Fransa'nın İslamifobi duruşundan ötürü ülkemizdeki sığınmacı Suriyeliler başta İstanbul olmak üzere Konya-İzmir-Gaziantep'te eylemler gerçekleştirdi...
İstanbul'da toplanan yaklaşık 300 Suriyeli otellerdeki ve restorandaki Fransa bayrağına saldırarak koparttılar ve polisin uğraşı ve sonunda müdahalesi ile dağıldılar...
Ben olayın haklılık/haksızlık detayına girmeyeceğim, sorum şu;
Bu sığınmacı Suriyeliler'in ülkemizde bu tarz eylemlerin yasak olduğu dönemde organize olarak İstanbul'da ve bir kaç ilde eş zamanlı toplanarak eylemler yapmasını ve otellere restoranlara saldırmasını ülkenin geleceği olarak bir tehlike unsuru görüyor musunuz? _____________________________________________________________________________________________
Türkiye Cumhuriyeti bu adamları ülkeden def etmeli iktidar değişiminde. Gerekirse bir seferliğine vergi verelim özel devlet bunlara ev mi yapar, çadır mı alır göndersin bunları. Arap demek provakasyona, iç karışıklığa açık bir millet demek. Ama bu adamlara bir had bildirecek kurum yok. 2023 te ülke gerçek sahiplerine geçtiğinde o zaman devran dönecek. Azıtsınlar şimdilik bakalım.
Başkan konunun haksızlılığına girmiyorum diyerek kaçamak cevap vermişsin sorunda ancak bu hareketler bu iktidarı cesaretlendirdi her zaman. Neyi söylemekten çekiniyorsun Macron'un haklı olduğunu mu? Adamın ülkesinde dinci terörist öğretmen kafası kesiyor ve onu dile getirmeden haklılığını bilemem diyorsun size de pes.
Yok sadece konumun o olmadığını dile getiriyorum, tanımadan etmeden ön yargıda bulunma bence, sana yakışmamış :) Macron'un haklı olduğu konular var, bu ülkemizde de sorun. Tarikatlar misal en başta ve aşırı dindarlık adı altında terör oluşturmak gibi... Ama burda olayı İslamifobiye çevirip İslamı kötülemesini de desteklemem açıkçası. İslamın bunda suçu yok ki, suç müslüman ya da müslüman gibi görünenlerde... Ben müslüman gibi yaşayamıyorsam bu benim suçumdur. Seninle o noktada ayrılırız, haklılığını bilemem de demedim o konuya girmeyeceğim dedim, pes filan da demem yani :)
Artık o kadar doluyum ki ülkenin elden gitmesine bazen fevri çıkıyorum kusura bakma. Evet tanımıyorum sadece o cevabına istinaden laf söyledim zaten. Müslüman alemi aklını başına almadığı sürece İslam dini bundan zararlı çıkacak.
Denk geliyorsun, görüşlerimiz genelde aynı ve bende senin kadar doluyum inan... Müslüman alemi kullanılmaya mahkumdur, birileri devamlı kullanacaktır da ortalığı karıştırmak için. Fransada bi dünya müslüman var, Fransanın sömürdüğü Fas, Cezayir gibi müslüman ülkeler bak. Bak bakalım ordan ses geliyor mu? İşte ben buna sebep konuya o şekilde değil bizim ülke sorunumuz olarak baktım, bu surilerin organize şekilde toplanıp eylem yapması beni çok rahatsız etti ve ona odaklandım. Bu işlerin yarın hangi boyuta geleceği malum...
İslam ülkelerinin savunuculuğu bize kaldı bir İran bir Mısır Bir Katar gibi ülkeler nerede ses seda yok. Şirket yönetse Fransa ile papaz olmaz baştaki. Çünkü para kaybeder ama ülke itibar, para kaybetsin ne yazar vergilerimizle doyururuz onları.. Ve şu Suriyeliler beni de tedirgin ediyor ne oldukları bilinmeyen 6 7 milyon insan istihbarat örgütlerinin belki 50 bin adamı vardır içeride. İşimiz zor vallahi insanımız aklına başına almadıktan sonra.
Bir kısmın bu Suriyelilere vatanlarından kaçanlar, çapulcular, korkaklar falan derken aynı zamanda kendi ülkelerinden-Türkiye'den kaçmanın yollarını aramaları ne kadar ironik. Suriyelilerin yurtlarında kalıp ÖSO adı altında savaşanlarını ise sanırsın çok onore ediyorlar, "cihatçı köpekler" diyorlar onlara da. PKK'lılar kadar büyük tehlike olmadıkları kesin. Suriyelilerden önce PKK'lıların Arabistan çöllerine sürülmeleri gerekiyor bir tehcir kanunu ile.
pkk nın Körfez Savaşında Irak'tan kapıyı açtığımız itler ile bir olup bize saldırdıklarını unutuyorsun sanırım... Aynı bu Suriyeli hikayesinin 30 sene önceki versiyonu yani, balık hafızalı olmamak gerekir...
Sence PKK'nın temsil ettiği iddiasında olduğu halk ile Araplar aynı şey mi? Irkçılık açısından söylemiyorum ya da Araplara özel bir sempatim yok. Demek istediğim ortalık Arap devleti dolu, zaten bütün Orta Doğu'da varlar ama bölücü Kürtler öyle değil, bir tane bile devletleri yok.
araplar daha kötüler bence... Devleti olması o zihniyeti iyi güzel yapmaz ki. arap Türk'ün tarih boyunca srıldığı ve hep sırtından vurulduğu millettir. Tarih boyunca bu hiç değişmemiştir. Haindirler çünkü... Kürtlerin durumu farklı, topraklarımızda bulunan bir çok Kürt aslında Ermenidir biliyorsun ki, Ermeni savaşında bu topraklarda 2 milyona yakın Ermeni vardı ve bir anda hepsi kayboldu mu sence? Ama tabii bunları anlatırken pkk ya ayrı parantez gerekir, pkk terör örgütüdür, araplar ise ezeli düşmanın...
Ben ırk temelinde düşmanlık beslemeye karşıyım. Bizim bayrağımıza düşman olmayan, ülkemizi seven Kürt de Arap da Ermeni de benim kardeşimdir. Biliyorum ki bu ülkede vatanına bağlı Rum da var Ermeni de. Rusya inat edip Esad'ı ölümüne desteklemeseydi de ÖSO yönetimi ele alsaydı Suriye bizim pekala dostumuz olacaktı, üstelik ÖSO Esad'tan çok daha iyi savaşırdı PKK ile. Mısır'da da Mursi aynı şekilde. Libya iç savaşında Trablus hükümeti de bize dost. Düşmanlığımızı halklara değil başlarındaki kuklalara yöneltmeliyiz. Bu arada menfaatler de önemli tabi. Kimse tamamen kimsenin kara kaşı kara gözü için savaşmıyor.
Esad ülkesinde bir halk kahramanıdır. Ülkesinde oldukça sevilir ve şu an çizdikleri sınırlarda Türkiye'den daha refah şekilde yaşadıklarını biliyorsundur umarım. Öyle ki bize patates dahi satıyorlar... Ordaki savaş tartışılır, pkk nın ülke yönetimini ele geçirmek istemesi gibi bir mevzu o. Biz kendi menfaatlerimiz doğrultusunda şekil aldık orada. Ama unutma ki Esad için ''kardeşim'' deniliyordu bu ülkede de, beraber denize girip tatil yapıyordu Cumhurbaşkanımız. Politikaların değişmesi, bazı ülkelerin gazlaması değiştirmiyor hiç bir şeyi, bir örgüt desteklenip devlet yıkmak doğru değildir...
Esad ülkesinde kendisini destekleyen azınlık için bir halk kahramanıdır sadece. Suriye'de serbest seçimler yapılsa onun ya da onun zihniyetinde birinin seçilme ihtimali yok. Önceden Hafız Esad vardı, o gitti oğlu geldi. Ancak silah zoruyla ayakta duran bir diktatör. Bu diktatörlük de ayrı mesele zaten. İnsanlar işine geldiklerine meşru işine gelmediklerine diktatör diyorlar. Maalesef ki Türkiye'deki muhaliflerin Esad'ı sevmelerinin en büyük nedeni seküler bir hayat görüşüne sahip olması, İslami olmaması. Bir de AKP tarafından nefret ediliyor olması tabi. Siyasette döneme göre ülkelerin de partilerin de politikacıların da tutumu değişebiliyor. Dün "kardeşim" deyip bugün düşman olmada bu kadar büyütülecek ne var? Siyasette sözlerin, nezaket gösterilerinin pek öneminin olmadığını bilirsindir. Mesela Erdoğan şimdi de Batılı bazı hasımları ile bir araya geldiğinde el sıkışıyor, gülüyor, önüne gelene dostum diyor... Halbuki bu ülkenin kaç tane dost diyebileceği ülke var ki... Çok az.
Kimlik meselesi, ona dost buna dost deyip sonra kandırıldık diyene kadar ''Ne mutlu Türküm diyene'' deyip Türk gibi yaşayıp devleti ve milleti yüceltmeye çalışsan bu tarz siyasi polemiklerin oyuncağı olmayız... Her bindiğin arabanın kornasına basmadan sağlam bir şekilde yolda gidebilirsen güçlü devlet oluyorsun. Kendi kararlarını kendin aldığın zaman, birisi seni boykot edince dışa bağlı olmadığın zaman, ekonomin güçlü olduğun zaman, kendi kendine yetebildiğin zaman güçlü oluyorsun... Madem batılı hasımlar olarak adlandırıyorsun da o hasım kelimesinin de bir siyasi oyun olduğuna neden inanmıyorsun mesela?
Deniyor ki işte Erdoğan ile FETÖ, PKK, ABD'de Pentagon odağı, Fransa falan gerçekte düşman değil de Erdoğan'ı halkın gözünde kahramanlaştırmak için öyle görünüyorlar. Sen bu şekilde olduğuna samimi şekilde inanıyor musun? Son dediklerinin çoğunda haklısın Avrupa'nın başat ülkeleri kadar güçlü değiliz. Güçlü bir ülke olsaydık sevenimiz daha çok olurdu. İnsanların tabiatı bu, güçlüler sevilir, güçlü birinin gücünden faydalanmak istenir. Kültürümüzde problem var biraz da. Garibanlık yüceltiliyor bizde daha çok. Bir de ucuz köylü kurnazlıkları, küçük çıkarların peşinde koşma. Dürüstlüğün aptallık olarak görülüp aşağılanması.
Siyaset uğruna her şey oluru savunan sen aslında o sorduğun soruya da inanmalısın, yoksa kendinle çelişirsin... Ben Türkiye Cumhuriyetinin güçlü bir devlet olduğuna her zaman inanırım, Türk milletinin de çalışkanlığına vefasına fedakarlığına inanırım. Ama bunu da asimile ettiler. Nasıl dersek de işte bu asıl konu olan sorduğum soruda örneği var...
Genel olarak bakıldığında şu anki iktidar şu anda Emperyalist denilen güçlü ülkelerin, silah tüccarlarının, dünyanın neresinde para eden bir şey varsa fil gibi emenlerin emellerine çomak sokuyor gibi görünüyor. Bakıldığında görünen o. Doğrudan işgal etmeden yapabilseler bir dakika tutmazlar AKP'yi iktidarda. Yerine daha silik uyumlu vur ağzına al lokmayı bir iktidarı tercih ederler. Bütün bunların dev bir tiyatro olduğunu düşünmek çok zorlama bir komplo teorisi anlayışı. Pek çok şeye yeterli tepki verilmiyorsa bu iktidarın olanlardan hoşnut olmasından değil gücünün yetmemesinden. Bir de bu ülkeye acilen disiplin gerekiyor. Fazla kakara kikiri sululuk rehavet bir ülkeyi çürütür. Önceden statüko falan denilse de bu açıdan ülke çok daha iyi durumdaydı.
Aslında sorunu ülke yönetiminden çok ülke sokaklarında görebiliyorsun. Milletin bir çoğunun devletten korkusu dahi kalmamışken, polise askere kafa tutar hele gelmişken, suriyeliler bile yasak filan takmayıp organize olup eylem yaparken devlet gücünden bahsetmek abesle iştigal. Sokaklar çeteler ile dolu, mafyalar iş adamı olmuş, torbacıdan geçilmiyor, ülke olmuş esrar uyuşturucu cenneti, herkesin elinde silah var. Biz ise güçlü devleti konuşuyoruz, kendi evine sahip çıkamayan komşusuna laf edemez... Tüm bunlara müdahale edemezken, eeyy abd eeey fransa demek komik oluyor bence...
Benim gözlemlediğim devlet işleyişi kesinlikle öyle çok kötü durumda değil, dokunulmaz denilen kimlere dokunuldu bu ülkede. Bu da öncelikle kararlı, tek parça bir iktidar sayesinde oldu. Devletin bir adamı, arkasında organları kendi derdine düşmüş bölük pörçük bir yapıdan ziyade istikrarlı ve uyumlu bir devlet gücü hissetmezse korkar, başına bela almadan sadece günü kurtarmaya çalışır. Bu uyumluluk, zihniyet yeknesaklığı karşıdan bakıldığında diktatörlük olarak algılanıyor. Halbuki şu anda ülkede bir otorite varsa (Ki var, olmasaydı Kobane olayları ile birlikte Türkiye de 2014'te karıştırılmış, şu an belki Suriye gibi kendi bütünlüğünü korumaya çalışıyor olurdu. Gelinen noktada PKK'nın ülke içinde kafasını kaldıracak halı kalmadı.); bu, Erdoğan'ın iradesinin çevresinde kenetlenme ile oldu. Yoksa herkes memur olsun, devletin başına da sabah 8 akşam 5 çalışan bir memur oturtulsun, hiçbir şeye karışmazsa dolar da kendiliğinden düşer... Finlandiya değil ki burası. Yönetimde birlik olmadığı için 90lar Türkiyesi Texas gibiydi. Belki yine vatansever insanlar vardı ancak hepsi ayrı telden çalıyordu, bir sahipsizlik durumu vardı. Cemaatler ve tarikatlara ilgili olarak da, şu an internette bulamadım ama çok net hatırlıyorum Erdoğan'ın "Camideki cemaat dışında hiçbir cemaati tanımayın." gibi bir sözü olmuştu. İşte benim sevdiğim Erdoğan bu. Bir cemaat üyesi de, huzuru-hayatına değer katan şeyleri başka derneklerde bulanlar gibi devlete çalışabilir ama devlet içinde devletin menfaatini unutup cemaati için çalışamaz. Bundan sonra o cemaat değil örgüttür. Aslında en iyisi siyasi tarafı olan, hiyerarşik kapalı yapılardan uzak durmak.
Yapma yahu 15 Temmuz olayları ''ne istediler de vermedik'' denilen cemaatin işi, komple Emniyet güçlerini cemaat oluşturdu nasıl unuttun? Askeriyede YAŞ kararıyla bütün vatansever komutanlar emekli edildi cemaatçiler yerleştirildi. Onların onayını kim verdi? 250 tane vatandaşımız pisi pisine cemaat kalkışması ile şehit oldu, kanları kimin üzerinde şu an? Hala bu ülkede cemaatler devlette kadrolaşıyor ve devletin sesi çıkmıyor, yine ne istedilerse veriliyor. Bunları sen yaşamadın mı ki bu kadar pembe tablo çiziyorsun? Benim yaşım 39, 90larda yaşadım ben. Nesi Teksas gibiydi, nesi kötüydü?30 sene önceki zamanın şartları ile şimdi nasıl bir tutulur?30 sene önce evlerde buzdolabı yoktu şimdi her evde var denilmesine inanıp ülkeye refah mı geldi sanıyorsun sen de kardeşim? Yapmayın, yaşadık gördük her şeyi. Sen de yukardakileri bizzat yaşadın, inkar edince ya da bir siyasi olguyu fanatik şekilde destekleyince gerçeklerin üstünü örtemiyorsun, GERÇEKLER ORTADA...
15 Temmuz'a kadar FETÖ'nün devlet içinde örgütlenmesini, buna AKP'nin 2005'lerden başlanarak dahlini unutmuş ya da kulağımın üstüne yatıyor değilim. AKP avukatı olarak konuşmuyorum, ayrıca hiçbir özel menfaatim olmadan sadece inandığım şeyleri söylemeye çalışıyorum. Aslında her şeyin düğümlendiği nokta 2007'ydi galiba, o TSK'nın kılıcının Türkiye'nin on yıllarca yıllık alışılmış ideolojik sistemine aykırı olarak iktidarda bulunan AKP denilen İslami-İslamcı-dinci-Siyasal İslamcı Parti'nin üstünde sallanması ile başladı. AKP'nın varlığını sürdürmek için kurtuluşu FETÖnün yıllarca eğitilerek devlet içine yerleştirilmiş kadrolarından destek almakta bulması doğru muydu? AKP'nin başka bir şansı var mıydı bilmiyorum. Muhafazakar anlayışa o kadar tavizsiz bir zihniyetin gölgesi vardı ki ülke üzerinde hatırlarsan Abdullah Gül bile binbir güçlükle Cumhurbaşkanı olabildi. Ülkenin elden gitmekte olduğu düşünülüyordu. Bu ülkenin İslami kesimi de bu vatanın evlatları değil mi? Bu neden bu kadar büyütülüyordu bilmiyorum. Bugün AKP'nin borusu ötüyor, yarın bakmışsın her şey değişmiş CHP ipleri almış. Bu rakip anlayışları zihniyetleri düşman olarak görmeye gerek yok. Sonuçta AKP, FETÖden destek aldı, bunu kimse inkar edemez ama AKP hiçbir zaman FETÖ, iktidarına ortak olsun istemedi. Sonuçta meşhur %50 Erdoğan'ı destekliyordu, FETÖyü değil. Bu, 17-25 Aralık yankılarının devam ettiği 1 Kasım 2015 seçimlerinde de çok net görüldü zaten. Yani FETÖnün kadrolaşmasında iş bir yerden sonra çığrından çıktı, FETÖ devletin içinde kendi kendini besleyebilir, büyüyebilir hale geldi. "fuatavni" denilen hesaptan neler deniyordu, nasıl bir kuşatma olduysa artık...
15 Temmuz'un gerçekleşmemesi gerçekten çok kritik bir alın yazısı oldu gelecek için. Çok da fazla edebiyat yapmak istemiyorum da ülkenin karanlık prangalardan kurtulması, bağımsızlık diye bir şey varsa bu yolda atılmış büyük bir adımdır. AKP sadece bir siyasi parti, kökü de bu topraklarda. Erdoğan varsa var, yoksa olmayan bir hareket. FETÖ ise, bir ülkenin kimliğine yön veren, DNA'ya işlenmiş bir kod gibi. Nasıl ki Almanya'nın, Japonya'nın hamurunda Amerikancılık baki kalmışsa. Galiba nereye savrulacağı belli olmayan serseri bir gezegen gibi görülüyor dünya düzeninin garantörü ülkeler tarafından Türkiye bir süredir.
Çünkü aynı kapıya çıkıyor '' ne istedilerse verdi...'', düşünsene yanındaki yaveri fetöcü, koruması fetöcü, hatta otelden kaçıran pilot dahi fetöden yargılandı... Bu cemaatler bir örgüttür ve emelleri uğruna eline silah alabilecek kadar tehlikeli oluşumlardır. Devletin bunlardan yardım alması kabul edilebilir bir durum mudur? Ya da mantık arayıp affedilir mi? Bu zihniyetin iktidar yapılmaması gerçeği de Atatürk'ün ''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler dervişler tarikatlar devleti olamaz'', ve olmaması gerektiği nasıl da ortaya çıktı darbe girişimi ile. Ve hala da aynı hatalar ile devam ediliyor, çünkü senin de kabul ettiğin gibi bu örgütlere tutunmadan ayakta kalabilme şansları yok, halk bir ters rüzgar ile anında sırtını döner iyi biliyorlar. Buna sebep de cemaatlere hala ''ne istedilerse veriyorlar...''Yani senin benim, garibanın çocuğunun hakkını veriyorlar... Bunu sorduğun o İslamcı kesim yaptı, sınav sorularını çaldılar, garibanın bu milletin çocuğunun hakkını, yani kul hakkını yiyerek devlet kademelerine yerleştiler. Peki bu yenilen kul hakkının o İslamcılarda bi anlamı yok muydu?''Ne ile gelirsen gel kul hakkı ile gelme...'' diyen Allahu Teala bunlara başka bir şey mi demişti ki, ya da bunların inandığı Allah ile bizimkisi bir mi sence? 17-25 Aralık dediğimiz de iç çatışmaydı ve ortaya dökülen belgelerin hepsi gerçekti biliyorsun, onları içine sindirebildin mi peki diye de sormak isterim ayrıca?
Tabi ki emin olmamakla birlikte 17-25 Aralık'ta ortaya dökülenlerin kısmen doğru olduğuna inanıyorum, ancak şu da bir gerçektir ki kirli çamaşırlar her partinin içinde, bir yığın insanın olduğu her yerde vardır. Bir gruba kastetmek istiyorsan açığını kollar falsolarını yakalar gerektiğinde de ifşa edersin sonra da bundan genellemeye varırsın, "Bunların hepsi hırsız!" dersin olur biter. Oysa hırsızlığın şerefsizliğin tabi olunan parti ile bir alakası yok. Bir kişi ne CHP'li olduğu için dürüst ne AKP'yi desteklediği için hırsız olabilir. Hayatın her alanında bunun örnekleri var zaten. Torpili de AKP icat etmiş değil, önceden beri olan şeyler. Torpille bir yere gelmiş hiç kimseye saygı duymam. AKP daha güçlü olmak istiyorsa hiçbir kesime iltimas göstermemeli, o çok değerli oyları da kendilerinin olsun ama bunu kim nasıl yapar bilmiyorum. Çoğunluk kuyruğunu hep birilerine kaptırmış, ona buna minnet borcu altındayken. Bu ülkedeki sorun hacı hoca kılıklı insanların suçlarının daha çok göze batması. Sıradan biri hırsızlık yapsa, tecavüze karışsa kimse mesleğine takılmıyor, hatta belki gündem bile olmuyor ancak aynı şeyi bir imam, dini niteliği olan biri yapsa en başta büyük puntolarla bu yanı vurgulanıyor. Öyle olursa pisliklerin çoğunun İslami kesimden çıktığının düşünülmesi normal. Ben arada pek bir fark olduğunu sanmıyorum suç oranı açısından.
Parti içi soygunlar ile devleti soymak milleti soymak arasındaki dünyalar kadar fark var ama, bunu da es geçmemek lazım... Ayrıca parti içi de değil parti genel başkanı ve devlet kasası söz konusu, yani edebiyat ile değil gerçek ile ''tüyü bitmemiş yetimin hakkı...'' yeniliyor. Buna eyvallah etmek, normal karşılamak da suça ortaklıktır, orda daha dikkatli olmanı tavsiye ederim bir büyüğün olarak...
Din adamları dediğimiz kişiler İslamı anlatan kişiler, ve o hacı hoca tayfası da İslamın elçisi gibi takılıyorlar. İnançlı imanlı hiç kimseye lafım asla olmaz ama İslamı yaşayan ve yaşadığını iddia eden kişi dikkat edecek. Çünkü bu ağır bir yüktür, eğer imamlığı seçtiysen bunu önce yüreğinde hissedeceksin. Öyle Manisadaki imam gibi camide suriyeli kadınla seks yaparken basılmayacaksın. Büyük günahtan öte İslamı lekelediğin için zarar verdiğin için en büyük suçu işliyorsun. Yapamayacaksan da o role girme işte, millete minberde zina suç deyip Allah'ın evinde kadını kucağına alamazsın... Bir şarapçı ne yapsa şarapçının biri zaten deniliyor, ama bir hocanın bir imamın yaptığı koskoca bir İslam alemini etkiliyor... İslam öyle müptezelllerin eline kalmayacak kadar değerlidir... Buna sebep de şarapçının zaten İslamla işi olmayacağı için hacı hocadan korkmak gerek...
Suçlar ferdidir, insanların kendilerini bağlar. Suç işleyen bunun bedeli neyse yalnız kendisi öder. 1000 imam içinden üçünün işlediği suçun günahından kalan 997ye ne? Onları ilgilendiren bir durum yok ancak sevmediklerini, ötekilere göre tacizci hırsız olma potansiyeline daha çok sahipmiş gibi görmek insanların hoşlarına gidiyor galiba. Torpili hırsızı hayatın bir gerçeği olarak görmem benim bunları onayladığım anlamına gelmiyor. Sadece şu an başka bir parti iktidarda olsa AKP'den daha adaletli olacağına inanmıyorum. Mesela bir CHPli belediye başkanı işe sadece CHPlileri alacağını söylüyor ve bütün salon alkıştan yıkılıyor: mobile.twitter.com/.../1141662255500660738 Bu sadece bir örnek. Partisinden bağımsız, insanların genelde nasıl kafada olduklarını az çok görüyorum biliyorum. Çoğu insan yakalanmamak kaydıyla neredeyse her şeyi mübah görüyor. "O yapıyor... Sen neden yapmıyosun.. Yap yap, saf mısın sen?" Dürüstlük bu noktada kesiliyor galiba. Fırsatını bulunca.
Ben olaya siyasi bakmıyorum, bakamam çünkü hiç bir partiyi desteklemiyorum. Ama sen ferdi olan hırsızlığı hem göz ardı ediyorsun, hem de bi yandan kabul ediyorsun. Kabul ederken de bir hırsızı destekleme ayıbından bahsetmekten de kaçıyorsun, acı değil mi bu?
Suriyeliler 7 yıldır bizim ülkemizde, elimizden işimizi bile aldıkları oldu Türklere saldırdıkları oldu sorun yok da, İslam için bir araya geldikleri zaman mı tehdit oluşturuyorlar orrrrrrrrrospu çocuğu, ayrıca lokantalarda filan saldırmadılar a mı ndan uydurma
Kendi vatanında savaşmaktan aciz olup Türkiye ye kacan varlıklar baska memleketı boykot edıyor yersen...
Ben burada sürterken başka memleketin askeri benim yurdumun özgürlüğü için savaşsa bırak eylem yapmayı utancımdan insan içine çıkamam...
Bu surilere bu cesareti daha dogrusu parayı verip sokaga salanlar kimler onlara bakmak lazım.
Fransa sütten akkasıkmı tabii ki değil. Bir protesto koyulacaksa kendi özyurdunda Türkün evladı koyar elin surıyelısı degıl.
Hoş daha dune kadar fırstladymız hermes canta ile havasını basıyordu.. Toplumdan boykot ısteyıpte kendı hicbirsey yapmamakta bizim siyasetçilere gore bır iş
''Ben burada sürterken başka memleketin askeri benim yurdumun özgürlüğü için savaşsa bırak eylem yapmayı utancımdan insan içine çıkamam...'' Çünkü sen insansın kardeşim, duyarlı memleket evladısın. Bunlar eylemi orda topraklarına girene karşı yapamamış, burda devletin gösterdiği ilgi ile sımarmış insancıklar. Otele tırmanıp bayrak indirecek kadar güce sahip, cesarete sahip ama vatanı koruyacak g. t yok kaçıyor. Bizde bu eli silah tutacak elemanları almışız kucak açmışız. Çok delikanlı olan gitsin vatan savunsun!
kendi ulkelerinin asayisini.. guvenligini ve gelecegini korumak ozgurce bagimsizca bir devletlerinde yasamayi basaramamis etnik dokuntulerin gelip gecici koruma statusu alarak geldikleri Turkiye de soz de charlie hebdo yu ve macronu protesto ediyorlar... charlie hebdoya tam da malzeme iste islam dini ve dunyadaki muslumanalr bu capulculara mi kalmis... ustelik multeci bir ulkenin senin geldigin çöl kanunlariyla yonetilmeyen bir devletin icindesin ve fransaya ve fransiz milletine sen kim oluyorsun da saldriyorsun.. bayragina saldiriyorsun.. bu kisiler ve gruplari orgutlenip sokaga cikartanlar bulunup Turkiye sinirdisi etmeli... gecici korumalarini kaldirmali.. madem alayina kafa tutacak haddin var Turkiyeninde korumasina ihtiyacin yok.. git nerede eylem yapiyorsan yap Turkiyenin ve Turk devletinin huzurunu kacirmaya asayisini ve kamu alanlarini isgal etmeye hakkiniz yok... sizin Turkiye de hicbir hakkiniz yok da neyse... konu uzar gider...
Kralsın... Sen bu ülkenin sığınmacısısın, sen kimsin de sokağa çıkıp toplanıp sana kucak açan Türkiye Cumhuriyetinin kurallarını hiçe sayıp ülkeye kafa tutar gibi eylem yapıyorsun!
demek ki hucrelerinden birileri bu kum maymunlarina talimat vermis ve sokaga salmis... goruluyor ki Turkie capinda da orgutluler... mit ve egm birimleri ciddi takip etmeli... bu asimetrik unsurlari sokaga salanlari testip edin gerekeni yapmali.. sahsen bu capulcularin boyle orgutlenmesi hic iyi birsey degil... zaten Şu an suriye de de catismalar yok.. inadi birkaip suriye rejimiyle.. rusya ve Turkiye uclu garantorluk anlasmasiyla kibris modeli gibi bunlari transfer etmeli.. tabi bunu yaparken ermeni tehcirinde yasadigi sorunlari yasamadan saglamali...
İşte o eş zamanlı örgütlenmeleri tehlikenin boyutunu gösteriyor... Demek ki birilerinin düğmeye basması ile aynı zamanda sokağa çıkıp eylem için toplanabiliyorlar. Bunun yarın nerde ve hangi şekilde olacağı dediğin gibi mutlaka takip edilmelidir... Zaten artık misafirliğin de sonu geldi, Suriye şu an en az Türkiye kadar huzurlu bir ülke, herkese hayatında başarılar dileyip salalım evlerine...
Biz yapsak hemen corona , dağılın , yasak kelepceler... bilmem ne Şu çöl bedevileri yüzünden ulke b. ka sardi iyice. ulkenin demografik yapisi degiscek degisti bile hemen vatandaslikta veriliyor. Hersey multecilere guzel basimizdaki iktidar sagolsun onlara destek verenlerin de cehenneme kadar yolu var cok sey yazardim da bunlar gelecekte bizim kellemizi de keserler , sonucta pkk yanlisi kürtler gibi olcaklar basimizda buyuk bi bela var bunlar iyi gunlerimiz. Hala onlem alinmazsa gelecegimizi hic iyi görmüyorum
Bu suriyeliler başımıza bela bizim bunların aynı mahallelerde kabileleşmelerine izin verilmemesi gerekiyordu Osmanlı politikasıdır bu, bu tarz olaylara sebebiyet verilmemesi için toplu yaşamalarına izin verilmiyormuş mültecilerin ama şu hale bak zaten bunların yaptığı afedersin hiçbir 💩 basına sunulmuyordu!!! Tez elden defolup gitmeleri dileğiyle.
Ohh tadimiz geldi. bu picler ne zaman soz sahibi oldu da eylem bile yapabilecek bizim ulkemizde dis politakimizi etkileyebilecek hareketlerde bulunacak hale geldi? Aciyorum bu ulkenin cok az sayida kalmis aydin zeki yenilikci insanlarina. bunlari gormek agir geliyor.
Bence etnik azınlıkların özellikle sığınmacıların mültecilerin bulundukları ülkelerde bu tarz eylemlere konu olmaları çok yanlış kabul edilebilir bir şey değil doğru ve etik olmaması dışında münferit yapılan bu eylemler ne kadar dostumuz olmasa da yabancımız olmayan komşu devletlere bizleri kötü gösterecektir. Özellikle bayrak çıkartıp yakmak yıkmak üzerinde tepinmek biz Türklere özgü kabul edilebilir bir davranış değil, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları düşmanı yurttan attıkları halde yabancı devletlerin bayraklarını her zaman saygı göstermişlerdir.
Siyaseti sevmem, Ülkenin siyaseti de midemi bulandiriyor, Diyebilecegim su ki yonetenler batirdi her sekilde kimisi egitim den sikayetci kimisi hukuksuzluktan kimisi ekonomiden ulke de biriken yabanci dan vs Bu tablo sunu gosteriyor “Gidiciler” İstedikleri kadar toparlamaya calissinlar tutunabileceklerini sanmam Umarim giderken de kargasa olay cikarmadan giderler yoksa suriye gibi bir ic savas cok rahat cikabilir bu ortamda, ulkenin basina ne geliyorsa ilk olarak koltuk sevdaliligindan geliyor..
Suriyelileremi kaldı TÜRKÜN vatanında Fransa yı protesto etmek. Gitsinler suriyede iç savaş yaşayan ülkelerini kurtarsın herifler isid öso el kaide esadçısı insan öldürmek için birbirleriyle yarışa giriyorlar bu nasıl bir millet.. Off Türklerin nedir rum ermeni araptan çektiği..
Görüntülerin büyük kısmı montajdir. İnanmayın. Çoğu yerde Fransa değil zaten Rus bayrakları protesto edildi. Rusların Esad'ı desteklemesinden dolayı yıllar önce çekilmiş çoğu görüntü. Bayrakların birbirine benzemesi ise bunun tekrar gündeme gelmesine sebep oldu. Suriyeliler Fransızları sever.
Sağ tarafta bir otelin üzerinde bir Suriyeli genç Rus bayrağını söküyor videosu var. Bu video yaklaşık 4-5 sene önce Rus uçağının düşürülmesi ile alakalıdır. Muhaliflere destek vermeyen Rusya'yı protesto amaçlı. Bayrağa dikkatle bakarsan Fransa değil Rusya olduğunu fark edebilirsiniz.
Evet hatta onun da haberlerin devamında makarası dönüyor, önce Fransa bayrağının hangisi olduğunu bilin diye. Rusya ile aramızda krize sebep olacaklar diye :) Soruda altta haber linki verdim onu tıkla ve izle olay ne zaman olmuş diye...
Bu gösterilerde polis neden müdahale etmemiş onu anlamadım normalde 10-15 kişi yürüyüş yapsa anında orda oluyordu bu gösteriler milletin ki Suriyelilerin neden başka birseyde olabilirdi ayaklanma vb gibi neden müdahale etmemiş acaba merak ediyorum üstelik benim ülkemde sen kimsin ki böyle bir eylemde bulunuyorsun
Cumhuriyet bayramı için yapılacak her kutlama pandemi sebebiyle yasak. Biz sokağa çıksak biber gazından göz gözü görmez. Terörist muamelesi yaparlar. Ama suriyeli cihatçıların yaptığı her şey serbest. Kendi ülkesine bu kadar düşman başka bir zihniyet var mıdır acaba yeryüzünde...
Bunlar iyi gunlerimiz, daha beter olacak hersey.20_30 yil sonrasini 10 yil oncesinden planlamis zaten arka sokaktakiler. Suriye'lileri basimiza bilerek ve isteyerek musallat ettiler.
Adamlar sığınmacı olduğunu unuttu , e o kadar ayrıcalık tanınırsa olacağı bu. Tepemize çıktılar. Ülkemde savaş çıksa başka ülkeye kaçmam, kadın halimle koşarım cepheye.
Eylenlerjni Tūrkiyede değil gidip Suriyede yapmaları daha doģru olur. Durduk yere Polisleri meşgul etmemeliler. Bu tarz toz kaldırmaya gerek yok. Boykot edeceklerse sūrū halinde toplanıp da bayrak yakarak değil, bilinçli tūketici olarak boykot etsinler.
Eylemi yapana değil, yaptırtana bakacaksın. Kim var bunların arkasında? Kimden emir alıyorlar? Benim hakkını aramak için eylem yapan madenci yurttaşlarıma eylem yasak ama elin suriyelisine serbest.
Gitsinler kendi ülkelerinde yapsınlar eylemlerini. Madem seslerini çıkartabiliyorlardı da niye kaçtılar Suriye'den? Türkiye'yi karalamaya yer aranıyor zaten. Bir de bunların bilinçsiz, başına buyrukluğu yüzünden bizim ülkemizin adı lekeleniyor. Kendi ülkemizde bizden çok daha rahat yaşıyorlar. Rezillik..
Hepsi gövde gösterisi, Akp'nin ve bu siyasal islamcıların kitleleri mobilize etme becerisi ölçülüyor. 29 Ekim eylmemlerinin yasaklandığı yerde bu Işidci, ÖSO'cu teröristlere karışan eden yok.
Türkiye'de muhalif, laik kesimin cidden tehdit altında olduğunun alametleri bunlar.
açıkça konuşmak istiyorum bu suriyeliler ülkenin içine sıçtı bedavadan vatandaşlık yardım her haltı aldılar baştakiler sağolsun bide eylem yapıp milletin ekmek kapısına saldırıyorlar öyle mi bunlar çok fazla oldular hepsini atacaksın dışarı gitsin asıl kardeşleri araplar sahip çıksın
Bu adamlar eş zamanlı koordineli bir şekilde eylem yapıyorlarsa ileride bir zaman da aleyhine bişey olduğu zaman neler yaparlar siz düşünün bunlar çok ama çok tehlikeli ve saygısız kendi aralarında bile birbirine yaranamayan insanlar
Onların pek farkında olduğunu düşünmüyorum açıkçası nerede pandemi kuralları nerede valilik izinleri bunları alacak kadar bile bu ülkeyi sevmiyor ve saymıyorlar adamların dünya umurlarında değil resmen virüs gibiler
Ayni gun halk evleride eylem yapmak istedi.. yaka paca goz altina alindilar ;)) sistemin masasiysan sorun yok... Gayet organize bilincli.. tabi kii polisin en ufak mudshale etmedigi gosteri hakkini kullanan suriyeliler.. yer ulke Turkiye ;))
Goz alti yok. ki;)) ~ Adam bir. kisiye ait otele baskin yapiyor tek gozalti yok;)) halkevleri daha toplanamadsn gozalti.. dinlem3diler bile.. Belki bu davada c, baskanimizla beraberiz fransayi boykot edelim diyeceklerdi ;))) yani adanlar daha suc teskil edecek konusma bile yapilmadan hemen goz altina alindilar ;)
Etkiler bu ne saçmalık onlara mi kaldı protesto etmek çok düşünceliler gitsin kendi vatanları için savaşsınlar. Ülkenin bu kadar emeği varken pandemide hepsini mahvetmeye hakları yok
Teşekkürler, işte en basiti bile bu. Pandemi döneminde ülkemde hastalığı çoğaltmaya milleti sıkıntıya sokmaya ne hakları var? Maskesi çenesinde diye millete 1000 lira ceza yaz, elemanlar 300 kişi toplanıp eylem yapsın ne bir ceza var ne de göz altı...
Bu suriyeler mecburiyetten alındı ülkeye yoksa Suriyenin nufus yapısı değişip turkiyenin ortadoğu ile bağı kesilip pkkyı devlet olarak tanımak zorunda bırakılacak
olabilir ama sınırı aşarlarsa sınırdışı edersin olur biter. bunlar devletin sert yüzünü gördülermi zaten sinerler. yoksa ülkelerini bırakıp kaçmazlardı.
Kendi ülkelerinde gösteremedikleri tepkiyi bizim ülkemizde güvende oldukları için düşünmeden ve sonucunu bilmeden gösteriyorlar. Keşke kendi ülkeleri elden giderken böyle yapabilselerdi.
Onlarda o g. t yok dostum, Türkiye Devletinin ve milletinin vermiş olduğu rahatlık ile şımarıklık yapıyorlar. Silah patlasa hepsi Yunana kaçmak için denizde boğulmayı göze alırlar
Şöyle diyeyim kendi başlarına böyle bir eylem de bulunmaları hatta ve hatta agresif tavır göstermelerinş yanlış buldum. Başka bir ülke de misafirken, sağı solu geçtim çoğu vatandaş sizleri sevmezken böyle davranışlar kendileri hususunda kötü olmuş. Yoksa Protesto - Yürüyüşler e karşı değilim. Boykot a ben de katılıyorum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ülkede denetlenen bastırılan tek millet Türk milleti. İpini koparını ülkeye bilmem hangi kaygılarla planlarla alıyorlarsa artık ülkenin ekonomisini bitridikleri gibi ülkeyi de bitirecejlerini düşünüyorum
Evet kesinlikle. Burası Fransa değil. Burası Türkiye. Kendi toprakları gibi canları istediğini yapamazlar. Madem o kadar güçlüler kacmasalardi kendi vatanlarindan. Arada olan benim esnafima benim vatandasima olacak
Bu eylemler yarın ülkemize karşı da olabilir, bu kalabalıklar milletin başına bela da olabilir. Bunlar devlet tanımaz yasak tanımaz, millet bilmez insanlar. Bugün eş zamanlı eylem yapanlar yarın toplanıp hepimize bir şekilde zarar verebilirler
Suriyelilerin zarardan başka faydası yok bu dünyaya...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hakkını aramak için Ankara 'ya yürümek isteyenlerin karşısına askeri polisi dik jopla biber gazı sıktır pandemi var de sonra neidüğü belirsiz suriyelilere müdahale etme nasıl adalet ulan bu benim devletim bana yasak koyuyor suriyeliye serbest isyanım var ulan isyanım var
Gitsinler aynısını kendi ülkelerinde yapsınlar. Kendi ülkesinden kaçıp burda artistlik yapıyorlar. Şovdan başka bişey değil bu. Kendi adlarını ülkemizde temizlemek için biri emir vermiştir biraz da para yapmışlardır.
noldu nıye bu kadar zorunuza gıttıkı bu yaptıkları adamlar cıktı senın peygamberınle dınınle alay gectı daha geçen seneye kadar butun hepınız profıl resımlerınızı fransız bayragı yapıyodunuz algı kasıyordunuz nerde o fransız bayragı açanlar adamlar senın dınıne butunune hakaret edıp umursamıyor derdınızı bılıyoruz bız bosuna burda algı kasmayın ıslam karşıtı yapılan herseyde muhalefet olursunuz bı yabancı dunyayı yappoz halınde parçalasa gıdıp gene onu savuncak bıseyler bulursunuz burdakı tek hataları bu korona zamanında bunu yapmaları yanlış olmus bunun ıcın karşı olanlar parklarda sevgılılerıyle yıyısıp avmlerden cıkmayan toplu taşımalarda ıgne atsan yere dusmucek arabalarda yolculuk yapan ınsanlarında olması ayrı ironi herseyınız sahte varsa derdı olan muslumanlarla islamiyetle buyursun karşısında ben varım o kadar delıkanlısınız yaa beklıyorum
Ne kadar aptalca bir yorum birader, konuda Fransa ile alakalı bir yorum mu var, oturduğun yer ile neden okuyorsun? Konu bu sığınmacıların ülkemde pandemi döneminde toplanma ve eylem yasağı varken sokağa 300 kişi çıkıp özel mülke saldırmalarıdır. Bu ilerde tehlike yaratabilir diye bi konu açmışım. Ne kadar cahil insanlarsınız yahu...
Neymiş bekliyormuş, ateş olsan kendini yakarsın olm. Öyle sanal alemde dayılık yapacağın adamlardan değilim ben, bekleme gel yanıma çok dayıysan verreyim eline çocuğu!
öylemı bıraz delıkanlıysan ac bakayım bı konu butun KS onunde popon yıyorsa bakalım kım kımın elıne verıyor cocugu sen bızı sanalda esıp gurleyen cakma o adamlardsan sandın galıba bak bı daha burdan yazma bunuda herkez gorsun dıye burda bırakıcam sımdı ozele gecıtoruz senle
Benim başlığımda bana yazma diyecek kadar boş bir elemansın, peki abi diyeceğim sanıyorsun galiba :) Yazıyorum işte, devam da edeceğim hadi durdur beni...
Yaw anlamiom onlar kimki Kendi ulkelerine faydalari dokunmamis Ulkemize siginmislar Boyle kotu bi zmnda Korona gibi bi virus varken yaptiklari cok yanliski Bence normalde de yapmaya hakları yok Onlar ulkemizin vatandaslari degil Cok biliyolarsa kendi ülkelerinde yapsinlar Polisimizi zora sokmasınlar
Gösteri tarzları benim ırkım olmayan bu insanları kınıyorum turizm vs demeyip yakıp yıkamazlar kadın doğum da bedava sürekli benim hastanem benim bütçem benim işim benim bayrağım benim ülkem haddini billlll yapacaksan gösteri efendi ol benim ülkemde en çok benim insanımım konuşur kusura bakma ya böylesi kötü bir çete gibi hak aramayı kabul etmiyorum Osmanlı’yı yıkan içindeki azınlıklardı acaba Türkiye size muhtaç olsa ülkenize alırmıydınıx
Canım ya Almanya da Türkleri söyleyip durursunuz Alman hükümeti aldı götünden işetti biz vize ile alındık işçi olarak yıllar önce alındı sen yoktun dünya da Türklere vatandaşlık veren Alman hükümeti ama sıkıldı gidin diyor vatandaşı oldu oysa Türkler hastanede rahat rahat doğum yaptırmıyor Türklerin çocuklarını alıyor bir bayram da bir Arap ülkesi Türkiye’ye kötü bir mesaj yazdı Suriye neden kendi milletine sığınmadı Mısır falan sevmez Türkleri Suriye bir ara bayrağımızı yaktı eylem yaptı insan ayırmam gerçi ama yakıp Yıkma olmuyor
Başka ülkeler kim alıyor Türkleri gitmek öyle kolay değil ben Suriye’nin kadınlarına bir şey demem ama erkekleri için başka bir şey düşünülmeliydi diye düşünüyorum
İyi de mala zarar veremezsin zaten şu an ülke de terör var azınlık Azerbaycan da askerler savaşıyor ülke içinde iç savaş bence yapıcı olup polisi askeri oyalamamak lazım bu ülkenin askeri polisi var daha masum bir eylem Diyelim ben senin evine işe girdim senden çok sesim çıkarsa yanlış olur ben haddini bilmekten bahsediyorum
Biz Atatürk ün gençleriyiz bize bu ülkeye böyle şeyler yaraşmaz.. ne yaşanırsa yaşansın bayrak şereftir namustur öyle yırtılıp atılamaz üzerine basılamaz ister fransız ister israil bayrağı olsun umrumda değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Zaten sürekli fransız mali kullanıyordu bizdeki mülteciler, boykot tam onlara göre şimdi fransa düşünsün.. Eylem derken, kimse eylem yapamıyor diye biliyordum. Yasak degil miydi eylemler
Bugüne kadar mültecileri birçok konuda savunmuşumdur ama bu kabul edilemez ya. Ülkeyi Ortadoğu çöplüğüne çevirdiler iyice. Zaten kendi Arap sevicilerimiz varken bir bu eksikti
Önce kendi topraklarını korumayı öğrensin vatansızlar. Bu ne cürret, bu ne hadsizlik. Bu nasıl bir yüzsüzlüktürki, sığındığın bir ülkede eylem yapabilme cesaretini gösterebiliyorsun. İnsanda biraz utanma duygusu olur. Bunlara o fırsatı verenleri yargılamak lazım ama her insanın oyu malesef bir olmuyor. Gerçekler acıdır.
Bunlar kendi ülkelerinde böyle savaşsalardı şu anda sığınmacı değil. Orada kahraman olurlardı. Boşa hava gazı yapmasınlar. Bunların erkeklikleri silah görene kadar.
Eylem yapacaklarına gitsinler ülkelerine savaşsınlar. Çanakkale geçilmez dedik yaşlısı genci çocuğu nasıl savaşmışsak bu ülkeyi şehit kanı ile kurduysak onlar da savaşsın.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Suriyeliler birkaç şehirde eş zamanlı Fransa karşıtı eylemler başlattı. Türkiye'nin geleceği için bu eylemler kaygı oluşturur mu?