Selam.. Bugün gördüğüm bir haber beni derinden yaraladı. Her akşam, her sabah. Mütemadiyen her an. Babasını kaybetmiş bir kız çocuğu olarak annemin varlığına şükrediyorum. Annem, annem deyip üstüne toz kondurmayanlardanım. Eminim çoğumuz için durum böyledir.
Ancak gördüğüm haberde olan şuydu;Yukarıda fotoğrafı olan anne ve üst kısımdaki de kızı. Bir ayakkabı mağazasına gidiyorlar. Kızın istediği ayakkabıyı almayan bir anne var. Almama sebebi belki maddi sebepler. Belki ihtiyacı yok. ya da bu sebep hiç önemli değil. Bunun üzerine kız annesini hırpalıyor ve merdivenlerden aşağı ittiriyor. Diğer müşterilerde bu duruma müdahale edip ağlayan ve canı yanan anneyi kaldırıyor. Bu arada kız bağırmaya, çığlık atmaya devam ediyor ki çok çok sinir oldum bu kıza. Bir yandan da yardım edenlere de laf söylüyor. Allah'tan ki o hanımlar kıza gereken cevabı veriyor.
Görüntülerini buyurun izleyin;
Mağazadaki müşterilerden biri bu olayı görüntülüyor ve ibreti alem için yayınlıyor. #anneyekalkanellerkırılsın hashtagıyla Twitter da Türkiye gündemine bomba gibi düşen bu olay aslında çok şeyi hatırlatıyor. Saygıyı, maneviyatı, kadir kıymet bilmeyi, vefayı ve daha çok çok bir çok şeyi.
Ve en çokta;
Allah evladın da hayırlısını versin sözü ile peygamber efendimizin 'Cennet, annelerin ayakları altındadır.. ' Hadis-i şerifini. hatırlatıyor.
Tüketimi kutsayan Sürekli bir yarış gösteriş ve rekabet içinde bocalayan bir gençlik için ne anne ne baba ne din Hiç bir kutsalın değeri kalmıyor#anneyekalkanellerkırılsın— Şevki Karabekiroğlu (@karabekiroglu_s) June 3, 2020
2000 sonrası neslin gereğinden fazla şımarık ve fazla arkadaş temelli büyüdüğünü, aileyi sadece kendisine hizmet eden anne ve bankamatik görevi yapan bir baba olarak gördüğünü, onlar olmasa daha özgür olacağını sandığını görüyorum. Bu yüzden bu kadar rahat karşı çıkabiliyorlar anne, babalarına. Bu yüzden istekleri hiç bitmiyor. Bu yüzden çok patavatsız ve terbiyesizler. Herkes anne babasıyla tartışmıştır illa ki. Ama 2000e kadar olan neslin böyle topluluk alanı gibi, mağazalar, kafeler gibi yerlerde bu tartışmaları yaptığı çok nadirdir. Ben hiç yaşamadım en azından. Vardan, yoktan anlardık biz en azından. Bu olay öyle münferit bir olay değil bence. Belki her tartışma bu noktaya gitmiyor ama ailesiyle, böyle olur olmadık yerlerde, olur olmadık sebeplerle tartışan çocukların sayısız az değil. Genç nesli daha özgür, daha özgüvenli yetiştirelim derken, onları ezdirmeyelim, hiçbir şekilde eziklik hissetmesin derken biraz fazla serbest bıraktık sanırım. Özgür ve düşünen birer birey olsunlar derken şımarık ve ukala bir sürü yetişiyor gördüğüm kadarıyla. Hakkımızda hayırlısı diyelim ama pek hayırlı görünmüyor maalesef. Ha bu olay özelinde çok güzel küfrederdim de olayın vehameti yüzünden onu da yapasım gelmedi açıkçası. İçim cız etti. Ne diyeyim Allah ıslah etsin.
" Allah ıslah etsin! " diyerek söze başlayayım madem. Ömrim boyunca ibret alacağım bir haber oldu benim. Annemi geçtim babamla dahi aramız çok kötüydü. Ama hep ben alttan aldığım için düzeldi. " Psikolojim "diyor, " gözüm dönüyor " diyor ya hani! Benim içim kan ağladı aylarca... Aylar dedim çünkü daha çok genç olmama rağmen geri kafalı çevrem yüzünden ailemle sorunlar yaşadım. Bir kez olsun karşılık vermedim. Yeri geldi annemle tartıştık, babamla tartışmam imkânsızdı zaten. Çünkü her hatamda bir bıçak çekildi. Ama böylelerin psikolojisi bozuluyor. Bunları anlattıkça gözlerim doldu. Dünya bu saatten sonra hiç de iyi bir yer olmayacak. Bu yüzden diyorum ki sizin canınızı dahi yaksalar annemdir, babamdır bilin! Gerekirse onlar kötü olsun, dövsün... Vicdan azabı' nı kimse kaldıramaz çünkü.#anneyekalkanellerkırılsın!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk önce böyle bir şey kesinlikle yapılmaması gereken bir şey diyorum ve konuya şöyle başlamak istiyorum. Kızın bunu yapma nedeni farklı olabilir. Benim kendi annemin bipolar rahatsızlığı var ve inanılmaz şekilde insanı çileden çıkarıyor. Hiç bir zaman kendi çocuklarınin yaptığı herhangi bir şeyi değerli görmedi. Ve daima küçük tuttu. Mezuniyetler en yüksek iş pozisyonlari bile onun için önemli olmadı hiç. Kendisi 53 yaşında ve hala kendi ile çelişiyor. Arada sırada nöbet geçirir sinirlendiğinde kendine vurabilir veya saldıra bilir... Böyle olmasına rağmen elim kalkmadı. Yalnız video da ki kızın çıldırmış hali ve olayın iç yüzü bana gerçekten tanıdık geldi. Lütfen on yargılı davranmayalim 🙏🏻
İnsanlar işte nankörler. Anne seni karnında taşısın gecelerce uykusuz kalsın. Başında sabahlasın aç kalsın senin peşinde okul yolunda koşsun ama sen bir ayakkabı uğruna bunu yap. Allah'ım eşin evladın ailenin hayırlısını versin inşallah. Böyle olaylara çok üzülüp. cık sinirleniyorum. Had bilmek diye bir laf var ya gerçekten öyle. Herkes haddini yerini bilecek. Anneye babaya büyük ve küçük herkese nasıl ve ne hadle davranılması gerektiğini bilecek.
Sürekli denk geliyorum izlemeyeceğim. Okuduklarım bile beni derinden sarsıyorken bir annenin o durumunu izleyemem. Kaç yaşında olursa olsun. Dayak bile fayda etmez o kıza. Sinirden gözü dönmüş falan hepimiz ailesi ile zaman zaman tartışıyor. Hepimizin gözü dönüyor. Yani ben ne diyeceğimi bilemiyorum funda ne söylenir ki. Annenin o kırılan kalbini ne geçirir. O yaşa kadar verdiği emeğin yerle bir oluşunun acısını neler geçirir bilemiyorum. Cennet annelerin ayakları altındadır çünkü her ne olursa olsun anneler affeder. O kız doktora da gitmez Allah yardımcıları olsun. Biz sadece bugün bunu gördük peki ya daha önce de olmuşlar varsa, kilitli kapılar ardında neler yaşadılar, yaşayacaklar bilemiyorum. Hayatımda hep empatiyi savunan ve uygulayan bir insanım. En kötü insanlara bile empati ile yaklaştığım oldu. Ama içimden bu olaya empati yapmak gelmiyor. Sadece okuduğum bu olaydan utanç duyuyorum.
Annem beni on sekiz yaşımda bile dövdü. Elimi kaldırmadım ama. Kaldıramam. Çünkü bana bir şey olsa sırtımı yaslayabileceğim kimsem yok annemden başka. Baba da var elbette ama baba anne gibi olur mu? Yani anne bambaşka ya, bakışları, hareketleri, sevgisi... Ne bileyim... Tüm bunlarda samimi olan tek insan. Anneme dilediğince şımarabilirim, canım ne istese akşama onu yapar. Sürekli gözümün içine bakar. Acıyor desem, ağlasam o da ağlar. Bir de ne annesi ne babası hayatta annemin. Tüm varlığı ablalarım ve benim. Ona sahip çıkabilmek için güzel yerlere gelmeye çabalıyorum. Kadın kıvrılmış kalmış. Çok üzüldüm. Belli ki ergen kızımızın öfke problemi var. Üzerine gidince insanlar ağlayıverdi. Yaşı küçük, büyük olsa bunu yapmaz zaten. Çevredekilerin bazı hareketleri de beni rahatsız etti. Açıkçası o kızı dövseler bu kadar rahatsız olmazdım. Çevredekilerin hareketleri de pek hoş değildi ama.
@funda_a'cım buradan çok şey söylerdim de malumun terbiyem müsade etmez. O ana ki onu doğurmuş, büyütmüş, bu yaşa getirmiş. Yememiş, içmemiş. Yavrusunu canı yanerken onun yüreği köz gibi kavrulmuş. Ama bunları bilmeyen bir kız.. Bilip te işine gelmeyen.. Ama şunu unutmamalı. Yaptığı birgün kendi başına gelecek..
Yahu neden sadece bu olayda kız suçlanıyor ki? Tamam kızın yaptığı şeyin savunulacak hiçbir yanı yok ama kız kadar da ailede de suç aranmalı. Kızın psikolojisi yeterince bozuk ki "sinirden gözüm dönüyor" diyerek bağırışından da görüyoruz. Belli ki kız küfür ve şiddet içerikli bir ortamda büyümüş ve bu kadar büyük öfke nöbetleri geçiriyor. Herkesi dışardan göründüğü gibi yargılamaya bayılan bir milletiz ama eğitim ailede başlar. Sevgi ve hoşgörü ortamında yetişen hiçbir çocuk bu kadar büyük öfke patlamaları yaşayamaz.
Olaya ben farklı bir açıdan bakacağım. Son 20 yıldır izlediğimiz diziler, filmler, haberler ve televizyon programlarında pompalanan olaylar toplumun dinamiklerini bozucu etki oluşturmuştur. İnsan öldürmek, terör estirmek, kavga etmek, haksızken bile baskın çıkmak, büyüklere saygısızlık etmek, anlayışsızlık, görgüsüzlük, hepsi son 20 yılın medya ve televizyonculuğunun yarattığı yeni jenerasyonun doğal sonuçları. Dikkat ederseniz en basit sürtüşmelerin bile cinayetle sonuçlanmasından hırsızlık ve gasp olaylarına, hunharca işlenen cinayetlerden meksika dizisi gibi ilişkiler yumağına, başkasına ait şeylere zarar vermekten kanun, kural tanımamaya kadar hepsi televizyon programlarında ve dizilerde pompalanarak toplumun sosyo kültürel yapısı bozuluyor ve kokuşmuşluk en varoş muhitlerden en elit muhitlere kadar her yere yayılıyor. Maalesef buna üzülüyorum ama bu olaylar 20 yıllık bir birikimin sonuçları. Toplumu bu hale getiren bizleriz.
Neden sadece sövüyorsunuz? Yorumlara bakıyorum da asarım keserim lanetler beddualar... Bir nesil böyle büyürken niye kimse bir şey demedi? 2000 ve sonrası kuşaklar delirirken kimse neden ses etmedi? Terbiyeyi geçin, bir koca neslin akıl sağlığı bile yok. Şimdi gelip sen kızı mı savunuyorsun diyecek algısı farklı insanlar için açıklıyım. Hayır ben onu savunmuyorum. Bir nesli kendi ellerimizle delirtip; kapitalizmin, akranlarının, insanların oyuncağı haline getirdiniz. Artık koca bir nesilde insanlık yok. Daha fazla marka daha fazla para daha fazla gösteriş ve ezilmemek için ezme duygusu var. Bu kız sadece bir örnek. O ışıkları yanan evlerin içinde neler neler var dönüp bakmıyorsunuz. Asarım keserimle düzelecek şeyler değil bunlar. Milyonlarca hayatı zehir ettiler Sesimiz çıkmadı. Bir çift ayakkabıya annesine bunu yapan bir kişi değil, bir nesil var!
Bunun sorumlusu bu kız değil insanları rekabete sosyal sınıfa ayıran herkesi birbiri arasında bir yarışa sokan para bağımlısı bir sınıf yaratan bu sistemde sıkıntı var. Herkesin elinde en az 2-3 tane telefon en az 2-3 tane bilgisayar sanki çok gerekliymis gibi her ailede nerdeyse bir araba insanların hepsi teknoloji bağımlısı ve teknoloji açı.Çünkü hepimizi aptallaştirdilar kimse artık aza kanaat etmiyor herkes daha fazlasını istiyor neden mi çünkü kapitalist sistemin özü bu hepimiz daha fazla harcamaliyiz hepsi bizim olmalı sonuç işte bu.
Ben anneme bir şey olmasın diye 31 yaşıma geldim gözünün içine baktığım annemi cam silmesin birşey olur edasında korkmama rağmen o camları ben silerken birde bu kız çocuğu gibi yapmış olsam düşünemiyorum böyle şeyler burcum gereği fazla duygusalım, annem ile babama gözüm gibi bakıyorum. Onlara birşey olmasın diyorum, Rabbim uzun ömürler versin tüm anne ve babalara.
Hemen o kızı bu kadar ağır yargılamayın. Kızın pişman olduğuna annesinin üzüldüğüne emin olduğum kadar eminim. Annesinden nefret etse bile kimse kendini bu duruma düşürmek istemez. Olayı yalnızca diğer insanlar değil kizın çevresi de görecek. Kız sinirlenince nevrinin döndüğünü söylüyor zaten. Annesi de belki ona psikolojik şiddet uyguluyordur. Eğer kızın da problemleri varsa patlamıştır. Burada kıza sövenler ve videoya alan kadının sizi temin ederim ne annesine ne kızına kimseye bir faydanız dokunmuyor. Kız o pişmanlıkla kendine zarar verirse annesi onun için daha fazla üzülecek ki bu videoyu görünce de kızı için üzülmüstür.
Maalesef kınamak yetmiyor yazık hem de çok yazık...
Ama bunun toplumsal olarak bir çok nedeni var... 1- TV ‘lerin sunduğu programlar ve yapımlar 2- film ve diziler 3- Sosyal medyada yapılan paylaşımlar
O kadar çok bu alanlarda aile yapılarını bozan, lüksü aşılatan , ilişkileri farklı şekilde empoze etmeye çalışan paylaşımlar yapımlar varki ister istemez bu istenilenler o yaşta daha kişilikleri oturmamış , kendilerini arıyan çocuklara entegre ediliyor ve ortaya bu durumlar çıkıyor. Bu ilk değildir kesin, bu sadece ortaya çıkan biridir.
Geçen gün burda da farklı bir soru vardı babam istediğim Telefonu almıyor gibi, orda da belirtmiştim aslında babası ona ayağını yorganına göre uzatmasını istiyor diye...
Herkes düşünmeli ve aileye sahip oldukları İçin şükretmeli... daha söylenecek o kadar şey varki anlatmak ile bitmiyor
Bu durum yıllarca yaşanıyor. Anneye, babaya şiddet her zaman olan bir şeydi. Sırf bu olaydan sonra gündeme gelmesi saçma açıkçası. Yetiştiremiyorsunuz demek ki iyice. İyi yetiştirilmemiş evlattan da beklenebilecek bir durum. Yılanın başını küçükken ezeceksin diye bir tabir vardır. Şımartırsan çocuğunu yarın sana bunu yapar. Maddi imkan veya değil asıl konu kişilikte bitiyor. Bu olaydan sonra tekrar kızını alıp eve götürecek. Vay anasını sayın seyirciler.
Açıkçası tepkim yok, kim kime ne yapıyorsa yapsın kafasındayım artık. Ama bir anne de bunu hak etmiyordu.
Anneliğin babalığın kutsanması başlı başına bir saçmalık. Hayırlı evlat için el açıp dua etmek yerine kafa çalıştırıp kişinin çocuğunu insan gibi yetiştirmesi gerekiyor. Tabii ahlaktan, etikten önce de saçma sapan din hurafeleri öğretilince çocuğun durumu daha da vahimleşiyor.
Kızın ruhsal sorunları var bence akıllı başına bir evlat neden aşağı itsin annesine zarar vermeye çalışsın heleki bir ayakkabı için bu olay için üzüldüm ama kızı durumunu tam bilmediğim için onu suçlamayı çokta doğru bilmiyorum. Bu ülke de hiç bir şekilde evlada ve ebeveyne şiddet haberleri görmek istemiyorum. Üzücü bir durum cidden.
Olayın aslını bilmeyen türk milletinin asarım söverim döverim diye konuşması ne zaman bırakacaksınız böyle cahil bir tutumu sizin yüzünüzden belki kız intihar edecek. mesele ayakkabı falan değil kızın da annesini iteklediği sadece iddia bu olay üzerinden prim yapanlar ayrı bir konu zaten
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Görüşleri okuyunca beni şaşırtan yaklaşımlar oldu 🤔 bazı kişiler kızın ne yaşadığı, nasıl terbiye aldığı ve nasıl bir aile ortamında büyüdüğüne dair kızın lehine hafifletici sebepler arayışına girmiş gibiler 🤷♂️ o kızı üstü kapalı savunanlar da ebeveynlerine *o kız gibi davrandıkları* için, anneyi savunmayı unutup kızın geçmişine odaklanmamışlardır umarım.! Bu bağlamda; biri hırsızlık yapınca "makul maddi sorunları" var diye haklı görebilir miyiz? Biri katil olunca, "öldürülen kişinin suçu vardır" elbette diyebilir miyiz? Biri bir kadını tecavüz edince, "kesin tahrik unsuru var" diye hak verebilir miyiz? Allah o kızı ıslah etsin...
Allah bizleri hayırlı evlat eylesin, evladın hayırlısını versin.. Merhametten, saygıdan, vefadan, sevgiden yoksun etmesin.. Evlatlarımızı şaşırtmasın çok verip azdirmasın az verip aratmasın😔 O kadar çok üzüldüm ki o anne kalkıpta senin ağzının ortasına iki tane patlatmiyorsa eminim edebinden, mahcubiyetinden..
Eğer benim gözümün önünde annesine el kaldıran biri olsa yemin ediyorum onu bitirirdim. Orada kamerayı tutan abla da diyor ya, “Seni Yamulturum” vs diye. Ben onu uygulamalı olarak yapardım. Son bir kaç aydır en çok sinirlendiğim olay bu oldu. Tamamen rezillik! Elin kırılsın o kadını ittirmeye, hırpalamaya utanmıyor musun? Allah herkese hayırlı evlat versin. Allah kahretsin sen ve senin gibi insanları. Pislik!
Kusura bakmayın daha önce gözümün önünde olan ve elimden geldiğince o olaya engel olmaya çalıştığım bir durumdu bu.. Bu ve bunun gibi olayları gördüğümde içim parçalanıyor. Benim, anneme her gün en ufak bir zarar gelecek diye ödüm koparken böyle insanları görmek beni fazlasıyla sinir ediyor..
Bunu normal biri yapmaz asla psikolojik sorunlari vardir aile icinde iyi buyumemistir kavga icinde buyuduyse birde kız sinir krizi gecirmis belli yaptigi asla katiyen yanlis ama hepimiz en az 1 kere sinir krizi gecirmisizdir Allah seytana uydurmasin Anneyede çok uzuldum
Zannederim o kıza, yaptığı terbiyesizlikten dolayı, kendisine bağırırdım. Annesine de yardımcı olurdum... Ah bilse!.. annesinin kıymetini, bilmiyor maalesef. İnsanın en kıymetli varlığı, en önemli dayanağı, o yoksa eksiksin... İnsan, bazı şeyleri anlaması için yaşaması gerekiyor... Bizler yeni gelen nesile tam terbiye veremedik. Aşırı merhamet ileri sürdük, ondan da maraz doğdu. Tabii yanlış yaptık...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kusura bakmayın ama sığ düşünüyorsunuz. Herkesin ailesi herkesin anne ve babası aynı değildir. Seni sevmeyen sana saygı duymayan senin mutlu olmanı istemeyen bir ailen varsa sırf seni doğurup büyüttüler diye onların kölesi olmak zorunda değilsin. Bu videodaki olaylar sadece görünen kısmı ailesinden psikolojik baskı ve şiddet gören herkes bu dediklerimi iyi anlar diye düşünüyorum. herkesin annesi aynı değildir bakın bakalım aynı mıymış? https://www.milliyet.com.tr/gundem/kizini-cinsel-iliskiye-zorlayan-anne-ve-sevgilisi-mahkemede-birbirlerini-sucladi-6218131
Ne kadar psikolojisi bozuk olursa olsun böyle bir şey yapmaya hakkı yok ittikten sonra bağırmaya devam etmesi çok edepsiz olduğunu gösterir psikolojisi sağlam insan mı kaldı herkesin derdi var sıkıntısı var herkesin annesi çok iyi davranmıyor ama herkeste annesini itmiyor bu olaydan sonra pişman olursa tvlere çıktım rezil oldum diye pişman olur annesini düşüneceğini sanmıyorum.
Bunlar Cat pat var genelde kadınlar durup duruken ailesinden kaciyo aile düşmanı oluyo yeni nesil böyle aç az TV izle ne demek istediğimi anlarsn hergun müge anlı Esra Erol da bir ton ana baba ağlıyo kızları onun bunun peşine düşmüş ailesini satmış birde yayına bağlanıp küfür ediyorlar utanmadan
Anama babam bile el kaldiramaz gerci ben dedem den babamdan hic gormedim cok kizdiklari zaman bile hep uzaktan soylenirler di. Kadina el kalkar mi yahu anneye hele
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Burda duyarlılık kasanların çoğu ailesine saygılı mi sanki? Hiç mi anne babalarına evde bagirmiyolar kavga etmiyolar? Benim de çevremde var ailesi ile bağrışan sonra erkek Kuzenlerimde annesine saygısız bağıra bağıra emir vererek konuşuyo... kim annesine annecim veya babacım diyerek sakince konusuyoki? Bu olayın herkesin içinde olması ve kızın çok bağırması hata ayrıca olay ayakkabı almadı değil yalan haber diye twit dolu zaten normal insan millet içinde böyle hallere düşmez kızın da tedavi alması şart
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunun eğitimle alakalı olduğunu düşünüyorum beni yargilayabilir bir sürü yorum yazıp linç edebilirsiniz ama burda suç annede küçük yaştan itibaren çocuğa gerekli eğitimi göstermiyorlar ben annemi itmek şöyle dursun anneme sesimi yükseltecek olduğumda ağzımın ortasına bir tane patlatır annem bana hiçbir zaman bu kadar yüz vermedi bazı anneler kızlarina çok yüz veriyor ne derse evet diyor sonuçta bu oluyor ne derler kızını dövmeyen dizini döver annesini itecek yüzü nerden buluyor tabi kızın da haklı bir tarafı yok yanlış anlaşılmasın kızı savunmuyorum kesinlikle.
Bir annenin ne haddine kızını dövmek? Aynı şekilde bir kızın annesine vurması ne haddine? Toplumdaki en büyük sıkıntı sizin gibi şiddete meyilli düşünceler. Annem benim en yakın arkadaşım. Bana asla vurmaz. Ve bende onun teline zarar gelse mahvolurum. Çocuğunu büyütürken şiddet kullananlar yaşkandıklarında şiddet gördüğün de ağlamamalılar. Evet anneye asla vurulmaz. Ama bir anne de çocuğa vuramaz.
Aslında hepimizin içinden o geçiyor ancak yanlışa yanlışla cevap vermek yerine zor da olsa onu tedavi etmek gerekir belki de. İyi bir uzmanı görünmesi ve uzunca bir tedavi görmesi şart. Bu işlediği günahı ve terbiyesizliği bitirir mi.. HAYIR. Ama doğrusu zor da olsa bu sanırım.
Bakamıcaksanız çocuğunuzun isteklerini karşılayamıcaksanız doğurmayın kardeşim maddi durumunuz yoksa doğurmayın belli ki kızın hiçbir isteği yapılmıyor oda buna en sonunda buna patlamış alt tarafı ayakkabı istemiş bu kadar da büyütmeyin
@turgayzz007bencd bu konuda haksızsın her kadın anne adayıdır ve herkesin maddi olanakları olmmayabailir ama çocuk hayali olabilir ve hiç bir düşünce bunun doğru olduğunu kanıtlayamaz. Isterse kizin ihtiyaçları karsilanmasizin ama böyle konuşmaya ve böyle annesini itmeye hakkı yok
@Nazliii76647 Haklı haksızı seçecek durumda ve konumda değilsiniz, anne baba çocuklarına bakmakla yükümlüdür bakamıcaklarsa doğurmasınlar kıza da yazık alt tarafı bir ayakkabı istemiş bana helikopter veya uçak alın dememiş
Saçmalıyorsun şu an bence bana göre ilerde maddi durumun yoksa anne ya da baan olmak isteyeceksin ha bu arada burasi bir platform herkes dili olan konusuyor ve şunu söyleyim sana yok bide helikopter iştesin yani sen burada kızı haklı çıkarıyorsun bu kız döverde merdivenlerden yuvarlards anneler bu hareketi ne olursa olsun hakk etmez istiyorsa güzel bir dille anlatibilir tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır eğer guel bir sek8lde söyleseydi annesi belki alacaktı
Belkide güzel dille söylemiş nerden biliyosun olaylara tek taraflı at gözlükle toplumun dayattığı taraftan bakmayı bırakın objektif bakın kız tarafından da bakın ayağın Nike Adidas 600 700 tlik ayakkabısı olan konuşuyor ulan girdikleri mağza esnaf mağazası taş çatlasa bir ayakkabı ne kadar olur, kızıda düşünün o daha genç bu yaşta giymicekte ne zaman giycek anneside belki kendi düşmüş videoda ittiği dövdüğü gözüküyor mu hayır toplum size şunu linç edin diye dayatıyor sizin gibi at gözlüklerde hemen atlıyor
Abi nerde yaşıyonuz lan? Niye calistirmasinlar ki? Ailemin ekonomik durumu çok iyi olmasına rağmen 18 yaşımdan beri hem çalışıyorum hem üniversite okuyorum. Benim annemde almam demez ama evde 100 tane var kızım ne gerek var der. Annemi sinir etmemek için yemin ederim kendi paramla bile alırken gizli gizli alıyorum. Kargo eve gelirse sinirlenir diye kargomu da kargoya gidip kendim alıyorum. Aldiklarimi eve gizli getiriyorum. Para da benden çıkıyor? İstese çalışır istese kendi parasıyla alir.
Keşke herkes senin gibi düşünse :( benim isteklerimi kimse karsilamiyor ama ben kimseye el kaldirmadim şükür ama dediğim gibi herkes senin gibi düşünse
@kediannesiozlem çalışsın diyonda allah carpsin 2019 ağustos tan beri basvurmadigim yer kalmadı kimsede pek dönüş yapmadı beni 3 kere aradilar sadece 1 rinde para istediler vergi hesabi 2. Sinde biz sizi tekrar arariz dediler aramadi 3. Sundede görüşmeye gittim işe sokmadilar millet kafasina gore adam sokup cikariyor böyle bir durumda kimseye gitsin calissin diyemezsin herkes senin gibi düşünse ydi ben şu an mebte danisma memuruydum kaç kere iskurda kuraya girdim kazanamadim sen ne konuşuyorsun !
@turgayzz007 Keşke herkes senin gibi düşünse :( benim isteklerimi kimse karsilamiyor ama ben kimseye el kaldirmadim şükür ama dediğim gibi herkes senin gibi düşünse
Kızı döverim diyenlere söylüyorum evet asla kabul edilemez bir hareket insanın tekme tokat dakası geliyor fakat annesinin gözü önündede o kız dövülmez. Kız için değil kız zerre umrumda olmaz ama annesini gözü önünde dövmek yakışmaz. Allah ıslah etsin ne diyim
Belli ki kızın sorunları var. işte. İfşa etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum! Herkes sanki çok normalmiş gibi. Elbette yaptığı yanlış (eğer söylenen doğruysa). Ve aile içine karışıp hakaretler edip ortamı daha da germenin ne mantığı var çözemedim. Güzel güzel konuşmak varken..
Yahu bakın, bir olay görüyorsunuz: -Anneye kalkan eller kırılsın -Çocuğa kalkan eller kırılsın -Kadına kalkan eller kırılsın hashtagleri uçmaya başlıyor. Her anne iyi değildir. Her baba iyi değildir. Her çocuk masum değildir. Her olayda genellemeyin. Ha, bu olaydaki gibi bu tip cazgır kadınların gazını almak gereklidir. Buna sopa lazım. Şöyle sağlam bir oturtacaksın, pamuk gibi olacak.
Kesinlikle o elini kırarım asla sessiz kalamam. Annesi olmayıp da annesine hasret yaşayan uzak yaşayan veya annesi vefat etmiş olan binlerce insan varken bunun gibi kahpeler annesinin kıymetini bilmiyor. Bunun acısını sadece annesi olmayanlar anlar..
Kendisine istediği ayakkabı alınmadı diye annesini döven merdivenden atan kızı ilk annesi affedecek hatta üzülme diye annesi sarılacak çünkü anne başlı başına affetmek demektir. Giyecek hiç ayakkabım olmasın ama annemin saçının teli kırılmasın... Ağlarsa ana m ağlar, gerisi yalan ağlar. " Ana başa taç imiş , Her derde ilaç imiş , ... Bir evlad pir olsa da- Ana ya muh taç imiş. #anneyekalkanellerkırılsın
Anne denilen kutsal varlık, senin gibi evlat müsvettesini 9 ay taşısın kucağına alıp sarıp sarmalasın yemeyip yedirip giymeyip giydirip emek versin sana sen kalk anneni döv. Yazıklar olsun mi denir Allah uzun ömür versin mi denir bilemiyorum. Sana söyleyecek laf yok yaratık. Anneye of bile denmez oysaki.
Ağaç yaşken eğilir derler... küçüklükten itibaren iyi bir şekilde yetiştirememiş , küçuklere sevgi, büyüklere saygılı olmayı ögretememiş bir anne malesef.. Ve kızı merdivenlerden onu ittiği halde çaresiz bir sey yapamıyor.. Yeri geldiğinde dayak cennetten çıkmadır derler... kızını dövmeyen dizini döver derler..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Büyük ihtimalle psikolojisi bozuk yoksa insan annesine nasıl kıyar anlayabilmiş değilim bence bu kızın acilen tedavi görmesi gerekiyor çünkü gerçekten hasta ve böyle devam ederse annesinde hasta eder çok üzüldüm umarım evlerine uzman psikologlar gitmişlerdir
Bu kıza bende sınır oldum ve sok oldum ayrıca kız yanında olsaydı oldururdum bogardım buyut besle sonuc bumu olması gerek allah sonumuzu hayırlı eylesın dıyecek çok kelıme varda hepsını soyleyecem serefsız ınsanmıs demekkı anneye bunu yapacak kadar
Bende çok düşkünüm anneme şimdiye kadar sesim bile yükselmemiştir. tabiki kavga eder tartışırız ama bu tarz bağırma hiç yok. Zaten annem gibi bir kadınada sesin yükselmez buna izin vermez. İnsan yetiştirmek çok önemli bir durum. Bir çocuğun her istediğini alırsan bir süre sonra arsız olur malesef. Tüm bu terbiyesizlikler bu yüzden. Yiyorsa kız kendi kazansın kendi alsın görelim.
Şu kızı orda son nefesini verene kadar döver sonra da o merdivenden aşağıya iter oturur seyrederdim. Senin gibi evlat olmaz olsun 9 ay taşımış yememiş yedirmiş içmemiş içirmiş kaldı ki kalkıp bir ayakkabı için itiyorsun.
Bu videoyu ilk izlediğim an kızın psikolojik sorunları olduğunu düşündüm ki büyük ihtimal de öyle. Psikolojik destek alması gerek ama çoğu yorumlar ya kıza ya da yetiştirme şeklinden dolayı anneye hakaret niteliğinde. Keşke eleştirmekten önce yardım eden insanlar olsaydık
Şimdi belki annesini kaybeden kişilerin verdikleri tepkilerden azını vermicem bizim kültürümüzde anaya el kaldırmak mı? bırak sesimizi yükseltmeyi kaç yaşındayım dövse gıkım cıkmaz. şiddete karşıyım lakin buna tepkimi gösterirdim hiç bir gösterirdim Derler ya eşek sudan gelinceye kadar. Eşek sudan gelmesin diyede başına birisini koyardım.
Şiddeti onaylamam ama bu kız cidden dayaklık, muhtemelen orada olsaydım çalışanlar kadar sakin davranamaz kolundan tutup mağazadan kapı dışarı yere fırlatır atardım. Gözü dönüyormuş oyardım o gözlerini ya. Kadın acıdan kıpkırmızı hala nasıl carlıyor kadına, anneden öte birşey mi var ya Allah kimseye yaşatmasın. Evladında hayırlısını versin,
ben kızı savunmuyorum ama ben onu anlayabiliyorum ben hiç sesimi çıkaracak biri değilim annem hep üstüme gelir psikolojik şiddet uygular döver diğer kızlara canım cicim bana gelince dış görünüşümle alay eder en sonunda sinir hastası oldum diyebilirim bağırıp çağırmaya başladım tabi elimi kaldırıp vurmadım ama çabuk sinirlenen asık yüzlü duvarları yumruklayan biri oldum sonunda düşünüp ne kadar kötü birşey yaptığımın farkına vardım ama o an insanın elinde olmuyor böyle yapmiycam diyorum kendimi kontrol edemiyorum o an o kızı değil büyüdüğü aileyi çevreyi ortamı eleştirmeleri gerekiyor bence sağlıklı düşünebilse eminim yapmaz
Kadına şiddete hayır diyoruz ya! Yanlış anlamayın ama bu kız için bu durum geçersiz. Bu kız şiddeti fazlası ile hakediyor. Diyeceğim tek şey, ayakları altında cennet olan o anneye böyle davranan, yaşadığını kat kat yaşamadan ölmesin.
hic bir sey bu durumu aciklayamaz evet ama bu sistemle ve bu ekonomik sartlarla internetin buyuleyici dunyasiyla boyle benzeri cok olaylar yasaniyor artik malesef popilist hayat tuketici toplum dunyanin renkli hali malesef aile yapilarini bozuyor
Annesi ağlıyor umrunda bile değil halen daha üstün gelmek için bağırıyor bir kişi de ağzına ağzına vurmamış, kadına üzüldüm ya umarım bir şey olmamıştır.
Şiddet uygulayan birine şiddet ile karşılık veren bir toplumuz. Kız belki sinir hastası belki madde bağımlısı belki yanlış yetiştirildi. Muhtemelen reşit bile değil. Kimsenin bu videoyu çekme yayınlama hakkı yok. Bu kadın sosyal medyada bunu gördükçe daha büyük yara alacak.
Psikolojisi bozuk olan biriyse herhalde normal birisi gibi davranamaz aşağıda bir kız yazmış kızın sevgilisi ölmüş dogruysa kimseyi kınamayın kınadığınız sizin gün gelir sınavınız olur benim annemin amcasinin boğazını kızı kesti hastanede ise sizofreni oldugu teşhis edildi ailesi anlayamamış hasta oldugunu yani olayın ne oldugunu bilmeden kimse burda laf tantanası yapmasın
Cidden annesi olmadığı için acı çekenler, içi yananlar varken böylelerini gördükçe harap oluyorum. Hayatta en büyük korkularımdan biri annemi kaybetmek. Allah herşeyin hayırlısını versin.
Bu kızın yaptığı şey bana normal gelmiyor galiba psikolojik problemleri var normal değil. Böyle bir olayın içinde olsam tabi ki de engel olmaya çalışırım.
Şunu bana verin 10 parçaya ayırayım ellerimle nolur, ama annesi yavruma dokunma der eminim. Anne baba böyledir kutsaldır. Hayırlı evlat oluruz inşaallah... Bunun gibileride Allah a ıslah etsin.
Kıza tepki gösterin tamam da gösterilen her tepki her küfür hakaret inanın savunduğunuz anneyi daha fazla üzüyor, sonuçta anne o... evlat da onun evladı... öyle uzaktan boş boş konuşmayın...
Allah hakettiğini versin o kızın, Her şeyin hayırlısını versin Rabbim. Kötü anne babalar da var elbet ama annesi o kıza zarar veriyor olsa kız ayakkabı dükkanında mi hırpalar annesini? Şımartılmış bir kız çocuğu maalesef, yazık çok yazık. Sinirden deli oluyormuş haspama bak. Söylenecek çok şey var da neyse.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Daha bugun yemekte annem babamla tartistim ama tartisma da sayilmaz onlarin bana soyledikleri benim fikirlerlime saygi duyulmamasi ve ben hicbisey demedim sadece aynen tamam evet dedim kimileri de boyle yapiyor iste anneni baban seninle ayni fikirde olmaya bilir ama el kalkmaz
Yazık valla ya benim canım yandı insan annesine böyle yapar mı nasıl vicdanı var böylelerinin birde sırf ayakkabı içinse yani diyecek kelime bulamıyorum. Bu arada seni yamulturum diyen ablaya selam olsun orda koptum 😂
Çarparım tokadı görür o oro. spu annesiz büyüdüm böylelerini görünce tepem atıyor. Haketmiyorlar anne babayı bunlar. Babama bir kez olsun sesim yükselmedi. Evlatlık yaptım. Bu ne böyle Allah düşmanımın başına bile vermesin.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > #Anneyekalkanellerkırılsın hashtagi ile Türkiye bu kızı konuşuyor. Annesine el kaldıran birini gördüğünüzde tepkiniz ne olur?