İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışından buldukları 580 milyon dolarlık finansmanla inşaatları tümden durmuş olan Kaynarca - Pendik – Tuzla, Çekmeköy - Sancaktepe – Sultanbeyli, Kirazlı - Halkalı ve Mahmutbey - Bahçeşehir – Esenyurt metro hatlarının inşaatlarına başlayacaklarını söyledi.
Bildiğiniz gibi tüm devlet bankaları İBB'ye kredi vermemek için diretiyor. İBB başka bir ülkenin belediyesi mi neden bu ayrımcılık?
Devletin ambargo uyguladığı İmamoğlu 4 metro hattı için yurt dışından 580 milyon dolar kredi aldı. Halka hizmet niye engellenir?
Demokrasinin tam uygulandığı ülkelerde, hükümet ile yerel yönetimler arasındaki çekişme halkın yararına olurken, ülkemizde durumun tam tersi olması hangi konumda olduğumuzu gösteriyor.
Akp, İstanbul'u kaybetmemek için her şeyi yaptı ama yinede kaybetti. Chp'nin adayı olan İmamoğlu ise seçim gecesi sergilediği tavırla sonucu ne olursa olsun kendisine oy veren kişileri ortada bırakmadı. İki aday arasında bariz farklar vardı ve seçimi ikinci kez uygulamaları Chp'nin ekmeğine yağ sürdü.
İmamoğlu göreve geleli 1,5 - 2 sene olacak, yıllardır İstanbul'un içinde koca bir bataklık olan Esenler Otogarına el attı, ihtiyaç fazlası olan yüzlerce kiralık aracı geri verdi ve en önemlisi de derneklere, vakıflara ve cemaatlere para aktarılmasını kesti. Bu sitede sağ görüşlü kişiler var sanırım ve hatta çoğunluktalar, iktidarda kalmaya o kadar alışmışlar ki yeni bir yüz gördüklerinde araştırmadan bu insan kötü diyorlar. Birisine kötü damgasını vurmadan önce insan dönüp kendisine, savunduğu görüşe bakmalıdır.
Siyasetin burası için bir gömlek fazla geldiğini düşünüyorum artık, sebebini söylemeden bir kişiye hakaret etmek ve bilgiliymiş gibi davrananları görüyorum bu başlıkta ve soru akışında aynı kişinin karşı cinsten birisini gördüğünde nasıl peşinde koştuğunu görüyorum. Samimi değilsiniz.
İmamoğlu'nun geçmişinde Beylikdüzü belediye başkanlığı var, o zamanlar da devletten kaynak alamayınca aynı şeyleri yapmış bakabilirsiniz. şu an Başkanlık sistemi olduğu için ve iktidarın ekonomik başarısızlığı pandemi sürecini de birilerinin ağzına bakarak yönettikleri için kendi tabanından olumsuz tepkiler alıyorlar.
Seçim dönemi yaklaşınca daha çok göreceğiz İmamoğlu'nun destek alamayıp hizmet yapmıyor algısını ama yaptıkları hatayı tekrar edecekler, CB seçiminde görüşmek üzere 👋 :)
Çünkü kendi menfaatleri için kullanamıyorlar adamı adam onların yalaklarindan şakşakçılarından olmadığı için düşman bellediler lekelemek karalamak için her şeyi yapıyorlar hizmetlerine böyle böyle engel oluyorlar sonra da bazı koyunlar gelip adam hizmet yapmıyor diyor senin biricik reisin adamın sana hizmet etmesine izin vermiyor da ondan adam hizmet edemiyor, kendi yalanları, şakşakçılari, kendi koyunları olsaydı evinden maaş alırdı milletin rizkini yerdi hiç bir akkoyun da gıkını çıkarmazdı. Hepsi birbirinin malı zaten farklı bir adam gelince lekeleme girişimi var. Karalama engel olma girişimi var sasirmadim kendisi bi halt yapmıyor ki başkasının yapmasına müsaade etsin..
50 milyon lira yandaş sanatçılar için konser ödeneği ayıracağına metro inşaatları için harcasaymış ya da verdiği ziyafetler için menu başına ödediği 6.000 liradan tasarruf etseymiş kaldı ki İstanbul Belediyesi’nin bütçesini çarçur edip, Bütçe de para yok diyip Başakşehir başta olmak üzere birçok projeyi iptal edip, temel atmama törenleri yapmadı mı bu adam? Şimdi yine bir showla karşımızda, yurt dışından kredi almış! Adama sormazlar mı sen bütçe için ayrılan paraları ne yaptın diye?
Ona bakarsan geçen sene pandemi sırasında hepimiz biriz partimiz, ırkımız önemli değil diyip halka iban gönderdiler. İmamoğlu gerçekten kamyonlarla yardım gönderdi halk teşekkür etti diye elindekini bile aldılar. Tayyip zaten biliyo çöküşe geçtiğini. Zaten oy almıycağını bile biliyo kötülüğünü herkesin gözü önünde yapıyo. Gören körler de Allah diye haşa ona tapıyo işte
Yüzde kaç kredinin faizi bunu yazmamissin ya da haberde yok İmamoğlu dediğiniz kisi güvenilir değil o kadar yeri gelince umarım iktidara gelirse indirsiniz onu koltuktan ikinci Tayyip vakası istemiyoruz daha kötüsünü de istemiyoruz şehir hastanelerini yaptırmadı diye AKP'li veya MHP arkadaşlar laf etmiş orada rant donuyor iptal etmesi yararınıza sizin bile imamoglunun kendi adamlarini işe aldığı torpillieri attırdıgi doğru bu rant demek oluyor bunlarin da sosyal medya trolleri var zaten yandaslar tanamen atılmalı kim olursa olsun
elestirmeye çalısanlar bile bilgi sahibi olmadıkları icin elestiri yerine ilkokul cocugu suclamalarinda bulunmuslar :) ödleri kopuyor cok basarıli olucak diye :) tarikatlara yandaslara bankamatik memurlarına otopark mafyasina mama kesildi ya esas dert o
işte bu utanç verici bir şey o kadar devlet bankası bmc ya krredı versın katar ortaklı sırketler dıjıturku alsın tank paletı 47 yıllıgına kıralasın onca arazı alsın ama b devletı nbeledıyesı dısarıdan kredi bulsun zaman gelecek ben akp lye oy vermedım ıdyecekler ama hepsı tek tek cezasını cekecek az kaldı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Koskoca İbbnin hiç mi geliri, kaynağı yok hani nerde tasarruf? Nerde kaynakların doğru yönetimi? Daha metro inşaatını yapmaya kaynak ayıramıyor. 580 milyon dolar kredi kullanıyor yurt dışından siz de bunu över gibi yazıyorsunuz. Bu krediyi kim ödeyecek geri? Komiksiniz.
Mahsus yapmıyorlar , başladıklarını da bitirmiyorlar. İstiyorlar ki iş İBB'nin üstüne kalsın. Bu haberi de yandaş kanallarda göremeyiz, bu yüzden de halkın saf bölümü mantıklı yaklaşamıyor.
Başakşehir şehir hastanesi yolunu ve metrosunu para yok diye yapmazken, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini temel atmama töreni ile iptal ederken şimdi hizmet etme isteği mi başlamış da kredi almış yurt dışından? Zahmet etmesin bakanlık yapar metroyu. O gitsin 6 bin TL'den yemek versin
İnanmıyorsan araştır koçum. O 800 bin farkı atanlar şimdi bin pişman. Ekmek su süt bedava dedi hani nerede zammı çaktı. Aynı şekilde ulaşıma da zam yaptı. Şimdi de 6 bin yeni taksi alacakmış taksiciler isyanda. Burada öyle fotoğraflı paylaşım yapmakla uğraşacağına git bu dediklerimi araştır.
Merak etme senin şu an attığın ATV, A haber iftiralarından daha fazlasını biliyorum, araştırıyorum. Kendi fikriniz olsun televizyon ağzıyla konuşmayın. Haberler de izliyorsunuz bunları? Kelimelerine de dikkat et asker yok senin karşında aslan parçası.
Valla gülüyorum gizli üye herşeyi söylemiş sizde şak sakciligini yapıyosunuz adamın işi gücü shov algı yalan
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Yalan söylüyor param yok diyerek matro inşaatını durdurdu bakanlık biz yaparız deyince kredi için bahane kullandı 6 milyona tablo alacagına paraları böyle işlere kullansın her konuda yalan söylemeye devam ediyor.2 sene olmak üzere daha istanbula civi çakmadı anca koca bi kazık çakıp gidecek
olabilir halk secerse cumhurbaşkanı olmasında bir beis yok halkın tercihine laf yok vatandaş secti mi konu kapanır. ama eleştirilebilir mi evet eleştirilebilir
iktidar muhalefeti ne kadar zor duruma düşürürse kendi seçmenini uyutmaya devam eder zaten hep CeHaPe zihniyeti diye diye her fırsatta kötüleyip nefret ve kin kusuyorlar sonra oy olarak geri dönmesini bekliyorlar
Istanbullu alan devletide almiş demektir görücez ilerleyen dönemlerde anyayi konyayı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tasarruf yaparsak istanbulu uçururuz diye gelmedi mi bu adam. Yaptı tasarrufu akplileri attı belediyeden kendi adamlarınıda yerleştirdi şimdi niye akp hükümetinden yardım bekliyor
AKP hükümeti kim? Devletin malı yoktur, onlar halkın malı, halkın bankaları. Kime kredi vermiyorlar? Zamanı geldiğinde hepsi verecek o zaman keyifle izleyeceğiz bu davaları.
Kaynağı buldu adam işte yapacak gözünüze baka baka.. İstedikleri kadar engellesinler daha da engellerlerse bu adam Cumhurbaşkanı olacak. İşte o zaman siz korkun.
Fetöcü kim, onlarla kim kolaydı herkes biliyor. Devlet adına yapılmış savunmaya bak. Muhatap alacağım birisi değilsin, biraz zeka seviyeni geliştir ondan sonra konuşalım.
@karsuu adam en azından ülkenin güzelliklerinden güzelce faydalanıyo senin reisin gibi ülkenin güzelliklerini para için yok saymıyor. Onlarca tarihi yer sayabilirim son 18 yılda yıkılan harap edilen
Biricik reisin ülkenin anasını ağlattı sen hala toz pembe gözlüklerle etrafa bakıyorsun güzel kardeşim. Hayal dünyasında yasamaya devam et gerçekler yüzüne böyle böyle çarpıldığı zaman anca yalan yanlış havlarsın zaten. Desteklediğin kim ki sen kim olasın şaşırmaz olduk senin gibileri gördüğümüze heryerden zehirli mantar gibi ürüyorsunuz..
@Karsuu peki doları anlat biraz bize bu kadar bilgilisin ya anlat neden bu kadar yüksek? Ya da dini anlat hani dini kullanıyorsunuz ya siz anlat. Dinde kul hakkı yemek yoktur o sarayda herkesin hakkı var. Millet aç yatıyorken sarayda devasa mükemmel hayat sürmek dinen doğru mudur? Merak ediyorum sen ne mezunusun?
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Devletin ambargo uyguladığı İmamoğlu 4 metro hattı için yurt dışından 580 milyon dolar kredi aldı. Halka hizmet niye engellenir?