ABD'nin uzay kampında tek Türk Selin Turhan! Sizce hedefi olan NASA'ya girebilir mi?

ABD'nin uzay kampında tek Türk Selin Turhan! Sizce hedefi olan NASA'ya girebilir mi?
Türkiye'den ABD Uzay ve Roket Merkezi'nde olan Honeywell Liderlik Akademisi'ne katılabilen tek Türk olan Selin Turhan henüz 16 yaşında. Amacı pilot olmak ve NASA'ya kabul edilebilmek.

Dünyadaki bütün öğrencilere fırsat olan ve astronotlar gibi bir eğitim alma, bilim - teknoloji hedefli liderlik becerilerini geliştirme fırsatı sunan burs programı Honeywell Liderlik Akademisi bu yıl ABD'nin Huntsville kentinde olan ABD Uzay & Roket Merkezi’nde gerçekleşti.
Bu yıl toplamda 35 ülkeden 325 öğrencinin katıldığı bu burs programında bizden sadece tek bir kişi yer alabildi. O da 16 yaşında olan ve tek hayali NASA'ya katılmak olan lise 3. sınıf öğrencisi Selin Turhan.
Bu program ile açıklamalarda bulunan Turhan, "Orada yaşadığım deneyimlerden ve o havayı soluduktan sonra kararım netleşti. Önce mühendislik ardından pilotluk eğitimi almak istiyorum. Yurtdışı eğitimi çok cazip geliyor. Özellikle Almanya mühendislik eğitimi konusunda çok iyi. Orada okuyabilirsem bu benim için büyük bir şans olacak. Pilotluğun ardından ise NASA'da görev almayı çok isterim" dedi.

Selin Turhan'ın bu başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : DHA