Sizce Türkiye'de ötenazi hakkı yasallaşmalı mı?

Ötenazi çıkar yolu olmayan ve çok acı çeken hastaların doktor yardımıyla intihar etmesi olayıdır.
Hastaya bir bardağın dörtte biri kadar kimyasal bir sivı verilir ve hasta bu sıvıyı içer. 30 veya kırk saniye içerisinde çok derin bir uykuya dalar ve ardından bilinci kapanır. Bir iki dakika içerisinde de kalbi durur ve kolay, acısız bir şekilde ölür.
Bazı kanser hastaları son demlerinde o kadar ağır acılar çeker ki morfin bantları bile acılarını dindiremez. Hatta babasına beni öldür diye yalvaran kanser hastası bir çocuğun babasının yaptığı öldürme eylemini hatirlıyor olmalısınız.
Her yıl binlerce insan isviçre'ye intihar turizmi için gider ve bu iş için kurulmuş özel poliniklerde hayatına son verir. Ücret ise 6 bin dolardan başlar.
Ülkemiz insanının birçoğunun dini İslam olduğu için ve islamda intihar kati bir şekilde yasaklanmış olduğu için bu hakka sıcak bakmazlar ama diger taraftan laik bir ülke olduğumuzu da unutmamalıyız.
Sizce bir insanın kendi yaşamı hakkında karar verme yetkisi olmalı mı?
Ben sağaltımı mümkün olmayan hastalıklarda hastanın ötenazi hakkının olması gerektiğini düşünenlerdenim.
Bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir?
Sizce Türkiye'de ötenazi hakkı yasallaşmalı mı?
Cevapla