Mersin'li bir veli, CİMER'e yaptığı şikayetle bazı kadın öğretmenlerin dekolte giyim tarzları olduğunu, ergenlik öğrencilerin bunu örnek aldığını belirterek bunun önlenmesini istedi. Konunun Toroslar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine inceleme başlatılarak ilgili okuldan resmi yazı ile bilgi istendi.
Şu ülke bir değişmiyor insanları kıyafetine göre yargılamaktan. Kapalı veya açık gitsin ne fark eder, asıl öğrettiği şeylere bakılmalı.
Mersin'de öğretmenlere mini etek soruşturması açıldı! Ne düşünüyorsunuz?
Hak var, hukuk var. Pardon ama siz kimsiniz? Bu ülkede kanunları siz mi koyuyorsunuz? Kanun neyse, nizam neyse ona herkes uyacak. Atatürk getirdi bu devrimi, madde madde sıralanmış düzenlenmiş her husus. Yasalardan yana şikayetin varsa sosyal mecralar üzerinden polemik oluşturana kadar ilgili yerlere gidip dilekçe verebilirsiniz ya da beğendiğiniz, öve öve bitiremediğiniz sözde MEDENİ Avrupa ülkelerinden birisine yerleşebilirsiniz değil mi?
"Madde 5 - 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar: a. Kadınlar; Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz.
Bana saçma geliyor ya fazlası ile öğrenci ve velisi kadının dekoltesine mi bakıyor verdiği eğitim öğretime mi belli değil. Ayrıca yönetmeliğe aykırı bir giyim varsa okul yönetimi zaten gereğini yapıp olayın buralara gelmemesi lazım ki eğitimci insan da okulda özel hayatında olduğu gibi giyinmemeli. Sene 2020 görüş sunduğum gündem konusuna bak :)
Yani bu doğru değil tabi ama askerlik sistemine bakacak olursak komutanların ve askerlerin tek tip üniforma giymeleri şart. Allah’ın yaz sıcağında 40 derece güneşin altında botla gezmek zorunlu. Demek istediğim bazı şeyler doğru olmasada olmak zorunda, zorunda çünkü altında yatan bir çok neden var.
- Velinin haklılık payı var, öğrencilerin karşısında dekolte ve mini etekle ders işlemek hiç uygun değil bence. Dikkatleri dağılabilir, öğrenci bu yapacak bir şey yok. - Ama tabii ben velinin yerinde olsam böyle bir sebepten okula gitmem, başka insanları değiştirmeyendeğil kendi çocuğumu eğitmeye çalışırım.
- Ayrıca öğretmenler nasıl mini ve dekolte giyebiliyor? Bunun bir sınırı var diye biliyorum, normalde ceza almaları gerek. Ben bile pantolonum dar diye disipline gitmiştim, öğretmenlere bu konuda daha çok dikkat edilmeli ✩
Bunu düşünen insanlar o kadar boş insanlar ki yani ülkenin hiç bir sorunu yok anasını satim bunlarla uğraşıyorlar, yok etek boyu yok dekoltesi yahu ne zaman sizi ilgilendirmedigini anlayacaksiniz. Biri bu adamlara laf söyleyince hemen 'sanane' diyorlar. O zaman birileri kısa etek giyip dekolteli giyinince de 'banane' demeyi öğrenin artık ya. Elalemin kıyafeti sizi mi gerdi allah aşkına bi salin şu insanları artık yeter!! Giyim kuşam bu kadar rahatsız ediyorsa sizi toplayın pilinizi pirtinizi topunuzu sektirerek gidin..
Yanlış anlaşılmasın ! Nasıl mini etek veya denilmeye karışımlarına karşı olduğum gibi baş örtüsüne karisilmasina da karşıyım. Insanlar ellerini dillerini başka insanların eteklerinden baş örtülerinden çekmiyor. Rahat bırakın şu kadınları allahın yobazları..
@Ksnin_cadisi Burası Türkiye Cumhuriyeti kimseye de oraya buraya gidin denilmez ama bu memleket özüne Atatürk zamanına elbet dönecek. Sizin devriniz, sahte müslümanların devri bitecek az kaldı. Bu ülke sizin gibi bağnazlardan 60 senedir çekiyor.
Dekolte dedikleri ne olabilir hmm mini etek ya da sıfır bir kol, bluz bunlar onlar için dekolteli kıyafet oluyor. Kendi Çocukları aslında eğitime odaklansa sadece hani bu denli abaza olup kendi hocalarına kadar düşmeseler her şey çok daha güzel olacak
Öğretmenin yönetmelik dışına çıktığını sanmıyorum. Özgürlük başka çalıştığı kurumun yönetmeliğine uymak başka bir şey. Özel şirketlerde ve diğer resmi kurumlarda da kıyafet standartı diye bi durum var.
Diz boyunu geçmeyen etek mini değildir. Öncelikle insanların bunu öğrenmesi gerekiyor. Tabi çocuklarının diz boyundaki etekten tahrik olup eğitimine odaklanmanmadığını iddia eden o veli ülkeye bi sapık yetiştirdiğini de bilmesi lazım. Sokakta çok daha açık giyinen binlerce insan var. Eminim o öğrenci babasıyla birlikte elinde telefon tüm gün tiktok tarzı yerlerde soyunan kızları da izliyordur.
Veli kısaca demiş ki, ben davarım, benim yetiştirdiğim çocuk da davar. Öğretmenine saygı duymak yerine bacak ve meme olarak düşler onu çünkü bizim ailemizde kaliteden eser yok. Biz kendimizi düzeltemiyoruz başkaları değişsin bari.
Yazık böyle insanların da evlatları oluyor, yetişiyor, bu ülkeye en büyük zararı bunlar veriyor.
@pentin Elinize sağlık adminim. Keşke bu ülkede konuştuğumuz tarzdan değilde bilinçli nesiller yetişse. Ama galiba bizim memleket kaybetti modernleşmeyi, medeniyeti.
Dini kendi menfaatlerine kullanmak, işine geleni günah işine geleni sevap ilan etmek, zorla insanları kara çarşafa giydirmek, hoşgörüsüz olmak, saygısız olmak ve yalan söylemek de müslümanlık değil ama tabi bazıları anlamaz.. işinize gelmiyor çünkü.
Mini etekte cok kisa giyilmez derler, ama yzuu kapali pecelileri almiyolsrdi okula diye isyan ederler ne perhiz ne lahana tursusu bu Madem kiyafet ozgurlugu geldi peceyle bile derse girenler var o kadinda istedgini giyer esitlik istiyosaniz her alanda saglayin
O kadinin eteginin mini olmadigina da nedense adim kadar eminim Kiyafet yoneetmeligide var cunku , hicbi ogretmeninde miniyle gittiginide gormedim sayet gitsede bende yuzu peceli ogretmen istemiyorum ozaman , cinsellik cagrismasi yapiliyo diye sikayet ediyolarsa benim cocugumnda dini gorusunu etkileyemez hicbi sekilde kapali bi hoca. Ulkece butun derdmiz bacak arasi oldugu icin sadcee bu konsuulur yazikk diyorum sadece yazikkkkkk
Düşüncelerimi aktarmışsın tamamen.. Kıyafet yönetmeliğine uygun değilse madem bende dediğin gibi peçeli, kapalı öğretmen istemiyorum çocuğuma.. Neme lazım sonra düşüncesi değişir çocuğun okulda.. Bu davarların aklı bacak arasında olduğundan çocuklarıda öyle yetişsin istiyor.
Benim nekapali ne acik insanlarla bi derdim var annem kapali bi kadin sonucta ama bana kimse sende kapam demedi ailemde boyle cahillik gormedim ben Simdi ben bi okulda ogretmenlik yapamam yani okusamdaaa hem yillarimi verip okuyc hemde etegin bluzun diye sikayet sonrasi uzaklastrma kaldiki mimleyp mereye gtsen kotu gozle bakilcak. Ben bu adalete inanc beslemiyorm zaten ama en azindan kapali acik diye ayirmadan insan sevip tek dertleri cimsellik olmasa. Ulkede herseyin nedenini cinsellege bagliyoruz biktim ben.
Başını kapatır niye kapattı,,, acar niye açtı... sorun bu değil, konu ne olursa olsun sürekli mutlaka bi muhalefet olacak anlamsız.. . ogrenciyi etkilermiş öğretmen,,,,,,, ben hiç öğretmenini örnek alan öğrenci görmedim 🤷♀️anlayana...
Ya sen öğretmensin ya. Bir öğretmen öğretmen gibi giyinmeli şimdi bir şey derdim de neyse. Öğrencilerine hatta topluma örnek olman gerek senin. Gerek giyiminle gerek oturuşunla gerek ahlakınla hatta diksiyonunda bile farklılık olmalı, örnek olmalısın. Kendine yakışanı giymeli bir insan kendine ve mesleğine. Arkasından laf denilecek işler yapmamalı. Tekrar söylüyorum sen öğretmensin farkına var bu mesleğin. Hafife alma.
Lisede çalışıyorsan ekstra özen gerekiyor sadece giyim olarak değil. Çünkü o yaşta her açıdan örnek teşkil ediyorsun ve kıyas bile yapılıyor kendileriyle. Çok absürt bir giyim olmadığı sürece ben doğru bulmuyorum soruşturma açılmasını. Mininin de boyutları var mesela kalkıp süper mini giyersen okul ortamına çok uymaz. Ayrıca her şeyin zamanı yeri var diye düşünüyorum o giyimi sosyal hayatında sürdürmek daha doğru kendi adıma ben böyle yapıyorum.
Bir zamanlar baş örtüsü ile uğraşanlar gibi ayrıca devlet kurumunda çalışıyorsan giyimine dikkat edeceksin tesircilik yapmanın manası ne ve lisede iseler ozellikle ergenlik dönemindeki çocuklara meze olmaya ne gerek var ki
Baş örtüsü cinsellik cagristirmiyor mini etek ve dekolte direk gel gel yapıyor ve ergenlerin olduğu okulda bne çocuğumun öyle bir öğretmeni olmasını istemem ders yerine bacaklarına bakacak dikkati kayacak yavrumun shhs
Öyleyse dışaradiklere çözümünüz ne malum evli erkekler var onlarada gel gel yaparlar. Tamamen alakasız bir şey. Senin şimdi çocuğun 10 yaşında öğretmeninin bacağına mı bakacak bırak Allah aşkına o yaştaki çocuk.
Zaten dışardaki eşler bakıyor ve ben bile bakıyorum öyle giyinene ergenlik çağında da ki çocuk bakar hemde nasıl bakar çok alakalı nasıl alakasız değil
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ama haklı şimdi bazıları cidden abartıyor, hatırlıyorumda ben 6. Sınıftayken 11 yaşımda falan bizim bir matematik hocamız vardı bir mini etek giymişti hani anlamayan o küçük çocuklar bile bundan etkileniyor herkes bakıyor yani hadi onu bırak bir eğilince sınıftaki tüm erkeklerin gözü o hocadaydı , bu hoş birşey mi? Herşeyin bir adamı var minide giysen abartmadan giyiceksin orası bir öğretim yeri ve sen orada iyiysiyle kötüsüyle o öğrencilere örnek olacaksın bu yüzden bir öğretmen olarak giyiminede dikkat edeceksin , ben mini giyisine birşey demiyorum ama abartilmadigi sürece normal buda yoksa her gün kadını geç erkeğin orgazm olduğu anlarda bu suç onun değil o hocanındır tamamen ve sadece erkeklerin değil o kızlarında Velinin dediği gibi kötü örnek oluyo
@Berivann6 dediğimden kasıt o kadının giydiği etekte giymese daha iyiydi çünkü herşey ortadaydı ve aşırı kısaydı, giydiği bot eteginden uzun gözüküyordu dize yakın boylarda giyebilir kimse kimseyede laf etmeye hakkı yok ama orası okul hani kız hafif makyaj bile yapsa öğretmenlerin gözüne bu batar ama onlar giydiginde kimse laf etmez , belki bilemeyiz kadında abartmış olabilir veyahut adamda sapık ve dar görüşlüde olabilir ben sadece kendi düşüncemi söyledim orada ne olduğunu bilmiyoruz elbette bu yüzden bişey diyemem , sadece ayrımcılık yapılması hoş bişey değil. Bize okumaya gidiyorsun diyip kendileri o şekilde okula gelmesinler ben bunu dedim
Hani o kadar öğrencilere laf edilir yok burası okul hep öğrenciler hatalı oluyo birgün biri hocaya birşey dediğinde ne bileyim onları hiç savunmam ben , herşeyim onlara göre tersti , bu yine iyi. Benim gittiğim lisede ben zorla kapandım kadının eteğine laf edildi bize zorla ferace giydireceklerdi :) saçımıda açtım çıktım o okuldan
O konuda haklısın benimde okul zamanımda makyaj yapmazdım ama oje sürerdim zorla asetonla sildirirlerdi iki tane sinir müdür yardımcısı kadın o konuda kendileri yapıp öğrencileri yaptırmamaları çok sinir ederdi kuralları hiç sevmem
@Berivann6 işte demek istediğim bu , müdür mü sadece karışıyor sen nereden biliyorsun öğretmenlerin şikayet etmediğini? Onlara gelince biz okuyoruz ama onlara şikayet gelince duyarlı toplumuz
@Berivann6 yani demek istediğim şey şu biz dikkat ediyoruz onlarda etsin ve evet güzel olan bacağada bakılır tacizde edilir sen giyiyorsan bakarlar burada erkeğin suçu yok suç hocanın, düzgün birşey giy ve şikayet edilme , normal bir şekilde giyebilirsin miniyi düğüne gider gibi gelmenin anlamı var mı? Ha eğer eteği normal bir boydaysa tabikide adam haksız şuanda 😠😠 ama niye görüşüm eksilendi hep
Bu yorumuna katılmıyorum ama tacizin sebebi giniş değilde zihniyettir yani ne giyerse giysin taciz tecavüz etmeye hakkı yoktur evet bakmaları engelleyemessin bu doğal ama dokunma hakkı yoktur ya da yargïlama bu çok yanlış bir düşünce
Burada dokunma yok adam rahatsız olduğunu söylemiş ve şikayette bulunmuş, tabikide kısa giydi diye tecavüz etmeye kimsenin hakkı yok ve giyindigin şeyden de yargılanamazsın ama milletimiz atıp tutuyor binada engel olamazsin bu böyle uzar gider
Yönetmeliğe aykırı giyinmek disiplin suçudur. Soruşturma geçirebilir kamu özel farketmiyor çalıştığım iki kurumda da vardı diz üstü etek yasaktı mesela.
Asıl o röntgenci veliye soruşturma açılmalı herkes işine baksın bir eğitimcinin kıyafetlerine kimse karışamaz imamhatip mi orası çarşaf da giysinler mi?
Emin olun mini etek dedikleri de dizlerindedir öğretmenin kimse maksi mini bi etekle okula gitmez sizin zihinlerinizde canlandırdığınız etek değildir. Velilerin her zamanki saçmalıkları baska bir sey degil
Burada önemli bir mesele var yalnız;Kısa giyinmek açık giyinmek hatları belli usulde giyinmek Dinen hoş değil ve yasak. Insanlar kıyafetlerine göre Yargilanmamali buda doğru bir bakış açısı. Dinende üstün koru konuşmak doğru değil. ince eleyip sık dokumak lazım."Cocuklarim onlardan görüp alışıyor " demek ve bunun sonucunda okuldan bilgi istenmesi birer eksik ihlaldir. Ihlal edilen çocuk öğretmenden gormesede tvden internetten pekala görebilir o zamanda tüm dizilere tüm internet alemine sikayettemi bulunacaksin. Okulda bina Evde ikisinde de yetişmiş ve yetistirilmekte olan kişiler var Hislerimizin sahibi Kalp yöneten Beyin iki unsur tecrübeli ve sogukkanliysa giriskense toplum birer mühendis halini alır ama yok değilse usta çırak ilişkisinde gidip gelir
Öğretmen giyimine dikkat etmeli ama niçin, öğrencinin dikkati dağılmasın diye. Dikkat derken kast ettiğim şu: çok renkli ve absürt olmayan kıyafetler seçilmeli. Gerçekten çocukler ders boyunca kıyafeti incelemekten ders dinlemeyebiliyorlar. Özellikle kız öğrenciler. Kısa dekolte vs. ye özenip özenmemeleri bizim elimizde değil onu bir zahmet aileleri kontrol etsin. Öğretmenin yapması gereken sade bir kıyafet tercih etmek, sonuçta eğitim ortamına gidiyoruz onuda ayarlamamız gerek.
Yönetmelik dışına çıkan öğretmen görmedim... Bu resmen karalama giyim üzerine yargilamadir... Yönetmelik dahilinde ise kimse karışamaz nereye gidiyoruz millet olmuş uçkur beyinli artık... Gelecek nesillerin vay haline...
Lisedeyken hoca anlatmıştı Onlara bir yonelge geliyormuş yani dekote kısa falan onlarda gitmiyormuş, derste dikkat dağınıklığına sebep olmasınn diye🤷 Uydurma mı bilmiyorum
Bu tek türkiyede olan bir durum degil. Ben de almanyada ögretmenlik yapiyorum ve burda da ögretmenler mini ve dekolte giyemezler. Ayni sekilde ögrenciler de o sekil giyindiler mi uyariliyor. Ergenlik, örnek davranis vs. Tek türkiyeye has bir durum degil yani
valla hiç yorum yakmak istemezdim ama bu okulu biliyorum hey allahım ne günlere kaldık şu beyinlerini değiştirsinler artık modern olsunlar artık gittikle eski çağa gidiyoruz bunlara önem vereceklerini biraz eğitime aile eğitimine önem verseler şaşarım yazık gerçekten
Yok öğretmen etek giymiş yok öğrenci oje sürmüş yok şu kapalı yok bu açık.. bunlara dikkat ettikleri kadar eğitime dikkat ediyorlar mı acaba? Lisede derslerimize girecek öğretmen bile yoktu ama okula göz kalemi getireni bir kırbaçlamadıkları kalıyordu. Kime ne erkek çocugunun yüzündeki sakaldan, saçının uzamasından bilmemnesinden ya da kime ne bir kızın tesettüründen, boyanmış röfleli sarı saçlarından... bunları didiklemenin öğrencilere ya da eğitime ne gibi bir katkısı olabilir
Mini etek var, mini etek var şimdi. Dizinin tam üstü ise etek neyse de süper mini giyen kişiler de var. Bir de onlar bacak bacak üstüne atıp oturunca benim bile dikkatimi çekiyor. Yüzüne yorum yapmasam da içimden neredeyse şeyi görünecek diye yorum yapıyorum. Dar giyimi anlıyorum ama bazısı etek konusunda cidden mini giyiniyor. Oturup kalkmasına da dikkat etmiyor. Yazın ben de seviyorum askılı giyinmeyi, rahat da oluyor ama kimisinin çatalları görünüyor. Not:Ben de bir öğretmen adayıyım.
öğretmenler bu ülkenin ışıklarıdır. sen ışığını kimden alırsan ona benzersin biraz. genciz sonuçta nefis taşıyoruz o derece açık giyinen birileri varsa ister istemez etkilenme olabilir. hani onlar giyiniyor ne var bende giyerim gibisinden. mini eteğe karşı değilim ama söz konusu okul ortamı ise ve de gerçekten süper mini falansa kesinlikle iyi niyet aramam pek
@Shine_star kişi kendini nasil mutlu hissediyorsa öyle giyinmeli. ayrıca öğrenciler illa örnek alacaksa ülkemizin ışıklarını laflarını, düşüncelerini örnek alsın. o kişi süper mini bi etek giyiyorsa doğrusuyla yanlışıyla onu ilgilendirir. Öğrenci de bunun farkında olarak kendi doğrusu ve yanlışını bilmeli.
Öğretmen giyimi ile de öğrencilere örnek olmalı. Aşırı dekolte ve kendini teşhir eder nitelikte olmamalı. Her yerde kurallar var. Özel sektör de bile. Sen bunu yine her zaman ki gibi AKP öğretmenlere karışıyor, özgürlükleri müdahale ediyor diye anladın, şaşırmadık bizde..
Çocuğum siz biz ne oluyor onu anlamadım? Teşhircilik ve aşırı cinsellik çağırıştıran bir durum var ise her hangi bir kurum da herkes kurallara göre davranmak durumunda. Bu erkek için de geçerli. Kendini 1917 de zannediyorsun ama sana defalarca söyledim, Türkiye'ye bakarken İzmir den ve her hangi bir CHP li belediyeden bakmaya devam edersen hep yanılırsın diye..
Laflarına da dikkat et büyüklerine karşı konuşurken.. Güya hesap soracakmış gibi ahkam kesme bana burada..
Lafa girişe bak bide bana laflarına dikkat et der.. Çocuğum falan hayırdır kiminle konuşuyorsun kardeşinle falan mı? Bence sen biraz kelimelerini doğru seç. Ben kendimi bir yerde zannetmiyorum da tutturmuşsunuz bir CHP diye bana karşı.. Ama anlayamadığınız nokta var ben CHP'yi övmüyorum sorularımda iktidarı eleştiriyorum.
Bak geçende aynısını yaptın hesap soracağız falan filan bir şey demedim orada isteyen istediği oluşumu da destekler, yorum da yapar sen hesap sorma makamında değilsin.. He geçen ondan seçimi kaybedeceksiniz diyordun dimi, güya imamoğlu kazanacak erdoğana karşı pehh...
Bu tiplerin nesilleride tükenmiyor ki her evlilikte 5-6 çocuk yapıyorlar @mk. Bilinçli aydın insanlar 1 çocuk sahibi oluyor. Bu sebepten türkiye her daim geriye gidecek
Ortaokulda bir stajyer müzik öğretmeni vardı elmaları toplayacağız ayağına memelerini gösterirdi. 10 yıl geçti hala unutamadım. Sahi öğretmenin amacı neydi?
yonetmelige göre giyilmeli tabi ergenlik dönemi hassas bir dönem ve ne olduğunu herkes çok iyi biliyor onlar derse mi odaklanirlar yoksa başka bir şeye mi artık bırakın şu özgürlük kavramlarını ya azicikta profesyonel olun yönetmelik bvar prosedür var ülkenin kadın yaşı düşmüş 12_13 millet hala konuşuyor ağa babalar düşmüş pedofili peşine millet hala konuşuyor
Bir bakıma haklı adam, ancak dekolte özentisini bu şekilde önleyemeyeceğinden habersiz olmalı, sanki o çocuk sokağa çıkmayacak TV lerde boy gösteren yosmaları görmeyecek 😀
Tabiki karişilamaz herkes istedigini giysin ama okul gbi devlet kurumlarinda bir giyinme adabi vardir nasil giyindiklerini bilmedigim için kimseyi suclayamam
Cıplaklıği medeniyet sayanlar. Bugun okula mini etekle gelir. Yarin mayo ile gelir. Bu dogru degil dersin. Sana yobaz cahil der. Bu mantiga gore en medeni insanlar ciplaklar kampındakiler oluyor.
Ben ne yazdığımın farkındayım.(!!) Bu isaret olmadan da anlaman lazım. Tanımadıgınız insanlara karsı saygılı olun. Herkese salça olmussunuz zaten. Yazılanları kendi kafanıza göre yorumlayıp, insanlara kulp bulmuşsunuz. Iyi günler.
bazi hocalarda fena seksi giyiniyor eskortlar bile oyle giymiyor ben fizik hocamin herseyine kadar gorurdum 🙈😂ah banu hoca ah
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kapalı giysi taa Sümerler'den geldi desem. Hatta başörtüsü olayını ilk kez parayla çalışan seks kadınlarının kullandığını söylesem. Tüm dinlerden önce. Şimdi bu etek olayı çok anlamsız geliyor