Şu günlerde yaşadıklarımız resmen beni sinir hastası ediyor bizim bilime ihtiyacımız var şu 1500 yıl öncesi kafalardan çıkmamız lazım. Laiklik bütün insanlık için en güzel sistem. İsteyen istediği dini, inancı yaşamakta özgür. Fakat artık resmen sözde laik devlet olduk. Şeriat ülkeleri ne halde ortada! Sizce bir gün şeriat gelir mi? Sizce bir gün Türkiye'ye şeriat gelir mi?
Cevabın nedir?
bence geldi gelecek rte şehir güvenlikleri kolluk kuvvetlerimiz yeterli olmuyor gibi açıklama yaptı bunun anlamı artık ahlak polisleri halkı denetleyebilir insanların özeline karışabilir bir güvenlik sisteminin önünü açabilir.. öpüşen el ele tutuşan kısa şort etek ve başı açık gezen kadınlara müdahale eden sarılan gençlere ceza yazan güvenlik birimi sadat birlikleri gibi özel kuvvet uygulaması gelirse zaten şeriat geldi demektir devrim muhafızları ve nazilerin ss birlikleri gibi resmi polis asker gücünden daha farklı güvenlik kuvveti bu olursa geçmiş olsun geri dönüşümü zor bir yola gireriz.. kadınlar için artık yaşanmaz bir ülke haline gelincek erkekler içinde öyle ama en çok darbeyi yiyen kadınlar olacak... nedeni;
şeriat kuralların olduğu bir ülkede
1-Kadınların seçme ve seçilme hakları olmaz
2-Boşanma hakkı olmaz
3-Araba kullanamazlar
4-Kocasından ailesinden izinsiz akşam vakitte sokakta gezemezler
4-Erkek şiddet uygulasada kadının erkeği şikayet edip ceza aldıramaz
5-Tecavüze uğrayan kadın ne kadar mağdur olursa olsun taşlanır rejm edilir tecavüz eden erkeğin cezası vardır ama kadına göre daha hafiftir..
6-Erkek kadından kahve istediği zaman kadın bunu yapmasa cezası var
7-Erkek ilk eşinden izin almadan 4 evliliğe kadar karar alabilir
8-Kadınlar baş örtüsüz çıkamaz sokağa saçlarının gözükmesi yasaktır mini şort etek giyemez vücudunu belli eden dar kıyafetlerde giymezler tayt gibi bu kot olabiliyor
9-Bi kadın tek başına erkeğin kullandığı taksiye binemez
10-Evlenmeden flört etmek yasaktır
11-Evlenmeden bir erkekle ilişkiye giren kadın rejmedilir taşlanarak öldürülür00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSerri hukuka dayalı sistemler yanlış biliniyor aslında. . Bugün bir çocuğa hayvana tecavüz edildiğinde idam idam! diye bağıran laik kesim var.. Seriat rejimini her ne kadar tasvip etmesekte doğru bakıldığında haklı olan birçok tarafı olduğu aşikar brom.. Bir yönetim biçimi olamaz ama hukuksal yönden fayda sağlayabilir. . Kısasa kısas usulünce mesela..
Soruna gelirsek Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik bir ulkedir.. Demokrasi sistemi vardır. . Sosyal bir hukuk devletidir.. Her ne kadar adalet temelinde bozukluklar olsada ileri yıllar için herşey çok güzel olucak diye umut ediyoruz :))20 Yorumla
Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hayır, gelmeyecek. Erdoğan'ın da böyle bir niyeti yok. Yapılan Araplaştırma tarzı, dini şeylere bakmayın. Türkiye'de böyle bir şey olması mümkün değil. Rahat olun
70 Yorumla
Fındık lazım 2 tane 5kg ama ikisinin ağırlıgıda aynı olsun ki balans yapsın şeriat getirecek adama asdfasd
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
55Cevap
- Gündem konusunda 544 cevap paylaştı.
+1 yılBu olay genelde dış güçlerce pompalanır. Ülkeye baskıcı bir rejim getirilir ve sonra Abd o halka özgürlük getireceğim diye işgal eder.
Libya, Irak, Suriye, İran... Örnekler.
Şeriatçı Erbakan'ın kızları, Erbakan ölünce islama göre miras paylaşımını kabul etmediler. Erkeğe 2 kadına 1 paydır islamda.
Hepsi de gavur ülkesi Abd'de yaşar. Meclise türbanla sokmadı diyen şeriatçı Merve kavakçı Abd bağlılık yemini etmiş bir Abd vatandaşıdır.
Halkına baskıcı yönetimi layık görür ama kendileri medeni hukuk ve insan haklarının yerleştiği modern ülkelerde yaşarlar.
Tarikat ve cemaatlere bakarsanız hemen hemen hepsinin yurtdışı kaynaklı olduğunu fark edersiniz.51 Yorumla- +1 yıl
guzel yorum bro 👍👌
- Gündem konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılDinsizsin yani. Laiklik 1923 ten bu yana ne getirdi galaksileri feth ettinizde Şeriata ki ( Şeriat Allah'ın kanunlarıdır.) buna mı takıldı. Bu iğrenç dinsizlik terminolojisinden çıkın. Hiçbir ülkeye faydası olmayan dinsizlerin savunduğu, bilime katkısı olmayan, insanları ötekileştiren maddeci bir süreç. Ben laiklik ten nefret ediyorum seveni de adam yerine koymam. Benim dinime uygun değil ben sadece bu dünyada değil ahiretmi de düşünmek zorundayım. Sen sadece toprak olduğunu düşünebilirsin. İnşaallah şeriat bir gün gelecek sizin gibilerde pişman olacak.
110 Yorumla
+1 yılSeriat senin gozunle gordugun seriat degil canim. Eger insanlar islami dogru anlasalardi ve islamin gerekliklerini uygulasalardi Şu an islam devletleri ve TÜRKİYEM dunyadaki en guclu ve bilim anlaminda gelismis devlet olacaklardi. Ama maalasef milletce salak oldugumuz icin islami anlayamadik.
91 Yorumla- +1 yıl
Bu dünyada hiçbir ülke islamı anlayamadı. Dünyanın yarısının kafası basmıyor bu durumda.
+1 yıl

Ne şeriatı bacım, Atatürk'ün çocukları bizler var olduğu sürece şeriat falan gelemez. Ayrıca bu kadar da devleti kötümsemeyin. Tamam ekonomi kötü falan filan da hükümette şeriat falan getirmez yani.
111 Yorumla
+1 yılMüslümanım ama yobazlığı sevmem. Arabistan veya İran gibi olursak ülkeyi terk etmeyi düşünürüm.
161 Yorumla- +1 yıl
Aynen. Ve laikliğin ne kadar güzel bir şey olduğunun farkındayız şeriatla yönetilen ler ortada öyle bir şey olursa halkın yarısı ülkeyi terk eder
+1 yılEvet neyazikki böyle bir tehlike var, yorumlara baktığınızda, Hz Muhammed in Kur'an'ın ve İslam'ın, gerçekten yaratıcı tarafından gönderilen iyi bir şey olduğunu sandığı milyonlar var bu ülkede, toplum buna 22 yıldır hazırlanıyor, diziler, din şarlatanlari, siyasi liderlerin açıklamalari, tarikatlar, içeri alınan 15milyon mülteci, bir gün düğmeye basılacak ve hepsi şeriat istiyoruz diye ayaklanacaklar, he burada akp için önemli olan din falan değil soygun düzenidir, onların işine yarı cumhuriyet geliyorsa böyle devam edilir, ama daha fazla soygun yapmak için şeriat gerekiyor ise hiç korkmadan düğmeye basabilirler.
30 YorumlaBu ülkeye kesinle gelmez.
Şeriat denilince insanlar korkuyor. Önce bunun çözülmesi lazım.
Şeriat denilence akla gelenler kadınların hiçbir hakkı olmadığı herkes çarşaflı asılan kesilen insanlar ama bu algı tamamiyle yanlış
hz. muhammed geldiği dönemde kadınlar en aşağı varlık olarak görülüyordu. ama ne yaptı kadının değerini önemi olması gereken yere getirdi.60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat isteyen yallah arabistana gitsin. Burada Cumhuriyetçi kesim olduğu sürece şerait sistemini getiremez bu iktidar. Sadece sözde şeriat hükümlerini ağzında sakız gibi geveleyen kişiler var o kadar. Şeriat ile yönetilen çoğu ülkenin hali ortada. Kadının adı yok insana değer yok hayvana değer yok. Hiç bir şeye değer yok. Kimse şeriatı iyimserleştirmeye çalışmasın. Kendinizi kandırırsınız. Laik ülke olmak iyidir. Dincilerin ülkeyi soyduğunu gördükçe bunu bir kez de anlıyorum.
250 Yorumla
+1 yılşeriatçılar dünyanın en büyük looserlarıdır. iran'daki şeriatçılar güya abd'den intikam alacaklar, öldürülen komutanı koydukları araba bile chevrolet amerikan malı :D
81 Yorumla- +1 yıl
😀😀Doğru
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞunu unutma şeriat Allah katında iyidir. Kullanabilene. Laiklik sadece devlet ile dini karıştırmamak için gelen bir şey. Evet isteyen isteği dini tutar. İslam' da zorunluluk yoktur. Ama isteyen isteğine tecavüz edemez. Çocuğa dokunamaz. Sadece baktı diye veya yol vermediği diye öldürmez. Dinde şeriat kıyasa kıyastir.. onun için bu ülkeye şeriat lazım.
31 Yorumla- +1 yıl
Şeriatın olduğu yerde halk kullanılır nokta.
Yıllar önce Aziz Nesin bu dediğini doğruladı. Ama 3. dünya ülkesi olarak İsrail'in, Amerika'nın emrinde olmamız şeriat olsun olmasın barbar halkımıza bir faydası olmazolmaz. İran'dan beter yapar. Suudilerden tek farkımız arap olmamak olacak
30 YorumlaLaiklik dinsizlik demek değildir. Laiklik üzerinden din prooagandası yapmaya devam edildiği sürece, din üzerinden insanların siyasi görüşünü ranta çevirmeye öalışan kesimin varlığı bitmeyecektir
91 Yorumla- +1 yıl
Laiklik özgürlük demektir. Ve laikliğr düşman olan bir sürü aptal sürüsü türedi. Özgür olmak neden bu kadar sıkar bu insanları!
+1 yılyorum yapacaktım ama şu hali görünce boş... geldi...
Şeriat Allahın emirleri evet ama uygulayanlar insan.. sıkıntı burda..
Kendilerine göre yollar çizip kararlar alıyorlar çogu zaman...
neyse bu kadar :)12 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'de milyonlarca Müslüman olmayan insan var kimse kimsenin dininin kuralları ile yönetilemez. Laiklik en güzel sistem
- +1 yıl
aten bende yöneyilemez diyorum
Ama laikliklede yönetilmiyor
Hukuklada
Çünkü kanun yapıcı uygulayıcıda insan
Yani herseye açık her türlü alemgire yolauzlıga haksızlıga
Yani temelde tüm sistemler iyi
Uygulayanlar kötü:))
Adalet bilinci olmadıktan sonra neyle yönetildiginin çok bir önemi yok:)))
+1 yılKonu sahibi bayan, cahil cühelaların yüzdelik dilim olarak oldukça fazla sayıda olduğu bir toplumda, bu sorduğun soruya, diğer üyelerin verdiği inanılması güç cevapların ardından kendini nasıl hissediyorsun?
10 YorumlaHayır yeni nesil gümbür gümbür, bağnaz değil özgür ruhlu !, tek sevdiğim özellikleri de bu zaten
100 YorumlaAh evladım ah daha beteri geldi, gitmiyor da namussuz.
50 Yorumla
+1 yılŞeriatı savunan kadınlar var. Şaka gibi. Mal mısınız olum
180 YorumlaŞu an insanlarin kisisel seriatlari zaten ustumuz de uygulanmiyor mu ekonomik olarak 😂
Vergilerle herseyimizi kisitlamadilar mi zaten.. Adamin biri cikip bizi tehdit etmiyor mu? Seriat gelse daha iyiydi 😀10 Yorumla
+1 yılCahil işte dünyada yahudilik Hristiyanlık hakkında bir bilgisi yok Burası Müslüman bir ülke laik değil Şeriat Allahın emri buna karşı savaş açan Allaha savaş açmış olur
40 Yorumla
+1 yılerdoğan puştu ilan etmeye hazirlaniyor anayasanin tamamını değiştirdi bacım çocuğu kendisine karşı geleni giyotinle idam ettirecek ya da medyaya uçak kazası diye lanse edip muhaliflerini susturacak ve 1 ekim günü olan patlamayı kendisi yaptırdı trde tek meşru parti olabilmek için
00 Yorumla
+1 yılgelmez, milletimizin çoğu istemiyor, atatürkçü düşünceye saygısızlık diye düşünüyor. ben istiyorum orası ayrı.
10 Yorumla
+1 yılAnayasa'nın ilk üç maddesi değişmz, bunlardan birisi laiklik
70 Yorumla- Gündem konusunda 703 cevap paylaştı.
+1 yılŞeriat gelmeden önce iç savaş çıkar kelle gövdeyi götürür sonra Amerika bize barış getirir. Topluca ayvayı yeriz.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen biraz daha büyü ondan sonra konuşalım.
Ne ülke ama ateisti laiklik elden giyiyor şeriat geliyor diye ağlar diğer kısmı ateizm artıyor dinsizlik geliyor diye ağlar. Korkularıyla Ruhhastalığına yakalanmış manyakklarkla kaynıyor00 Yorumla
+1 yılBu ülkeye şeriat gelmez şeriatı tam manasıyla uygulayamassın şeriattan önce İnsanlar şeriatı kendi yaşasa zaten ülkeye şeriatta gerekmez... Allah bildirmiş günahı sevabı neyi yap yapma diye her insan şeriata göre yaşarsa zaten toplum düzelir.
00 YorumlaMerak etme bu başımızdakilerin şeriatın ş siyle alakası yok :)))
02 Yorumla- +1 yıl
Sen öyle san
+1 yılSeriat gelmez ama 15 asır öncesinin kafası demekle bir Müslüman olarak ben alınmış vaziyetteyim
10 YorumlaEvet 1500 yıllık kafadan çıkmak gerekir. Millet uzaya çıkarken halen Heykel yapmaya devam ediyoruz. Haklısın.
30 YorumlaBoş muhabbetle milletin kafasını karıştırmaya gerek yok biz kendimiz dine ne kadar uyuyoruz önce bunu sorgulamalıyız
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla ben elhamdülillah Müslümanım şeriat gelirse bişey diyemem gelsin ama iyi insanlar getircekse gelsin dini kendi istediği gibi isteği şekle sokanlar işene geldiği gibi yapanlar değil
00 Yorumla- Gündem konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yıltürkiyede sömzde laik hiçbir zaman dini inanca saygı duyulduğunu göremedim ziara bu soran kardeş şeriat ne zaman bilime engel olmuş şeriatinş sini bilmediğin sıctığın ortada D:
10 Yorumla
+1 yılAsla Türkiye Laik'tir Laik kalacak şeriat isteruk diyenler buyrun arabistana
61 Yorumla- +1 yıl
Ama böyle giderse korkuyorum
+1 yılAnayasaya göre gelemez hukuken olmaz ama yaptıkları şeylerde ortada tabi
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede ne doğru düzgün uygulanıyor ki şeriat uygulansın.
00 YorumlaGeçmişte de olduğu gibi, tekrar laik ve demokratik bir cumhuriyet devleti haline geleceğimize inanıyorum. Geçmiş geleceğe yön verir, tarih tekerrür eder. Ancak dibi görmeden de tekrar ayağa kalkamayız.
10 Yorumla
+1 yılÜlkede şeriat isteyen yok zaten. Ülke batsın bölünsün isteyen ler var. Şeriat gelecek diye yalan algı yaparak darbe ile seçilenler i indirdi idam ettiler hep diktatör tekadam İnönü zihniyet i
00 Yorumla
+1 yılBu zamana kadar gelmediyse bundan sonra hiç gelmez.
00 Yorumla- Gündem konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılGeldi bile resmi hükümler bile var siyasal İslamcılar mahvetti ulkeyi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl%98 Müslüman yalanıyla yaşayanlar şeriat gelir diyecektir.
Bakmayın siz insanların elhamdülillah dediğine. Türkiye'deki Müslüman sayısı %60'ı geçmez ve böyle bir ülkeye de şeriat gelmez.50 YorumlaGelemez, resmi olarak gelemez ama yaptıkları ortada
02 Yorumla- +1 yıl
Evet laikliğe yakışmayan şeyler yapılıyor bu ülkede. Bşr gün biri çıkıp şeriat getircez derse şaşırmam daha geçen gün mahkemelerde dini kuralları da uygulamalıyız diyorlardı bu ne demek?
+1 yılŞeriat isteyenleri Arabistan göndermk istiyorum
50 Yorumla
+1 yılSen cahil olabilir misin acaba? İngilterede laiklik yok, Amerikada Rusyada Birçok EU ülkesinde laiklik yok. Ayrıca sen islamı bilmiyorsun bile
00 YorumlaGelir gelmesine ama senle ben görür muyuz onu bilemem
00 YorumlaHiç bir zaman Türkiye'ye bu sistem gelmeyecek.
21 Yorumla- +1 yıl
Ummarrım. Halk yavaş yavaş uyanıyor. Özellikle yeni nesil hakkını arama konusunda iyi gözüküyor diğer nesillere nazaran
O biraz sıkar. Burası TÜRK CUMHURİYETİ.
10 YorumlaBu gidişle hayır diyemem maalesef
10 YorumlaGelmez cumhuriyetin kurucusu bunlar ayrı şeyler
10 Yorumlaçok doğru söylüyorsun, katılıyorum sana
00 YorumlaGelmez. Rahatladin mi simdi
00 Yorumla
+1 yılSeriati getirmeye calisan mi var ki?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEğitim seviyesi yükselmediği müddetçe gelir.
02 Yorumla- +1 yıl
Zaten görmüyor musun eğitimi mahvettiler
Cevap sahibi+1 yılyapanlar, eğitimsiz olduğumuz için böyle zaten...
Sen nerede yaşamak istiyorsan orada git yaşa? : )
00 Yorumla
+1 yılşeriat kötü birşey mi :D
05 Yorumla- +1 yıl
E herhalde bir bak şeriat ülkelerine zina eden taşlanıyor bilmem ne. İyi mi
- +1 yıl
böyle ileri gidemeyiz reis
- +1 yıl
Gidemeyiz. Bizim bilime, medeniyete ihtiyacımız var.
- +1 yıl
reis herşeyi bilir noktayı da koyar!
- +1 yıl
Heee
Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. sıkar biraz yürek ister
20 Yorumla
+1 yılne kadar boş bir başlık
00 Yorumla
+1 yılileri gideceğimize geri gidiyoruz mk
10 Yorumla
+1 yılGelmez gelmesinde.
30 YorumlaŞeriat bilimi yasaklıyor mu
14 Yorumla- +1 yıl
Laiklik yasaklıyor mu?
- +1 yıl
ben laikliğe karşı bişe demedim ama sen şeriata karşı olduğunu beyan ettin peki şeriatın ne olduğunu biliyormusun?
- +1 yıl
Ben Müslümanım değilim ve inanmadığım bir inanç ile yönetilmek hiç adil değil.
- +1 yıl
müslüman olmaya bilirsin ama senin gibiler şeriatı arabistan hükümetinin kendi ülkesi için koyduğu saçma kanunları şeriat kanunu saymasıdır ayrıca Anayasamızda ülkemizin dinsiz olduğu belirtiilmemiştir Laiklik sadece yönetim biçimidir yaşayış biçimmi değil
+1 yılgelmez raad ol
10 YorumlaGelmez. Merak etme
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri