- Gündem konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılBu cins erkekler sanıyor ve istiyor ki osmanlıdaki gibi kadınlar bütün erkeklerin önünde eğilsin. Erkeklere itaat edelim bizi dövsünler, sürüklesinler hatta yakıp öldürsünler ama ne biz, ne başkası bizim halkımızı savunmasın. Erkekleri başımızın üstünde tutalım ellerini ayaklarını öpelim 'evet bey, haklisin veya diyip habire pohpohlayalim istiyorlar. Ama yok öyle. Bazıları pek bilmiyor ama biz 21. Yy'dayiz kimse kimsenin kölesi kimse kimsenin itaatkari değil. Artık osmanlı döneminde yaşamıyoruz. Burası arabistan veya arap ülkesi de değil. Burası türkiye. Pek tabii müslümanız. Ama kutsal kitapda bile kadınlara hörmet yazarken bazı yobazlar çıkıp 'kadın oyledir, kadın böyle yapacak, yok kahkaha atmayacak, yok topuklu giymeyecek, kadın lanetli bir varliktir' diye konuşamaz. Böyle konuşanlar ve böyle konuşanlara destek olanlar genelde devlet dairelerinde aynı şu şekiller. Ama burayı kendi ahirlarina çeviremezler. Şeriat istiyorlarsa def olup arabistana irana, ırağa gidecekler. Destek olanlar da def olup peşlerinden kuyruk misali gidebilir.. Her gün kadınlar katlediliyor. Her gün kız çocukları öldürülüyor, şiddete, tacize, tecavüze maruz kalıyorlar. Buna rağmen bunlar olurken beyinsizler çıkıp bu durumda bile kadınlara suç arıyor. Ve bunlar bu 'Müslüman' ülkede bir türlü durdurulamiyorsa biri de gelip bana 'ne var eşine saygıdan elini opmus' demesin (!)
179 Yorumla- +1 yıl
Hayırdır kardeşim?
- +1 yıl
Öyle bisey yazmiyor yukarıda ama sana açıklama yapmaya da gerek duymuyorum. Demekki okuduğunu anlamayan birisin. Boşuna kendimi yoramam. Istediğin kadar konuşabilirsin.
- +1 yıl
Yazıcak bir şeyin yok çünkü. Bütün bildiklerini yukarıda yazmışsın. Öncelikle şeriat nedir kelime anlamını öğren. İkincisi şeriat bir devlet yönetim sistemi değil hayata Kurân ı ve peygamberimizin sünnetlerini tatbik etmektir. Kimse senin gibi düşünmüyor diye ülkesini terk edicek değil. Öncelikle müslüman ülke diyorsun ülkede ki herkes zaten müslüman olsa ne mahkemeye gerek kalır ne polise. Bence çok bildiğini sanıyorsun maalesef bir şey bilmiyorsun.
- +1 yıl
Hı hı aynen evet süpersin beni ezdin, eyvah 👏🏻 yazacak çok şeyim var. Anlatacağım söyleyebileceğim. Fakat o kadar yazdığım şeyden bisey anlamayip, buraya inip muhhalefet olmaya çalışıyorsan, demekki okuduğunu anlamıyorsun. O yüzden yoramicam kendimi, sende kendi egonu tatmin edebilirsin.
- +1 yıl
Ben burada kimseyi ezmedim. İki eşin elini öpmesi sonucu yorumları buraya kadar getiren genç bir kızı bilgilendirmek istedim. Bundan bir saygısızlık göremedim. Ha diyorsan fotoğrafı niye paylaştı biraz abes duruyor o zaman o ikisinin ayıbı bütün kadınların veya erkeklerin değil. Bence asıl sorunumuz ne biliyor musun? Kendi halkımızın yaptığı iyi veya kötü bir şeye düşman gözüyle bakıyoruz.
- +1 yıl
Beni uyarmak sana düşmüyor. Önce bunu bil. Ayrıca benim düşman gözüyle baktıklarımi ben bilirim bu da seni ilgilendirmez. Ben fikrimi yukarıda belirtirim. Bana katılmıyorsun diye beni cahil ilan edemezsin orda dislike butonu var basıp geçebilirsin. Bende seninle aynı fikirde degilsen aynını yaparım. Fikrimi de belirteceksem 'kıyamam sana' gibi bir tabir kullanmam bilgisiz olup olmadığını da belirtmem ama sen ikisini de belirttin. Bana göre iki eş de birbirinin elini öpmemeli ne kadın erkeğin nede erkek kadının. Ama bunların kullanma yerleri ayrı. Yaşadığımız dönemde kadın cinayetleri bu kadar yogunken bu şekilde, bu fotoğrafı paylaşması kadına ver (me) diği değeri gösteriyor. Benim fikrim de yukarı da bu şekilde. Ama yanlış açıkladım kendimi ama doğru. Bu da bana kalmış bisey dediğim gibi sen beni cahil bilgisiz ilan edemezsin. Bu sana kalmış bisey değil. Beni de uyaramazsın bu da sana kalmadı.
- +1 yıl
Seni uyarma nedenim şeriat isteyen Irak İran a gitsin demen. İsteyen istediği şekilde yaşar. İnsanların nereye gideceğine sen karar veremessin. Hani inanç özgürlüğü vardı. Ayrıca kadın cinayetleri sırf kadın olduğu için olmuyor. Günlük binlerce kişi ölüyor. Sen bunlardan sadece kadınları ayırırsan hep kadınlar öldürülüyor gibi bir algı oluşur. Günlük binlerce masum bebek kürtaj sonucu hayattan koparılıyor. Alacak verecek meselesi miras paylaşımı derken günlük onlarca insan ölüyor. Tabi medya sayesinde toplumu kışkırtmaya yönelik cinsiyetci , siyasetçi, ırkçı bir toplum yaratma derdindeler. Sen ise el öpmeden konuyu kadın cinayetine nasıl getirdin büyük başarı.
En İyi Cevaplar
+1 yılArtık şaşırmıyorum,
Bizim kadınlarda salak, itaat etmeyi el öpmeyi biat etmeyi meziyet olarak görüyorlar. Yahu insan bir dik durur be, eşinin elini öp ona bir şey dediğim yok, bunu sosyal medya hesabında paylaşacak kadar aile mahremiyetin yok demektir senin, ya söylenecek o kadar çok şey var ki yıldık artık gerçekten, ne yazdım sildim bilsen var ya. Neyse ya herkes hak ettiği gibi hayatını yaşasın diyorum ben...
120 Yorumla
+1 yılTürkiye nereden nereye
32 Yorumla- +1 yıl
E i g için teşekkür ler
- +1 yıl
Rica ederim
Gündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. Evlendiğimde asla eşime elime öptürmem
Adettir diyenler bazı adetleri bırakma zamanı çoktan geldi
Hadi elimi öptü sıradan bir vatandaş olarak bile bunu çekip sosyal medyaya koymam71 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Gündem konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişi pek iyi şeylerle anılmayan birinin bu tarz paylaşımlarına inanan hala var mı? Yoksa bir yalakalık portresimi? Okuyun arkadaşlar arastirin okumaktan arastirmaktan kimseye zarar gelmez. Yok opusme fotografimi koysaymis falan gercekten olaya bakis acisiniz buysa gelecek ne halde olacak acaba? Hepimiz anamizin babamizin elini opuyoruz lakin TÜRK geleneklerinde el öpme yoktur kaldiki bir erkegin elini opmeyi bu kadar kutsamayın kendinize islamiyetle geldigi soylenir bununda kaniti yok Şamanizmin etkisi bu olgular.
43 Yorumla- +1 yıl
Köle gibi yasamayi kendine kilif yapmiş insanlara hersey reva. Yok adetiymiş gelenegiymis gorenegiymis
Ayrica bir devlet adamı boyle fotograf koyamaz - +1 yıl
Türk kültüründe el öone yok
Askerliğimi uzun dönem subay olarak yaptım terhis olacağım zaman çok sevdiğim ağabeyim silah arkadaşım dostum yüzbaşım vardı onun elini öpmek istedim bana şöyle dedi sen şerefli onurlu bir asker ve bir birey olarak asla birinin önüne eğilme elini eteğini öpme her zaman dik dur dik dur ki karakterli olasın çelik gibi ol kırıl ama bükülme.
43 Yorumla- +1 yıl
"Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur."
"Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.
Ebedi baş komutanımız G. Mustafa Kemal ATATÜRK kadınlarımız hakkında ki görüşleridir işte bizler bu zihniyetin bu Cumhuriyetin devamıyız evlatlarıyız bizler kadını her şeyin üstünde tutarız. - +1 yıl
Evet maalesef bu çağ dışı zihniyetin bu tür subliminal eylemlerini görmek istemeyen hatta ne var bunda canım abartıyorsunuz diyen genç kızlarımız var üzüntü verici bir durum umarım en kısa sürede kurucu değerlerimize sahip çıkar ve o değerleri iyi analiz etme kapasitesine sahip oluruz milletçe.
+1 yılTipe bak kadına aşağılar gibi davranın bide gözümüze sokun marifetti bu yaptığı. Birgün de kadınları itaatkar köle gibi görmeyin ya la. Hangi kafayı yaşıyor bunlar
145 Yorumla- +1 yıl
Bir boka da eksi atmayın 48 sn de bide
- +1 yıl
Kadının düşmani kadın bu ülkede şu rezalete bak içler acısı.
- +1 yıl
Aynen öyle
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet yine yalan bir paylasim ile beraberiz arkadaslar. Bu fotografı paylasan büyükelci degil. Büyükelçi'nin eşi Azize Ceyhundur.
Olay 8 ay önce gelismistir üstelik. Bu olayin tekrar, birileri tarafindan ortaya sürülmesinin amaci, acaba nedir diye dusunuyor insan🤔
Insanlar kadin esinin elini öpmemeli diyebilirler. Bu konu ayri, ama bunu tutup bur memleket meselesine haline getirmekte. Art niyetten baska birsey degildir bence.
Buyrun Büyükelcimiz aciklamayi yapmis.40 Yorumla Ee ne var bunda? Adam elini zorla mı öptürmüş "sen benim elimi öptün, artık bana itaat edeceksin" mi demiş? Eşler arasında gayet normal olan şeyleri neden bu kadar çok büyütüyorsunuz anlamıyorum? Bir insan eşinin, helalinin elini öpemez mi, gayet normal bir durum bu. Ayrıca kime ne bundan, kadın belki onun için çalışmaktan yorulan elleri öpmek istemiş, aynı şekilde erkek de opebilir. Bu fotoğrafta tek hoş bulamadığım detay eşler arasında özel bir anın paylaşılması. İkisi arasında kalsa çok daha iyi olurdu.
40 YorumlaEşi gayet memnun gibi. Bence saçma bir algı. Bir erkek bir kadının elini öpünce romantiklik oluyor da, bir kadın bir erkeğin elini öpünce neden kadin aşağılanıyor kabul ediliyor?
Belki eşine saygısından, sevgisinden öpüp saygısını böyle göstermek istemiştir.
Gereksiz haber.100 YorumlaWelcome to Arabistan!
Bizden geçti artık gelecek nesillere yatırım yapmamız gerekiyor. Kız çocuklarınıza değer verin ve erkek çocuklarınızı yüceltmeyi bırakın. Sonra kızınız böyle başkalarının ellerini öper. Vah ki ne vah!120 YorumlaDudaktan öptüğü fotoyu paylaşmalıydı!!!
Ne de olsa MODEREN bir ülkeyiz!
Yahu kime ne?
Her bayram ve her görevden döndüğünde ben de eşimin elini öperim ne var bunda?
Ailemiz için hatta vatanı için Suriye de gece gündüz nöbet tutuyor.
Bizim geleneğimizde var bu.
Adam karısını dövmemiş ki.
Sağlam konularla eleştirin.
Eleştri çıtanızı yüksek tutun bence🌺157 Yorumla- +1 yıl
AKP'yi bu kadar ateşli savunmanıza hayranım.
Konuya giriş şekliniz eğitimin hayatınızın ne kadar yetersiz geçtiğini gösteriyor. Kaçtır cevap vermeyeyim diyorum, olayı hep çarpıyorsun. Devlet görevlisi bu adam böyle fotoğraflar paylaşamaz, dudaktan öpmek ne alaka insanları ayrıştırmaktan sıkılmıyor musunuz? Eşi ile yan yana olan bir fotoğrafını paylaşsa kimse tepki göstermez. Aile için olaylarda bizi ilgilendirmez.. Ama bu ülkede kadınların düşmanı da yine kadınlar.. - +1 yıl
Güzel duyar kasmışsın
- +1 yıl
Dilimizi iyi konuşuyorsun
- +1 yıl
Sorudan engelle gitsin bu ne polemik
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Ben de bizimkileri sıraya dizip , bayram sabahları el öptürüyorum ;)
Neyse ama sonuçta bazıları ise bu konuda daha hassas olmalılar.. Hane içinde olan bu durum, sosyal medyada paylaşılmasa daha iyi olabilirdi.. Ha bana sorun değil tabi. Herkesin yaşam şekli farklıdır.
Bu arada askerde hizmet ettiğim kuvvet komutanının eşinin yalnız olduklarında kocasına "abi" diye hitap ettiğini duyduğumda çok şaşırmıştım.20 YorumlaGayet normal. Normalde de kadınlar erkeklere emanet edilmiştir Allah tarafından. Hükümetin adamlarını sevmesem de burda yapılan yalnis bişey yok, hristiyanlastigimizi dusunmuyorsak tabi. Ancak eğer hristiyanlastiysak tabi ki kadını modern köle haline getirmek, düzene ucuz ve "ses çıkarmaz" iş gücü sağlamak için erkeğe karşı düşmanlığı korukleyebiliriz , vücudunu ne kadar açıp saçarsa , teşhir ederse o kadar özgürleşecegine inandirabiliriz :) yani uzun lafın kısası herşey öncelikle bir taraf secmek gerekiyor
10 YorumlaPeki her şeyi fotoğraf karesine döküp paylaşmanın ne manası var? Burada adam takipçilerine neyi ispatladı? Eşim bana saygı gösteriyor bakın efendiler buyrun mu demek istiyor? Niye böyle gereksiz şeylerle uğraşıyoruz. Niye hep ahlaki değerleri tartışıyoruz? O suratındaki ifade ile aslında her şeyi belli ediyor. Elbette ilişkileri iyi ilerleyen birbirine saygı duyan bir çift olabilir ama bu poza ne gerek var. Mantık kuramıyorum.
20 YorumlaGündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yorumları okuyunca durumun daha vahim olduğunu gördüm. Yorum getiremeyen kişiler için detaylı açıklama yapmak lazım. Kimsenin örf adeti kimseyi ilgilendirmez. Kadın kocasının ister elini ister başka yerini öpsün bize ne! Ama bunu paylaşmak nedir? Bunun anlamı bakın kadın nasıl itaat eder, doğrusu budur diye algı oluşturmaktır. Ondan sonra da buna itiraz eden aynı kadın kitle, kadın cinayetlerinin neden azalmadığını söylüyor! Bu kadar yanlış düşünen kadın bol olunca bu olaylar biter mi?
20 YorumlaÖpen memnun öptüren memnun. Kadın belli ki eşine duyduğu saygısından öpüyor. Kadınlara yönelik bir propaganda göremedim. Utanılacak birsey de yok. Varsa bir yanlışarı kendine. Kadınları özellikle p*rno sektöründe ön plana çıkaran avrupayı bu kadar gözünüzde büyütmeyin.
50 Yorumla
+1 yılYa tamam istiyorsan öptür de bunu marifet niyetine neden paylaşır bir insan
100 Yorumla
+1 yılBu gibi şeyler özel kalmali. Çift arasında saygı göşterisi olarak yerleşmiş bir adet ise bişey demem , böyle mutluysalar yapsınlar. Ama bunu resimlemek ve paylaşmak kadını küçümsemek demektir benim için.
60 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEş öptürme olayı eskiden gelen bir şey ama ben el öptürmeye karşıyım. Bu devirde öptürmek mi kalmış yahu. Özellikle eşe.
20 Yorumla - Gündem konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yılAdamın suratındaki hazza bak. Bu ne ya, kimse kimsenin elini öpmesin, dede nine olur o ayrı...
130 Yorumla Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Arkadaşım sen artık her şeyi eleştirmekten kafayı yemişsin 😃 biraz ara vermeni tavsiye ediyorum. Adam da eşinin elini öper ne var bunda eşler arasında olabilir böyle şeyler. Ha şu açıdan sana katılırım bu bence özel bir andır ve paylaşılması hoş olmamış aile mahremiyeti ve özel ilişkiler açısından. Ama senin takıldığın nokta da bu değil zaten amacın bundan dolayı nasıl insanları ve devleti kötülerim 😃 komiksinn
30 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEsin kocanın elini opmesinin nesi garip eski bir adettir. anadolu da çok görürsünüz milletten kopmuşsunuz tabi görmüyor olabilirsiniz. Bizim köyde bayramlasilirken önce kocaların elleri opulurdu garip olan sa bunun paylaşılması sıradan bir olay ve kari kocanın mahremi yani niye paylasiyorsun senin özel hayatından bize ne
40 Yorumla Bizi böyle insanlar temsil etmesin abi.
Ne o hırsızın sarayları, ne onların milyarlık lüks yaşamları.
Tıpkı yurtdışında ki gibi halk temsil etmeli.
Yıllarca İtibar diye diye Halkın An*sını *******.
Sende biliyorsun.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın cinayetleri çok fazla. Devlet şaka gibi hiçbir şey yapmıyor. Adalet çoktan ölmüş. Şu malum osmanlı torunu diye geçinen tayfa üçüncü sınıf kanalların ve derneklerin kulislerinde dolanıyorlar.
Ekonomi alt üst olmuş durumda. Tarım yok. Türk malları ve toprakları birbir satılıyor... Eğitim deseniz pandemi döneminde aşırı aşırı geriledi.
Önümüzdeki beş yıl içinde bu ülke ne olacak bilemiyoruz.21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGörünüş İĞRENÇ ALLAH BU ÜLKEYİ BUNUN GİBİ SOYTARILARDAN ALSIN, TESBİH TANELERİ GİBİ BÖLÜK PÖRÇÜK OLSUNLAR. BİRBİRİNİ YİYEREK YOK ETMELERİ NASİP OLSUN İNŞALLAH.
- Gündem konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılBizim kültürümüzde büyüğe saygıdan el öpülür ama nezaketen evlilikte erkek kadının elini öper. Kadını nasıl eziyosa elini öpüyo.
75 Yorumla- +1 yıl
Bizim kültürümüzde erkek kadının elini öpmüyor.
- +1 yıl
arap kültürü o ben Nogay türküyüm bizde el öpme yok kadın han dır han umdır der erkekler
- +1 yıl
Arap kültüründe olması bizim kültürümüzde olmadığı anlamına gelmez. Hem ben Türk kültürü demedim bizim kültürümüz dedim.
- +1 yıl
@MisterZaza konudan sapıp çok farklı saçma bi şey söylemişsin
Ülkede kadına verilen değerin en açık göstergelerinden birisi.
ayrıca ülke bürokratlarının neye göre ve kimlerden seçildiğininde belgesi olur herhalde.
Maalesef liyakat hiçbir şekilde yok.50 YorumlaNormal bir şey de. neden paylaşıyorlar anlamıyorum. babam annem den büyük. her bayram her kandil elini öpüp dua eder. evimin direği diye. annemden babaannemden hep gördüm. ama paylaşmak göze sokmak nedir ya
30 YorumlaBu durum ne kadar yanlış ise bir erkeğin kadını elini öpmesi o kadar yanlış sonuçta başını eğerek öpüyor egiliyor yok neymiş efendim Nezaketmiş vay efendim centilmelikmis çok saçma kadını etkilemek için yapmış olduğu sakrabanliktan başka birşey değil bu resmi yanlış bulan birisi bir erkeğin kadının elini opmesini yanlış bulmuyorsa buda sizin sorununuz
10 YorumlaErkek kadının elini öpünce centilmenlik, kadın öpünce yobazlık :D Bizim geleneğimiz göreneğimiz büyüklerin eli öpülür. Kadın kocasının elini öper, koca karısının alnını. Bu aşağılama küçük görme veya düşürme anlamı taşımaz. Geleneğimizdeki tek anlamı karşılıklı saygı sevgi davranışlarıdır.
26 Yorumla- +1 yıl
Arapsevicilerin gelenek dediği şeylerden başka bir şey değil.
- +1 yıl
@TürkKızıyız Arap sevicilik ne alaka bayan cahil.. Yaptığın, davrandığın veya söylediğin herşeyde başka bir ülkeye ait emareler görebilirsin. Eeee bu seni o ülkenin sevicisi yapmaz dimi. Bir insana hediye alırken ihtiyacı var yazık diye almazsın amaç mutlu etmektir. El öpmekteki amaçta araplar gibi olalım değil sevgimizi saygımızı gösterelim demektir. Basit hesaplar peşinde olanlar basit insanlardır
- +1 yıl
Bir kadının bir erkeğin elini öpmesi onur kırıcıdır.
- +1 yıl
@TürkKızıyız Önemli olan niyettir güzelim... Bir insana yardım etmek isterken zarar verebilirsin ama bu seni cani yapmaz değil mi? Bizim niyetimizde burada kadını aşağılamak değil. Ayağımızı öptürmüyoruz sonuçta. Ayrıca el öpenin eli öpülür. Kadın erkeğin, erkek kadının elini öper öpebilir. Dediğim gibi basit hesaplar bunlar.
- +1 yıl
Centilmen erkekler kadına el öptürmez. SAYGI DUYDUKLARINDAN
- +1 yıl
@TürkKızıyız El öpmek küçük düşürücü olsaydı bu kadın erkek fark etmezdi. Centilmenlik dediğin adam gibi adam olmak demektir. Namusun dürüstlüğün çalışkanlığın vs. Erkek öper kadın öpemez nasıl bir saçmalıktır. Biri centilmenlik için öpüyorsa diğeri de hanımefendilik için öpsün. Bizim size saygımızdan elinizi öpmemiz gerekiyor tamam ok. Peki kadının erkeğe saygısını nasıl göstermesi gerekiyor? El öpemezmiş başka ne yapabilir mesela?
Eşim tahsillidir medeni bir aile olduğumuzuda söyleyebilirim eşim bayramlarda şakacıktan elimi öper güleriz bu bizim ritüelimiz lakin bunu siyasete alet etmiş ve gösteriş malzemesi olarak kullanmasına kızdım
10 Yorumla
+1 yılHiç üzülmedim eleştirmiyorum oradaki kadın kendini o konuma sokmayacak banane yani
60 Yorumla
+1 yılHoş karşılamıyorum , yinede bu şekilde yaşamak istiyorlarsa kendi tercihleri. Mecburen saygı duyuyorum.
30 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılelini öpmesini anlarımda uyukelci taytılı olan birisi bunu neden fotograflar ve neden herkes ile paylasir :)
komik deyip daha da sinirlenmemek lazim10 Yorumla El öpmek sadakat ve sevgi göstergesidir. Büyütülecek birşey yok. Olayı kendi kafanıza göre kurup yazıyorsunuz. Bu görüntüden de iktidarı suçlamayı nasıl beceriyorsunuz anlamıyorum. Çok boş insanlarsınız. Sonuçta bu görüntüde kötü herhangi birşey yok. Karısını kölesi olarak kullanmamış. Karısı da çıkıp fotoğraftan şikayet etmemiş. İlişkileri hakkında ne hakla kafanıza göre yorum yapabiliyorsunuz? Denyolar sizi...
40 YorumlaNe var ki bunda, Esin elinin öpülesi ile Kadın değersiz mi oluyor, sacmalamayin
80 YorumlaGündem konusunda 514 cevap paylaştı. Hangi amaçla paylaşılır böyle bir resim onu anlamıyorum.
30 Yorumla
+1 yılHadi bunu yapıyorsunuz bu kimseyi ilgilendirmez ama bunu bu kareden bir fotoğrafla neden paylaşıyorsunuz?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu kadına şiddett değil ki eşi ondan büyüktür elini öper saygıdır o erkek kadının elini öpünce birşey yok kadın erkeğin elini öpünce hemen linç tuhaf o bir saygıdir tuhaf olan sizlersiniz bu adam değil 😅 erkekte yeri geldiğinde öper kadında
60 YorumlaSaygıdan el öpmesine bir şey diyemem fakat özel aile içi şeylerin paylaşılmasına karşıyım. Sadece bu el öpmek değil buna her şey dahil.
10 Yorumlaİkisi de memnun hallerinden ve herkes istediğini paylaşmakta özgür. Öncelikle herkes şunu sormalı kendine ben kendi hayatımda onları eleştirmeye layık mıyım? O kadar kötü insanlar var ki kendilerini görmezden gelip linç etme pesindeler.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin Samimiyetsiz paylaşımlarından biri daha. Bir kere kadın erkek eşitliği diye bişey yoktur. Bunu savunursanız kadına zulmetmiş olursunuz. Eşit olacaksa askere de tüm kadınların alınması lazım. Maden ocaklarında çalışmaya götürmeniz lazım ki bunlar yakışık almaz. Kadın hakkı ve erkek hakkı vardır. Ama sen bilmezsin bunları. İşin cahil muhalafeti
17 Yorumla- +1 yıl
Kadın erkek eşitliğinin savunulmasının amacı zaten hak üzerinde zeki arkadaşım. Ama bilgin olsun kadınlar da askere gidiyor. Kömür madeninde çalışan elektirik işi yapan kadınlar da var. Bizim savunduğumuz şey erkek ve kadın haklarının esit olması üzerine. Erkeğe taninan özgürlük ve hukuk hakkinin kadına da tanınması için eşitlik istiyoruz. Sen hiç kocasını öldürdü diye hakim karşısında 'namusumu temizledim' deyip serbest kalan kadın gördün mü? Erkek var ama. Namusunu temizleyip çıkıyor, tecavüz edildiğinde 'sesini çıkarmadı' deyip erkek yine çıkıyor. Kravat takip iyi giyinip indirim alan kadın gördün mü? Göremezsin o hak erkeklere tanınıyor çünkü. Bu konu da bahsi geçen durumda da söyle anlatayım. Kültürümüzde sadece küçükler büyüklerin elini öper ve başına koyar. Bu saygıdan, hürmetten gelir. Erkeğin kadının elini öpmesi ise sadece nezaket gereğidir ve alnına koyulmaz. Bu yapılırsa kabalığa girer. Kadın ise erkeğin elini öpmez. O eskide çok eskide, osmanlıda kalmis bir gelenektir. Önce okul okumuş olmak işte bu yüzden önemli. Insanda tarih bilgisi olmalı. Din dersi ise okullarda değil aile içinde verilmeli.. Bu anlattıklarıma rağmen yine anlamadıysan lütfen burdan yetkililere sesleniyorum arkadaşı ilk okula yeniden başlatın..
Cevap sahibi+1 yıl@venustheplanet hangi hukuk hakkı eksik fazlası var eksiği yok bi erkekle bir ay evli kalıp boşansa ömür boyu maaş alıyor kadın. Hiç bişey olmasa bile kadının beyanı esastır diyip erkekleri hiçe sayan mağdur eden bi kanun varken hala konuşuyor eşitlikten bahsetmek gerçekten ironi olsa gerek
- +1 yıl
Yok o konuda haklisin. 1 ay evli kalıp sonra bide gidip ömrü billah para ödemesi gerçekten yanlış. Bir-çok kadının erkeği banka gibi kullanması da yanlış. Ortak kararla gidilmiş bir akdam yemeğine erkeği ödemek zorunda bırakmak da yanlış. Erkeklerin de haklarını savunuyorum elimden geldiğince ama ülkede adalet genelde ataerkil sayılıyor o yüzden kadın cinayetleri daha fazla. Pek tabi bazen zülüm gören erkeklerde var ama çoğunluk kadın. Hak hukuk eşitliği istiyoruz. Ondan bahsediyoruz her iki taraf içinde konuya bağlı olarak gerek kadının gerek erkeğin hakkı savunulması gerek.
Cevap sahibi+1 yıl@venustheplanet ataerkil olması aslında kadını el üstünde tutmak onu korumak amaçlı olmalıdır. Bu yönde kullanılırsa kadın da buna uyarsa aslında kadın daha az yorulur daha az çile çeker. Ama kendini bilmez erkekler ve kadınlar yüzünden uygulama yanlışlığı var.
- +1 yıl
Doğru söylüyorsun kendini bilmezler yüzünden bu devirde bunları çekiyoruz. Bu yüzden bu ataerkil sistemi istemiyoruz. Bahsettigin gibi olsaydı bir nebze rahat edebilirdik ama değil. Karşı koymamız hak arama çabamız ve eşitlik istememiz bu yüzdendir. Mesela bi köşe başında rastgele biri tarafından oldurulsem birçok insan hakkımda hastaglar açıp sosyal medyada 2 günlüğüne beni paylaşacaklar. Bunun yanı sıra birçok kendini bilmez çıkıp hakkımda tonla şey uyduracak. Kimisi erkek arkadaşıyla gizli gizli buluştu tartıştı öldürüldü diyecek. Kimisi namussuzluk yapmış diyecek kimisi kırmızı ruj sürdü diyecek kimisi etek gitdi diyecek ve eninde sonunda katilim ındirim alıcak ve belki de hiç suç almadan serbest birakilicak. şu an bu ataerkil toplumda bunlar yaşanıyor. Bu yüzden bunu sevmiyor ve istemiyoruz.
Cevap sahibi+1 yıl@dicxex eşitlik olamayacağını anlatmaya çalıştığımı nerenle anlamamaya çalışıyorsun
- Gündem konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılNe demek istiyor anlaşılıyor ama büyütmeye gerek yok.
20 Yorumla
+1 yılNeden öpüyor? Bayram değil seyran değil harçlık mı almış?
50 Yorumlaulan şeyini öpünce sıkıntı yok elini öpünce yakışıyormu? ulan tüküreyim sizin yakıştırdığınız medeniyete. ama bu dallamada niye koymuş bu resmi orası ayrı konu...
10 Yorumla
+1 yılEl öpmekle dudak aşınmaz kocası değilmi elini de öper syağını da ne var bunda abartıyosun tepkiler büyüyor yazmış bide oda senin uydurman kimsenin umrunda değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlgı yaratmayın ya ne var bunda? İşiniz gücünüz kötü niyet aramak. Saygıdan sevgiden öpmüştür, aynı şekilde erkek de kadının elini öpebilir. Kime ne? Bunlara takılacağınıza daha önemli sorunlarımız var onlara takılın çözüm arayın.
60 Yorumla
+1 yılErkeğin eli öpülmez, bayramda bile sadece kadının eli öpülmesi lazım.
10 Yorumlabirilerinin bir yerlerini öpen bu millete el öpmek ne gibi bi sorun yaratır :)
10 Yorumla
+1 yıldevam edin akapeye oy vermeye
Ne diyim Allah ıslah etsin10 Yorumla- Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam eşimin elini öperdim. Sonuçta evlilikte en çok zahmeti bayanlar çekiyor. Yaradan cennetti annelerin ayakları altına sermişken ben eşim olacak insanın elini öpsem az bile.
10 Yorumla
+1 yılErkek kadının elini öpse kadına laf yapmasını bilirler kadın öpse kocasıdir öpecek tabi vs vs
Adam kadını resmen ezmiş kadında ayrı bir aptal bayram şekeri mi alıcan abla niye ödüyorsun42 Yorumla- +1 yıl
Öpüyorsun**
- +1 yıl
Adam kadının elini öpmüş olsaydı yüceltmişmi olacaktı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadinn memnun sa bize böyle köleler köle kadınlar hep var bize ne kendilerine klyakisitiriyorlar demekki onların hakkını ben mi düşüneyim
20 YorumlaNeden bir erkeğe karşı yapılan her şey şiddetle karşı çıkılarak viral oluyor? Adam karısının ayaklarını öpüyor bunu karısı paylaşıyor herkes dalgaya alıyor. Bunu neden ciddiye alıyosunuz ki..
00 Yorumla
+1 yılTamam tam tersi adam kadinin elini öpsün onu paylassinlar itibariniz yerine gelsin hgfs kadin gayet mutlu görünüyor sizene
40 Yorumlaİnanmak istemiyorum. Nasıl bu kadar salak olabilirler. Gerçekten bu mevkiye yükselmiş biri nasıl cehaletin içinde yüzüyor olabilir. Yazık.
56 Yorumla- +1 yıl
Bir kadının bir erkeğin elini öpmesi ve bunun paylaşılması nasıl bir cehalet bunu açıklaya bilirmisin?
- +1 yıl
@karakteristt bunu gelip de yanağını öpmesiyle bir tutamayız. Boşuna saptırmaya hiç gerek yok. Elini öpmesi onun büyüklüğünü kabul ettiğini gösteriyor. Biz eşit değilizi gayet iyi yansıtmışlar.
- +1 yıl
Peki adam kadının elini öpseydi aynı şekilde düşünecek miydin?
- +1 yıl
Cehalet dedin sonrasında eşitliğe kaydın cehaleti de açıklar mısın?
- +1 yıl
@karakteristt adamın kendi egosunu bu yolla tatmin etmedi kendini üstün görmesi cehalet zaten? Cehalet ne demek zannediyorsun?
- +1 yıl
Cehalet bilgisizlik demektir. Ego ve kendini üstün görmek çok ayrı bir şey.
+1 yılTürkiye gelişmez bu cahil yobazların yüzünden
140 Yorumla
+1 yılAdam kadının elini öpseydi avrupayi bir tarzda aaaa ne kadar modern beyfendi denirdi demi?
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe ayıp! Nasıl böyle bir şeye cesaret edebilirler? Vah vaahh!!
Tövbest ya! Kardeşim bununla kadına verilen değerin ne ilgisi var allasen bıhtım valla.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende eşimin elini öpüyorum bayramlarda bu bizim erkeğe olan değil büyüğe olan saygımızdan örf adetlerimiz
52 Yorumla- +1 yıl
tipik arap kültürü
Cevap sahibi+1 yıl@TengriciTürkKızı Arap değilim has türküm ben Türklerde de var bu ama Atatürkçü türkleri değil bu yanlış anlaşılmasın
Bayramda falan paylaşsa
Gelenek - melenek kurtarma payı olurdu.
Bayram değil seyran değil
Baldız beni Niye öptü :((((
İroni01 Yorumlaboşver lan. Duyar kasma. Sanki zorla öpüyor. Kadının yüzündeki mutluluğa baksana.
10 YorumlaBunun abes bir tarafı yok, bizim kültürümüzde kadınlar eşlerinin elini öperler.
20 Yorumla
+1 yılBence sorun yok 👎 ben elimi eşime öptürmem ama woow denecek bir sıkımtı göremedim.
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat