Son 2 günde 2 defa bu yoldan geçtim. Yaz günü olmasına rağmen yol bomboş ve olan özel araçların da büyük çoğunluğu lüks segmentte olan pahalı araçlar. Aklıma doğrudan gelen şu oldu. Zengin olmayan geniş halk kesimlerinin vergileriyle, zengin kesime rahat, konforlu, güvenli yaşam standartları sağlıyoruz.
Peki bu köprüsü ve otoyolu ücretsiz olsa da bütün halk bunu kullansa ne olurdu? Zaten vergilerimizle imalatçı mutahite ödeme yapıyoruz. Veya gerçekten düşük ücretle geçiş sağlanıp, vergilere bile gerek kalmadan sürümden dolayı finansmanın tamamı buradan ödenebilir. Hesap bu kadar açıkken neden böyle oluyor da bu devasa yatırımlardan çok büyük oranda zenginler faydalanıyor?
İzmir, İstanbul paralı otoyolu zenginler için mi yapıldı?
Çanakkale köprüsünden örnek vereyim. Gerçekten bomboş geçen filan yok hiç. Tırlar kamyonlar aynı şekilde kuyruk bekliyor gemide ucuz diye, köprüyü kullanan sadece bir avuç kişi. Yatırımlar yapılıyor ama hiçbir şekilde dar veya orta gelirli insanların yararına olmuyor sadece zenginler kullanabiliyor. Yolu köprüyü yapıyorsun ama oradan geçecek refahı insanlara sağlayamıyorsun. Bu bir başarı değil.
Siz Reisimizin yaptığı hizmete laf mı ediyorsunuz ha? 😠 Reisimiz emek etti emeeekk. Sizin için aç gezdi, açıkta gezdi köprü yaptı. İnanmıyorum ya. Halkımıza ne oluyor böyle?
AKP öncesinde köprü mü vardı ya? Hepiniz İstanbul boğazını yüzerek geçiyordunuz. Bak adam gibi adamlar geldi köprü yaptı. Teşekkür etmeniz gerek. Ne olmuş yani ekonomik sıkıntı varsa? Her yerde var. Bakanımız sayın Nebati gözlerinden ışın çıkarır ve ekonomi düzelir. Zaten enflasyon düşüyor, Türkiye gelişiyor. Lütfen bardağın dolu tarafından bakın.
Çok doğru bir tespit. O yolların bedelinin % 20 sini zenginler ödeyip yolların keyfini sürerken, o yolları hiç kullanamayan fakir kesim bedelin %80'ini ödüyor. Hiç adil gelmiyor bana.
Geçiş ücretini %80 indirseler geçen araç sayısı 10'a belki de 20'ye 30'a katlanır. Hem daha geniş bir kitle o yollardan faydalanır hem de fakir halka bu kadar fazla yük binmez diye düşünüyorum.
Ona da katılıyorum. Benim gösterdiğim madalyonun diğer bir yüzü oluyor. Yani sadece yandaş değil, koca otobanda, trafik yoğunluğu olmadan, rahat ulaşımla ülkenin zengim kesimi de kazandirilmis oluyor.
Evet ben yazdıklarınızdan yola çıkarak yazdım çünkü iktisadi bir mantık yürütmek gereksiz bunlar için mesela bunlara kadar da yap işlet devret vardı özal zamanında falan ancak mesela kardeşim sen bunu yap on sene işlet sonra devret denilirdi garanti maranti olmazdı o zaman sizin yazdığınız gibi adam geçişi ucuzlatır daha çok insan geçer yatırım parasını çıkarmaya çalışırdı şimdi gerek yok ki zaten geçilmese de kazanıyor ezcümle rasyonel analiz mantık aramak manasız.
Ilk basta fiyata tepki büyüktü. Sonradan çevremde de amaaaan yılda bir kac kez geçiyoruz, konfora değer laflari çıkmaya başladı. Hafızamız zayıf, tepkilerimiz de unutuluyor hemen. Şu an benzin fiyatları nedeniyle zaten uzaklara gitmek de para işi.
Saol kardeşim. Akp yandaşları sanıyor ki ben chp liyim. Alakası yok. Ben aklın, adaletin, toplumsal menfaatin yanındayım. Benim partim olmaz. Aklim ve vicdanım olur.
Oha git gel yani bin lira, bide geçiş garantisi veriyorlar, nasılsa havadan para geliyor vergilerle, kur garantili hesapla yine zenginlerin parasını fakirler ödüyor, hala tayyipe oy veriyolarsa hak ediyolar bence
Bunun adı, öğrenilmiş çaresizlik. Aslında halk olarak, yönetenlere istediğimizi yaptırıp, refah ve adalet icinde olabiliriz. Ama bunu yapacak kapasitemiz yok.
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hizmet yapıyoruz diyorlar karşılığında para alıyorlar 😃😃😃
Normalde devletin yaptığı hersey ücretsiz olmalı hepsi paraya odaklanmış birde çıkmışlar hizmet ediyoruz diyorlar utanmadan biz halkımızı seviyoruz diyorlar
Gidebilecek olsan ne olurdu? Avrupada çok ucuza havayolu hizmeti veren firmalar var. Ayrıca gorseldeki rakam güncel değil. Arkadaş zaten yazmış 450 tl kesildi diye.