- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle evet!
İşin dini ve vicdani tarafına bakıp, bir başkasının yaşamasına karar veriyoruz. Peki, elden ayaktan düşmüş ve hiçbir şeyi tek başına yapamayan birinin gerçekten de neler hissettiğini nereden biliyoruz da onu yaşamaya zorluyoruz?
Kapılar kapandığında herkes bıraktığı hayatına ve çevresine dönerken o kadının ya da erkeğin yatalak bir halde, hareketsiz kalmaktan yaralar ile dolu bedeninde sadece tavanı izlemesine kim oluyoruz da izin veriyoruz?
Her gün defalarca ölmek varken neden gerçekten de bir kez tam ve kesin ölmemize karışıyorlar?
Ötenazi bir ülkenin tekelinde kalmamalı. Tüm Dünya'da yasal bir seçim olmalı.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa herkes öyle yorum yapmış ki sanıyorlar canı isteyen keyfine gidip ötenazi yaptırabilir. Öyle bir şey değil eğer kişinin iyileşme umudu yoksa ve ağır derecede acı çekiyorsa yapılıyor. Öyle kafasına göre biri gidip ben artık yaşamak istemiyorum mutsuzum diyipte yaptıramazlar.
Türkiyede olup olmaması konusunda yorumsuzum bir fikrim yok23 Yorumla- +1 yıl
Katillere yapılsın diyen olmuş... İdam ile ötenazi bile karıştırılıyor.
- +1 yıl
Hem idam ile hem intihar ile karıştırılmış. Türkiyenin yarısı yaptırır, yaşamak istemeyen mutsuzlar yaptırsın diyenler var. Sanki aşı bu her yaptırmak isteyene yapılacakmış gibi bakmışlar olaya
- +1 yıl
Evet, baya yanlış anlaşıldı. Neyse, ben iyi xper kastım.
+1 yılStephen Hawking'in bu konudaki düşüncesi aklıma geldi. Ben de öyle düşünüyorum: "insanın yaşama hürriyeti kadar yaşamasına son verme hürriyeti de olmalı. Fakat ben her ne olursa olsun bir insanın yaşama tutunması gerektiğini düşünüyorum." Gibi bişeyler söylemişti.
47 Yorumla- +1 yıl
Aman tanrım! şu an ne kadar mutluyum bilemezsiniz! Çok teşekkür ederim size!
- +1 yıl
Rica ederim de neden?
- +1 yıl
Bu sözü yıllar önce çakır keyif ve biraz da uyku iken Ekşi Sözlük'te görmüştüm. Çok hoşuma gitmişti. Söz nietzsche'nin sanıyordum. Neyse, uyuduktan sonra sözü unutmuştum ama aklımda harika bir söz olduğu aklımda kalmıştı. Ne yaparsam yapayım o entriyi tekrar bulamamıştım. Şimdi siz söyleyince "Evreka" diyip bağırasım geldi.
- +1 yıl
Anladım, sevindim:)
- +1 yıl
Tekrar teşekkür ederim.:)
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
İnsan yalnızsa acı çekiyorsa mutlu değilse ölmeyi istemesi kadar normal bir şey yok güzel bir söz zaten insanın ölmeyi de seçebilmesi gerekiyor
Güzel, ötenazi olacağım gidip.
21 Yorumla- +1 yıl
Discord, lütfen.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBen ötanazi olmayı çok istiyorum kesinlikle yasal olmalı. yaşamayı ve ölmeyi kişi kendi seçmeli.
30 Yorumla Yurtdışında Belçika, Hollanda, Yeni Zelanda, Kanada ve Amerika'nın bazı eyaletlerinde yasal olduğunu biliyorum. İyileşme ihtimali olmayan ve zaten ölecek hastalara uygulanıyor genelde.
Türkiye'de ise kesinlikle olmamalı.
Çıkıp sorsanız 1 kişinin derdini dinlemek bile birkaç gününüzü alır. Ve herkes en büyük sorunun kendinde olduğunu sanıyor. Böyle bir uygulamada ülkede 100 kişi falan kalır en fazla.
Sevgilisinden ayrılan, reddedilen, borcu olan insanlar isteyecek ötenaziyi eminim ki.24 Yorumla- +1 yıl
Aslında istemek öyle basit değildir. Mantiken bakınca sevgilisinden ayrılan bir insan acı çekiyor. Ama kendini öldürecek kadar acı çeken pek kimse yok. Çoğunun eline intihar yollarını versek bi ölümü getirirler gözlerinin önüne sonra bi köşeye bırakırlar. Yanii kimse basit sebeplerden istemez bence.
- +1 yıl
Ama çoğu kalkışıyor. Kimse kolay kolay kendi kafasına sıkmıyor. Bunun sebebi genelde acıdan korkmak değilde ölümden korkmak. Bir de kendi yorumumda dediğim gibi intihar edecek insan ediyor. Yolda intihar etmiş insanlar görmek yerine hastanede ötenazi uygulanmış bir insan görmeyi tercih ederim. İntihar daha iğrenç bir görüntü çünkü.
- +1 yıl
@terskadeh sorsan sana ergen derler yaşından dolayı. Ancak tüm sorularda okuduğum yorumlardan yüksek oranda mantıklı bir yorum yapmışsın. Tebrik ediyorum seni.
Bir canlının en doğal hakkı yaşama hakkıdır
Bu hakkı birisi ya da birileri istedi diye kişinin elinden almak insanlık suçudur
Bir insan ağır hasta ya da iyileşme şansı yok diye öldürülemez
Doğan çocuk engelli diye katledilemez
Bu durum insanlık suçudur
Doktorun yemini nerede kalır
İnfazı onaylayan vekillerden başlayalım dense o vekiller ne der ne yapar
Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede hasta haklarında ve hastanede neden devrim yaptı en yüksek cihazları getirdi modernizasyon yaptı
Bir tek mantıkla yaptı insanı yaşat ki devlet yaşasın
Ötenazi ile insan katletmek ne Türk'e yakışır nede İslam dinine müslümana yakışır
Kişi yaşlandı hastalandı ya da engelli doğdu diye katledilmeyi hak etmez
Sonuna kadar karşıyım sonuna kadar insanlık erdemi ndeyim
İdam ya da intihar başka mevzu
Eksi yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de en az üç çocuk diye diye sermayeye ucuz iş gücü sağlamak için uğraşanlar, vatandaşı vergi, kuyumcuyu altın ve gelir olarak gören zihniyet sence böyle bir şeye izin verir mi?
31 Yorumla- +1 yıl
Vermez.
+1 yılCevabım evet. Ancak bu olayı da genellikle olduğu gibi dini açıdan tartışmaya bağlarsak bir sonuca varamayız bence. Eğer ben fiziki olarak tüm yetileri mi büyük ölçüde kaybetmiş olsaydım öyle bir hakkım olmasını isterdim. Ve eğer akli melekeleri mi kaybetmiş isem kararı 1. Derece yakınlarımın vermesini arzu ederdim
10 Yorumla
+1 yılÇok doğru bir uygulama intihar etmek güçsüzlük gibi lanse ediliyor bunun yerine ötenazi olabilir süreç normal görünür kimse kimseyi güçsüzlük kalıbına sokmamalı herkes aynı şartlarda yaşamıyo ve aynı yardımı almıyo ha bu ülkede olursa %25 ötenazi ister o da ayrı konu zaten 1 ayda 95 kişi intihar etmiş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer ülkede olması gereken bir şey.Ölüm ya da yaşam ne dinlere ne dinlerin yandaşçısı olan siaysetçilere ne ülkelere ne devletlere ait olmamalı. Yanlızca ölmek ya da yaşamak o bedeni acıyı ruhsal bunalımı çekene ait olmalı. piskiyatri muanesinden sonra insanların ötanazi yaptırmalarına müsade etmeli insanlara yasalar.
20 Yorumla
+1 yılTürkiyede olursa eğer insan kalmaz türkiyede nüfüs yarıya düşer
217 Yorumla- +1 yıl
Niye? Türkiye'de herkesin ölümcül hastalığı mı var?
- +1 yıl
Hayır intihara teşebbüs cok bu olayıda haliyle buna cevirirler
- +1 yıl
Ötenaziyi yapan kişi doktor olacak. Adam kendi kendine yapmayacak. Neden her şeye hayır diyorsunuz dostum cidden hiç anlamıyorum.
- +1 yıl
Kimsenin karşı çıktığı yok zaten :d
- +1 yıl
@bisizofreni nick yorum uyumu
- +1 yıl
Kendi kendine yapmıcak basında doktor olucak ama ondan sonra olabilcekleri bi düşün herseye hayır diyen biri değilim öngördüğüm bir takım seyler var ve sakıncalı buluyorum dostum anlatabildimmi
- +1 yıl
Üzgünüm, sildiğim görüşlerde ki arkadaşlarla çok tartıştım ve hiçbir düşüncem onlara kabul görmedi. İstediğim tek şey kendi seçimlerimi yapabilmek. Ülkenin azınlık grubundayım. Hiçbir düşüncem kabul görmüyor, bu durum sadece biraz sıktı.
- +1 yıl
Zıt bi kişilikmisin sen biraz
- +1 yıl
Biraz değil, çok.
- +1 yıl
Neden zıtsınki acaba
- +1 yıl
Biz arkandayız moruk
- +1 yıl
@bisizofreni Sağ ol hacım.
- +1 yıl
Bilmiyorum, zihnim gereği şüpheci ve sorgulayıcıyım. Bundan dolayı herkesle aynı sonuçlara çıkmıyorum.
- +1 yıl
Allah yardım etsin valla zor iş psikolojisini düşünemiyorum. Bile ama bu seni biraz da özel yapıyor sanki
- +1 yıl
Doğru, özel olduğuma inanıyorum. Zihnimde her zaman filozofları ve bilim insanlarını örnek alıyorum. Ama bu acı veriyor.
- +1 yıl
Vermesin acı ya bosver gitsin
- +1 yıl
Boşvermek mümkün değil, bazılarımız acı çekeceğiz. Fiziksel veya zihinsel. Sorun değil.
Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sadece ağır hastalık için değil her durumda mümkünse harika bir karar.
22 Yorumla- +1 yıl
Anladığım kadarıyla ağır hastalıklar için geçerli maalesef. O bir türlüsüne henüz geçemedik.:/
+1 yılGeri dönüşü olmayan çok anlık bir karar olma ihtimali çok yüksek ve kişinin psikolojik sağlığının yerinde olmaması ile çok ilintili bir durumu da var ben mantıklı bulmuyorum ancak tedavisi olmayan ciddi rahatsızlıklar ile ilgili durumlarda da yaşamanın eziyet olduğu bir husus söz konusu, böyle hayatlar içinde gerçekten bir kurtuluş olabilir mi bilemiyorum, çok karışık konu inançsal yönleri de yok değil kişiye göre yine.
00 Yorumla
+1 yılKimseyi zorla yaşatacak halimiz yok. Yaşayın ulan yaşayınn mantığından vazgeçmek lazım. Tabiki Türk halkı biraz IQ'suz olduğu için saçma salak sebeplerden ölmek isteyenler olacaktır. Ama can onların olduğu sürece kimseyi ilgilendirmez. Kimseye de zararı yok. Ölecek adam zaten iyice düşünür. Vedalaşırşa vedalaşır. Bir de zaten ötenazi ve intihar benzer şeyler. İntihar serbeste ötenazi de kimseye zarar vermez. Ha hap içerek intihar etmişssin ha hap içerek ötenaziyi kullanmışsın. Fark nedir.
01 Yorumla- +1 yıl
Daha acısızdır o ayrı konu. Ama ölecek insan zaten acıyı umursamıyor ki.
+1 yılBence bu hak insanlara sağlanmalı yıllarca hastanede entube bir şekilde beyin ölümü gerceklesmis birisinin geri dönüş ihtimali yok denecek kadar azken ailesine de kendine de sureisz bir acı ve sonuçsuz bir çabaya sokar böyle bie durumda yaşar gibi görünmektense ötenazi benim için kesinlikle daha mantıklı
00 Yorumla
+1 yılyasallaşmalı ama öldürmek için değil kurtarmak için en azından buraya başvuru yapanların sorunlarını çözüp geri kazanılabilir kuytu köşede hayatına son verenlerde azalmış olur ama yasallaşma ssebebi öldürmek için değil böyle insanların farkına varıp yardım etmek için
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle çok doğru bir uygulama. Ülkemizde de yasal olmasını isterdim.
30 Yorumla
+1 yılOlması gerekiyor. Çok acı çekenler var özellikle hastalıklara bağlı olarak
30 Yorumla
+1 yılYasal olmalı bence, düşünsenize kötü bir felçlik geçirmişsiniz ve gün boyu yatıyorsunuz. Konuşamıyorsunuz, hiçbir işinizi tek başınıza gerçekleştiremiyorsunuz. İşkence gibi bir hayattansa ötenazi yaptırmayı daha doğru buluyorum.
10 Yorumla
+1 yılBence olabilir.
Kanserin son evresinde bir hastayı düşünün böyle bir arzusu var ise kabul edilmelidir.10 YorumlaGündem konusunda 802 cevap paylaştı. olumluyum. isteyen kullanabilir. turkıyede de olmasını arzularım. tabi suistimal yapanlar da olabilir bunu ama bakalım ispanyada neler olcak
10 Yorumla
+1 yılÖtenazi yasal bir hak olmalı. Ölümcül hastalıklarda tedaviye yanıt verme olasılığı bulunmadığında kişi, çektiği ağrılarla kalıyor.
10 Yorumla
+1 yılÇok doğal bir durum bir çok ülkede belirli şartlar dahilinde serbestleşmesi lazım bence
20 Yorumla
+1 yılKişi seçim yapar ve kendi seçimi doğrultusunda amacına ulaşır fakat öyle bir dünyada yaşıyoruz ki adaletin ne mertebede olduğu aşikar. Ötenazi yasal olursa birçok farklı etkenler kaos yaratır kişi kendi mi karar verdi yoksa tehdit mi edildi gibi vs bu tip durumlar yaşanır. Kişinin kendini kalkıp köprüden atma gibi intihar girişimleriyle hayatına son vermek yerine ötenazinin olması daha doğru gibi. Ancak hiç de düşündüğümüz gibi gitmeyebilir kontrol etmek çok zor.
20 Yorumla
+1 yıl"Güçlenir düşmeyi öğrenen örneğin, biz düştük ama düşünmedik ölmeyi" der susarım :(
https://www.youtube.com/embed/Rz5ohuhGjHY01 Yorumla- +1 yıl
Jsmfnföamals eksi atan kız git öl kanka
Bence iyileşme ihtimali yoksa ve acılar yoğunsa bence ölmek istemek hak diye düşünüyorum.
10 YorumlaBazı durumlarda insan onu seçecek duruma geliyor bir noktada seçme şansı verilmesi iyi olmuş.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de de yasal olmalı. Acıdan kıvranan ölümcül hastalar var, daha fazla acı çekmemeliler
10 YorumlaBizde de olması lazım çünkü çoğu insan artık psikolojik bunalımın dibine giriyor.
41 Yorumla- +1 yıl
Yanlış anlama 35 girdim. Kimyasal hadım olmayı düşünürüm ve gönüllü istiyorum. otenazi olsa hemen kabul ederim. zaten onur bitmiş
Doğum nasıl elimizde değilse yaşamı sonlandırmak da elimizde olmamalı.
Siz hiç bile bile kendini öldüren bir hayvan veya bitki gördünüz mü? Hatta aksine yaşama tutunmak için sabreder hepsi.00 YorumlaHi Jack👋🏽
Bir conscientious Objector'cı olarak her ne kadar kabul görülmese de buradan çook ileride olan birçok ülkedeki bu tür uygulamalar örnek alınmalı. 💮00 Yorumla
+1 yılYaşlılarına gram saygısı olmayan, Türkiye deki gibi Anne Baba nın Aile yanında yaşamasına tahammül edemeyen Medeni Avrupanın Evliliklerinin çoğu gayri resmi dir kim kimin altında belli değil evlilikden çok berber yaşamak yaygın, eh tabi bu bozuk toplum bize göre medeniyetin beşiği olarak lanse ediliyor
01 Yorumla- +1 yıl
Offff... Görüşünüze saygı duymak için içimde kırk takla atıyorum.
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Darısı başımıza. Lakin şu islamci partiler varken biraz zor.
30 Yorumla
+1 yılİnsanların kendini öldürmek için acı çekmesindense hür iradesiyle yaşamına son vermesi bence o kadar da kötü değil
10 Yorumla
+1 yılÖtenazi candır,
Hem kör, hem sağır, hem dilsiz olduğunu düşünsene...
Üstüne birde tüm vücut felç... Misss00 YorumlaYorumlarda herkes me before you izlemiş o işler öyle kolay değil arkadaşlar çektiğimiz her acı günahlarımızı siliyo
00 YorumlaBence olmali bu kadar cektigimiz yeter olurken rahat ederiz hic olmazsa yasalasirsa hakkimi kimseye yedirmem sonunda bu dunyadan kurtuluyommmm!!
00 YorumlaSıkı Kurallar Ve Sağlıksal Çözülmeyecek Sorunlar için Uygun olur. Psikolojik sorunlar için ise Kötü sonuçlar doğurur
00 YorumlaZor bir durum intiharın devlet eliyle yapılması
Kendi istiyorsa yapılmalı çünkü bireysel bir tercih00 Yorumla
+1 yılİyi birşey değil ya. Depresyona giren birçok insan zaman zaman ölümü düşünebilir. Bir anlık istekle hayatını bitirebilir. Bence olmasın.
01 Yorumla
+1 yılDoğru bir şey yapmışlar. Bir insan yaşamak istemiyorsa onu zorla hayatta tutmanın bir manası yok ki. Bazen ölmek daha iyidir...
00 YorumlaTürkiye'de yasal olursa ilk benim üzerimde denesinler seve seve gönüllü olurum
10 YorumlaÖtenazi genel anlamda yasallaşmamalı ve ölümcül hastalığı olanlar dışında başvurulmalı
Yoksa ben sinirlenince bile başvurabilirim yani herkesin derdi kendine çaresiz gelir40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYüce Allah'ın da bizim kararlarımıza saygı duyabileceğine inanıyorum ben ve hayat bize yaşanılmaz kılındığında intihar etmeye ve ötenazi isteme yöneldiğimizde bizi affedebileceğini düşünüyorum
20 YorumlaSevgilim şu an küs bana Ötenaziyi evren karşıma çıkardı Enerji işte 😂
00 Yorumla
+1 yılHep kisi istiyorsa neden olmasin diye dusunmusumdur
00 Yorumla
+1 yılMantıklı sapıkların direk aldığı nefes kesilmeli bence
02 Yorumla- +1 yıl
Senin dediğin idam bu değilki
- +1 yıl
@çikolata_ağacı illa boynuna ip geçirmeye gerek yok
+1 yılAllah başka dert vermesin. Azıcık imanınız olsa Azrail'i görünce başınıza gelecekleri düşünürsünüz.
00 YorumlaTürkiyede o bile pahalı olur awq ölmek bile suç bu ülkede olmaz olsun böyle ülke
00 Yorumla
+1 yılHayır ya bu yasal olursa idamında yasal olması lazım hemen hemen aynı şey sonuçta
02 Yorumla- +1 yıl
Sağ
+1 yılGenç/ergen nüfusları çok feci şekilde azalacak. Dedi dersiniz.
00 YorumlaGündem konusunda 443 cevap paylaştı. Bu ülkede intihar etmek isteyenin maddi durumu yetmediği için daha da sürünüyor yasallaşsın.
00 YorumlaVicdani ret ve ötenazi her ülkede yasal olmalı.
27 Yorumla- +1 yıl
Harikasın dostum, harika! Sonunda benim gibi düşünen biri! Çok mutluyum çok!
- +1 yıl
Vicdani retçi çok az var maalesef, iki kişiyiz burda. Umarım sayımız artar.
- +1 yıl
?
- +1 yıl
Biliyorum, umarım olur.
Tabiki olmamalı. Allah in verdiği canı yalnızca o alabilir. Sonuçta onun hakkındaki kararı olüm olsaydı zaten canını alırdı. Allah in işine çok fazla karışilmaya başlandı. Sonumuzu pek hayra alamet görmüyorum.
17 Yorumla- +1 yıl
Neden olmasin ki? Herkes müslüman mı?
- +1 yıl
Ahirete inanmıyorum. Ben mantığa, felsefeye, bilime, bilgiye inanıyorum. Cidden müslümanlarda ki bu kafayı anlamıyorum. Dünyanın en geri kalmış medeniyetlerindem birisiniz. Avrupa'da ki bir çok muhafazakar bile açık görüşlü, müthiş insanlar. Bizim ülkenin muhafazakarı bile diktatör kılıklı.
- +1 yıl
Sana saygısızlık yapmadım, çok alıngansın. Düşünüyorum, sen daha aşağıdasın! Ben insanlar kendi fikirleri nasılsa öyle yaşasın diyorum. Sen ise benim fikirlerim nasılsa herkes de öyle yaşayacak diyorsun. Saygısızlık asıl senin yaptığın.
- +1 yıl
Peki.
Bir tranva sonucu herkes isteyebilir ama sonradan pişmanlık olsa da fayda etmez bence saçma çünkü insan karar değiştirebiliyor önceden intihar düşünürdm hep ama şimdi iyi ki ölmedim diyorum nefes almak kadar güzel bir şey yok yasaklanmalı!
114 Yorumla- +1 yıl
İnsan acı çekiyorsa nefes almak da güzel değildir. tabi ki bu benim düşüncem ama kesinlikle ötanazi olmalı yaşamayı isteyenler yine yaşasın ama ölmek isteyenlere de bir zahmet engel olmasınlar.
- +1 yıl
ciddi bi hastalık vs yoksa en erken 1 ay sonrası için karar alma seçeneği sunar :D psikolog vs onayı yoksa da belki 1 yıl
- +1 yıl
Evet ama yıllarca ölmek isteyen insanlarda var. zaten intihar ciddi bir konu sırf 1-2 ay mutsuz olunup istenilecek bir şey değil bunun için insanın gerçekten yaşamdan nefret etmesi gerekiyor
- +1 yıl
@Barış_LonelyForever 1 2 ay olanda psikolog onayı zaten, sona doğru belirtmiştim sanki
- +1 yıl
@HalitZiyaKARTAL Ben @tu2bal için söylemiştim ama senin görüşünde doğru psikolog onaylı olursa ani karar verilmemiş olur
- +1 yıl
@Barış_LonelyForever anladımm :) hemen ardından denk gelince bana sandım :D hatta bence psikolog onayı olsa bile belirli bi süre de kişiyi rahatlatmak için denemeler yapılmalı, fikir değiştirme olasılığını yükseltmek için
- +1 yıl
@tu2bal Sonuç olarak doktorlar ya da psikologlar eğer ilgiliyse hayata döndürmek ve vaz geçirmek için ellerinden geleni yaparlar ama yine de kişinin tercihi bir insanın yaşamayı istemesi ne kadar normalse ölmeyi de istemesi normal olmalı zaten son ana kadar vaz geçmemişse pişmanlık olacağını sanmıyorum bazen yaşamak daha fazla acı verebilir insana
- +1 yıl
@Barış_LonelyForever Öyle, yaşam keyifsizdir ve acıyla doludur. Ama ölümde sınırsız huzur vardır. Çünkü yaşam yoktur.
- +1 yıl
@imjacktheripper Katılıyorum, ölümden sonra huzur var mı bilmiyorum ama inandığım bir şey var oda acının olmadığı.
- +1 yıl
100 000 kişi ötenazi istiyorsa zaten ciddi bir sorumuz var demektir:) bireysel müdahaleden çok kitlesel faaliyetler gereklidir
- +1 yıl
@Barış_LonelyForever Hiçliği huzur olarak tanımladım.
- +1 yıl
@imjacktheripper Biliyorum tabi ki hiçlik benim içinde huzur demek acı çekmeden düşünmeden hissetmeden sonsuzluk.
Yaşama hakkı kişinin insiyatifinde değildi ama ölüm hakkı gerekli şartlar yerindeyse olabilir.
20 Yorumlaİnancı olan insan böyle bir şey yapmaz bir nevi katillik bu
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılispanyada intihar oranları fazla olmayabilir. Ama bir kuzey ülkesi böyle bir karar alsa belki şaşırabilirdim
00 Yorumla
+1 yılİspanya ya gıdelım de halledelim şu meseleyı artık amann beee😂
42 Yorumla- +1 yıl
Hepiniz ölmemi mi istiyor nedir😂😂
- +1 yıl
Sensiz bir kişi eksiğiz efenim, aman..
Gizli Üye(36-45)+1 yılAgir hastalara yapilir mantikli belki ama öyle genclere , hastaligi, agrisi olmayana yapilmasin
00 Yorumla
+1 yılGerek yok intihar eden edene. Millet açısından korkmuyor ki. Allah korkusundan korkuyor diye intihar etmiyor. ötenazi de bunun gibi olduğu için din açısından uygun görülmez hele bu hükümet hiç getirmez.
00 Yorumla
+1 yılYani olmamalı diyemiyorum. Ama herkesin yaptırması da yasal olmamalı. Bakılmaya muhtaç çocuğu olan birinin depresyon etkisiyle bu kararı vermesi işten bile değil.
00 YorumlaBurda da doğru şekilde işlese olur da
Burda ne doğru ki00 Yorumla- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar