Sorudaki teorimi, dünya siyasetini takip edenler anlayacaktır.
Birçok ortamda ve burası dahil sosyal medyada sık sık dile getirdiğim konu... 15 Temmuz 2016'da Fetöcülerin darbe girişimi başarılı olsa idi, bugün Ukrayna'nın yerine Türkiye, Rusya ile savaşıyor ve bombalar, İstanbul'u, Ankara 'yı harabeye çevirmiş olacaktı. Böylece, ABD bugün Yunanistan'a yaptığı askeri yığınağı yapmaya ihtiyaç duymayacak ve hem Türkiye'yi istediği gibi dizginlerken, Rusya'yı da dünyadan izole etmeyi başaracaktı.
Ama işler istediği gibi gitmedi. Başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye, ABD'nin bu oyununa gelmediği gibi Ukrayna-Rusya savaşında, taraflara eşit ve dengeli yaklaşım politikası ile ABD'nin planını bozdu. Her ne kadar ABD bu konuda, niyetini belli etmemek için sesini çıkarmasa da, içten içe Türkiye'yi cezalandırmak ve ilk planı uygulamak için neredeyse Yunanistan'ın tamamını askeri üsse çevirmek gibi alternatif yollar aramaya devam ediyor.
Şimdi ise yeni bir hamle yaptığını görüyoruz...
Ukrayna'nın yeni Savunma Bakanı, Rustem Umerov...
Adında da anlaşılacağı gibi, o bir Türk. Eminim ki, birçok vatansever ve milleytçi kişi bu atamadan gurur duyacak ve sevinecektir. Sevinmekte, acele etmeyin derim...
Çünkü, Rustem Umerov, Rusya'ya karşı nefret dolu bir aileden geliyor... Erdoğan ve Türkiye ile güçlü siyasi bağlantıları var... Yıllarca, Ukrayna'da Turkcell'in sahibi olduğu Lifecell'in yöneticiliğini yapmış. Bununla birlikte, Kırım'da Fetöye ait okullarda eğitim görmüş. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Geleceğin Liderleri Eğitim Programına katılmış. Stanford Ünv'nin desteklediği Ukrayna Liderler Programına katılmış. Kişisel araştırmalarımda, Dünya ve Türkiye hakkında sık sık sosyal medya paylaşımları yaptığı halde, 15T Darbe girişimi hakkında olumlu veya olumsuz hiçbir paylaşım yapmadığını görüyorum (silmişte olabilir). Daha garip olan ise, Türkiye ve Türklerle ilgili hemen her konuda olumsuz ve yanlış yönlendirici eleştiriler yapan, Fetöcü sosyal medya hesaplarının, Umerov için ballandıra ballandıra uzun ve olumlu paylaşımlar yapıyor olması manidar.
Parçaları bir araya getirdiğimizde... Acaba ABD, yıllardır hazırladığı ve başarısızlıklar nedeniyle geciken programını, içimizdeki Truva Atlarını sahaya sürerek devam ettirmek mi istiyor?
Rüstem Umerov'un, Ukrayna Savunma Bakanı oluşu ile Türkiye'ye "tarafını seçme" zorlaması ve ardından, domino taşlarının devrilmesi gibi Rusya ile ilişkilerin kopma noktasına getirmek gibi bir zorlama yapılacak mı? Tabi ki, Erdoğan'ın böyle basit bir oyuna geleceğini düşünmüyorum, ancak ABD'nin elindeki kartları kullanma şekli de önemli.
Bu arada, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da bir Tuva Türkü olduğunu dikkate almak gerekiyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Zorlamıyordur
15 temmuzun darbe olduğunu düşünüyorum diyen biriyle tartışmayacağım zaten neyse...
Cevabın yok ise ne yaprak yemeye geldin?
Önce konuşmayı öğren 30 yaşında daha konuşmayı bilmeyen şahıs
Adam olan ile konuşulur... Adam mısın?
Kendi hayal dünyasında yaşayan tiplere bir şey anlatamam. Hipnoz olmuşsunuz adeta üzücü
Zeka seviyenin üstündeki sorulara gelmemen gerekirdi.
Hahaha komiksin şu üstteki yazdıklarından kimin ne m*l olduğu belli sanki
Senin gibi kafası basmayan tipler soruma gelmesin diye açıklamadaki ilk cümleyi koydum ama yine de geldin.. Çünkü kafan onu bile anlmaay yetmiyor.
Hahaha komiksin sen daha ülkede olan hiçbir şeyi anlamıyorsun ha belki de anlıyorsun ama bu işine geliyor. Bir yerlerden aldığı vardır belki bilemeyiz...
Böyle boş boş konuşursunuz... Beyninde sadece sosyl medyanın mahalle karılarından duydukların vardır... Kendin düşünebiliyor musun?
Hahaha aynen aynen hadi git işine be öff bıktım sizin gibi p*ralı trollerden git başkası ile uğraş
Seni bedava mı çalıştırıyorlar :D
Tamam hadi git uğraşacak başka birini bul bee vallahi bıktım boş konuşmalarınızdan hadi git. Tamam Almanya Amerika falan bizi kıskançlıktan bitmiş aynen he oldu mu? Hadi git
Ev sahibiyim.. Şimdi ilerle..
Ne diyon daı da off aynen
Kafan mı karıştı.. Yoksa mala mı bağladın?
Senin seviyene inemedim diyelim.
Demek ki popişin bulutlarda dolaşıyor..
Hahaha sizin kadar olamaz. Almanya falan kıskanıyordu en son İngiltere veya diğer Avrupa ülkeleri de bizi kıskanmaya başladı mı acaba? Azcık güldürsene beni sabah sabah
Bak yukarıda ne yazdım... Sosyal medyanın mahalle karısı ağzı... O beyni kullan.. Kendin üret.
Hayır
Boş bi soru
Soru boş ise ne yaprak yemeye atladın?
İt kendini gizlemiş... Delikanlı olsa meydana çıkardı.
Furkan suresi ayet 63.. sana gelsin