Olmalı veya olmamalı diyorsanız nedenleriniz nedir?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Olmalı 18 yaşından sonraki herkes hayatını istediği gibi yaşar ister yaşamaya devam eder ister ölmek ister benim gibi hayattan zevk almayan yaşamak için geçerli sebebi olmayan biri ölmeyi tercih etmesi kendi kararıdır
Aynı fikirdeyim
Evet olmalı bende istiyorum zaten ölmeyi
Bende
Evet hatta zorunlu olmalı.
Nasıl?
Kurtulma ihtimali olmayan ağır hastalar yoğun bakımı gereksiz işgal ediyorlar.
Olaya duygusal olarak bakmassak mantıklı
Duygusal olarak bakmıyorum.
E güzel
Dünyanın en büyük sektörü sağlık sektörü, yoğun bakımdaki her hasta binlerce lira gelir demek o şirketler için.
En iyi görüş için teşekkürler.
Rica ederim
Cevap
3Cevap
olmamalı kendine saygısı olmayan insanlar bunu ister ayrıca yaşamak isteyen ama yaşının ergenliginin getirdigi normal bunalımlardan dolayı kötü günler geçiren gençlere kötü örnek oluruz yani toplum için çok kötü
Ne yaşadığını nerden biliyoruz belki bazısının kaldırabildiğini o kaldıramadı
Amaç ne yani niye zorluyoruz
her kaldıramadıgız şeyler için pes edemeyiz şimdi şöyle düşün benim bir hastalıgım var kaldıramıyorum fiziksel ve psikolojik olarak? ama eşim ve çocuklarım var onlara karşı sorumluluklarım var onları bırakıp nasıl gider insan zaten sonsuz yaşam diye bir şey yok insan sadece kendinden sorumlu bir varlık degil bu son derece vahşet verici bir bencilliktir benim hayatım istedigimi yaparım kendimi öldürürüm? bu yanlış tartşmaya kapalı birde bunun devlet için yasallaşmasını istemek çok kötü zaten bunu yasallaştıran emperyalist kötü niyetli sömürge devletleri herkesi her ölmek isteyeni öldürmüyo
Kişinin birilerine karşı bir sorumluluğu yoksa bakması gereken veya onu hayata bağlayan o zaman ne etmesine engel
ona devlet karar veriyor işte herkesi öldürmüyor birde bunu kötü devletler ilaç masrafları devlete yük oluyor diye yasallaştırıyor yani size hayvan muamelesi yapıyor sizde evet biz hayvanız deyip sedyede yatıp ilaçla kendinizi öldürtüyorsunuz he birde madem ölmek istiyorlar neden ötenazi istiyorlar neden doktorların öldürmesini istiyorlar?
En azından daha kolay, sakat kalma riski daha az, rahat ve acısız ölüm için tabiki
bence çogu kişi kendini bir şey sandıgından ötenazi istiyor bu iş yasal olsa ötenazi ötenazi isteyenlerin 100%82 si ölmek istemez ayrıca risksiz ölüm diye bir şey var çok isteyen kendini öldürür devletten bei öldür diye yalvarmaz birde doktor öldürcekmiş fetişe bak
Tamam canim
tehlikesiz yaşamak isteyenler intiha etsin gidin öldürün kendinizi doktorlar öldürcekmiş birde işi gücü yok sizi gtu olan o gt olan kendini öldürür laf yapmaz
Örneğin Yatalak adam nasıl etsin hasta insanlardanda bahsediyoruz aşık ergenlerden değil
yatalagım ve ölmek istiyorum diyelim? 10 tane hap atarım işim bitti veya başka yöntemler var burdan yazamam yani 10 dk içinde acısız sızısız ölüm kii yatalak ve hasta olsam kendimi öldürmek aptallık olurdu çünkü muhtemelen 2-3 ay içinde ölücem zaten
birde acılara dayanamayıp kendini öldürtmek isteyen insanlar acısız nasıl ölürüm diyor ulaan zatena cı çekiyosun o yüzden ölmek istiyorsun dur ben bi sigara içeyim 37. sigaramı içmem gerekiyor saat geldi
Kolay gibi konuşuyorsun napalım tek tek gezip onlara ölüm taktiklerimi verelim? istiyorsa başvursun işte
hayır böyle bir şey yani doktor destekli intihar bu topraklarda asla olamyacak hayal kurmanın anlamı yok ayrıca avrupadaki insanlarla burdakileri kıyaslama burada ötenaziye evet diyen 2-3 dangalak doktor çıkar
Hasta insanlardan bahsediyorum aci çekiyorsa gidip zaten acı çekiyorum deyip kendini falanmı yaksın yani ötenazi daha mantıklı
insanlar kendinden sorumlu degildir diyorum insanlar her istedigimi yaparım bu benim hayatım diyemezz diyroum isteyenler başvursun diyorsun devlet yaşatmak içindir doktorda yaşatmak içindir
bencillik bireycilik toplumu insanlıgı kötüye götürür insan kolektif dayanışma olmadan hiçbirşeydir amerikan popülizmine uşaklık etmeyin
Tamam
sana diyorumki ötenaziyi yasallaştıran devletlerin açıklaması var onlar hastalar acı çekmesin onları acılarındankurtaralarım diye yapmıyorlar bu işi onlar insan olmadıkları için hayvan gibi yaşadıkları için devletin içindeki yaşlı ve hasta kişileri devlete yük oluyor diye öldürüyorlar sende halen masal anlatıyorsun yani avrupalıya göre sen öl kal önemi yok onlar annelerini babalarını huzur evine gönderen vahşi insalar
he ben olaya duysgusal bakmıyprum ekonomik bakıyorum yani devlete zarar bunlar diyorsan evet mantıklı ama buda senin hayvan oldugun anlamına gelir çünkü insanın hayvandan farkı üstün oldugu tek taraf duygudur
sizin gibilerin hayvan olmak istemesine saygı duyarım ama diyorumki bunu doktorlar yapmasın onlar kutsal insanlar can veriyorlar bunu siz yapın yapamıyorsanız o sizin sorununuz
Evet olmalı, bazen felç veya yatalak kalıyor insanlar veya acı içinde oluyorlar. Boş yere acı çekmelerine gerek yok bir ömür boyu.
Katılıyorum
Yaşamak istemeyen yaşamasın kenkaa
Bencede zorlamaya gerek yok
Niye yaotirmakmi istiyon
İsterdim yani sanırım ama soruyu sormamla alakası yok
Ask meskmi
Değil
Bazı şeyleri artık hatırlamak istemiyorum kendimden nefret ederek daha fazla yaşamak istemiyorum bu kadar
evet
Of keşke olsa gider randevu alırdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?