyorum o eskiden kaldı artık kızlarımız öldüresiye darp ediliyo , öldürülüyor birgün elim kolum mosmor eve dönersem ne yaparsınız? Tabikide ülkeye adalete bırakmayacağım bunu adam 2 gün sonra çıkıcak bunun tek bir yolu var etkiye tepki aynısını onlara yapacaksın o vuran ellerini kıracaksın , kırdırıcaksın ki birdaha yapmıcak. Acıtasyon yapıp eve gelip o tüm ahaliyi ayağa kaldıracağım aklına gelmeyecek mi? Hiç bir kız sahipsiz değildir vurup öldüremezsin onlar çiçektir sevemeyecek isen uzak duracaksın yoksa sonuçlarına katlanacaksın. Sen ona vurursun onun abisi kardeşi dayısı amcası da seni vurur ve kan davasına döner ve ben biliyorum ailem ne kadar kötü davranırsa bile saçımın teline zarar vereni mafveder bu yüzden içim her zaman rahattır. Ve ne ailemi çiğnerim biri için nede bu tür sonuçlarla karşılaşırım. Ailem ilişkime onay vermezlerse iknadan ötesine gitmem vardır bir bildikleri derim. Bunu birazda ölen kızların aptallığına bağlıyorum yanlış tercihler yapıp bu sonuçları doğuruyor ve ülkede de zaten adalet yok ama kimsede elini kolunu sallayarak kimseye zarar veremez bu iç savaş nedeni olur unutmayalım ki bu ülkede hepimiz kardeşçe yaşıyoruz ve bu dengenin nedenide herkes hoşgörü içerisinde birbirine karşı ama şayet bu bozulursa ülke diye birşey kalacağını düşünmüyorum ve buradaki asıl sorunda ülkeyi karıştıran insanlar var yoksa kimse bu kadar rahat olamaz , insan öldürüp veya teşebbüsten böyle rahat olamaz yani
Amcam karısını sadece alıkoydu tüm sülale girdi işin içine böyle basit şeyler değil bunlar heleki Kürt kızı isen bu tür şeyleri aileler kabul etmiyo batıda nasıl bilmiyorum ama kürt kızı isen bu sorunlar orada olduğu gibi kalmıyo. Bir kadın uğruna 2 ailede mafvolacaktı yiyorsa gelsin vursun beni 😂 haksız yere
Biz artık öldürülmediği için oturup şükür edecek hale geldik abi. Kadınlar öldürülüyor, insanlık her geçen gün ölüyor ve daha da kötüsü hiç kimse bir şey yapmıyor. Yapamıyor değil yapmıyor. Lanet olsun böyle ülkenin kanı bozuk sözde başkanı, hakimi, savcısına. Lanet olsun! Yeter artık yeter!! Eskiden bir cana kıymanın bedeli idamdı. Şimdi adamlar elini kolunu sallayarak geziyor. Neden ya neden? Bizler neden onlar gibi rahat rahat çıkamıyoruz dışarıya. Neden biz bir otobüste, dolmuşta şoförle tek başına kalınca ödümüz kopuyor. Neden sokağa tek başına çıkınca başımıza bir şey gelir mi korkusu yaşıyoruz. Neden biz hava kararınca korkuyoruz dışarda olmaktan? Allah belasını versin bunlara göz yumanların. Allah belasını versin katillerin, şiddet gösterenlerin serbest bırakma kararını verenlerin. Yaşadığımız ülke katil yandaşı bir ülke. Yaşadığımız ülke kadınların her geçen öldürülmesine göz yumup sessiz kalan, bile isteye hiç bir şey yapmayan bir ülke. Bunun sonunu birileri getirmek zorunda artık. Bu cinayetler, bu şiddetler durdurulmalı! Kimse bir kadına el kaldırmaya dahi cesaret edememeli. Yeter artık bıktık şiddet haberi, ölüm haberi görmekten. Adaleti sosyal medyadan sağlamaya çalışmaktan yorulduk biz artık. Bu ülkeyi ne hale getirdiniz allahın belaları. Sizin yüzünüzden kadınlarımız ölüyor. Belki bugün o yarın ben diğer gün sen öldürüleceksin, sessiz kalma şiddete. Ben erkek arkadaşımdan dayak yedim bundan 2 yıl önce ıssız bir yere zorla götürüp taciz etmeye kalktı orda bulunan yalnızca 1 aile vardı çığlıklarımı duydukları halde sadece bakmakla yetindiler. Lütfen şiddetin olduğu yerde sessiz kalmayın hiç bir şey yapamıyorsanız polis çağırın. Bu ülkeden adalet beklemek imkansızı dilemek oldu artık. Diyecek söz bulamıyorum.
Her yerde kopukluk var. Yasayı uygulamayan hakim, iddianameyi düzgün kuramayan savcı, iyi görev yapamayan polis. Ve gereksizlerin düşünceleri. Toplumda en başta insan düşünceleri değişecek. Sonra zaten diğerleri gelir. Şeref yoksunlarını kimse korumayacak. Koruyana düşman gibi davranılmasını sürece yüzyıllarda geçse duyarız. Vicdansız toplum, vicdansız nesiller getirir. Ahlaksız toplum, ahlaksız nesiller getirir. O yüzden acilen hem toplum ahlakını hemde vicdanı toplamamız lazım.
Şaşırmadım.. İfadesini al serbest bırak Al serbest bırak Al bırak Alıştık Bana bi şey olsa gidip şikayet bile etmem o kadar eminim içeri almicaklarına Kimse bizim yanımızda değil
Dün bi soru gördüm burda Kıza şiddet uyguluyomuş eski sevgilisi hem psikolojik hem fiziksel Kızı tehdit ediyormuş fotoğraflarını yaymakla, annesini arayıp bi şeyler anlatmakla.. Hatta kız intihar etmeyi denemiş dün akşam Burda gördüm bu soruyu.. Sonra görüşlere baktım herkes yazmış polise git gidiceni söyle şikayet et şöyle yap böyle yap... Gülerek okudum sadece..
Böyle şeylerin cezası olsaydı o kişi zaten cezanın farkında olsaydı polisten korksaydı, kıza şiddet uygulayıp tehditler savurma cesaretinde bulunur muydu zaten?
Peki bu kadınların hiç mi babasi, amcası, erkek kardesi.. vs yok? Neden hiç kısasa kısas haberi duymuyoruz? Bence medya haberlerde özel seçim yaparak insanları maksatli olarak yönlendiriyor. Birisi benim yakınım, arkadaşım olan sevdiğim birine böyle şiddet uygulasa fazlası ile karşılığını veririm. Niye bu kadınların erkek yakınları karşılık vermiyor?
Dediğim gibi belli bir algı oluşturmak için haberler içinden hususi seçim yapıldığı kanısındayım. Her ne kadar kadina şiddeti engellemeye çalışır bir durum var gibi görünse de aslında olay tam tersi de olabilir. Zira ortaya çıkan sonuçlar şiddeti azaltmak bir yana aksine körüklüyor.
Yani bu ne böyle biz kendi ülkemizin adaletine güvenemezsek kime neye güvenelim yani bazı erkeklerin kadınlarla alıp veremediği ne anlamıyorum bir kadinla sevgili olunca yahut evlenince o senin şahsi malın olmuyor ne sebeple dövebilirsinki kesin namus diyecektir lakin namus bireyseldir yani bir kadın sana göre bir hata yaptığinda namusum kirlendi yok namusum toz tuttu diye dövemessin kirlendiyse onun namusu kirlendi sanane beğenmiyorsan sevgilinden ayrılırsın olur biter kimsenin kimseye vurma hakkı yok aldatsa dahil kadınlar evcil hayvan değildir yok soz dinlemedi yok itaat etmedi 21 yy konuştuğumuz seylere bakın türkiyeden bir an once eğitimle bu dayakçı zihniyeti temizlemek lazım
Yamalı bohça gibi yasalarımız var. Anayasa ile vatandaşlık hakları korumaya alınması gerekirken bir İstanbul Sözlesmesinden çıkıldı diye "Kadın cinayetleri şimdi daha da artacak" diye yaygara koparıyorlar. Oysa bu cümleyi kuranlar şunu ima ettiklerinin farkında bile değil. Bizim anayasamız cinayetlere karşı önleyici tedbirler almamış.. Anayasa ile sadece kadınların değil, erkeklerin de hakkı korumaya alınmalı. Emin ol, sen ben küçük bir kabahat işleyelim, bizi paket ederler. Ama kadına şiddet uygulayan bu gibi dingiller napıyor ne ediyor çıkıyor. İbretlik bir ceza sadece bir iki kişiye uygulansa kadına değil erkeğe de şiddet uygulayamaz kimse
işe siyasi politika akepe nin iktidar oldugu ilk gunden beri karısıyor :) yav bir ülkenin cumhur baskanı ; kadınlarımızı iki parca kağıtta yazılanlarmı koruyacak kadınlarımızı vicdanımız koruyacak dedi :) daha ne desin :) yani daha ne arayacagiz arkasında adam açık açık soyledi zaten :)
Yine çıkar şimdi *Böyle erkeklerle birlikte olan kadınlarda hata, *Kim bilir adama ne yaptı da böyle oldu, *Adam haksız olsa salınmazdı, *Kadınlar da çok rahat, kim bilir ne oldu, *Kesin aldatmıştır, diyen tipler. Malum, çocuk kız doğdu diye karısını dövenlerin olduğu bir toplumda yaşıyoruz... Sonra da karılarına kadın doktorların bakmasını isterler (!)
Sen olmasan gündemden haberim yok biliyor musun. Ama üzüldüğüm konu yakında nüfus sayımında kadınları saymayacağız deseler, alkış tutup halife ilan edecek bir topluma sahibiz. Kağnılarla cephane taşıyan annelerimizden g*t kılı olmaya kendini layık gören kadınlara...
Bunu yapanın da buna çanak tutanında Allah belasını versin. Ben artık erkek olduğumdan utanıyorum, Nası kadına el kaldırabilirsin kardeşim 😞 Yazık günah kadının haline bak ya içim parçalandı ağlıyorum ya bakılmıyor kadına ya. Kadınları sevin çok üzmek istiyorsanız soğan soydurun üzmeyin kızları be kız kardeşiniz yok mu birazcık empati yapın be 😞
Halk olarak bir çıkış mı yapmalıyız artık gerçekten bilmiyorum. Bu böyle olmuyor, kadınlarımız, çocuklarımız, ağaçlarımız ve hayvanlarımız ölüyor. Ülkemizi biz bu kadılarımız sayesinde kazandık başta. Askerlerimiz güçsüz düştüğünde onları ayağa kaldıran, yıllar önceki savaşlarda bebeklerini bırakıp giden kadınlarımız sayesinde kazandık. Gerçekten lanet olası 2023 bir an önce gelsin ve yeni, halkın yanında olan bir lidere kavuşmamız dileğiyle...
O kadar fazla ki, ötekileştirilmiş gibi bir hal, eğilemediğimiz bir konu gibi. Hakmış gibi davranılan haller. Bütün enerjimi sömüren haberler. Elden, dilden ne gelir, gönül bu durumda ne yapılmalı diye sormaktan yorgun. Kendi mutluluğuma sıkıca sarılmak ama bunu yaparken kendi kendime korkmak. Karmaşa, korku, karamsarlık...
Eskiden acıyordum, insanımızı düşünüyordum, insan ayırt etmiyordum. Bu kanunların içine eden baştakiler. Başımızdakileri seçen bu halk. Bu kadar yüzsüzlüğe rağmen seçen bunlar. Aynısı kendi akrabalarının, arkadaşlarının başına gelse ortalığı yıkarlar, 80 milyonu asla umursamıyorlar ama buna rağmen halk bunları seçiyor. Demek ki size müstehak.
Arkalarında Adalet yazıyor ama sadece yazıda bu ülkede olanlara artık şaşırmıyorum bizleri o kadar alıştırdılar ki normalmiş gibi gösteriyorlar haberlerini yapıyorlar birilerinin DUR demesi gerekiyor gerçi diyenleri de içeri atıyorlar sapık ve şeref yoksunu olanlarının sadece formalite icabı ifadesini alıp bırakıyorlar...
Siyaset işin içerisine yeni girmediki ezelden beri vardı lakin eski hükümetler kötü imajdan çekinir en azından teşvik etmezlerdi Gelin görünki şimdiki partinin kadınlarının dahi müstehaktır telkinleri durumu dahada vahim bir hale geldi Kutuplaşma kemikleşti taraftarlaştı
Madem saldılar çıkışta tutup bir arabaya sokup dağa çıkarıp jop sokulabilir ama tabi bu içimdeki hayvani yandan gelen bir istek ve yanlış. Bence kız bir üst makama şikayet etsin çünkü bu darpin cezası Türk ceza kanununda en az iki yıl hakimde arıza var. Umarım cezasını alır. Ben yaralama iki yıl diye biliyorum bu baya adam öldürmeye kasıt bence 10 yila kadar yolu var bunun inşallah kadın şikayetinden vazgeçmez ve koruma talep edilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence de dediğin gibi kadınları diğer müslüman ülkelerdeki gibi 2. plâna atmak istiyor olabilirler. Lütfen erkekler kadınlar güçsüz varlıklar diye onların canlarını yakmayın, biliyorum sizin için de kolay darp etmek ve ceza almamak. Ama en azından herkes bir gün öleceğini hatırlasın ve kadına şiddet azaltın 🙏
Kanunlar yetersiz böyle durumlarda belki de. Ya da delil vs yetersizdir. Hukuktan anlamadığım için yorum yapamıyorum savcıya. Ancak hukuk'a rağmen salıverildiyse üst makamlara filan savcı da şikayet edilmeli. Ses duyurulması. Açıkçası alistiriliyoruz bu tür şeylere
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çevremde hiç bu tip bir insan yok ama şunu merak ediyorum böyle tipler oldukları hiç mi belli olmuyor anlaşılmıyor yani -YARGILAMAK İÇİN SÖYLEMİYORUM, tabiki olması gereken bunların yaşanmaması ve yaşandığında en ağır cezaları almaları- malum ülkenin adaleti sağlamakta problem yaşadığı belli, tamamen iyi niyetime dayanarak söylüyorum böyle insanlardan uzak durun lütfen, tehlike ve art niyet sezdiğiniz anda kurtulun bunlardan
Baktım böyle zaten tipinden belli atarlı giderli tavrı var aslında böyleleri gerçekten belli oluyor böyle Polat alemdar gibi tavırlar belli ediyor kendini. genelde birbirlerine benziyorlar
Ne alakası var ya hadi çık yiyosa savcının hakimin karşısında şöyle bunları siz işinizi bilmiyorsunuz de bende şiddete karşıyım ama biz sadece olayın tek tarafını görüyoruz belkide bu sevgilisi alkolikti zibidinin dumbugun tekiydi bunları bile bile niye gitti o kadın da bu bir tanesi saha birsuru şey olabilir asam caniyse kötüyse niye onunla beraber?
Bu Ülkede Adaletten Önce ZİHNİYET Değişmesi gerekiyor.. " KİM BİLİR NE YAPTI DA HAK ETTİ!!! " Bu Zihniyeti aşılayan toplumda adalet ne kadar ileri derece de olsa da asıl adalet insanın icindeki VİCDAN mertebesidir. Vicdansızlaşan bir toplumda vicdansız bireyler yetiştirdiğimiz sürece bu düzen asla değişmez..
Bu ülkede bir gün iyi bir şey olacak mı diye düşünürken günden güne düşen bir enerji haberi ile uyanıyoruz ama her gün. Hangi yönden üzülüyüm. Ekonomik yönden mi adalet yönünden mi yoksa eğitim mi? Yaşamak, ölmekten daha zor geliyor.
Tabikide şiddet icin haksız ama kız ne yaptı acaba bi erkeğin gözü durduk yere dönmez ve psikopatlıgı tutmaz bu tabikide siddetti yok saymaz ama bunlarada bakmak lazım🤔
Ya olsa ne olur ki suç bireyseldir ayrılırsın ya da boşanirsın olur biter keza namusta öyle bireyseldir kadın bir hata yaptı diye yok naumum kirlendi yok namusum toz tuttu diye dövemessin bu ülkede hata yalanı dövsek öldürsek ülkede insan kalmaz
Caydırıcı cezalarımız yok adam dövsem ne savcılık salıcak polis ifademi alıcak diye takmıyor maalesef adeletin yazıda kaldıgı bu ülkede daha çok dayak taciz tecavüz kadına yönelik bütün şiddeti görmeye mahkumuz cinayetlerde dahil
Artık bir şey düşünmüyorum o kadar çok alıştık ki bunları duymaya aynı cevabı vermekten sıkıldım yani adalet diye bir şey yok tükendik bittik artık bunu söylemekten ama onlar bunları yapmaktan bıkmadı 😞
Sonu gelmdi gitti ne yapalım arkadaş ülkedeki tüm kadınlar yagmur altında asfaltta yartıp arabaların önünü mü keselim daha kaç kadın ölecek? Adalet yok
Kadının beyanı esastır. Hakim kadına inanır. Nerde bunları söyleyerek atıp tutanlar. Mahkemeler kadın yandaşı diyenler nerde. Bu ülkede ne geliyorsa kadının başına geliyor erkek yine elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Buna izin veren herkesin allah belasını versin
Valla öyle. Fetöcü denip ihrac edilmeler bosuna mıydı. Bu adamin indirilip yargilanmasi gerek kızlar elektroşok cihazi biber gazi çakı makı en olmadi silah kuşansın
Çok abes karşılamadım. Turkiye burası. Olur böyle şeyler çok alışkınım bu tarz haberlere. Şu kadına yapilanın yarısını eşlerine dostlarına yapılsa idamı geri getirirler
Amaçları insanların birbirlerine güvenini kırmak birlik beraberliği bozmak ve bunu başarıyorlar, bu saatten sonra adalet beklemeyin, adaleti insanların uygulaması lazım artık..
Ülkedeki Bütün "adalet" saraylarını yıksalar bari nasıl olsa bir halta yaramıyor. Şikayete değil ölüme bakan bir sistemden adalet beklemek çok anlamsız.
Evet ne yazık ki öyle bunu bir kültür olarak yerleştirmek istiyorlar oy verirken bunları düşünerek vermeliyiz, hukukun düzenin olduğu bir toplum ütopya değil, bunların bizden koparılması yalnız iktidarı güçlendirir ne erkeğin ne kadının çıkarına yarar..
Soylicek birsey kalmadi Dayak cozum degildir hic bir zamam.. Bu karar veren hakimler Neye dayanarak karar veriyor merak ediyorum..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunun kadınlarla bir ilgisi yok. Bir erkek darp edildiğinde de aynı prosedürler uygulanıyor. Modern yasalar bu şekilde işliyor. Ayrıca savcılık aşamasında serbest bırakılması ceza almayacağı veya kovuşturma aşamasında tutuklanmayacağı anlamına da gelmiyor
Tabi ki erkeğin yaptığı insanlığa sığmaz Adam olmak veya insan olmak bu değildir bence. Hem erkek hemde onu azmettiren kadın ( imam nikahlı eşiymiş ) sağlam bir ceza almalı. Mesela vatandaşlıktan atsınlar.
Ben artık gerçekten de kim doğru söylüyor kim yalan söylüyor aklım almıyor artık kabak tadı verdi, tamam kadına el kaldıran adam değil de herşey de mi erkek suçlu Antalya bölgesinin ne kadar rahat olduğunu biliyoruz
Dayak atmak Türk ceza kanunu maddesinde suç olarak görülmediği için zaten bu olaylar yaşanıyor. Suç olarak görülse kimse kimseye vurmaya cesaret edemezdi belki de