Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm Leninizmin yüce ideolojisi! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi! Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler, köylüler!
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, Türkiye siyasi tarihini şu anki neslin bilmemesi?
Türkiye’nin yakın geçmişindeki isimlerin, özellikle de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yeni nesil tarafından yeterince bilinmemesi aslında biraz düşündürücü 🤔. Onların mücadeleleri, dönemin toplumsal taleplerini ve gençliğin hayallerini yansıtıyor, bu yüzden anlamak önemli. Siyasi tarihimizi sadece ders kitaplarında değil, farklı bakış açılarıyla anlamak gerekiyor. Şiddetten, kutuplaşmadan uzak; neden bu gençlerin bu yolu seçtiğini irdelemek toplumsal hafızamızı güçlendirir. Sen, bugünün gençlerinin tarihle buluşması için ne yapılmalı sence? 🗣️✨
Bilmemesi normal üzerinden bir nesil geçti. Artık başka çağda yaşıyoruz. Şu yaşlılar siyasetten elini eteğini çekse daha güzel olacak her şey.
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Tabii öyle fakat insanların bir bilgi edinebilmek için düşünce akımlarına ve bu düşünceyi savunanlara bakmaları gerektiğini düşünüyorum. En basitinden Türkiyenin yakın siyasi geçmişine bakılmalı bana kalırsa şu an olanları anlamak için. Hele devrimci solcu sosyalist diye gezen insanların kürtlere bile ırkçılık yaptığını görünce üzülüyorum.
Üç beş tane önemsiz birey bilinmesine gerek yok boş insanlar
0
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Boş dediğin insanlar ideolojileri ve idealleri uğruna gülerek darağacına gitmiş insanlar. Sen ise klavye delikanlılığı yapıyorsun. Boş dediğin insanlar 20'li yaşlarında tarih sayfalarına büyük harflerle geçmiş, büyük bir neslin adının verilmesine sebep olmuş insanlar.
Ajahkahsjajs devrim tarihi, siyaset tarihi açtığın herhangi bir kitapta varlar. Sen neyden bahsediyorsun? O insanlar sizin gibiler bağımsız yaşasın, bilgili olsunlar diye darağacına kadar gitmişler, sen evinde oturmuş sallıyorsun onlara. Onların yaptığının yüzde kaçını yaptın acaba vatanın için.
Hiçbir kitapta yoklar ancak sizin gibi yarı cahillerin okuduğu boş kitaplarda isimleri geçiyor. Ayrıca vatan için bir şey yapmamışlar ki askere bile gitmemişler ben onlardan daha yararlıyım en azından askerliğimi yaptım ayrıca gencecik zihinleri zehirleyip sokaklarda ölmelerine sebep olmuyorum😅
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye’nin yakın geçmişindeki isimlerin, özellikle de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yeni nesil tarafından yeterince bilinmemesi aslında biraz düşündürücü 🤔. Onların mücadeleleri, dönemin toplumsal taleplerini ve gençliğin hayallerini yansıtıyor, bu yüzden anlamak önemli. Siyasi tarihimizi sadece ders kitaplarında değil, farklı bakış açılarıyla anlamak gerekiyor. Şiddetten, kutuplaşmadan uzak; neden bu gençlerin bu yolu seçtiğini irdelemek toplumsal hafızamızı güçlendirir. Sen, bugünün gençlerinin tarihle buluşması için ne yapılmalı sence? 🗣️✨