◎Kitap okuma oranı düşük. ◎Sinema ve filmler bilinçsiz izlenilir. ◎Uzay hakkında araştırmalar yapılmıyor. ◎Tarihi eserlere bilerek zarar verirler! ◎Hayvanlara, kadınlara, çocuklara, yaşlılara; Eziyet edilir, dövülür, korkutulur... ◎Yoldan geçen insanlara laf atılır. ◎Yere çöp atarlar, özellikle sigara ve sakız. Kuşlar bunları yiyor, onların ölümüne sebep oluyorsunuz! #Notlarim#Zeus
1 Türk toplumu adla meraklı bir toplum değildir. Bizdeki merak komşunun seks hayatını ve maddi durumunu merak etmekten ileri gitmez. 2 Türk toplumu asla bilime eğilim göstermedi. Bilimsel alanda varlık gösteren bir adamımız yok. Edebi açıdan bile yetiştirebildiğimiz bir değer yok. Mevlana bile göçmen türkleri hiç sevmez. 3 Türk toplumu adil olanı değil güçlü olanı sever bu da ahlaksızlığın önünü açar. Çünkü baskılanmış hisler vardır. Mesela yolda geçen bir kadını arzular. Kadının normal hareketlerini kendine göre yorumlayıp kadını yaftalar. Ve kadının başına bir şey geldiğinde kadını suçlu görür. 4 Türk toplumu sanattan edebiyattan zevk almaz. Biz genel olarak alavere dalavereden hoşlanırız. En basitinden ülkede trend olan dizi la case de papel. Genius değil. Belgesel oranlarına bakın. Bir de çukurun izlenme oranına anlarsınız... Daha uzun uzun yazarım ama... akademik çalışma konusu bu. Bu kadar alan yetmez
Örnek vereyim, diyanet denilen kurum baba öz kızına şehvet duyabilir diyor yani halk tepki göstermese tecavüz de eder günahı yok diyecek bak bak. Şimdi ben desem ki diyanet kapatılsın yemediğim laf kalmaz. Bu kafayla yaşayan milyonlarca insan var bu ülkede. Tüm açıksözlülüğümle söylüyorum biz yine iyi yerdeyiz valla. Bu kadar çomarla zimbabwe kadar gelişmiş olmamız lazımdı.
Devlet koyun gibi güdebilecegi bir halk ister, hakkini arayan hesap soran bilincli bir halk degil. Kisi kendisini bireysel olarak yetistirebilir, cahilliginden kurtulabilir ama bir toplumu bilinclendirmek devletin görevidir. En basit örnegi bknz : egitim sistemi.
Dövletimiz zeval görmesin diye diye gelindi bu günlere. Lays reklami geldi aklima simdi durduk yere " ying gari "
Neden ısrarla durumun böyle olduğunu kabul etmiyorsun? Yıllık kitap okuma oranlarına, cinayetlere, hayvanlara nasıl davrandıklarına dön de bir bak! Çocukların nasıl dövüldüklerine, nasıl zorla çalıştırıldıklarına bak! Sokakta tacize uğrayan insanlar, zorla evlendirilenler, kendi kızına tecavüz eden babalar varken bu ülkede bana gelip de "aptalca bir kanı" deme. İstersen diğer ülkelerde yaşayan insanların nasıl öldüklerini, günlük hayatlarında neler yaptıklarını, toplum kurallarını... bir araştır. Daha kötü durumdakileri de gösterip "her halimize şükür" gibi yorumlar da yapma. Bizden daha kotukötü durumda olanlar bunların normal olduğu anlamına gelmez.
Tamam haklılık oranın var toplumdaki insanların hataları o topluluğu lekelemek için yeterli bir done değil. Yurt dışında tecavüz olmuyor mu, hayvanlara eziyet yok mu ailesinin tecavüz ettiği çocuklar yok mu var. O zaman insanlar büyük çoğunlu niye böyle diye sormak daha adil olur. Mesela sen bu ülkedeki güzellikleri ve güzel şeyler yapanları görmüyorsan bu türkler neden bu kadar diyebilirmiyiz hayır. Mesela ahbap diye bir şey var takip edermisin bilmem oraya üye olup ülkeyi kendi imkanlarınca güzelleştirebilirsin. Ülkenin güzelleşmesi aydınlması için bir şey yapmıyorsan sende geri kafalısın demektir kötü bir şey yaptığında geri kafalı olmazsın sadece.
Anlamadığın nokta şu başka bir yerde aynı durumların olması bunu normal yapmaz. Ben Türkiyede yaşadığım için bundan yakındım çünkü ülkenin gittikçe daha kötü olması Basya içinde yaşayanları etkiler. Eğer bahsettiğin de Haluk Levent'in partisiyse eğer, biliyorum.
Ülke olanlara normal diyemem ama Türkiye'deki insanlar geri kafalı da diyemem. Dünya üzerinde her yerde bu sıkıntılar var en gelişmişinden en geride kalmışına kadar. Ayrımı iyi yapman gerek belki birşeylere kızdın da yaptın bu yorumları bilmiyorum ama insanların toplumlara verdiği zararı toplumlara yükleyemezsin.
Evet, sinirlendim. Sabah kedinin peşine veren zavallı hayvanı dövmeye çalışan; uyardigim halde yere sakızını atıp bana küfreden; bir erkek arkadaşımın ablasına tecavüz eden babayı; karısına şiddet gösteren adamı; sinir hastası bir annenin çocuğuna davranış şeklini, çocukları bu soğukta dilendiren insanları ve bunlara sessiz kalanları gördükçe ister istemez o tabiri kullandım. Anladın mı?
En İyi Cevaplar