AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "SSK'nın başında bulunduğu zaman hastanelerde hastalarımızın ne hale düştüğünü Z kuşağı bilmiyor..." şeklindeki sözlerinin ardından sosyal medya ayağa kalktı.
Herkes neyin ne olduğunu biliyor hele de 19 yılda ülkenin nasıl fakirleştirildiğini gün gibi biliyor sayın Cumhurbaşkanım.
Erdoğan, "Z kuşağı ülkenin geçmişte nasıl olduğunu bilmez" dedi! Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Sayın dünya lideri beyefendi, bu Z kuşağı 20 yıl boyunca okusun, çırpınsın ve sonrasındaysa ya iş bulamasın ya da asgari ücretle işçilik yapsın ve bunları bugünün de bıraksın da, geçmişine mi baksın? Bu kuşak bu ihaneti kendine layık görmez, siz en iyisi bu hayalden vazgeçin, yağ şeker tüp muhabbetinden de vazgeçin, Z kuşağını henüz tam tanımış değilsiniz ama tanımanız da yakındır.
insan yasamadıgı dönemi bilmekte zorlanır ben 70 leri anlayamam ama 80 ler doksanlar hafızamda 28 subatı ben yasadım anlatamam 15 temmuzu hep bera gördük 15 sen sonra gene anlatamayız bu normal... yeni nesil memleketin geçmişine alakalı mıdır bilemiyorum tiktok cular mı youtuberler le mi tuhaf bir kesim olustu
bir yandan da teknoloji ile ugrasanlar var tarih özellikle yakın tarih unutuluyor
Yine laf ebeliği yapmış başka düşünecek bir şeyim yok. 2002 yılı geçeni 19 yıl oldu. 2000 başı kafasını bırakmak lazım. Bana 2002 edebiyatı yapmasın benden oy almak istiyorsa. Hayat şartları pahalı. Eğitim desen bu bakan dahil ileri gideceğine geriye gidiyor. Adalet desen adaletten şüphe duyar olduk. Ayrımcılık desen var. Saygı sevgi ve güven ortamı bitmiş yerini kin, nefret ve zorbalık almış. Düşünce özgürlüğü yok. En basit bir yer için bile torpil istiyorlar. Eee Z kuşağına iyi şartlar sunabildin mi de gelmişsin z kuşağı ssk yı bilmez edebiyatı yapıyorsun.
Ben biliyorum. Geçmişte olanlar bugunden daha kotu değil. Sgk muayenelerinde ya 2-3 hafta sonrasina randevu bulabiliyiruz veya hic bulamayıp arada tekrar deniyoruz. Özellikle istanbuldaki acil servislerde cok fazla yığılma var. Birçok kaliteli ilaci sgk ödemiyor. Etkisi kalitesi belirsiz muadil ilaç veriyor. Iyi doktorlar hep özel hastanelere transfer oldular. İyi bir doktor bulabilmek kolay değil. Evet eskiden hastanede kuyruklar vardi ama ayni günde muayene işini randevusuz gidip halledebiliyorduk. Ilacta da kuyruk vardi ama tek kuruş muayene ve ilaç farki odemiyorduk. Eskiler elbette başarılı degildi ama rte de basarili değil. Ama aralarında çok ciddi bir fark var. Eskiler genelde kisa ömürlü zayif hukumetlerdi. Hic birinin rte kadar gucu kudreti, imkanı yoktu.
Boşuna yazma anlama kapasitesi olmayanlar duydukları ile hareket ederler. Hastanelerde sıra yok evet artık evde var. Muayene oluyorsun 5 tl. Reçete parası 3 tl toplam 8 tl ödüyorsun. Lafa gelince ücretsizmiş. Neredeyse her ilaçta katkı payı var. Aldığım duyuma göre SGK borçları yüzünden devlet hastanelerini de özelliştirecekmiş. Bakalım o durumda ne pok yiyecekler?
@Espadon34 Yaşım icabı bilgilendirmek görevim. Yoksa kolayca manipüle oluyorlar. Sgk nin eski halini bütün zorluklariyla ben de yasadim ama saglikli bir karsilastirma için o ve bu zamanin sartlarini iyi analiz etmek gerekir. Eskisi başarısızdı ama bugün olanlar akp icin saglikta basaridir demek cahilce bilgisizce bir yorumdur. Ne yazik ki akp karsitlari bile buna inanıyorlar. Cepletinden dolayli şekilde paralari çalındığında anlayamiyorlar. Evet eskiler de çalıyordu. Ama bugünle karsilastirinca devede kulak gibi arada devasa bir fark var. Yaşadığımız olumsuzluklar için basit sebep sonuç iliskilerini dahi kurabilmekten aciz bir topluma sahibiz.
Nurettin Sözen Yolsuzluk yapan müdürünü şikayet etti. Rüşveti ortaya çıkardı ama bu özürlüler sürekli Sözen i Chp yi suçluyorlar. O dönem Chp li seçmenler cezalandırıp oyları böldüler. O sayede İstanbul u onlar aldı yedi bitirdi. Üstelik ortaya çıkardığı rüşvet yanlış hatırlamıyorsam 35 bin marktı. Oysa şimdikiler bu paraya wc ye bile gitmiyorlar.
2002 yılında iktidara gelirken çok güzel şeyler diyordu. Adalet, özgürlük, kalkınma ve her birey için insanca bir hayat diyerek iktidara yürüdü. Koltuğa ahtapot gibi sarılanları eleştirdi. İlk zamanlar güzel işler yaptı çünkü etrafındaki ekip iyiydi ve arkalarında rüzgar vardı. Rüzgarı gemicikler için kullanıp değerini bilemediler. Her sene doğalgaz, petrol rezervleri bulup müjde üstüne müjdeler verdiler. Hiç bir zaman akaryakıt fiyatları, elektrik/doğalgaz faturaları veya vergiler düşmedi aksine sürekli yükseldi. Soruyorum şimdi adalet mi, özgürlük mü, kalkınma mı var? İktidara yapışmak için ahtapot olmadın mı? Çöpten erzak arıyor vatandaşı uçan/yüzen/yazlık/kışlık sarayından çıkıp gör. Aksi takdirde zamcığınıza kuyacak bu vatandaş ;) mehmet Cengiz'in dediği gibi koymaz vatandaş koyarsa bir daha iflah olmazsınız.
Şöyle bir söz vardır. İyi iyidir, daha iyi ise daha iyidir. Hadi ülkenin geçmişi kötü diyelim o zaman siz neden daha iyisini yapmak için uğraşmiyorsunuz? At yalanı... inanı. Geçmiş geçmişte kalmıştır ülkenin şuanki durumu acınacak hâlde hâla tatava yapiyor belkide memurları maaşı bile ödenemeyecek.Ülkenin hâlini görün artık! Şu şeytanın yalanlarına inanmayın. Ayrıca bu adam zamanında FETÖ ile iş birliği yapmış adam sonrada "Özür dileriz bilmiyorduk"diyerek geçiştirdiler ve bizim milletimizde buna kandı. ARTIK KENDİNİZE GELİN!
19 yıl önceki teknolojiyle simdiki bir değil suanda hastaneden randevu almak için tetikte bekliyoruz en yakın 15 gün sonraya randevu bulabiliyoruz onuda bulabilirsen kalbime sancı giriyor randevu alıyorum randevu zamanı gelene kadar iyileşiyorum zaten sonrada ben iptal ediyorum 😂😂
@mtbz42 randevu sistemi berbat bir şey oldu şehir hastanesinde bile düzgün ilgi alaka yok doktor akşama kadar toplasan 20 hastaya bakıyor sekreteri yerinde bulana büyük ödül var zaten kapıyı çalıp giriyorsun hasta yok biz bakamayız 182 den randevu al diyorlar
Uleee SSK Kemal Kılıçdaroğlu zamanında ne kadar açık vermiş, şimdi ne kadar veriyor? İnsanlardan GSS adı altında işsizlerden para topluyorlar. Kimse hastanede rehin kalmıyor ama kol gibi GSS borcu çıkıyor. Vergiler fahiş, zamlar fahiş, döviz ne halde paramızın esamesi okunmuyor faizler ortada hala Z kuşağı geçmişi bilmez diyor. Geçmişte ekonomik krizler siyasi istikrarsızlıktan yaşanıyordu fakat krizler bile 1-2 yılda atlatılıyordu. Şimdi ortada kriz yok diyorlar insanlar ekmek kuyruğuna giriyor. Bu da mı varlık kuyruğu! Güldürmeyin milleti!
Bazı z kuşağı için geçerli bu söz doğru cidden çok ergen insanlarımız da mevcut😂 Ama çok bilgili kitlesi var ki neyin ne olduğunun farkındalar Çünkü dibine kadar işsizliği biz çektik, ekonomik çöküntüyü biz çektik, eğitimin yetersiz oluşunu biz çektik yeterli bence
@Thunderdome34 öğretmen bulduk mesela sapık çıktı, labaratuvarlar ağzına kadar dolu ancak malzeme masa eksik , sınıf ağzına kadar dolu ancak sıra eksik anladin mi?
Ama Z kuşağı şunu bilir; torpille yerleştiği için çalışmanın ve emeğin kıymetini bilmeyen bazı devlet memurlarının ve hastanelerde yer alan gereksiz ve boş personellerin insanları köpek yerine koyduğunu ve yersizce üste çıktığını!
Ssk Başkanı'yken adam ne yapabilir ki şu an ki Ssk Başkanı'nın ne kadar yetkisi var ki? Bu kolaycılık ve çamur atmadır. Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanı'sın tek yetkili insanısın, bu ülkede 1 kişi bile açsa bu senin sorumluluğunda.
Geçmişe gelecek olursak internet var herşeyi görebiliyoruz geçmişe dair.
Günden güne de ne kadar fakirleştiğimizde ortada. Bize geçmişe takılan değil gelecek hedefi olan yöneticiler gerekiyor. İnternette yoktu onu da biz bulduk derseler şaşırmam.
@mtbz42 cehepe yolu bile yapamıyor diyorum sana masraf yapıyorlar asfalt yolu delip üstüne bir daha asfalt geçiyorlar. Binlerce sokakta kilit taşlarını delip geçtiler 10 yılda dünyanın kilit taşını kullandılar.
bence haklı mesela kendisine ulkedeki en buyuk hakaretleri eden bir kisi ile ortak oldugunu kimler hatırliyor mesela? sonra terör orgütü ilan edilen feto gecmisde onlar icin nasıl bir insandı? ornegin açılım sureci diyerek dagdaki pkk lı teröristleri davul zurna ile nasıl karsıladik? hatta hatta barzaniyi karsilarken türk bayraginin yaninda hangi bayrağı gondere cektik? yani evet Z kusagi arastirmali hakli
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sivastan yazıyorum ben. Ecevit döneminde 2002 senesinde İzmire gitmiştim ve rahatsızlandım. Annem hastaneye götürdü orada ve tedavi etmediler beni. 1100 KM yol yapıp Sivasa gelecekmişim buradan sevk kağıdı alacakmışım ve 1100 km daha gidip İzmirde tedavi görebilecekmişim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmama ramen Türkiye Cumhuriyetine bağlı sağlık kuruluşundan tedavi görememiştim. Z kuşakları bunları bilmiyır tabiki. Ancak Atatürk Atatürk diye beyinleri yıkanıyor ama o beyin yıkayan zihniyetin Atatürk ile hiç bir alakaları yok.
Biz de onu diyoruz. Sayın erdoğan artık midadınız doldu. Evet geçmişte bir şeyler yapmışsınız ama bu kadar. Yaptığınız da belediyecilik hizmeti gibi bir şey. Biz yaşadığımız geçmişten bahsedelim. Milleti seçim zamanı manav kuruğunda tutmanızdan mesela. hani şeker kuyruğu deyip durursunuz ya.
Erdoğan'dan başka ülkeye faydası olan yok. Erdoğan bir insan hata yapabilir. Kusursuz bir yönetici yoktur. Ha bir yönetici kusursuz olmalı diyorsan örnek göster ama İmamoğlu, Yavaş, Kılıçdaroğlu, Şener gibilerden hiç bahsetme. Yönettiği şehirleri görüyoruz daha bir şehir idare edemiyorlar ülkeyi hiç yonetemezler. En mantıklı seçenek Erdoğan.
@Aristokrat123 Erdoğan hata yapmadı. Dalga geçiyor insanlarla. Erdoğan yönetimini gördük devlette hiçbir şey kalmamasına hata deme. Böyle hata olmaz. Hata büyükse o hata gene götürür insanı.
@Aristokrat123 He canım he bu kadar asgari ücretli boşuna demi? O passat alan adam enflasyon bu kadar yüksek olmasa 2. passatını alır bu arada. Ya nereden savunacağınızı bilmiyorsunuz. Siz de biliyorsunuz durum iyi değil ama kötünün iyisi bu diyerek kötü tarafları görmemeye çalışıyorsunuz. Bastırma psikolojisi bunun adı.
Ben Erdoğan ı savunmuyorum. En basit örneği aşı ve DSÖ. Ama şöyle birşey var Erdoğan dışında dış güçlerle uğraşabilecek adam yok. Umut beslediğiniz adamlar daha yol yapamıyorlar cb seçimlerinden hiç bahsetme. O kadar saydığım şeyden Passat alan adam 2. Passatını alır demek. İşte doyumsuzluk bu. Herkesin durumu iyi. Kimse karnı doyup ağlamasın. Hindistan ya da Somali değil bu ülke.
@Aristokrat123 Doyumsuzluk demek değil, alım gücün zayıflıyor demek. Doyumsuzluk olarak niye anlıyorsun bunu? Erdoğan çok direniyor ya dış güçlere. Adam show yapıyor. Rahip brunson mesela vermem vermem diyordu. Ne oldu?
Şu zamana kadar ülkeye yabancı ülkelerin füzeleri uçakları girdi mi? Her fırsatta ABD ambargo koymakla uğraşacağına gelir burayı yok ederdi. Ben bir passatim yok ama ben Erdoğan bana Passat parası vermiyor diye ağlamıyorum. Sen alım gücü diyorsun. O 2. Passatı almak isteyen adam aglayacağına elinde ki paranın 3 te 1'ni aç dediğiniz insanlara versin.
@Aristokrat123 elindeki paranın 1/3ünü dağıtsın diyorsun. Adam dağıtmıyor. Yapacak bir şey yok. Ama devlet vatandaşını aç bırakamaz. Her hafta ev alan kim? bak reyting guruplarında AB gurubu denen bir kesim var. Bu kesim 5 milyon kabul edilir. Yani Türkiye'nin elit kesimi Bunun hepsi de öyle dediğin gibi her hafta ev alacak fabrikatör değil ha. Sürekli passat alabilecek adam değil. ABD buraya Erdoğan'dan dolayı ambargo uyguluyor. Erdoğan olmasa burayı harap mı eder dedin orayı tam anlayamadım? Böyle diyorsan Erdoğan'dan önce de kimse gelip ülkemizi harap etmedi. Böyle demiyorsan evet adam ambargo uyguluyor. Ambargo uygulamakla uğraşıyor harap etmiyor.
Sen elit kesimden bahsetmişsin ben şehirimde ki prestijli işte çalışıp ev araba alanlardan bahsediyorum. İnanmıyorsan git takip et şehirde 1 hafta önce ilanda olan ev hafta sonu ilandan kalkıyor. Neyi savunuyorsun daha sen? Ha sen sanma ki bunlar fabrikatör, plaza sahibi 5 6 bine çalışan mühendis hemşire polis takımı bunlar. Ben mühendislik okuduğum halde asgari ücretin az üstünde çalışıyorum. Peki ben neden bu kadar az kazanıyorum? Sebebi büyükşehirin chp olması ve devlet sektörlerinin chplilerle dolu olması. Belediye, karakol, tarım ofisleri, hastaneler. Herkeste ev araba alıyor öyle senin acındırdığın gibi değil chp seçmeni. Erdoğan'dan önce zaten ABD nin harap etmesine gerek yok. Bastakiler ülkeyi batiriyordu zaten. Sağlık olsun, iş imkanları olsun, yoksulluk olsun. O zaman daha çoktu. Ambargo koymakla bir çok alanda kısıtlama geliyor.
@Aristokrat123 Adam yıllarca çalışıyor zar zor alıyor. Ama bundan 10 yıl sonra böyle giderse alamayacaklar. Ne mühendisisin bu arada? ''Erdoğan'dan önce zaten ABD nin harap etmesine gerek yok. Bastakiler ülkeyi batiriyordu zaten'' Bu ülkeyi 20 yıla yakındır Erdoğan yönetimi yönetiyor. Her sene ülke daha da kötüye giderken baştakilerin bitirmediğini söylemek doğru olmaz. Haklısın.
Birader sen benim tanıdığım şahısları tanımıyorsun. Tanımadığın adamların sırf Erdoğan karışıtı diye savunucusu olma. Ne mühendisi olduğumun bir önemi yok bahsettiğim muhedis kesimden biriyle aynı fakülte mezunuyuz CHPli belediyeden yardım istedi iş maaşı dolgun iş ayarladilar. Bana kadro dolu dendi. Ben hak ettiğim maaşı alamıyorsam mühendis olmanın hiçbir önemi yok. Ben daha önceki bastakilerden bahsediyorum bilmem anlatabildim mi? Millet araba ev alıyorsa ülke uçuyor demektir.
@Aristokrat123 Valla hangi baştakilerden bahsedersen et. Önceki baştakilerden bashettigini anlamıyor değilim. Ama en çok yiyen Erdoğan oldu. Sırf Erdoğan karşıtı diye de kimseyi savunmuyorum. Benim de AKP'li arkadaşım parti içinde görev alan arkadaşım artık bu hırsızlığa tahammül edemedim bıraktım parti görevini diyordu
Ben bizzat kendim şahit oluyorum buna Erdoğan karşıtı zihniyet tam olarak prestijli, devlet yerinde dolgun maaş almak, sürekli izin isteyip tatile çıkmak, kendi üzerine düşen denetimi ekip arkadaşlarının üstüne yığıp işten 4 te çıkmak. Erdoğan ın yemesine gelirsek bu ülke 20 yıl önceleri ne göre daha iyi. Bak dikkat edersen daha iyi diyorum çok iyi demedim. En basit örnek üniversite zengin işiydi, şimdi burs kazabiliyorsun. Büyük şehir hastaneleri yapıldı ki randevu almak artık daha kolay oldu. Ama tüm bunlara rağmen Erdoğan'ın eksileri var. Ama herkesin eksileri olacaktır başa kim geçerse geçsin. Bu durumda diğerlerinden daha iyisini tercih etmek gerekiyor.
@Aristokrat123 Erdoğan karşıtı zihniyet değil ama iktidar yanlıları bu devleti çok soydu prestij muhalefetten uzak öyle ufak tefek çalışma yeriyle prestij olmaz
Her sıkıştıklarında eskiden şöyle idi böyle idi. Ekmek yağ kuyruğu vardı. Hava yağamurlu yerler çamurluydu. En azından o dönem alım gücü vardı. 1 senede gıda fiyatları ikiye katladı. Dolar hiç bu kadar yükselmedi. Markete girdiğimde 1 poşet dolmuyor ama aldıklarım 100-150 tl e çüşşşşş. Sözde Almanya bizi kıskaniyyy ama 100 euro ya benim aldıklarımın 3 katını alıyorlar. Hala utanmadan konuşabiliyorlar.
2 Lira tasarruf etmek icin Millet senin döneminde Ekmek kuyruklarinda bekliyor. Cok degil, 2 sene önce senin döneminde Millet Tanzim Kuyruklarinda 1 kilo sogan alabilmek icin 2 saat kuyruk beklediler.
Issizlik kuyruklari bugün hala var. 20 sene önce halkin durumu bugünden daha mi kötüdü?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ben o kadar güzel hayatım vardı param vardı, eşim çocuğum vardı. Yaşım 41 bu arada çok güzel hayatım vardı bu iktidar geldi borçlarımı odeyemedim çok basit diyeyim 5 küçük altın birine borcum vardı. 375 lira yapıyordu. Şimdi 4000 lira yapıyor yok kısa diye bunu örnek verdim. isverene 25 mi 26 ci mi diye iş kanununa öyle bir madde getirdi tam 70 üstü arkadaşımız işten atıldılar o maddeden. Çocuk 5 vakit namaz kılıyor yanımda ama bunları sevmiyor diye işten atıldı ya😃
4
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ah tazminatta alamadık ya 25. Maddede öyle bı işvereni haklı çıkarıyor. Ya 5 vakit namaz kınanın konusu bile gülünç. Çocuğa demişler bu işi yap, iyi de benim işim değil, 3 kere pisliğine aynı işi vermişler biliyorlar çocuk yapmiycak kovmak için mazeretmis zaten olay. Çünkü 3 kere sana verilen işi yaomaz isen iş Feshin yapılıyor 25. Madde bu arada çocuğu da attılar ya tam 10 sene yöneticilik yapan kişiydi tazminat falan yok benimde farklı konulardan attılar tam 98000alacagim tazminatım vardı. İşverene hatta daha açık yazayım.. Mustafa Latif Topbaş in isindeyiz bu kişi cumhurbaskanina gazatede çıktı 3 tane villa hediye etti İzmir urlada ve yaptığı villalar devlet arazisinde gayri meşru yapılan şeyler daha konuşmayayim Silivri soğuk
GEçmişe gerek yok günümüzü bilmeleri ve idrak edebiliyor olmaları yeterli. Z kuşağı bilse yedikleri haltları geçmişte harika sloganlar çıkartırlardı ama
Sayın cumhur başkanımız doğru söylemiş. Elbette Z kuşağı ülkenin yakın tarihinden bi haber. Ülkenin yakın tarihini boş ver, adam tuvalete gidip gitmeme konusunda gelip KS de fikir danışıyor. Millet gitme dese altına zıçacak :D bu adam nerden bilsin bundan yirmi önce durumlar neydi ne değildi?_
19 yılda Ülke fakirlestimi? Güldürmeyin bari, o. günleri yaşamamıs olabilirsiniz ama. biraz mantiklı olmak gerekmezmi? Cumhurbaskanini sevmeyebilirsin gayette doğal, ama birsey soracağim, hiç devlet hastanesine randevu almak için kışın sabahin 03:30 da gidip sıraya girdinmi? veya basit bir hastalik raporunu heyete tektek imzalatabilmek için herbir doktorun peşinde dilenci gibi günlerce kosturdunmu? Z kusağı deniyor, elinde iphone ile google den gecmişi görebiliyorlar evet ama görmek yaşamak değil birader. ALLAH birdaha hükümette kim olursa olsun o günlere düşürmesin bu ulkeyi
doğru söylemiş 90 larda millet ilaç almak için reçete kuyruğuna sabah 6 da girip öğlen 1 de çıkıyorlardı şimdi ilacını istediğin eczaneden reçeten ile alabiliyorsun en azından.. z kuşağı 90 lardaki ülke yönetimini görse kesin intihar ederlerdi sanırım..
şimdide ülke avrupa falan demiyorum yanlış anlaşılmasın ama o yıllara göre bence daha iyi.
96lisin kanka ne 90larindan bahsediyorsun yeksidkdhdk erdoganlik degil o. refah seviyesi dunyaya yayildi. 2000li yillarin basinda birlesik devletler tum dunyayi likitide yagmuruna tuttu. hemen hemen her ulke 2000-2007 arasi inanilmaz bir sicrama ile gelisti yani. krizi en hafif atlatan ulkeydik o konuda haklarini yemeyeyim ama o da ali babacan sayesindeydi.
İyilestirmeleri kimse inkar etmiyor ama kötüye gittiğimiz de bir cok konu var. İssizlik hic bir donmede bu kadar had safhada olmadı geçim sıkıntisi hic bir donem bu kadar zor olmadı pozitiflerde negatif durumlarda sıfirlanip degersizlesiyor
@aerolite yazdığım hersey kisiel gorusum kimse benimle aynı dusunmek zorunda degil zaten. sağlık konusundaki değisimleri inkar edemem hastaneler tertemiz hizmetler güzel eskiyi de biliyorum leş gibi yataklar pislik içindeki odalar.
Peki vergilerimizden saglikta hortumlanan rakamlar hakkında hiç bilginiz var mı? Akp yokken telefonda görüntülü konuşamıyorduk diyen bir akp secmeni kadin vardi. Aklima onu getirdiniz. Akp olmasaydi saglikta gelisim hic olmayacakmis gibi konusuyorsunuz.
@aerolite akp yi savumadıgimi az cok goruslerimde farketmissnzdir. Hangi donemde kim hortumlamadı bal tutan her donemde parmagini yaladı sorunuzun cevabı evet olmazdı secimlerden sonra insallah yine burda oluruz da yapilacak yenilikleri beraber degerlendirirz soru sahibini daha fazla rahatsiz etmeyelim. İyi aksamlar.
Ya allah için araştırmak isteyen için telefon var, bilgisayar var. Neyi bilmiyoruz anlamıyorum ki. Araştırıp öğrendik ki muhsin yazıcıoğlu karda donduğundan ölmemiş, orda bırakıldığından ölmüş. Araştırıp öğrendik ki, başörtüsüyle tbmm'den bir vekil nasıl kovulmuş. Biz her şeyi biliyoruz. Ha ama ülkenin şu an nasıl yönetildiğini de biliyoruz. Geçmiş geçti ama gelecek gelmek üzereyken; z kuşağına geçmişi anlatsanız kaç yazar?
Yaşlıları kandırmak kolay, onları karne ile ekmek alınan zamanı hatırlatıp korkutarak oy almak basit. Gençleri ikna edemezsin, hepsi zıpkın gibi, seni gayet iyi tanıyorlar.
Eğer halk istanbuldaki yönetimin değişmesini örnek alıp 2023'te bir değişiklik olmazsa gerçekten yazıklar olsun. Aralarında kurunun yanında yaş olarak bizde olsak bu koyunlar dibine kadar hak ediyor olacakları.
M. A. Birand sağolsun X kuşağına bile her şeyi hatırlatacak belgeseller yaptı ve hâlâ da güncel.
21. Yüzyılın 21. Yılında hâlâ "bir şeyden bihaber olmak" ancak radikal sağcıların işidir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tarihçiyim 2 yıl kurs merkezinde çalıştım lise düzeyi öğrencilerin derslerine girdim öyle öğrenciler öyle gençler var ki hayratle onları dinledim "geleceği geçmişe göre değerlendiriyorlar"
Muhterem doğru söylemiş Z kuşağının Psikolojisini Bozdu Çocuklar Küfür baz, Başına buyruk oldu çoğu ahlakını bozdu 👏👏👋 bizim gördüğümüz Sevgiyi onlar dışarı da Başkasın da Aradı Sonuç olarak Geleceği Maf etti şimdi Artık o ÇOCUKLAR BÜYÜDÜ Genç oldu Zamanı geldiğinde Söz. Onların
Siyah yazıyla saygılı algı , saldırı oo 😀 Mantıklı , doğru görünen açıklama. Ayağa kalkacak bişey yok, yer arıyor millet 😀😀 Aklı olan neyin ne olduğunu biliyor merak etmedim algıcılar
Bu parti parti göstermemiş tabi. ama anketlerle uyumlu %25 civarında cumhur ittifakına oy verildiği düşünülüyor. Benim tüm arkadaşlarım nerdeyse akp ve mhpli içlerinde tek chpliyim
@olasılıklararenedak Gezici Araştırma anketi veriyorsun. Yılbaşı öncesi anketine göre en güvenilir siyasetçi, Süleyman Soylu, ikinci ise İmamoğlu, üçüncü Hulusi Akar diyor. Böyle bir olasılık imkansız. Mansur Yavaş, İmamoğlu'ndan daha çok ilgi ve alaka görüyor. Hatta sadece Yavaş ile Erdoğan CB adayı olsa Yavaş geçiyor, İmamoğlu geçemiyor. O yüzden saçma bir araştırma sonucu.
Onedio'daki şirkete bakarsak (Konda Araştırma) son anketlere göre -2 hafta önce- Cumhur İttifakı %49.6 alıyormuş. Buna kargalar bile güler. Öyle bir şey olsa Cumhur İttifakı'nı genişletme çabasına bile girmezler.
Hadi diyelim bu oranı gerçek sayalım; 7 milyon gencin tamamının oy kullanacağını ve %25'nin (1.75 m) AKP'ye oy vereceğini düşünelim. Söylenene göre 64 milyon kişi oy kullanabilecek. Bu 1.75 milyon kişiyi, 64 milyon insan içerisindeki orana bakınca %3.5 olduğunu görüyoruz. 64 milyon içerisinde 5.25 milyon kişiyi oranlayınca %12.2 oluyor. Ki seçim havasına girilse bu farkın daha da açılacağını düşünüyorum. Kim daha kazançlı?
AKP'nin oylarının eridiği konusunda sorun yok. Tabiki akp her halükarda kaybediyor. Tarafsız anketler de maalesef az. Ama bu yüzde 25 dediğim akp yandaşı anketleri zaten. O da Maksimum oy. Yüzde iki çok küçük bir rakam değil mi sence de
@olasılıklararenedak Küçük değil, normalini söyledim. 3.5 biraz fazla ama dediğim gibi, seçim havası gelince her şey değişir. Erdoğan ya 2 senelik ömrünü yakıp güven tazeleme yoluna gidecek (bence onu denemek istiyor.) ya da 2023'te kendisine ve benimsediği ideolojiye ömür boyu güle güle diyeceğiz.
Sen neye göre söylüyorsun tüm bunları? Kendi kendine oranlamış hesap yapmışsın. Cemaat içinde de 2. Üniversitesini okuyana Akp diyor. Sen çevrendeki ve sosyal medyayı işgal eden solcuları gençlerin tamamı sanmışsın. Yavaş Ankara da tanınan birisi birde partizanlık yapanlar dışında Mansuru tanıyan yok. Ben tanımıyorum ve atandığım şehirlerde de tanıyan yok. Kendi ütopyanıza göre seçim anketi yapıyorsunuz.
@Aristokrat123 ne kadar inkar edersen et z kuşağının %75 i muhalefet %25 akpli diskile atılan videoyu görmedin heralde 130bin like 435bin disklike atıldı rtenin gençlerle konuşma videosuna #oymoyyok