Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün maliyeti 3,5 milyar dolar. Günlük araç geçiş garantisi 135 bin, günlük 100 bin civarı araç geçiyor. Rakam 135 bini bulduğunda devlet hiçbir ücret ödemeyecek. Hiç araç geçmeseydi ödenecek toplam tutar 790 milyon dolar olacaktı.
Osman Gazi Köprüsü'nün maliyeti 10,3 milyar dolar. Günlük araç geçiş garantisi 40 bin. 25 bin araç geçiyor. Hiç araç geçmeseydi yıllık ödenecek tutar 750 milyon dolar olacaktı. İki köprünün de 3 ila 4 yılı tamamladığında hedef rakama varacağı tahmin ediliyor.
Yani öyle sallandığı gibi devlet maliyetinin kat kat fazlasını vermek zorunda kaldı, milletin cebinden para ödeniyor filan gibi bir şey yok. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 7 yılın sonunda, Osman Gazi Köprüsü 15 yılın sonunda tamamen devletin olacak. Bunun 3 yılı geçti bile.
Devlet bir de bu köprüleri yapan şirketlere kendi bankalarından kredi kullandırarak da ekstra para kazandı. Ha sen Bankaların verdiği kredilerden para kazanmadığını iddia edecek kadar saçma sapan bir insansan zaten sana yapacak bir şey yok. Matematik ortada.
Ayrıca köprülerin tüm bakım masrafları ve giderleri işleten şirkete ait olduğu gibi, devlet bir de bu şirketlerden vergi alarak kar elde ediyor. Bunun yanında köprü maliyeti bir seferde cebinden çıkmadığı için bu parayı senelerce başka yatırımlarda kullanma imkanına da erişiyor.
2018'de Yavuz Sultan Selim köprü projesine 105 milyon dolar ödendi. Kalan işletme süresi dört yıldır. Bu ücret dört yıl daha ödense, Devlet kasasından 735 milyon dolar ödeyerek 3,5 milyar dolarlık köprü projesine sahip olmuş olacak. Yani maliyetinin beşte birine. %20'sine.
2018'de Osmangazi Köprü Projesi için ödenen tutar 191 milyon dolardır. Kalan işletme süresi 11 yıldır. Bu şekilde ücret ödenmeye devam ederse Devlet 2,8 milyar dolar ödeyerek 10,5 milyar dolarlık köprü projesinin sahibi olacaktır. Yani dörtte biri fiyatına. %26'sına.
Devletin Garanti Geçiş ücretini cebinden ödemesi projeleri yapan şirketlerin işine gelen bir durum değildir. Sadece Garanti Geçiş ücretini alarak zarar edecekleri açık bir şekilde görülmektedir. Şirketlerin garanti geçişin çok üstüne çıkmadığı sürece kar etmeleri imkansızdır.
Şimdi siz karar verin
Güncellemeler
+1 yıl
Soru süper soru seçilir ama köprüyü eleştirenler gelip söz dahi edemiyor 2 kişi dışında onların derdi de köprüden çok başka işler 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İşin kötüsü o köprülerden geçecek arabayı almak hayal oldu artık 😃
82 milyon nüfuslu hane değil insan ülkede trafiğe kayıtlı araç sayısı 23 küsur milyon son 9 aydaki araç sayısı hariç haneye bölersen nüfusu daha net sonuç ortaya çıkacaktır
Trafiğe kayıtlı araç sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 1,27 artarak 22 milyon 865 bin 921'den 23 milyon 156 bin 975'e çıktı.
Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2019'a ilişkin "Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri"ni açıkladı.
Buna göre, geçen yıl sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 1,27 artışla 23 milyon 156 bin 975'e ulaştı. Bunların yüzde 54'ünü otomobil, yüzde 16,4'ünü kamyonet, yüzde 14,4'ünü motosiklet, yüzde 8,2'sini traktör, yüzde 3,7'sini kamyon, yüzde 2,1'ini minibüs, yüzde 0,9'unu otobüs, yüzde 0,3'ünü ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.
zengin olan almıstır arabayı bunu hesaplıcaksak ohooo biz de anca asgari ücretle 1 yılda hiç harcamadan 2. el tofaş alalım
@seldaaac halen memnun olanlar ne bileyim ekonomi ortada boş muhabbetlere karnımız tok
@seldaaac şöyle bir şey var ülkede
Aşırı zengin olanlar
Zengin olanlar
Zengin gibi sayılanlar
İyi halli olanlar
Orta halde olanlar
Kötü olanlar
Yoksullukta olanlar
Sadece zenginlere göre ya da yoksulllara göre yorum yapamayız
Orta direk kalmadı ya çok zengin ya çok fakir sıkıntı orta kesim bitti
Evet Çayçılar kralı Gürsel Tekin İsviçre ile kıyas yapmış saçma bir kıyas olsa da
Ülkemizin durumu deprem olduğunda dış ülkelerden para alıp da o parayı ölen öldü emekliye dağıtalım noktasından alındı
Hastahanelerde muayene edilemeyen sağlık karnesi için kuyruklara girilen özel muayene salonlarına mecbur edilen dönemden
Kemal Derviş gibi ABD malı biriyle ülke ekonomisi kurtulsun denen dönemlerden alındı
Yoksa Saray’lar uçaklar süper güç halden mi buralara düştü bunu da unutmayalım
Çok taraflısın çook... ben ülkenin şu anki halini hiç iyi görmüyorum eskiye kıyas yapacak olursak en azından insanlar geçinebiliyorlardı şu an zor dostum
Durumu kötü dediğim adam 2500 tl ile 200.000 e ev alıyor orta kesim bile değil
Armut piş ağzıma düş olayı ile olmuyor bu işler zorluk çekmeden sefa hiçbir yerde sürülmemiştir süper güç ülkelerde dahil zengin bir aileden gelmediysen dünyaya kendin birşeyler yapmak istemezsen aldığın ayağını yorganına göre uzatamazsan zaten kalırsın
Bu arkadaş 2500 tl ile ev borcuna girdi
Yaşıtı arkadaş 5000 tl ile geçinemiyorum diyor sen karar ver
saka gibi gerçekten araba alımı geçen seneye göre artmış demek ki ekonomomiz iyi off düşünceye bak. 2 el tofaş bile 30 bin tl. Asgari ücretle geçinen bir aile 1 yıl parasını hiç harcamazsa bir kuruş bile anca alabiliyor. Bir de almanyaya bak aynı şekilde audi alıyolar🧐
Bana hava hoş benim standartım yüksek, maaşım yüksek, borcum yok, herşeyim var çok şükür ama dışarıya bakıyorum içler acısı
sen kac para alıyorsun?
Emeklin maaş alamıyordu nasıl geçiniyordu anlatır mısın seninle az çok aynı yaşta bir insan olarak kendi ailemden anlatayım babam 60 kuşağı doğumlu amcalarımız ile ortak araba almışlar babam 1999 a kadar bireysel sigorta ödemiş 18 sene sonrasında gelen parayla ilk evini almış şu an 2000 den sonra 4 tane ev aldı bu süre zarfında 10 küsur araç değiştirdi arada kendini sıksa 1 ev daha rahat alırdı neden ömrünün 40 senesinde hani ilk 20 senesi gençlik diyleim orta 20 senesinde alamadı son 20 senesinde 4 ev alabildi?
Ben geçmiş ile kıyas yapıyorum daha iyi olmalıyız ona sözüm yok ama sanki süper güç bir ekonomi bırakıldı da bunlar batırdı demeniz gerçekçi değil
@seldaaac sadece araç satışına bakarak baz alıyorsan asıl senin vay haline arkadaş araba alacak para yok dediği için verdiğim bir örnek bu 😉
Valla kusura bakma da maliyeti 170 bin olan aracın satış fiyatı 517 bin olunca senin dediklerinin hepsi bana hava civa geliyor gerçekler ortada
90 senede neden yerli üretim araç yapamadılar da 170 bin tl olan araca 517 bin tl veriyoruz armut piş ağzıma düş dersen başkası yapar biz de veririz
sadece araba demedim evimizdeki çoğu şey dışarının. ama olsun buzdolabımız var
Başkası yapar değil senin övdüğün sistem 1 kendine 3 bana diyor yani... yoksa tabiki bende üretimden yanayım ama üretim mi kaldı ülkede seni tam bağımlı yaptılar haberin yok
@seldaaac evet neden üretilmiyor ya da 90 sene de üretmediler neden üretmediler şimdi yap işlet devret şekliyle de olsa birşeyler yapılmaya çalışılıyor
Yerli araç yapılmaya başlandı
Yerli siha İHA gemiler yapılıyor
yerli üretim açmaya çalışsınlar bakayım o zaman haydi göreyim hedef 2023😂😂 şaka gibisin neden yapmadılar diyosun sebebi çok açık değil mi kuran okuyan masa sandalye çiçek böceğe ödül verir 1. seçilirsen tabi yapmazlar
Bende diyorum ki sana 1 bana 3 sana demek yerine neden 90 sene boyunca üretim yapılmadı son 20 sene de üretimimi kestiler yerli üretim yapan araç şirketleri varda kapattılar mı?
@seldaaac 90 sene boyunca kuran okuyanlar mı baştaydı?
üretiyo üretiliyo da fiyatına bak önce 250k demişerdi şimdi 300ü aşar hani nerde kaldı devlet kendi halkına da bir indirim yapar artık🤭
Ben geçmişi övmüyorum ki 😃 Atatürk döneminden sonrası boş siyaset... Adnan menderes bu ülkeyi satmaya başladı halen devam onun yolunda geçiniz bu işleri
@seldaaac sene 2009 da yapılan söylesene ülkemize izmirimize ne fayda getirdi 4.2 milyon tl gömüldü
Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy tarafından yapımına üç yıl önce başlanan, şimdiki Belediye Başkanı Ercan Tatı zamanında tamamlanan Yeşildere'deki Atatürk Maskı bugün açıldı. 4.2 milyon TL'lik fiyatıyla bazı tartışmalar yaratan, Başkan Şeboy ve proje ekibinin yargılanmasına yol açan maskın açılışı, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde yapıldı.
Atatürk düsmanı oldugun o kadar belli ki.. bak bir de 100 falan demiyor 90 diyor direkt hani Türkiyenin kurulduğu zamanlar hani yıkılmış sömürülmüi bir osmanlı devletinden borcun tavan oldugu bir ülkeyi bastan kurdu ya Atatürk.. neden yapmamıslar sence neden yapmamıslar bir düsün bakalım
Atatürk sonrası boş diyerek beni doğruluyorsun bizim ülkemiz süper güç değildi ki halimiz diyorsun ülkede öyle ya da böyle birşey yapmaya çalışanlara laf üretmekten başka ne yapılıyor bir diğer konuda bu kadar kötü yöneten size göre ülkeyi bu hale sokan bu hükümete rakip denecek bir muhalefet bile yok şimdi sizin bu muhalefet başa gelse ne yapacak?
Sen birde melih gökçeği ele alsana neler yaptı 😃 istanbulun bütün gelirleri hangi vakıflara aktarıldı biraz gerçekleri konuşalım
Bilmeden konuşamazsın ne yapacak diyemezsin bir değişsin bir gör bakalıö bu kadar da dar görüşü olunmaz ahahajsjsj
Ben muhalefeti de savunmuyorum ki :)) sorun şu ki ben particilik yapmıyorum hepsi yedi, yiyor ve devam ediyor kimse bana iş yapıyorum demesin ülkeyi seven yok hepsi cep doldurma peşinde.. inşaatçıları zengin ettiler
@seldaaac kuran okuyanlara düşman olabilirsin
Ben Mustafa Kemal Atatürk’e de düşman değilim ülkenin geçmişte de iyi olmadığını söylüyorum siz gibi istemezcüler olduğu sürece birşey yapılsa da muhalefet her zaman olur
Kemal Kılıçdaroğlu dediği gibi İHA ne gerek var
Siha ne gerek var
Gemiye ne gerek var
Hastaneye ne gerek var
Yola ne gerek var
Sonra herşey neden pahalı ne üretiyorsunuz da ya da devredilen durum çok mu iyiydi
Herşeyi sattınız ettiniz eskiden çok iyiydi diyorsunuz şimdi de şöyleydi böyleydi karar verin iyi miydik kötü müydük?
binalinin seçim öncesi canlı yayındaki rezil oluşu geldi aklıma şu an bir de 1 MİLYARın vakıflara gitmesi.. allah bilir kaç aile geçinirdi onla
@seldaaac sorun şu sizlerden alındı bu batık ekonomik yani sizi gördüğümüz için buna şükrediyoruz sen ne gördün de gelip değişsin gör bak neler olacak diyor İstanbul’da ne değişti hani israf vardı israfı önleyerek herşey olacaktı
Hadi onu da geçtim İzmir bildim bileli CHP de İzmir’de ne var söylesene
Benim savunduğum ise onlar yerken iş yapmıyordu bunlar yerken de yapıyor 😉
Onlar 1 sana 5 bana bile demiyordu
En azından Ankara ve İstanbulun paraları o sapkın ve sapık vakıflara gitmiyor artık halka döndü çok söze gerek yok herşey ortada
Bak nekadar yanlış olduğun buradan belli... yiyenleri kategoriye sokman çok yanlış... sana bir öğüt dürüstlük ve doğruluk kaybetmez... hırsızın azı çoğu yoktur dostum hırsız olmak yeterli
@seldaaac Binali rezil oldu derken 😂😂iyice komik olmaya başladın söylesene israf sergisi diye sergilenen araçlar nerde israf İstanbul’da bitirilmiyor mu vakıflara aktarılan paraları kestik diyor neden hala borç istiyor neden yatırım yapmıyor
Bak sana basit bir anlayabileceğin tarzda 5 yaşına anlatır gibi anlatıyorum
Süt dağıtıyoruz dedi
Süt litre fiyatı x5 TL diyelim
100.000 aileye dağıttı 500.000x peki Ekrem bey ne yaptı
500.000x üstüne 500.000x daha koyarak hanelere götüren insanlar tuttu araçlar aldı
Peki Burda bunu yapmak yerine 100.000 aileye 500.000x hesaplarına yatırsa 500.000 x geri kalan parayı neden yediriyor
İstanbul'da yaşıyorum babam akpli, gayet de savunuyor chpyi. Eskiden ankaradaydık bir sürü arkadaşlarım var ankaralı. ekreme bile bok atıyor adam şaka gibi. Mansur yavaş da gayet iyi. İzmiri bilmiyorum hiç bulunmadım sen çok bulundun galiba?
Hırsızın azı çoğu yoktur ona sözüm yok herkes yediğini söylüyorsun ya bende diyorum ki yiyor dediklerin bu sözüm ona savunmuyorum dediklerinin yanında devede kulak kalıyor sadece bir süt dağıtma bahanesiyle neler götürülüyor
@seldaaac sana 5 yaşındaki birine anlatır gibi süt olayını anlattım bana bunu açıklar mısın?
Diğer israf vakıflara giden kesildiği söylenen paraları kimlere veriyorlar şu anda bunları da sonra açıklarsın
HAHAJANAJJA rezil olduğunu bile kabul etmiyor hani sayıştay raporunu diyorummm yalan diyip sonra ekrem cıkarınca okumadıgı diyorummmm
@seldaaac bende diyorum ki sana bana sadece süt örneğinden verdiğim örneği açıkla arada yiyenler ne olacak israf vakıflar verildiği söylenen paralar şu anda kimlere gidiyor seçim dönemi İstanbul’un kendine yetecek gücü var israfı önledik mi yeter diyordu ya ezbere attı tutmadı ya da iş bilmiyor
Şu akp oy verip CHP savunan babana sorsana bir senin yaşın yetmez baba deprem olduğunda Ecevit ne yapmıştı o zaman depremde istanbuldaydınız ya neler olmuş bir anlatsın
dümdüz bakan geri kafalı bir insansın. umarım aç kalırsın diyicem ama babanı savunur gibi savunduğun için belli ki maaşın bir hayli yüksek hükümet giderse fakir kalacağından korkuyorsun. hala ekonomiyi rayına oturttuk diyen bir başkanın bir de dolarla mı maaş alıyorsunuz diyen damadınız var. ekonomi bakanınız bile bunu söylüyorken bana burda ekonomiden bahsetme. her şey ortada. birazdan gidip bir ekmeğe bir çikolataya 30 tl vereceksem bu sizin gibi sığ düşünceli insanlar yüzündendir. umarım 2023te dolar 15 20 tl olur o zaman görüşücez seninle bir de burda tartışırken euro 8,84 olmuş haber vereyim dedim😂
@seldaaac cevaplar veremediğin için önce hakaret ardından iftiralar atıyorsun aldığım maaşa kadar sallıyorsun acizlik budur
Bu arada ekmek 1.65 Bağdat caddesinde oturuyorum en baba 2 tl ekmek çikolatalar ise bak Carrefour da kötü de değildir he
Marka: DAMAK
Nestle Damak Antep Fıstıklı Sütlü Çikolata 70 g
(0) Yorum Yazın
%15
8,25 TL
7,01 TL
Yani toplasan 10 tl dediğin gibi 30 tl değil hatta 15-20 tl olması için 2023 e kadar bekleme canım 😀
ben normal ekmek yemiyorum zaten aldıgım ekmek 8 tl torku cikolata bile 20-25 tl türk markası biz ürettik ama neden 25 tl biraz bir düşünelim. cevap vermedim değil veriyorum ama hala aynı görüşü savunmaya devam şimdi bir ekmeğe 8 tl veriyorum diye beni zengin görüp ekonomi kötü diye dolaşma da dersin sen. bu arada saydığın şeyler bile 1 dklık zevk için 7-8 tl fazla. aa bak bir yoğurt alıcaö kase yoğurt o da 7-8 tl mi ne 500 gramı. ama kendi yoğurdumuz olan şeyin 500 gramı yurtdışında 1 dolar 1 euro falandkr🤭
@seldaaac Bağdat caddesinde bahsediyorum 6 tl en pahalı çeşit ekmeği bile
Marka: TORKU
Torku Bitter Tablet Çikolata 70 g
(0) Yorum Yazın
3,95 TL
😂😂bak bir de sana sevineceğin bir tane daha atayım
İsviçre neredeyse dünyanın en pahalı ülkesi.
İş toplantısı için gittiğimiz Zürih'te iki McDonald's menüye 85 frank (80 euro~650TL)
Zürih Cenevre arası trene kişi başı 330 euro ödemiştik. Küçük şişe su 3.5€
Sen algı çalışmasındasın ama her seferinde algıların boşa çıkıyor
benim dedigim cikolata sürülen cikolata 1 dkda yenen cikolata değil😂 a bak şimdi oldu işte iş toplantısı için isviçreye kadar gidecek kadar zengin isen senin asgari ücretle geçinen biri olmadıkça milletin halinden anlayamazsın. koyun sürüsü olmaya devaö caniko🤭🤭🤭 2023te görüşürüz hadi bayssss🤕🤕🤕🤕 devletimiz dünya ekonomisinde 1. sıraya yerlesicek☺️☺️☺️☺️☺️☺️
bir an zengin olduğum aklıma geldi mutfağa girince!!! bir de ne göreyim buzdolabı😎😎 yeter de artar bile 😎😎
@seldaaac bu alıntı 😂😂😂ne kadar sazansın sen çikolata diyorsun sonra yok şu marka sonra yok sürülebilir diyorsun oldu bedavaya verelim sultanımızın keyfi kaçmasın bir hafta yiyeceği çikolataya 20 tl verecem diye ağlıyor bu kadar öldün mü gel ben alayım sana altı üstü bir çikolata 20 tl bir hafta belki daha fazla kullanacaksın sigaraya günlük 20 tl veriyoruz da bir haftalık çikolata 20 tl çok geldi gözümüze gitmiş yok İsviçre gidecek kadar kodoman diyorda Burgera 85 frank yani 650 tl olur mu diyemiyor senin olmayan beynini be kuzum
benim dedigim ne ya torku deyince aklına başka ne geliyor aomwsoöwlwö bak canım yurtdışında yaşayan insansın belli. bu yüzden akplisin. her gin kenara köşeye para koyup türkiyeye gidince harcarız diye sevinen insansın. senin konuşma hakkın bile yok
@seldaaac ya şaka msn kızım sen 😂😂Bağdat caddesinde oturuyorum diyorum sen nasıl İstanbullusun 😂😂
Şimdi sen soru başlığınla ve alt taraflarda yazdıklarınla hükümeti övdün mü sövdün mü anlaşılmıyor 🤔🤔🙄🙄
Soru başlığı şart mıydı? Diyor
Açıklamalarım da yapılanın açıklaması artık anlayabiliyor musun o sana kalmış
Ben anladım, genel itibariyle anlaşılması açısından sordum, çünkü başlık ilk anda okuyunca aşağıdaki açıklamalarla çelişir gibi anlaşılıyor
Sazan avındayız 2 sazan geldi sadece 😂😂
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!