Türkiye, Çinli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen corona virüs aşısı CoronaVac'tan 50 milyon doz sipariş etti. Aşının 11 Aralık'ta Türkiye'ye geleceği bildirildi. Siz bu aşıyı olacak mısınız?Ben olmayacağım çünkü Çin'e güvenmiyorum. Pfizer/BionTech ya da başka Batı'lı bir devletin ürettiği aşıyı tercih ederim.
Bu aşı konusuna farklı bir noktadan yaklaşmak istiyorum. Bizim millette söyle bir intiba oluştu. Aşıyı yaptıran artık maske takmadan gezebilecek, hiç corona olmayacak falan filan. Bunlar doğru değil. Aşıyı yaptırsak bile birkaç doz yaptırmak gerekebilir ve bunun koruyuculuğu yüzde 94 civarlarında.
Çin'de Amerikan ya da Alman fabrikasında üretilmesi farklı, Çin ürünü olması farklı. Benim aldığım anakart ya da işlemci de Çin'de üretiliyor ama MSI Tayvan menşeili bir ürün, AMD ise Amerikan. Üretim yeri: Çin.
Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca ben aşıya karşıt biri değilim. Sadece bu tarz deneysel aşılara karşıyım. Heleki bunu çıkaran Çin ise.
Biraz makale falan oku senin beynine kan gitmemiş. Antidepresan kullanıyor olmam beyinsiz olduğum anlamına gelmiyor. Senin beyininin olduğuna dair bir belirti bile yok. Aşı olmak istiyorsan ol ne diye bana sarıyorsun ki.
tabi ki çin aşısını yaptiricam zaten butun aşilar çinde uretiliyor çin bu aşıyı yapamiyorsa zaten gerisi hic yapamaz..çinden daha ileri biyoteknoloji ulkesi yoktur...
Adamlar açık açık bu virüsü üretip sonra aşısını bulduk diyorlar. İlk amaç dünyaya mal satıp milyarlarca dolar kazanmak ikinci amaç aşı ile insanları kısırlaştırıp Çin nüfusunu dünya nüfusuna oranla yüksek tutmak.
elimizde başka aşı yok ki, mecburen evet... bunun güvenle ilgisi yok, elinde olan bu... o seçenekleri işaretlemedim çünkü zorlayıcı sözler var, güven veya güvenme diye bir ortamda değiliz..