Fransız halkı önceki döneme göre büyük bir evrim geçirmektedir. Halk bilinçlenmektedir ve sarayın, kralın, seçkinlerin denetiminden çıkmaya başlamıştır. Şehirlerde yaşayan pek çok burjuva, büyük bir atılım içindedir. Kitaplar yaygınlaşmakta, aileler çocuklarını üniversitelere göndererek sağlam bir gelecek kurma yolunu tutarak kültürel seviyeyi yükseltmektedir. Bağımsız yayıncıların çıkardıkları gazete, bildiri ve broşürler, kitlesel bilinçlenmeye yol açmaktadır. Bu koşullar da toplumsal değişim taleplerinin olgunlaşmasına yol açmıştır.Siyaset bu kadar çamura batmışken, Türkiye'nin düzelmesi için umut var mı sizce?
Türkiye topraklarında Fransız devrimine benzer bir olay yaşanır mı sizce?
Zor halk o kadar görmezden geliyor ki adamlara söyleyince eyy sen diyorlar çıkar cebindeki telefonu neresi kötü telefona bak cebindeki ne diyirlar yakında ety diyecekler elinde. su şişesi var nasıl olurda. kotu olur ekonomi diye... Ve saray bu şekilde. orgutlenmeye. her türlü maniyi olur 10 kişi 1 araya gelemiyorum zaten hemen polis başında. sosyal. m3dya fellik. fellik. taraniyor. Halk o tarz bir devrimi yapamaz bu kadar net yapacak olsalardı şimdiye dek onca zamma. onca. vergoye ayaklanip yolları tikamalari gerekirdi
Türkiye, çamura falan batmadı. Tabi yakın tarihten bi haber olduğun için tivitırın gazına gelmişsin. Şu an Türkiye, cumhuriyet tarihinin altın dönemini yaşıyor. Sömürge bir ülke olarak kurulam ülkemiz 7 düvele karşı milli mücadele veriyor ve Tam bağımsızlık yolunda hızla ilerliyor. Fransız şeyine gelinnce: o bir kurgudur. Kitapta yazılan herşeye inanma. Ayrıca biz Türküz ve 3 bin yıllık devlet geleneğimiz var. Türkler medeniyet kurduğunda Paris bir tarlaydı. Bu kadar aşağılık kompleksini size okulda öğrettiler sanırım: tarih adı altında masallar dersinde olsa gerek. Banyo etmeyi, tuvalet yapmayı bilmeyen ve hâlâ 2021 de bile k. ç. nda bi karış b. kla dolaşan müptezeller bize hiç bir konuda örnek olamaz. Hele ki Kurtuluş Savaşında bizi işgal eden Fransız gavuru, alsın başına çalsın devrimini. Önce onlar, Kuzey Afrika daki soykırımın ve sömürgelerinin hesabını versinler.
Fransız ihtilali gibi bir şey olmaz ama belki bir ihtimal telefonunu çıkar diyen dayılar oy kullanmazsa iktidar değişebilir. Türkiyenin %65 i aşırı sağ eğilimde yani demokrat sistem bizde uygulanamaz. ( sağ ya da sol eğilim umrumda değil bu arada şimdi sağcılar aşağıya sallamasın sadece soruda sorulan şeyin neden gerçekleşmeyeceğini açıklamak babında yazdım)
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
20
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizde kraldan çok kralcılar olduğu sürece hiç bir şey olmaz. Sadece yandaş medyayı takip edip her şeyi güllük gülistanlık görenler oy vermeye devam ettiği sürece zor. Biraz akıllı olanlar sabır ve şükür asaletiyle kan kusup kızılcık şerbeti içtim deriz. Bir kısım kopek bizim kopeğümüz der her türlü pisliğine rağmen desteklerse çok zor. Kapı kulu, bu milletin amuna kuyacağız dediği halde bu millet o kişiye gereken cevabı veremezse işte o zaman bitmişiz demektir.
Ne zamanki halk" yiyecek ekmek yok" dediğinde; iktidardakiler " ekmek yoksa pasta yiyin" derse bir devrim gerçekleşir belki. Tabi birileri açiklama yapip halki ikna edecek yalanlar söylerse yine halk koyun konumuma gelmeyi tercih eder ve çobanlar da süslü sözleriyle halki ikna etmeye yani kandirmaya devam ederler, devrim maalesef gerçekleşemez bu durumda da.
Bizde halk KORKAK, KAYPAK, NİTELİKSİZ... O sebepten halkın öncülük yapacağı bir devrim olmaz. Zoru gördü mü anında kaçan, yoldasini satan insanlar devrim yapamazlar. Bizde bütün devrimleri, darbeleri sadece asker yapar.
Fransız devrimi değil, ancak böyle devam ederlerse Afgan/Suriyeli katliamı yaşanacak. Artık arada ayak altında da kimler gider ben bilmem. Gidecek olan düşünsün.
Vallahi 15 Temmuz'da tankları ezip geçti bu millet. Kafası bedenine ağır geliyordur herhalde. Bu sefer bu millet 15 Temmuz gibi polise de teslim etmeyecek. Direkt orada infaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu iktidarın sandığa gömülmesi; bir devrim olacaktır zaten.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Halk koyun olduğu için bir cacık olmaz bu devran saltanat gibi döner
Bir değişim olacağı kesin. Daha iyi de olabilir mi bilemem biraz zor gibi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bizim ülkede en iyi cevap sandikta olur avrupada boyle sey var ama bizim ulkemiz cevabı sandıkta veriyor memnunsa devam değilse buraya kadar eyvallah der dediğin burda olmaz yani ve bizim ülkede çoğunluk %65 sağ görüşlü bunu da unutmamak lazım