Başta İslam ülkeleri olmak üzere diğer dinlerin hüküm sürdüğü ülkelerde, ilahi yönden kabul edilmeyen bir şey Ötenazi. Diğer yandan da kimi çevrelere göre etik sayılmıyor. Fakat, tedavisi mümkün olmayan veya fiziksel ve ruhsal olarak ağır tedavi süreçleri yaşayan insanlar ve onların yakınları için Ötenazi taraftarları da giderek artıyor. Peki, yarın bir kanunla Ötenazi yasalaştırılsa bunu destekler miydin? Ve sence Ötenazi bir hak mıdır?
Kişisel olarak bakınca kişinin böyle bir hakkı olabileceğini düşünüyor insan ama bizim kültürümüze ve inanç yapımıza oldukça ters bir uygulama.."Senden önce ben" filminde felçli olan karakter İngiltere'ye gidip ötenazi olmuştu o filmi izlerken çok makul gelmişti gözüme şahsen ama yine de insanı ikilemde bırakan bir uygulama..
Bende bir dönem böylesi bir soru sormuştum ve kesinlikle olmalı tezini savunuyorum. Müslüman ülkede müslüman olmayan da kesim var netice ve tedavisi mümkün değilse aileme o ızdırabı yaşatmadan ölmeyi seçebilmeliyim.
Hayır. Tersine devletin sağlam bi kuruluş kurması gerek bi psikiyatri kuruluşu ama öyle para için değilde önce insanlık sonra para doktorların olduğu psikriyati
Yapmak isteyen zaten kendi hayatına son veriyor. Bence kendine bakamayacak durumda olan ve acı çeken insanlar için düşünülebilir. Fakat sağlıklı bireyler için aynı fikirde değilim.
Ötanazi insan hakkıdır. Herkes müslüman değil sonuçta bir müslüman kendi dini emrediyorsa ötanazi olmaz ancak bunu seküler ve dinsiz kesime dikte etmek saçma ve akıl dışı.
Kendi ihtiyaçlarını giderme yürüme konuşma görme ellerini hareket ettirememe kaza geçirmiştir bunlardan bir kaç tanesi mevcut ise bazı şartlara göre kendi rızası ile yapılabilir