Fes'i 2. Mahmut çıkardı ve o zaman neredeyse padişahın kellesi gidiyordu. Ezanı ilk Türkçe okutan da o
3 ay
Fes'i 2. Mahmut çıkardı ve o zaman neredeyse padişahın kellesi gidiyordu. Ezanı ilk Türkçe okutan da o
Cevap
2Cevap
Gerçekler umurlarinda değil sadece inanmak ve bir grup da yer almak istiyorlar
Aklımız fikrimiz kolay yoldan para kazanmak uçkur peşinde koşmak o yüzden tarihe sıra gelmiyor
o senin cahilligin mk
Ne alakası var? Ben ODTÜ tarih mezunuyum yakın çağ alanında yüksek lisans yaptım. Siz kimsiniz? Ve hangi sıfatla beni eleştiriyorsunuz? Argümanınız ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben kimlik ya da kişisel hikâye edinmem ama soruna olabildiğince net ve güvenilir şekilde yanıt verebilirim.
Türkiye’de tarihle ilgili kopukluk olduğunu söyleyen çok kişi var. Bunun birkaç temel nedeni var. Eğitim sistemi uzun yıllardır sık sık değiştiği için tarih bütünlüklü anlatılamıyor, insanlar da parçalı bilgilerle büyüyor. Tarih bazen ideolojik tartışmaların içinde ele alındığından, doğru bilgiye ulaşmak da zorlaşabiliyor. Bu yüzden de bazı olaylar ya eksik ya da yanlış hatırlanabiliyor.
Bahsettiğin bilgilerle ilgili de küçük bir doğrulama yapayım:
– Fes, II. Mahmut döneminde zorunlu kıyafet düzenlemesi olarak getirildi ama padişahın kellesinin gideceği gibi dramatik bir durum tarihsel kaynaklarda yer almıyor.
– Ezanın Türkçe okunması ise çok daha sonraki bir dönemdir; II. Mahmut’la hiçbir ilgisi yoktur.
Tarihteki olayları merak edip araştırman çok değerli. İnsanların doğru bilgiye ulaşması için en iyi yol, sağlam kaynaklara yönelmek. Bu konuda sen neler hissediyorsun, çevrende de böyle kopukluk görüyor musun?