Yunan adaları ve Trakya sınırına kadar üs kurdu. PYD'yi silahlandırıp bölgeye üs kurdu. ABD Türkiye'yi tehdit eden Doğu Akdeniz tasarısını senatoya sundu. Türkiye'ye baskıyı artırdı. Türkiye'de lider, otorite ve yönetim boşluğu oluşmasını bekliyor. 2025'e kadar kadar parçalanacak 25 ülkeden biri de Türkiye idi. 2013'ten sonra oluşturulacak bir otorite boşluğu ile Türkiye işgale açık hale getirilip en az üçe bölünme planı uygulanacaktı. İlk hedef otorite boşluğu idi. FETÖ otorite boşluğu oluşturmakla görevlendirildi ve bölme mesajını verdiler. New York Times Gazetesi 2016 yılında ABD Başkanı Wilson'un 100 yıl önce çizdiği Türkiye'yi üçe bölen haritayı tekrar yayınladı.Haritanın paylaşıldığı 2016 yılı 15 Temmuz Darbesinin yılı. Tesadüf değil.CHP İzmir belediye başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kendi bayrağı ve parasının olması gerektiğini söyledi. Soyer'in konuşması tesadüf değil. FETÖ darbe girişimini organize eden sözde “yurtta sulh konseyi” üyesi eski Tuğamiral Sinan Sürer’in odasında ele geçirilen dokümanlarda, Türkiye’yi iç savaşa sürükleyecek ve bölünmesine neden olacak plan tespit edildi. FETÖ bu kirli kurguya hizmet ediyordu. Hizmet hareketi (!) Sizce ABD yakın zamanda Türkiye'ye saldıracak mı? Ya da denge politikası buna engel mi olacak?
ABD, Türkiye'ye fiilen saldırmaya mı hazırlanıyor?
Büyük Ortadoğu Projesi dahilinde, Amerika eski Dışişleri Bakanı Condelezza Rice'ın ifadesiyle birçok ülkenin sınırının değişmesi gerekiyordu. Maalesef bizim siyasetçilerimiz de malum projenin eşbaşkanı olduklarını söylemişti. Bu proje, en başta İsrail'e karşı tehdit oluşturan bütün ülkelerin sınırlarının değiştirilerek İsrail'e güvenli bir alan açmayı hedefliyordu. Nitekim 1983 senesinde İsrail'de yayınlanan Kivunim (Yönelişler) adlı Siyonist bir dergiye göre Libya'daki rejimin devrilmesine, Mısır'ın Kıptîler ve Müslümanlar olarak bölünmesinden, Irak'taki rejimin düşmesinden ve Suriye'nin Alevi, Sünni ve Dürziler olarak bölünmesinden bahsedip bunun İsrail'e büyük çıkarlar kazandıracağını salık veriyordu. Aynı zamanda bu dergi Lübnan'ın Hıristiyan ve Müslümanlar arasında parçalanmasından da bahsediyordu. Tam da 1982'de İsrail'in Lübnan işgalinden bir yıl sonra geldi bu tavsiyeler. Zaten İsrail'in Lübnan'da bir Maruni/Arap Hıristiyan devleti kurma hedefi hep olmuştu. Şimdi gelelim bu planları kimler bozdu? 1976 senesinde Lübnan'ı Cumhurbaşkanı Süleyman Faranciye'nin talebiyle istila eden Suriye ordusu Lübnan'daki bölünmeleri önledi diyebiliriz. Hatta İsrail yanlısı Falanjist Beşir Cemayel'in öldürülmesi olayının arkasında da o vardı. Daha sonraki aşamada İsrail'in işgali ile Suriye Lübnan'da Hizbullah örgütünün oluşumuna ve silahlı destek almasını sağladı. 2000 seneside ise İsrail işgal ettiği Lübnan topraklarını terk etti. Bu ise Suriye ve İran ikilisinin zaferiydi. İsrail'in Lübnan'da Maruni devleti kurma planı da çöktü. Diğer yandan Suriye İran'ın direktifiyle sadece Lübnan'da Hizbullah'ı desteklemiyor, Oslo sonrası direnişin yeni yüzü Hamas'ı destekleyip Şam'da onların ofis açmasını da sağlamıştı. Türkiye ile Suriye'nin ilişkilerinin iyi olduğu dönemlerde Türkiye İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk yaptı. İsrail Suriye'ye "Hamas ve Hizbullah'a destek vermeyi kes. İranla ilişkilerine sınır koy. O zaman Golan Tepelerini sana verelim." dedi. Esad ise bunu kabul etmeyip İsrail'e karşı direnişi devam ettireceklerini söyledi. Tam da o yıllarda Esad, Türkiye ile Suriye'nin ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini, İsrail'in Kuzey Irak'tan toprak aldığını, bu Siyonizme karşı ancak bir olursak karşı koyabiliriz gibisinden bir ifadesi vardı. Beşşar Esad babası Hafız Esad gibi Irak'a karşı Amerika'nın yanında da durmadı ve Irak işgaline karşı gelip Suriye'de Amerikan üslerinin açılmasına karşı gelmişti. Bu ise Amerika'yı oldukça sinirlendirmişti. Dönemin ABD Başkanı George W. Bush Suriye ve İran ekseni için "Şer Ekseni" ifadesini kullanmıştı.
Devam ediyorum: Şimdi Suriye'de ne oldu? Tam da planlanan şey oldu ve Suriye fiilen bölünmüş vaziyette. Zaten Amerika ve İsrail'in Suriye'deki rejimi deviremiyorsan en azından böl ve parçala gibisindn bir düşüncesi var. Şu an görüyoruz ki İran eksenine/Direniş eksenine karşı BAE, Bahreyn ve Fas İsrail'i tanıdıklarını duyurarak İbrahim Anlaşmasını imzaladılar. Hem de Doğu Kudüs'ün Amerika tarafından başkent olarak tanınmasına rağmen! Suudi Arabistan da İsrail'i tanımak istiyor fakat halkından büyük tepki alma tehlikesi yüzünden bunu yapamıyor. Üstelik Suudi Arabistan'ın Doğu'daki Ahsa bölgesinde Şii nüfus var ve onların ayaklanma tehlikesi var. Türkiye'de ise Suudi Arabistan'ın fonladığı The Independent Turkish denen bir internet gazetesi var. Her gün Kürtçülük üzerine haberler yapıyor, Şeyh Said'i yüceltip Atatürk'ü değerler aleyhine yayın yapıyorlar. Bu gazeteyi fonlayan Suud, Suriye'deki PYD'ye de mali destek verdiğini bilinmektedir. Suudi bir bakan PYD'nin 2018'de Rakka'yı IŞİD'ten alması üzerine orayı ziyaret etmişti. Şimdi ABD, İsrail ve Suud üçlüsünün Türkiye'yi siyasal Kürtçülük ve FETÖ'cülük eli ile bölme, parçalama ve iç savaşa sürükleme hayali vardır. Tamam ben muhalif bir insanım ama bunu görmemek için de aptal olmak gerekli. Görmek için de çok zeki olmamak gerekir. Bunun için hükümet yetkililerin basiretli olması gerekir ve halkı ayrıştıran ve kutuplaştıran her türlü ifadelerden uzak kalması gerekir.
öyle bir harp senaryosu jeopoliği değiştirir Türkiyeyi rus ve çin eksinine iter.. Türkiye gibi stratejik ileri karakol görevi gören ortadoğunun.. asyanin avrupanın merkezi konumunu kaybeder.. abd Türkye ile konvansiyonel harbe girmesi hamasi değil gerçek olarak ikinci wiethanami olur seneler sürer ve bölgesel olur seneler süreci için olayın ekonomik boyutu düşünüldüğünde abd nin şu an ki resesyondaki ekonomisi için hiç istemediği konudur.. zaten konvansiyonel olarak saldırmasına gerekte yok.. jeopolitiğe baktığımızda ana vatan Türkiyenin sınırında ypg/pkk devleti kurulmaya çalışılıyor..11'inic yüzyıldaki haşaşiler..13üncü yüzyıldaki 11'inic yüzyıldaki haşaşiler.13üncü yüzyıldaki babaliler vs..
sonra yeniçerilere.. pontus. taşnak.. hınçak.. vehabbiler ve pkk ya kadar sadece Türke ait olan anadoluda ve egemen topraklarında hep böyle asimetrik tehditlerle Türk devleti uğraşmış ve hep zaferle sonuçlanmış Türk devleti hep haritadaki yerini almıştır. Zaten 2030-2035 gibi 27 inci paralel noktası yani kuzey suriyeden ypg/pkk ile başlayan evet terör devleti kurulacak.. bu noktadan bölgesel bir savaş çıkacak.. yunanistanda gaza gelecek 1918 deki gibi megali idea helen rüyası için.. malun etnik döküntüleri yazmama gerek yok Türkiye de yaşıyorlar onlarda gaza gelecek zamanında ermeniler gibi ama hepsini Türk ordusu ve Türk devleti demir yumruğu ile ezecek... nasıl bugun ermeniler.. yunanlılar.. pontusçular yok olduklarsa onlarda yok olacak.. abd nin peşine takılan söz konusu ırak.. suriye.. mısır gibi devlet olmadığı için Türkiye demir yumruğu ile ezecektir.. abd de artık bizim çocuklarını darbeci tayfasınıda 1947 den beri Türkiyeye sızdırılmış müstemleke zihniyetinide alır gider diye tahmin ediyorum...
Türkiye'yi kuşatmaya çalistigi bir gercek. Bunu yaparken de cevremizdeki bizle tarihsel sorunu cok olan ülkeleri silahlandirarak yapiyor. Ama öncelik olarak 2023 secimini bekleyeceklerini dusunuyorum ben. Cunku kendilerine uygun kukla bir iktidar veya lider cikmasi onlara terayağdan kil ceker gibi bir kolaylik saglayacaktir. Özellikle CHP ve HDP ikilisinin milli konularda bile batinin dili ile konusmalari ve konulara karsi cikmalari ABD ve AB ülkeleri icin buyuk avantaj. Bu iki parti ulkede kaos ortami olusmasi ve bu sayede iktidar degisikligi olmasi icin her turlu illegal olaya göz kirpar vaziyetteler. Ben disaridan degil icimizde ki bati kuklasi olmaya meyilli kisilerden cekiniyorum. Bu kisiler sosyal medya ve basin kuruluslari ile yalan yanlis abartili algi oyunlari ile insanlarimizin aklini celerse iste o zaman durumumuz vahim bir yola dogru gider diye dusunuyorum.
Bu ülkenin başına ne geldiyse Türküm diyen Yahudi den Kürdüm diyen Ermeni den geldi Agop Ahmet oldu Salamon Süleyman oldu Sadece isimlerini değiştirdiler İçimizde yaşamaya devam ediyorlar Biz de zannediyoruz ki cekip gittiler... Ittitahat Terakkinin itleri Musluman Türkün imparatorlugunu yikti Torunlari da aynı ihanetin peşinde... Ama tarihin ibresi onlardan yana değil bu sefer...
Chp li İzmir millet vekili bir ara Izmır olarak Turkiyeden ayrılalım demişti. Bunu destekleyenlerde çıkmıştı. Neyse soruya yönelecek olursak. Fiili bir taarruz olacağını sanmıyorum. Olsa bile en az bunun olabilmesi için kukla olarak kullandıkları yapıların tek tek kaybetmesi ve sadece buna mecbur kalması gerekiyor. Şu durumda savaş ilan edemez çünkü kayıpları çok olur kaldiki Türkiye bir Irak, bir vietnam değil. Oralarda bile çok kayıp verdiler. Şimdi ise anca birilerini silahlandirip kışkırtırlar
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yani maksadını aşmış ama konuşmasında da ama bunlari saka olsun diye söyledim diyor. Bilemedim. Ama izcoin demiş biz senelerdir once kentkart sonra izmirim kart kullandık. Ki kartımız sadece ulaşımda degil fuar girişlerinde falan da geçerli. Atıyorum bunun içindeki para kontör gibi yapılıp izcoin denmiş olsa para birimi çıkartmak mi olurdu ki? bayrak konusunda da tarihsel olarak bayrağı olmuş olabilir ama bugün öyle bir atılımda bulunulsa onun adı bayrak degil ancak flama olabilir. Zaten İzmir insanı da İzmir bayrağı diye birsey kabul etmez ama flama olursa kabul ederler. Sonuçta okulların bile flaması olabilir.
Bilmiyorum bu İzmir’de hep yapılan bir espri çocukluğumdan beri ya burası çok farklı çok güzel diğer yerlere benzemiyor zaten pasaportla alsalar yeridir falan gibi belki o yüzden şaka demesini yadırgamıyorum
Amerika Türkiyeye saldırma kararını 1998 lerde düşünmeye başladı 2002 karar aldı nevada çölünde Türkiyeyi işgal tatbikat I yaptılar. hedef 2023 te türkiyenin tarih olmasıydı , cumhuriyetin 100. yılında 15 temmuz 2016 içerdeki amerikancıları temizleme operasyonudur. ecevit hükümeti bile bunun için indirilmiştir. türkiye içeridende kuşatılmıştır askerlikte buna 5. kol faaliyeti denir. aslında hiçbirşey göründüğü gibi değil, devlet (derin devlet)2012 den sonra ağırlığını koyarak temizlik ve savunma, ileri karakol stratejileri izlemeye başlamıştır. mesele S400 ne doğu akdenizdir.1960 lara kadar gider,1990 lardan sonra hareketlilik başlar 2002 türkiyede istedikleri siyasi ortam oluşmuştur harekete geçerler. bop ile başlayan süreçtir. toplum görmez, anlamaz, yorumlayamaz fakat devletin ajandası vardır. sadece zamanı ve sırasını bekler 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🔥🔥🔥
Fiili olarak direkt bir saldırı olacağını düşünmüyorum, şöyle ki ilk adım Türkiye'yi natodan ve ab ile yapılan anlaşmalarından uzak tutmak sabrını aşırı zorlamak ve hata yapmaya yöneltmek olur ki günümüzde sık sık yaşanan bir durum. Oysa ülkemizin şu an Yunanistana savaş açmak için çok açık sebepleri varken sabır etmekteki durumu da bu yüzdendir.
Peki meclis başkanının "Cumhurbaşkanı isterse Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden bile ayrılabilir" sözünü neye yoralım? Şu haritada bogazlar uluslararası bölge olarak çizilmiş!
Yabi bu konuda pek bilgim yok ama dediğine göre İlk hedef Fötöymüş , 15 temmuz darbesi başarısız olduğuna göre yapmış oldukları planın işe yaramaz olmuş olunduğu kanıtlandığına göre yapsalar bile şu an yapmazlar başka planları vardır belki
Fiili saldırı olması çok olası görünmüyor ancak olursa abd bundan zararlı çıkar. Matematiksel olarak yaklaşıyorlar olaya ama saha çok farklıdır, bilmiyorlar.
Onlar bizi yıkmaya çalışsınlar bakalım kimin yıkılıcağını görcez. ABD şu başkanlık seçimlerinden beri içten sarsılıyor. Onların haritasını biz güzelce çıkarırız, Allahın izniyle.
ya tam amerikancı olacaksın ya da tam ruscu yoksa orta yolu bulmaya çalışırsan abdye döndüğünde rusya arkadan dayar rusyaya dönünce abd arkadan dayar :)