Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aslında geç bıle kaldık uzay muabetlerı ıcın ancak bu konuya oldukca meraklı ve ortaokuldan berı cok arastıran okuyan bırı olarak fıkrımı beyan edecek olursam. Bu işlerde cok cıddı bilgi teknoljısı ve egıtım gereklı yanı bız ulke olarak dunyaya hangı teknoljıyı satıyoruz daha yerlı arac yapmayı nbıle beceremıyoruz bugun yerlı araba olsun yerlı savunma sanayı denen şeylerın tamamı fason ürünler başka ülkelerden sıparıs yapıp burda montaj edıyoruz ve made ın turkey oluyor. Bgun ülkmeızdekı unıversıte ve okuların egıtımı bellı. Mılyonlarca mezun verıyoruz ama gercek anlamda muhendılık zekasına sahıp kac muhendıs var. Bu uzay aracını muhtemelen elon musk fason olarak yapacak yanı bızım kendı ımkanlarımız ile uzaya ınsan yollamamıza ıcın en az 200 yıl var bugun başlar ısek. Hadı yolladık gerı getırme teknoljısı cok daha karmasıktır. Tamamen secımde kafa karısıklıgı odaklı ve bana göre zamanlama acısından cok hatalı. Ama nerden başlarsak ileirisi ıcınde okadar faydalı olabılır fakat uzaya astranot yollamalı bır proje gelısmış ülke olan amerıkada bıle ortalama 10 yıl sürüyor çalısmaları. Burdan yola cıkarak bız uzaya roket hıbı bır sey yollıycagız yanı burdan atacaklar aya çakılacak ve dagılacak bunun ısmıde aya ndık olacak cunkı bu teknoljıyı ıyı arastırmak lazım aya saglam roket ındırmek cıdden cok ama cok buyk teknoljı ve bılgı ısteyen işler. Daha 6.5 depremde iletısımın koptugu telekomınıkasyon sıstemının çöktüğü şehır ıcınde bıle cep telefonu sınyallerının çekmedıgı bır ulkede yaşıyoruz kendımızı fazla abartmayalım bız henuz teknoljık anlamda taş devrınde bıle degılız.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAstrono bilimi ve Astronot eğitimi alacak araştırmacı biri neden sadece çay işi yapsın ayrıca Çaycı, Temizlik görevlisi haberleri doğru mu? Bunlar Farklı bir Dünya ülkesine gitmiyorlar, Aya gidiyorlar ben NASA da bile duymadım, Astronotlar kendi çayını kahvesini kendi yapıyor, yer çekimi olmadığı için Farklı Uzay kapsüllerinde Gıda muhafazaları var, ihtiyaç dahilinde istifliyorlar, Temizlik olayı kişisel temizlik dışında öyle Uzay roketlerinin Dışarıdan Su ve temizlik malzemesi ile temizlenmesi söz konusu bile değil çünkü Atmosver olayı yok, ne yani Pas pas mı yapacaklar haberler yapılırken önce kaynak verin mantıksız bir haber
01 Yorumla- +1 yıl
Söz konusu Temizlik ve Personel Alımı, Uzay ajansı Binası için yapılmaktadır bakıyorum da Haberler saptırılmış sanki uzaya çaycı gönderiyormuşuz imajı bırakılarak Türkiye de uzay projelerine saptırma yapılmış
Valla ülkede gelişsin başarılar kazansın da isterse marangoz çağırsınlar, ben anlamam yazılıma bakarım çağrılırsam da giderim ki zor :D daha öğrenciyim, gayet normal bence, ama uzayda ezan sesi duyulsun diyen birileri çıkarsa cidden iptal olsun proje falan hani ses boşlukta yayılmaz durumları
00 Yorumla
+1 yılNe var bunda son derece haklı bir istek;
5 milyonluk bir bütçe ayrılarak aya gidileceği normal değil de, ajansa temizlikçi ve çaycı görevlilerine ihtiyaç duyulması mı anormal :) Ayrıca eğer bir ihtimal olursa eğer, sen o kadar yol gideceksin temizlik imandandır, çaycı ise mitinglerde atılan çaylarla ayda keyif yapmak için talep edilmiştir. Bunu anlayamayacak kadar cihal olman gıııı :D
Ülke komple çıldırmış durumda Allah sonumuzu hayır kapılarına açsın.141 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏👏👏👏☺️
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
111Cevap
Gündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. önce tesis temizlemek ve yorgunluk çayı içmek lazım sonrasında astronot falan yetişir.
zaten ay'a astronot göndermek en az 10 yıl sonra olacak bir durum
2023de aya sert iniş yapılacak. yani uzay aracı orada kalacak.2028-2029 gibi bu sefer yumuşak iniş yapılacak ve bir süre sonra araç geri dönecek (insansız olarak gidip gelecek) bu süreçlerde herhangibir sıkıntı çıkmazsa 2030dan sonra insanlı bir şekilde uzay aracı Ay'a gidecek
Ayrıca astronot kıyafetinin maliyeti 12 milyon dolar diyorlar. Bizim uzay ajansının bütçesi 6 milyon dolar.
Ayrıca Nasa geçen yıl açıklama yaptı. Yörüngeden Ay yüzeyine insanlı araçlarla inmek için gerekli sistemleri geliştirmek için önümüzdeki dört yılda halihazırdaki bütçesine ek olarak 35 milyar dolara ihtiyaç olduğunu duyurdu.11 YorumlaGündem konusunda 901 cevap paylaştı. Peki bu alımlar nasıl olacak kaç kişi olacak ben onu merak ettim.
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadrolu uzay çaycısı kadrolu temizlikçi aslında havalı hem devlettesin hem uzayda :D Bizi almazlar ama havalı meslek kolu olacağı kesin.
https://www.youtube.com/embed/B7zxxvFUYuMBu arada ilanı bu linke tıklayıp okuyabilirsiniz.
https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2021/02/20210222-4-3.pdf24 Yorumla- +1 yıl
@MuhaKz Bu Uzaya gidilme konusu bir anda olacak bir şey değil zaten. Diyelim ki uzaya gidildi bu personel de alındı yanlarına eğitim verilecektir illaki. Bence uzun vadeli eğitim olacaktır. Ortaöğretim bu arada lise ve liseye denk gelen okullardan mezun kişileri kasıt etmişler senin benim gibi insanlardan seçmeler her halde yine de.
- +1 yıl
+1 yılBakınız.
Cem Yılmaz - Bir Tat Bir Doku
Türkler Uzayda
Adam en ince ayrıntısına kadar belirtmiş. Buradaki kadrolanma da aynı.
Uzayda kim çalışacak?
Kim çalışacak uzayda?
...
Kaptanın akrabaları.
Taytın var mı? Var.
Giy, gel!
Demek ki akrabaları önceden alıyorlar.
Devamında Dolapdereden kaporta cila ustalarını alarak geminin teknik ekibini, Hays@ysssktrrr Turizmin otobüs şoförlerini istihdam ederek uçuş ekibini oluşturacaklar.
Mantıklı...00 Yorumla
+1 yılArkadas uzay ajansinin yerlerini senmi temizlemeyi dusunuyordun? Devlete ben temizliycektim ajansin yerlerini de. Ajans calisanlarinin cayini sekerini ben saglarim de. Bu kadar cahal olmayin milet aya siz halaaaaa halaaa yaya oglu yaya mk. Kafa yerine saksi tasiyorsunuz
00 YorumlaYani şimdi bu zihniyetin bilim proje yarışmasında papaz eriğini imam eriğine dönüştüren gence 1. nci ödül veriliyorsa buna da şaşırmamak gerek. Ben asıl bunlar gittiğinde atmosferi geçebilecekler mi onu merak ediyorum.. Haa pardon Amerika'dan fırlatılacaktı dimi? Tamam tamam giderler😂😅
00 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. İstismar etmedikleri tek bir yer kaldı mı? Elbette uzay ajansı için de bu olacaktır.2023 seçimlerinde ciddi endişe var ve yandaşa biraz iş lazım. Yer istasyonlarını nispeten anlarım ama uzay araçlarına da odacı,çayçı, müstahdem kodrosu açarlarsa hiç şaşırmam :)
00 YorumlaNe var bunda şaşıracak! Bizim astronotlarımız aya kadar gitmişken şöyle taburelerini atıp dünyaya karşı bir demli çay höpürdetmesinler mi! 😂😂
60 YorumlaCiddi ciddi inanan var ya ahaha şimdi palavra bir proje için akrabasını yerleştirir ordan da yüklü maaş bağlar giren yine bize girer oh mis kemerleri takın
32 YorumlaGündem konusunda 878 cevap paylaştı. Turkler sayesinde ay pırıl pırıl olacak heykeline hergece mehtaba çıkınca daha temiz bi manzara bekleyecek bizi ve diğer astronotlara ayda cay ikram etmemek de kabalık olurdu degil mi çaysız ay mi olur canim 🤣🤣🤣🤣
11 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSoktuğum sistem maalesef böyle işliyor
40 Yorumla Partili üç beş kişiyi alırlar işe tamamdır. Uzay, ay falan hikaye.
50 YorumlaNe yani çaysız mi gönderek astronotlarımızı. Kim temizleyecek oraları. Bilim için ortam hazırlıyorlar demek ki.
Şey gibi ders calısıcam ama saatlerce odayı toplayıp çalışmaya derman kalmazdı 🤔🤔🤔00 Yorumla
+1 yılÇaycıyı önden yollayacaklar, astronotlar aya vardığında tavşan kanı çay onları bekliyor olcak. Uzun yoldan geldiniz hele bi çay için 🙄
30 Yorumlaaya gideceğimize inanan var mı acaba fownpfwmkf? uzayda yemekler paketli yenir garsona gerek olmaz. temizlik işini de astronotlar kendileri halleder genelde çünkü araca zarar vereceğinden su pek kullanılmaz. bilgili bir insan bu bütçenin de bu alımların da mantıklı olmadığını anlar. böyle bir şey olmayacak.
14 YorumlaBu ekibe bir de Çaycı Hüseyin i katmak mı? Var bir hayalimiz..
10 Yorumla- Gündem konusunda 544 cevap paylaştı.
+1 yılHeyt bee ay da ezan eşliğinde çay keyfisi. Yürüyün kim tutar sizi
40 Yorumla
+1 yılayranı yok içmeye el arabasıyla gider sıççmaya oldu olacak kpsss ile kontenjan açsınlar torpille adam soksun baride şaşırmayalım
20 Yorumla- Gündem konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılKapıya güvenlik de şart, hurdacılar uzay mekiklerimizi söküp söküp satabilirler.
Kapıya joplu, düdüklü bekçiler lazım...
Adları da GALAKSİNİN KORUYUCULARI olsun...00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani fiziğin f anlamayan siyasetçiler uzaydan bahsediyor ya 😂 Düşünün uzayda ezan dinlettiriceklermiş. Biraz fizik lütfen.
51 Yorumla
+1 yılYükseklik korkum olmasa başvururdum. Ama yapamam. Tedirgin ve kendimi güvende hissetmediğim an geri gelmek isterim. O yüzden sıkıntılı bir dönem olur benim için. Zaten oralarda sıkılırım ben...
00 YorumlaBizim uzay ajansı şimdiden taytın var mı kap gel moduna girmiş 😃
00 Yorumla
+1 yılTemizlik imandan gelir. Çaysız da olmaz, nerde olursak olalım, tavşankanı çaysız hayat olamaz. Mantıklı.
10 YorumlaNormal bir durum... uzaya çaycı götüreceklerini düşünen düz beyinliler var gerçekten var yani😂
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılE tabi 100 sene sonra aya gideceğimiz için adamlara hizmet edecek birileri lazım
ya. Adam akıllı çalışan almazlar mühendis falan almazlar ilk ilanları çaycı vayy a. k ya20 Yorumla
+1 yılYav bir ülke ay'a giderken bile vizyonu düşük olur işçileri küçümsemiyorum ama önce bir uzay üssü falan olsa ne temeli var ne de gelişimi
00 YorumlaAstronot mu alacaklardı? Önce müdür atarlar sonra boşta kalan yandaşlar vasıfsız görevlere atarlar. Ardından proje rafa kalkar.
00 YorumlaÇalıştığınız kurumun temizliğini hatta sıçtığınız tuvaletin ve klozetin temizliğini ben yaparım diyorsanız patrona söyleyin temizlikçi çalıştırmasın.
00 YorumlaEn önemli branşlar onlar zaten açıkladıkları bütçe ile kuvvetle ihtimal müdürler bina kiraları harcirahlardan sonra bütçenin yeteceği tek personeller
00 Yorumla
+1 yılÖzel kalem müdürü, idari işler müdürü, sümenci, defterdar, yazı işleri sorumlusu ve alt kadrolarını da götürürler. TUA Ay Müdürlüğü hayırlı olsun...
00 YorumlaNormal karşılıyorum. Aşçıyı unutmazlar herhalde. :) Ulaşım hizmetleri içinde eleman veya elamanlara ihtiyaç olacaktır. Daha çok alım olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİse ihtiyacim var saglam bir otelcilik garsonluk cv'm var merak ettim basvurayim dedim , Ankara 'daymis Uzay Ajansi kabul edilmedi, Kurayla alacaklarmis zaten 👐İnsan heyecanlanamiyor bile su ulkede artik , hepten umidim kesildi gitti
00 Yorumla- Gündem konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yıl2023 de uzaya gidicez bu yolculuk uzun sürecek çay içmeyelim mi eleştirmeniz çok yanlış.
10 Yorumla
+1 yıl2007den beri goklerde olan ucaklari gibi hayali uzay aracimizla uzaya da gideriz
10 Yorumla
+1 yılşaşırdık mı? hayır. aw daha ne görcem yarabbi ben bu ne ahdlkfasgdsghsd
11 Yorumla- +1 yıl
Daha dur, Ay a çıkıp Elon Musk ile damat halayı çekeceğiz, bayrağı getirip artık neyle tutturuyorlarsa onu unutacağız, yabancı dil bilmeyince Taksim meselesine döneceğiz, yiyeceği yeyip çöpü boşluğa atacağız, geri inemeyip orada kalacağız. Ben şahsen en az birini bekliyorum dfgsdfasldd
+1 yılaya gitmeden çay keyfisi yapıp dönerler diyim ben size şkxnskcne
10 Yorumla- Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılAlımlar ne ile yapılıyormuş kpss ile mi yoksa işkur bünyesinde mi hemen başvuralım
10 Yorumla Hemen gideyim ben yerler 🍯 dök yala çaylar 🐰 kanı olur.🤣🤣🤣
10 YorumlaBunun için işkuramı başvuruyoruz alımlar hangi düzeyden yapılıyor üniversite şartmı
😀😀😀10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunda ne var? Neden her güzel şeyi illa ki eleştiri malzemesi yapıyorsunuz? Neden 100 kalemin içinden 1 ini görüp onu dile getiriyorsunuz? Lütfen sürekli karalamaktan vazgeçin
10 YorumlaNe yani bunlar uzaya mı gidecek giderlerse ağlarım yeniden dünyaya gelip çaycı olmak isyiyorum 😭😭
16 Yorumla- +1 yıl
Çalıştığınız kurumun pasağını pisliğini yalaşığını bulaşığını tuvaletini bokunu camını pecesini kim silip pak edip temizliyo siz mi? Elbette bu işlere bakan temizlik görevlisi olacak. Olmasın mı sıctıkları klozeti kendilerimi temizliyor. Kim yapıyor bunu. Ne saçma düşünce tarzı
- Gündem konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yılbu çok komik eğer doğru ise... espri ise akıllıca :))))
10 Yorumla
+1 yıltürkiye bu türk zihniyeti. farklı birşey isteyemez düşüncesi yetmez..çapımız karı yalakalığına ve devlet memurluğuna çalışır haa bide 3 kağıda başka birşey olmaz
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar anca mezara gider yahu millet dışarı çıkıp iki lokma şey almaya para bulamıyor uzay diyorlar hala kendini Amerika sanıyor millete yalan bulayım da çapı ne olursa olsun.
00 Yorumla Gündem konusunda 392 cevap paylaştı. en önemlisi o zaten allah muhafaza çay biter tüm işler durur :)
00 Yorumla
+1 yılIsıtıcının fişini de götlerine takarlar artık 😆
( Uzaya çaycı gitmeyeceğini biliyorum )00 Yorumla
+1 yılUzay mekiğinin camlarını silmek, astronotlara çay dağıtmak lazım ayda
00 Yorumla- Gündem konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılBiz marsta su bulsak önce çay koyarız. Haklı bir istek
00 Yorumla - Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılHayret!
İmam ve diyanet görevlisi alımı yapmıyorlar mı?00 Yorumla
+1 yılben üstüne para veririm herhangı bır pozısyon ıcın... sayılı ve secılı ınsanlar bu sansa sahıp olur
00 YorumlaGündem konusunda 384 cevap paylaştı. Aya çıkmayı becersinlerde çaylarını gönüllü demlemeye hazırım 😁
00 Yorumla- Gündem konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılÇay olmadan olmaz dı
Böyle dünya ya karşı kaçak çay içecen offff 😎00 Yorumla
+1 yılEğer gerçekten ilk iş alım adımı buysa acaba bu işin merkez çalışanlarını ne zaman alacaklar 😏😑
00 YorumlaAyak takımının agzina layik bir haber
Hadi iyisiniz
3 günlük mesainiz çıktı...00 Yorumla
+1 yılreis rizeliya çay olmadan olmaz. Temizlik de imandan gelir onu da iyi düşünmüşler aferin bravo
01 Yorumla- +1 yıl
KOLPakp. Hala bunları savunanlar var suratlarına tükürsem tükürük yön değiştirir
+1 yılRezillik kepazelik muptezeller dunyada qot ettiniz bizi
00 Yorumla
+1 yılSizin bizim gibi insanları mı alacaklar hiç sanmam.
00 Yorumla
+1 yılCevab 😆😆😆😆😆😆😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 anca gülünür
00 Yorumla- Gündem konusunda 521 cevap paylaştı.
+1 yılBunun sadece Türkiye'de olacağını düşünüyorum...;))
00 Yorumla İlk ekip harıl harıl çalışırken birinin diğer taraftan çay yapması çok mantıklı
00 Yorumla- Devamını Gör (100)
Devamını Gör(145)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem