İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atılan adımlar tamamen yasal. Kararımızı verdik. Gireriz, girdiğimiz gibi de çıkarız. Üç ay sonra buradan çıkmış olacağız, bu kadar basit" dedi.
Alıştık da böyle sözlere bir Cumhurbaşkanının tutumu bu kadar sert mi olmalı?
Erdoğan "İstanbul Sözleşmesi'nden girdiğimiz gibi çıkarız, bu kadar basit" dedi. Cumhurbaşkanının üslubu böyle mi olmalı?
Bence sert değil net bir üslup. Türkiye'nin uluslararası sözleşmeler ve Avrupa Topluğu'na karşı aşırı teslimiyetçi bir tavır içerisinde olmayacağının, bağımsız karar verebilen bir ülke olduğunun göstergesi. Bu sözleşme 2011 yılında hdp'nin önerisiyle meclise gelmesine rağmen, Türkiye'deki kadın dernekleri ve lgbt gibi antimuhafazakar yapıların da işine gelen bir sözleşme olmasına rağmen, sırf kadınlarımıza faydalı olacak diye meclisteki tüm partilerin oyuyla kabul edilmesine rağmen ve bu zamana kadar hükümetin sözleşme yüzünden kendi tabanından çok eleştiri de almasına rağmen, İstanbul sözleşmesi'ni savunan kesimlerin son dönemde adeta hükümete savaş açması, iptal edilmesinin başlıca nedeni oldu. Yani hükümet baktı ki bu sözleşmeyi en çok isteyenler kimler: hdp, chp, lgbt, kadın dernekleri. Peki bu hükümetin bir an önce gitmesi için en çok çaba sarfedenler kimler: hdp, chp, lgbt, kadın dernekleri. Peki sözleşmeden memnun olmayan kesim kim? Bu zamana kadar Ak Parti'yi oylarıyla iktidarda tutan milliyetçi ve muhafazakar kesim. Hükümet böyle bir durumda kendi ayağına sıkarcasına neden hem kendi tabanını rahatsız edecek iş yapıp hem de kendini devirmeye çalışanları memnun etmeye çalışsın. Diyelim ki cumhurbaşkanı sözleşmeyi feshetmese ve uygulamaya devam etseydi sizce bu chp, hdp, kadın dernekleri ve lgbt hükümete destek mi verecekti? Veya bu zamana kadar neden vermediler. "Susmuyoruz itaat etmiyoruz" diye aylardır sokaklarda teneke çalıp üstüne üstlük Boğaziçi olaylarında hükümetin tam karşısında yer almadı mı bu yapılar. Aynısı demokratik açılım sürecinde de yaşandı. Hükümet açılım yaptığı dönemde hdp hükümete destek vermek yerine pkk'yı daha da fazla destekledi. apo'nun heykelini dikmek istedi. Deokratik açılım karşısında bölücüler hükümetle barışmak yerine, hükümete karşı zafer kazanmış gibi bir tutum içerisine girdiler ve arkasından hendek olayları yaşandı. O zaman da hükümet bu olaylar yüzünden kendi tabanını kaybetmeye başladı. Bakınız: 7 haziran 2015 seçimleri. Öyle olunca ne yapsın kendi ayağına mı sıksın. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert diyorsunuz ama karşısında sert olmayan uzlaşılabilir bir yapı da göremiyoruz sonuçta.
5
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
soru için: genel olarak insan hakları ve gerçek adalet sağlandıktan sonra zaten ayrıca gündem oluşturan sözleşmelere falan gerek kalmaz. ekleme: birileri saygı demiş ve birinin sevmediği şeyleri belirttiği görüşlere yanıtlar vermiş, bilmeyenler için: tüm dü ya da , tüm ülkelerde; saygı çoğu zaman içten gelmeyerek zorla/cebren göstertilebilir, ama sevgi ancak içten gelebilir, hür irade il gerçekleşir, baskı ile ve bulmaca çözerken ne görüşüldüğünü bile bilmeyen sözde mükemmel temsilcilerin ellerini kaldırarak ortaya çıkardıkları ve adına yasa/kanun dedikleri meşrulaştırma hareketleri de dahil olmak üzere hiçbir gerekçe ile suç teşkil edemez. sevmek ya da sevmemek hiçbir ülkenin yasalarının karışmaya hakkının olmadığı duygudur -nasıl ki inançlara karışılmaması gerektiği gibi- o yüzden, birini sevip sevmemek insanların paşa gönlünün bileceği iştir, bunu yargılamak hiç kimsenin -özellikle partizan, siyasetten nemalanan, fanatik tiplerin- haddine değildir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Reisi cumhurun tutumundan once muhalefetin tutumu onemli. Adam akilli halkin isteginden anlayan bir muhalefet olsa zaten bu itiraz isi vatandasa dusmez zaten. Hastane meseleleri gibi niye yapiyorsunuz diye itiraz edip simdide yetersiz diye feryad eden bir muhalefet oldugu surece ohoooo bizler once kendi durdugumuz yeri duzeltmeliyiz. Meral aksener gibi millietciyim deyip terorun arka bahçesi olan hdp ile ittifak kurmasi vs vs kendi tabanini kucuk dusurecek ve yuzunu kizartacak muhalefet yaptigi sürece hukumet ne yaparsa yapsin mutlaka hakli bir cikis kapisi bulur.
1. Muhalefet adamın ölmüş anasına dil uzatırken bu nasıl üslup demediysen cumhurbaşkani na bu nasıl üslup diyemezsin. 2. Adamın tarzı bu Kasımpaşa lı ağzı var biraz ve bunu seven de bir kitle var. Kabadayı tavırlarıyla bazen hoş gözükmüyor ama bu tavrın bir gideri var siyasette
Halkına saygısı kalmadı ki artık gadası. Yapacak birşey yok halkımızın çoğunluğu oyunu veriyor. Ona bu sözleri söylemesi için halkımız oy verdi.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fetö bey, İstanbul antlasmasimi yanlis dogru olmasimi tarisma, yoksa herzaman oldugu gibi burda birkac takipcinle hedefin yoksa Erdoganmi?
İstanbul Sözleşmesine 6284 Sayılı Kanun neden bu kadar çok tartışılıyor? Sözleşmenin getirdiği 6284 Sayılı Kanun'da muallaklıkta olan bir şiddet tanımı var. Şiddet görme ihtimalini hissettiren her şey fiziksel şiddet ile eşdeğer tutuluyor. Bu da şiddet görülmediği takdirde şiddet uygulandığı söylenerek yetkililerle irtibata geçip baba, eş, abiyi polis eşliğinde evinden aldırtabiliyor. Bu da her hangi bir fiziksel şiddetin veya tehdidin söz konusu olmadığı durumlarda, aile arasındaki en küçük anlaşmazlık adli bir vakaya dönüştürülüyor. Devlet direkt mahrem alana girerek evin erkeğini suçlu buluyor. Bunun da pek sağlıklı sonuçlar doğurmadığı medya yansıyan haberlerden görülüyor.
Eşçinsel evlilikler meşrulaştırılıyor İstanbul Sözleşmesinibiri de eşcinsel evliliklerin meşrulaştırılmaya çalışılması. Sözleşmenin, aile yapımıza “dinamit” niteliğinde olduğunu belirten uzmanlar, “Femi-faşist zihniyetle” hazırlanan ve eşcinsel evliliklere yasallık getirmeyi hedefleyen sözleşmenin iptal edilmesi istiyor. Sözleşmede yer verilen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kavramı bugün Türkiye’de LGBT lobilerinin nasıl rahatça çalıştığını gözler önüne seriyor.
LGBT lincine CHP de katıldı: Kur'an ayetlerine 'nefret dili' dedi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "İslam eşcinselliği lanetliyor" hutbesinden sonra harekete geçen LGBT lobisi Ankara ve İzmir barosuna açıklamalar yaptırmıştı. Ali Erbaş'ı hedef gösteren ve linç kampanyası düzenleyen Ankara Barosu, Kur'an ayetleri için 'nefret dili' ve 'çağlar ötesinden gelen ses' demişti. Benzer bir yorumu CHP Sözcüsü Faik Öztrak da yaptı. Öztrak, Ali Erbaş'ın Kuran'ı Kerim'deki ayetleri kaynak aldığı hutbeyi 'nefret dili' ve 'düşmanlaştırıcı' olarak nitelendirdi.
@Birgaripzenginpala video ile Türkiye ne alaka? Algi yaratacaksaniz biraz mantiklli konular secin, Türk gencligi ayni zamanda buda, bunlar neden ilginizi cekmiyor.
@Birgaripzenginpala İstanbul antlasmasida paylastigin video gibi bir tarafta dinle alakasi olmayan bati inancli modern gecinen ama atatürkün ilkelerini bilmeyen bir genclik, diger tarafta müslümanim deyip islamin sartlarini bilmeyen genclik yaratmak icin hazirlanmis, kadina siddet maskesi altinda İstanbul antlasmasi. Videoda bunumu demek istedin, anlamadim yani? Umudun neydi senin?
Ya çok ilginç yani diyecek yorumum yok ne kadar olaya tarafsız baksam bile hiç bir şekilde doğru bulmuyorum bu sözleşmeden çekilmeyi... şimdi bu görüşü eksileyecek olan mağara adamlarını süzmeleri ve kafası hala 2008 lerde kalmış homofobik milleti anlamak için düşünüyorum... şu yorumun çok eksi alacağına eminim o yüzden şimdiden söyleyeyim... s*kimde değilsiniz aslada olmayacaksınız hiç birinizi hayatımın hiç bir anında anlamadım asla anlamayacağım anlayamayacağım anlamakta istemiyorum homofobiklik artık eskilerde kaldı İstanbul sözleşmesi gay olanlara lezbiyenlere ya da her hangi bir lgbt üyesi yönelime etki ediyor diye etmemek -faşistliktir -ayrımcılıktır -homofobikliktir bunlar yıllar önce bitti... ama siz hala uyanamadınız
Bildiğim kadarıyla İstanbul sözleşmesinden sadece Türkiye değil başka ülkelerde bu sözleşmenin içinde bulunan bazı maddeler nedeniyle çıkış yapmış Yani çıkılması ülkenin geleceği konusunda en doğru karar olarak belirlenmiş Tabi o maddeler de neler vardı bilemiyorum. Bu konu gündem de çok fazla yer aldı Toplum ülkenin bu sözleşmeden çıkmakla kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin serbest kaldığını yönünde bir karara vardı Her kafadan bir ses çıktı. Fakat kimse neden çıktıgımızla ilgili bir araştırma yapmaya gerek duymadı
Adamda sert bir üslup göremedim ben. Atılan adımlar yasalara uygun demiş, yasalara uygunsa söylenecek pek bir söz kalmıyor. Ben parti tutmuyorum, böyle küçük nüanslara takılmayı akıl kârı görmüyorum. Biz cumhurbaşkanının sözlerindeki sertliği tartışırken adamlar nükleer füze denemelerinden ötürü birbirine ültimatom veriyor veya uzaya üs kuruyor, hatta uzay kuvvetleri kuruyor. Bir an evvel boş muhabbeti bırakıp başımızı eğelim ve çalışalım arkadaşlar, yoksa ilerleyen vakitlerde durumlar daha vahim olabilir. Çünkü sen birinin konuşması hakkında zibilyon fikre sahip olup, zibilyon yorum yapabilisin ama gelip de elin adamı gelip sana uçağa gökyüzünde etkiyen dört temek kuvveti sorduğunda alık alık bakarsan bence bunda bir problem vardır.
Sayın soru soran, özenmişim cevap yazmışım satırlarca, benim kadar tiye alan bile olmamış bu zibilyon kere sorulan sorunu, sırf görüşüne uymadı diye demek vicdanın sızlamadan eksi verdin, pü sana.
@Koca_adayı Sıkıntı yok reyiz, ben bu ülke adına çok çalışıyorum. Gerçek manada kanla başla çalışıyorum, ülkem de karnımı doyuruyor, giydiriyor. Eh, insanoğlu teke indirgenince böyle zalim, her konuda emeğimin karşılığını isterim açıkçası ^^ yoksa peeeh... Neyse, iyi günler ^^
"Hadi herkes önümde domalsın" dese ülkenin yarısından çoğu en önce ben diye kavga eder. Yani ne demiş, nasıl konuşmuş kimse umursamaz. Ne dediyse doğrudur, haklıdır. Her şeyi o bilir. Laf yok.
Bu adam hangi konuşmasında üslubuna dikkat ediyor? Mahalle ağzıyla konuşuyor. Sanki kahvede arkadaşlarıyla sohbet ediyor. Defalarca örneğini gördük. Bir cumhurbaşkanı bu şekilde konuşamaz, konuşmamalı.
Bu adamın zaten lise mezunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Lise mezunu olan birinin ülkeyi yönetmesini bırakın düzgün üslubu olmasını bekleyebilir miyiz? Gerçi bir söz var bilir misiniz? Eşşeğe çok değer verirsen kendini yarış atı sanarmış. d
İstisnalar var tabii ki hepsini sayamayız bazı insanlar çok patavatsız oluyor ama demek istediğim şu bu ülkeyi neden lise diplomalı biri yönetiyor sence saçma değil mi? O kadar üniversite mezunu öğrenci işsiz yazık değil mi? O kadar sene oku sonra işsiz kal
Ben bir lise mezunu olarak kendimi üniversite mezunundan daha liderci görüyorum bunun eğitimle alâkası yok ki. Kişi kendini her seviyede geliştirebilir buna engel olan yok. Lise mezunuyum okuduğum alanda çok iyiyim, üniversite diplomalı olanların bir şey yapamadıkları da gördüm; var mı bir alâka? Keşke öyle olsaydı da üniversiteye giden adam oluyor diyebilseydik.
Sana istisnalar olduğunu söyledim. Bu yönetimin suçu bir insan kendini nasıl gördüğü değil karşısındakinin gördüğü önemli iş sırasında kendini nasıl iyi görürsen senden iyilerininde olduğunu bilmelisin egolu olmak bir şey kazandırmaz ekmeğini yiyemezsin. Burada lise mezunlarını küçümsediğim yok sadece o kadar sene okuyup işsiz kalmak normal mi? Durumu normalleştirmeyin lütfen ömrünüzün yarısından çoğu eğitimle geçiyor peki ne için iyi bir iş ve maaş için sonuç işsiz kalmak haksızlık bence
Ben sorun yok demiyorum ki ama bundan iyi yönetebilecek bir aday henüz yok diyorum. Adamın her hareketi alıp söz konusu yapılmasını da doğru bulmuyorum. Yorumunuzda sizin de üslubunuzda sıkıntı var hep böyle detaylara mı takılacağız yani?
Daha geçen günlerde İstanbul sözleşmesinin fes edildiğini biliyorsunuzdur. Bir kişinin ağzından çıkan kelimeyle bu ülke laik bir ülke ve sözleşme bir kadın olarak sizi de beni de kapsıyor böyle birini desteklemeniz doğru mu?
Nasıl inanabiliyorsunuz? Yönetim şeklini biliyor musunuz? Dediği iki söze nasıl inanabiliyorsunuz? (Fanatik değilim sadece yorumunuzu merak ettiğim için bu şekilde konuşuyorum) mesela Kılıçdaroğlu da şu yapılmıyor, bu yapılmıyor, şunu yapıcam falan diyor inandırıcı gelmiyor bana neden Mansur Yavaş inandırıcı gelsin?
Sözleşme sadece şiddeti içermiyor sadece şiddeti içerecekse bile kadına değil canlıya şiddet olarak yapılmalıydı. Birçok istek var o sözleşmede ve benim için geçerli olup olmaması önemli değildi.
Tabii ki hanımefendi şöyle başlamam gerekirse Ankara belediye başkanı olup şu anda 2 milyar 235 milyon borcu ödemeyi başarmış bir insandır. Makam aracı gibi gereksiz masraf olan araçları satıp toplu taşıma araçlarını tercih ediyor kendi pankartlarını ve başkalarının pankartlarını asılmasını İstemiyor haklı olarak çünkü gereksiz masraf o kadar açın karnı doydu o çıkarttığı kart sayesinde kadınlara değer veriyor `KADIN MIDIR KIZ MIDIR Bilemem’ lafı kullanmıyor. Daha ne olsun yol yapmayla bitmiyor her şey 19 yıldır devletin başında 19 yıl insan ülkesine bir şey katmaz mı? Hani aşı asgari ücreti arttırdı ama zam ondan daha fazla geliyor geçmediğimiz yolun vergisini ödüyoruz. İnsanlar aç adam yanına geldiğinde evime ekmek götüremiyorum dediğinde bu biraz abartı geldi diyip keyif çayı fırlatmıyor
Her şey ondaymış gibi konuşmayı kesin lütfen her yerde üniversite olması iyi bir şey değil asla Atatürk’ün açtığı fabrikaları katarlılara satmasını çok iyi biliyor
Abi yorumları okuyorumda ne kadar saçma şeyler yazmışsınız türk milleti kadına şiddet gösteriyosa bile bu şiddeti bi kağıt parcasıengelleyemez engellese bile yönetilmeye mahkum bi millet olur kişilerin kendi insiyatifinde olan bişey 2 ay önce burda çarşıda bir adam karısının çenesini sıkıp bağırdı adamın kafası yarıldı seke seke gitti millet bunu toplumda kolay kolay müsade etmez edilse bile devlet uygulama çıkardı kardeşim tek tuşla polis geliyo kapıya affıda yok şiddetin bi darp izine dair belge al hastaneden bak bakim çıkıyomu cezaevinden altı boş sokak ağzı siyasetten kaçınalım
Yazık bu güzel ülkeye Rüzgarda ordan oraya savrulan yaprak gibiyiz. Bizi yöneteni seçiyor ama nasıl yöneteceğine karışamıyoruz. Canı ne isterse o oluyor
Konunun doğru ya da yanlış olması bir kenara, Cumhurbaşkanımızın gerek böyle açıklamaları gerek gazetecilere davranışları vs. kendi kişiliği bu şekilde ters olabilir ama makamın gereğinin bu olduğunu düşünmüyorum
Bir kere saygısızlık yaptığımı düşüşmememin sebebi zaten üslubum. Benim adama küfür ettiğim yok. Konuştuğu şeyleri ve yaptığı şeyleri eleştirmeye hakkım var. Sesine tahammülüm yok. Çünkü itici. Yaptığı şeylere tahammülüm yok, çünkü yanlış. Dediğin gibi adam Türkiye'nin başkanıne yazık ki ama benim değil.
ölmesi icin yillar bekleyenler var oda birseymi 😀ulke ellerinde istedi yasayi cikartip istedini koyuyorlar kendi ailesinden birine tecavuz edilsin bakalim ozaman idami brak o kisinin etlerini dahi bulamassin ama adalaetsiz bir turkiye dunyada yasiyoruz ilahi adalet elbet tecelli edecekdir dini kullaniyorlar sa da Allah herseyi bilen ve gorendir suphesiz ki adaletli olsaydi ulke budurumda olmazdi.
Böyle canım bir seçmen olduktan sonra çıkar küfürde eder. Kendi milletine kelle, İsrail dölü vs diyen kendisi. Ülkeyi babasının ahırına çevirmiş. Koyunu da bol zaten o yüzden rahat.
Aynen padişahım Türkiye babanın çiftliğiydi çünkü. Şimdi istedigini yao bakalım Hesap ver ya da verme birgün o tepeden ineceksin foyan ortaya dokuldugunde neyin ne jadar basit oldugunu göreceksin
20 senedir olan bu. Zaten o yüzden halkın yarısından fazlasından ciddi olumsuz tepkiler alıyor. Başarısız devlet yönetimi, olumsuz ayristirici tavırlarla birleşince çekilecek bir hal olmaktan uzak oluyor.
ya bunlar ortagi ile birbirine agiz dolusu kufreden adamlardi yarin menfaatlari olsun İstanbul sozlesmesini bir över kadinlar utanir bir cizgileri yokki menfaat nerde bu taraf orda :)
İstanbul sözleşmesi işe yarasaydı imzalandığı yıldan itibaren kadın cinayetlerinde artış olmazdı. Adam burada gayet haklı ama siz bayım, bu sitede ola niyetinizi sorularınızda açık ve net belli ediyorsunuz.
Sayin cbaskani dimabahce sarayinda pencereden bakiyorum kizmidir kadinmidir belli degil de demisti. Makyajli kadini kaportasi boyali arabaya da bentetmitti. Ayrica sen kimsin ya da ben kimim de elestieecez zati sahanelerini.
İstanbul sözleşmesinden çıkılmasını erkeklerin hemen hemen çoğunluğu istiyordu. Bu sözleşmeyle ilgili 10 senede çok fazla şikayet yağdı. Bence son olaylardan sonra çıkılmasıda uygun bulundu. Tabii ki avrupa dayatmasından ziyade kendi aile anayasamızı kendimiz oluşturmalıyız her şeyden önce.
demeyim diyorum da :) bu bir dayatma degil :) uluslar arasi bir sozlesme ve adı da İstanbul :) uluslar arasi sozlesmelere madde ekler tavsiye eder elestirir kabul eder ya da etmezsiniz :) yani bir dayatma zorlama vs yok yok :) kendi yasamizi cikartalim eyvallahda bu bir yabanci dayatmasi vs degilllllllll
Cumhurbaşkanı ne konuştuğu beni ilgilendirmez ki İstanbul sözleşmesinin içeriğini okudunuzmu adı altında kadınları değil aslında cinsiyet değiştirenleri kapsıyor şu ufacık aklına sokamadı kadınlar eylem yapan kadınlarda hepsi komünist dinsiz kadınlar yani dağdaki teröristlerden farkı yok bu sözleşme asıl asimile için çıkmış müslüman devletlerin örf adetlerini bitirmek için yapılmış bir sözleşme , sözleşme içeriğinde erkek erkekle kadın kadınla evlenir ibaresi yer almakta buda bizim Türk örf ve adetlerimize aykırı aklınızı başınıza alın uyanık olun biraz bakıyorumda okumuşun cahili ya da ülkesine ihanet eden insanlar yürümekte.
Sözleşmeye imzacı olan ancak yürürlüğe sokmayan devletler arasında Ermenistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Moldova, Slovakya, Ukrayna ve Birleşik Krallık bulunmaktadır. Slovakya 26 Şubat 2020'de, Macaristan ise 5 Mayıs 2020'de sözleşmeyi onaylamayı reddetti. Ülkemize o kadar laf ediyorsunuz bakın çok medeni kabul ettiğiniz ülkeler örneğin İngiltere bile kabul etmemiş sözleşmeyi. Siz hala neyi eleştirip duruyorsunuz?
Ananı al da git diyen birine niye oy verir insan anlamıyorum. Uslupsüzlük kanlarında var, işin acı tarafı bunu adam yerine koyan da aynı uslupsüzlüğü benimsemiş normal sayıyor. Saygısızlık "normalleşmiş" artık.
İstanbul sözleşmesinden çıkılmasi doğru olmayabilir ama sert tutum ve yaptığı şeyin arkasında durması doğru bir tavır. İnsan kendi doğrusunun arkasinda durmalı. ( Sözleşmeden çıkılmasını doğru bulmuyorum ama üslup doğru)
Sözleşmenin detaylarını bilmek gerek lgbt bireyleri açısından kaldırıldı.. çünkü bunu normal karşılayıp çocuklara istediğin cinsel tercihte bulunabilirsiniz demek çok yanlış ben lgbt yi desteklemiyor ve doğru bulmuyorum asla kotuleyip hakaret etmem ama gelecek açısından asla LGBT desteklemem
aslında sorun yanlıs bence.. sozlesme varken olumler yokmuydu tecavuzler olmadımı yasanmadımı bunlar olmamıs gıbı hareketler tavırlar var. Bence bır kadını hayatta tutmak ıcın sozlemede neymıs devlet korumalı yasalar korumalı bunu ısteyın kagıt parcası vardıda ne oldu?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adam tek başına karar alıyor ve yapıyor. Arkadaşlar lütfen bu adamı savunmadan önce bir düşünün, adam tek başına ne yapıyorsa yapıyor, halkın isteklerinin umrunda değil, adalet için de çabalamıyor, adalet için bile tek başına karar alıp uygulamıyor.
Uslubunu eleştirmek bana düşmez ama bence bir kadına bir çocuğu ya da bir başka erkek ya da kadın fark etmeksizin bir insanı ölüme terk edebilmek tamamen böyle bir şey madem sözleşme iptal ettiniz ya yasa çıkarın ya da idamı getirin olsun bitsin
Cumhurbaşkan-ı başbakan-ül fatihi de cengaverimiz böyle diyorsa böyledir! Lütfen sorgulamayınız. Van minıt!!! Olmaz.. Hayır kabul etmiyorum. Girdiği gibi çıkar!!!11111
Kendi hemcinslerimin sonuna kadar arkasında olan biriyim. Her zaman adaletli ve haklının yanında olmaya çalışan bi insanım lakin İstanbul sözleşmesi, Türk toplumuna asla uymayan , Türk kültürüne tamamen aykırıdır. Bu projenin kesinlikle Türk toplumunu bitirmek için piyasaya sürüldüğünü düşünüyorum ve faydalı bulmuyorum.
Kültüre zarar verdiğini düşünmüyorum çünki ailesini seven onun arkasında duran her erkek zaten şiddet uygulamiyacagi için onun ailesi neden zarar görsün bir sozlesme yüzünden? Eşine çocuğuna zarar vermek isteyenlere zarar verecek bir sozlesmeydi. Hem her kes diyor ki İstanbul sozlesmesi artırdı kadın olumlerini sozlesmenin oyle bir yetkisi yok malasefki artdı çünki yonetim yanlış ülkenin başındakılarin umurlarinda değiliz. Ülkeyi yonetmeyi köprü yol inşa etmek diye düşünüyorlar kendi ülkesi açlık sınırındayken karantinde işten atılmış bissuru aile aç kalırken başka ülkelere kafa tutuyorlar. Akli sıra tarihte adı olsun istiyor serefsizler
Arkadaslar cinayetler zaten normal olmayan insanlarin basina geliyor senin benim duzgun yasayanlarin basina kolay kolay boyle seyler gelmez kaldiki sozlesme de sadece bunlar yok mesela kadin evine erkek arkadasini cagirip gulup eglenme hakkina sahip olacak genc kizlar erkek arkadaslarini evlerine alabilecek baba hic birsey diyemiyecek yasal hakki olacak ulann bu sekilde turkiyede cinayerler ikiye katlanir 😄bir dusunun bakim
hanim efendi ne yalan soyleyim hepsini okumadim ama hepsinin basinda kadina siddet edilmesin basligi altinda ayni seyleri soylemisler kaldiki cogu maddede soyledikleri seylere kadjnlar zaten sahipler ama toplumda kadinlari yuceltmek amacli yazilmiz ote yandan kotu kalpli kotu dusunceli kadinlar bu haklarla neler yapabilirler dusunun mesela silah tehlikeli bir icat ama senin elinde olursa karsi tafar korkar buda ayni sey siz iyi dusunebilorsiniz ama kotu dusunen kullanilan beyinsiz kadinlar var onlar ortaligi karistirir mesela teror orgutu bir kadin daha rahat cadde ve sokaklarda gezebilir neden kadin cunku vb. Kadinlar her alanda calisiyor her alanda varlar zaten yani yoksa yok deyin siz soyleyin afedersiniz kac kere tecavuze ugradiniz? Veya kac kere bicaklandiniz vuruldunuz?
@Bladeruner aslında sozlesme sadece kadınlar için değil aynı zamanda çocuklar lgbt+ bireyleri ve erkekler için de gecerli yani şiddete maruz kalan herkes için. Birisi tehdit mesajları gonderiyor yolda kizi darp ediyorsa onun tutuklanmasi gerekir ama türk adaleti bunu yapamiyor nedense. Öldürülen 17 yaşlı kızın babası darp raporu alınmasına rağmen tutuklanmadigini soylemis boyleleri ne kadar var biliyormusun? Ee nerde adalet?
@owlsss adalet var ama okadar cok sikayet ve okadar cok polisi mesgul eden sey varki yetisilemiyor ancak biraz rutbeli biriysen dosyan one alinir isin cabuk hallolur ilkemizdeki sistem bu yani alt tabaka oldugu surece bu kotulukler bitmez nana kalsa seriat gelsin taciz tecavuz taslanarak oldurulsun asil adalet ozaman saglanir bakma sen erdogan seriat lafi sozu ediyor ama getirmez biliuor ilkonce kendisini asarlar
@Bladeruner seriat ne bilmiyorum bilgi verirsen sevinirim. Ahalisi turkiyeden kat kat çok olan insanlar yaşayan ülkeler var onlar nasil yapiyor pardon? Erdogan başka ulkelere laf atmakdan başka birşey bilmez tek yaptigi laf kalabalığı.
Seriat Kuran’ın ayetlerine, Hazreti Muhammet’in sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan, insanın yaşamını, toplumsal yaşamı düzenleyici, Tanrısal olduğu için hiçbir zaman değişmeyecek olan dinsel kurallar bütünü, İslam hukuku. Erdoğan umut aşılıyor insanlara ancak başka yaptığı bise yok insanlari kandırıyor
Bazıları için göz boyamaya devam ettiği için ne desek yargılanan farklı düşünen ve hakları savunan bizler olacağız hayvan hakları da yok bir tek kendi hakları var
Eğer hukuk eşitlikse doğru karar çünkü sizler bilmiyorsunuz ama hakimler erkeklerin mağdur olduğunu söylüyormuş iftiraya maruz kaldıklarına şahit olmuşlar sürekli bu yüzden kaldırıldı kadının esas beyanı olmasın diye. Kadın şiddeti için diyorsanız kadına şiddeti sözleşme engellemiyor ki? Kadınlar ölmesin tamam da bu sözleşme o değil. Kadına şiddet olmasın diye erkeklere her ceza verilsin eyvallah ama kadının beyanı esas tutmak sadece taciz şiddette değil her konuda geçiyor bu sıkıntı kadın iftira atıyor kocasına eee o erkeğin hakkı hukuku ne olacak? Bak kadını döveni millet toplanıp linç etsin ama bu İstanbul sözleşmesi bambaşka birşey haksızlık dolu.
Siz haberde gördüğünüze göre konuşuyorsunuz haberde gördüklerimize göre evet yanlış ama arka planda farklı şeyler oluyor nerden biliyorum derseniz, yıllarca hukuk okumuş biri evladı olan bir insan bir kadının mağduriyetine asla izin vermez. Hukuku basite almayın lütfen o insanlar sizin gözünüzden kim olduğunuzu anlayan kişiler.
Ne kadar uzadı arkadaş bu mesele... Sözleşme olsa nolur olmasa nolur zaten içinde ne varsa anayasada mevcut. Kadınların şu hakkımız vardı şimdi yok oldu diyebileceği hiç bişey yok neden zıplıyorlar anlamak mümkün değil. Ülkenin ekonomi sorunu var, mülteci sorunu var, adalet sorunu var, yaptırım tehditleri var... İktidara bunları sorun bunlara çözüm isteyin arkadaş boş işlerle uğraşmayı ne çok sever olduk
Herkes burda yok sevmiyorum yok ülkeyi batırdı oy zamanı da tıkır tıkır oy veriyorlar madem bu adamı kimse sevmiyor bu oy verenler kim o zaman ne ekonomi kaldı ne bir şey kaldı her şey bitti
Trump gitti Biden geldi... Şimdi Erdoğan'ın gitmesini bekleniyor. Bu denli ciddi bir olayın bu denli pişkinlikle söylemesi! Artık ayaklarınız suya ersin!
Dış güçleri kışkırtma çelıncı gibi bir hava var, bakın ekonomi bu yüzden böyle. Bir Allah'a yüklüyorlar olumsuzlukları bir dış güçlere, bu kadar basit.
Çıkaracakları kanun koruyacak mı? Eğitimden, ahlaktan , haysiyetten , şereften yoksun bunca mahluk varken üstelik. Süleyman Soylu diyor ki üstümüze çok gelindi. Kardeşim o zaman koruyun insanları? Hadi iktidar suçlu , bu toplumun şiddet uygulayan erkeleri ne olacak? Birde kendine şiddet uygulamasına sebep olan kadınlar ne olacak? Aile kavramının içine edildi !
Üslubu öyleyse nasıl değiştirmeyi düşünüyorsunuz? Allah kullarını kusurlu kabul ederken siz insanların her hareketini nasıl söz konusu haline getirebiliyorsunuz anlamış değilim.
Biz sözlerini kastetmiyoruz sadece. Ülke yönetirken halkın sesini dinlemeli ve cevaplamalı kafasına göre iş yapmamalı. Bu söylediklerimden chpli veya farklı partili diye bişey çıkarmayın parti tutmuyorum objektif bakmaya çalışıyorum.
Koskoca kuran diye birsey göndermiş Allah baştan sonra insanı yontan daha insan yapan bütün kişisel gelişim kitaplarının üstünde bir kitap.. peygamberlere bile kuranda tatlı yumusak konusun emri varken sizse bu adamları savunuyorsunuz..
Ayrıca neden görüş özgürlüğü yok ben böyle düşünüyorum doğrum budur adam sadece benim oyumla mı başa geçiyor yıllardır seçiliyorsa demek ki memnuniyet var, hani şu yapar (ki icraatini görmediğiniz kişiler) deseniz buyursun dicem de adam yok ki meydanda
Hayır milletin verme sebebi chp kazanmasın diye. Kemal Kılıçdaroğlunun kötü bi yönetim geçmişi vardı bildiğiniz üzere. Büyük etken bu ama şu an çoğu kişi Tayyipten de memnun değil artık çöküşe geçiyoruz sanki. Adalet sıkıntılı eğitim sıkıntılı ve artık ekonomi de sıkıntılı. Çöküyoruz 😐
Böyle detaylara takılacaksak sizin de üslubunuzda sıkıntı var şu an ben Tayyip çok iyi demiyorum kötünün iyisi görüşündeyim. @Eko-nomist böyle burdan konuşarak olmuyor bu işler kendine güvenen çıksın yönetim böyle olur desin
demokrasilerde bir kişi en fazla 2 dönem ülkeyi yönetir sonra geri kalana iktidarı bırakır.. bizimkisi ise saltanat yasıyor resmen.. ayrıca kötünün iyisi değil kötününde kötüsü halkı ayrıstırdı ekonomiyi bitirdi 10 milyon işsizle çok güzel geleceklere gidiyoruz Şu an üstlik yarım trilyon dolar borcumuz var ve bunu halkca ödeyeceğiz.. siz sırtına semer vurulan esek olmayı seçerseniz sizi yönetecek iyi insan karsınıza cıkmaz
bunu sormanın tek bir sebebi var siyasi düşüncemle dalga gececek olman... ben burada parti adına konuşmuyorum sizin gibi.. mevcut iktidar ve muhalefet haricinde bir sürü parti var en basidinden bir komunist partinin ovacıkta yaptıklarını görüyoruz (komunist partiyide seçin demiyorum ama baska bir parti demekki adam gibi çalışabiliyormus)
hayat ekonomi ve gelecek kaygısı üzerine kuruludur.. bunların ikisindede insanlara garanti veremiyor ya da güven sağlayamıyorsanız tabiki konuşacaklar.. ancak hayvanlar konuşmaz ve düşünmez.. bence milleti sorgulayacağınıza kendinizi sorgulayın neden insanlara kızıyorsunuz acaba haklımısınız? aç insanların hesabını mı siz vereceksiniz? oy vermek sagduyulu bir iştir..
ne farkeder ben küfür kullandım sense dalga gectin ikiside aynı uslup.. birine birşey soruyorsan dinlemesini ve saygı göstermesinide öğren.. ezberden konusmak yerine neler oldugunu özümseyerek yasayın tek anlatmak istediğim sey bu.. akpyi eleştirenler ezberden konusmak yerine yaptıklarını sorguluyor sizin gibi ezbere yasamıyorlar
ezberinizi kötünün iyisi olarak dillendiren sizsiniz.. atatürk bu ülkeyi kurmadan önce herkes amerikan veya ingiliz mandası diye ikiye ayrılmıstı herkes sizin gibi kötünün iyisi diyordu.. sonuç ne oldu biliyorsunuz.. her zaman bir seçenek vardır yeterki korkuyu yenmesini bilin
Adamın uslubu hep aynı, yıllardır devlet adamı ağzıyla değil sokak ağzıyla konuşuyor ve halkta bu üslubu çok seviyor. bence bu üslup yanlış desek ne değişecek 20 yıldır böyle
Bu adamın aldığı kararlardan öyle pis nefret ediyorumki artık sevgiye dönüşmeye başladı o dereceye geldim. Böyle aşık olup kendimi s*ktiresim var öyle nefret ediyorum
sayın çok değerli başbakanım sultanlar sultanı reisim generalim çok kıymetli CUMHURBAŞKANIM (silivri soğuktur :D gashgah) hiç olmuş mu bu tarz konuşmalar :D
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Erdoğan "İstanbul Sözleşmesi'nden girdiğimiz gibi çıkarız, bu kadar basit" dedi. Cumhurbaşkanının üslubu böyle mi olmalı?